Rekonstrukcija stadiona u BiH

AnelZ
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AnelZ » 04 jun 2018, 00:25

Pa inicijalni rok je 60 dana, no zeli se pokusati da se zavrsi u roku od 45 dana kako bi se 19. jula (uzvratna utakmica prvog pretkola Lige Evrope) mogla igrati utakmica na Grbavici. Uzmite u obzir da novi travnjak nakon postavljanja mora mirovati oko 2 sedmice tako da u sustini se radovi trebaju na plohi za igranje u roku od 30 dana. Ovo je neko podijelio na jednom forumu:

slika

slika

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 01:00

Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Pa savez radi reflektore i na Koševu. Ima projekt saveza, klubova i lokalnih zajednica. Novac ce dobiti jos i Zrinjski, Rudar, Zvijezda, Mladost DK, Velez, Krupa... Radnik je isto dobio al nesto se oni bore oko projektne dokumentacije. Zeljo je dobio prije one tekme sa Belgijom.Tako da od iduce sezone svi moraju imati tj od 19/20 a u toku godinu dana su svi duzni napraviti.
It's better when it's live

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 04 jun 2018, 01:18

hlive je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Ma i to za reflektore je odgođeno za iduću sezonu (19/20) koliko znam, hoće im klinac Krupa, Vitez, Mladost ili Radnik sami sobom napraviti reflektore. Bez pomoći Saveza nema od tog ništa, a Savez može (odnosno hoće) pomoći jednom klubu u par godina i to je to.
Pa savez radi reflektore i na Koševu. Ima projekt saveza, klubova i lokalnih zajednica. Novac ce dobiti jos i Zrinjski, Rudar, Zvijezda, Mladost DK, Velez, Krupa... Radnik je isto dobio al nesto se oni bore oko projektne dokumentacije. Zeljo je dobio prije one tekme sa Belgijom.Tako da od iduce sezone svi moraju imati tj od 19/20 a u toku godinu dana su svi duzni napraviti.
Odgodiće oni to i do 20/21... Kod nas je sve nakaradno. :nedam: :nedam:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 jun 2018, 02:12

hlive je napisao/la:
E ako će im Savez dati pare i ako je to njihov projekat, to je druga stvar.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 jun 2018, 02:37

Savez ce obezbjediti u svom trosku rasvjetna tijela sto je, rekao bi, otprilike 50% investicije

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 jun 2018, 07:57

E ovaj dio ugradnje grijaca gdje kise ne smije biti 10 dana ce problem da bude, u sarajevu svaki dan kisa obavezno padne
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 08:17

AnelZ je napisao/la:Savez ce obezbjediti u svom trosku rasvjetna tijela sto je, rekao bi, otprilike 50% investicije
Tocno 30%.. Ostalo moraju klub i lokalna zajednica al da ne pristanes ne mozes dobiti sredstva. I tako i tako ih moras staviti onda je bolje ici uz pomoc saveza i odbiti troskove cca 250 000 KM..

Inace sto se tice stadiona dolazi dio izmjena za cat3 tako da svi stadion pored nekih sitnijih detalja, da bi imali cat3, moraju imat brojace i grijanje terena

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 04 jun 2018, 09:11

Mogu uvesti da se moraju imati brojaci, a za grijanje terena to nema smisla jer ni za cat4 to nije obavezno na svim stadionima. UEFA od nekih stadiona to trazi, a od nekih ne. Sve ovisi od klime u dijelu kontinenta gdje se odredjeni stadion nalazi. Ako ce za cat3 ubaciti grijace onda ce princip biti isti, a Grbavica bi npr. sigurno trebala grijace. Ne znam za BB i Pecaru, ali mislim da Poljud ne treba iako su ove sezone imali jednu utakmicu po zaledjenom terenu. UEFA moze ne traziti grijanje pa nakon problema promjeniti svoj zahtjev.

Meni je smijesno sto ljudi kod nas na to grijanje gledaju kao na neki spas. Ljudi misle da ce grijanje osusiti teren i da nece biti blata. Grijanje sluzi za brze topljenje snijega i odmrzavanje terena. Drenaza susi teren.

winer007
Kontakt:

Post Postao/la winer007 » 04 jun 2018, 12:22

hlive je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:Savez ce obezbjediti u svom trosku rasvjetna tijela sto je, rekao bi, otprilike 50% investicije
Tocno 30%.. Ostalo moraju klub i lokalna zajednica al da ne pristanes ne mozes dobiti sredstva. I tako i tako ih moras staviti onda je bolje ici uz pomoc saveza i odbiti troskove cca 250 000 KM..

Inace sto se tice stadiona dolazi dio izmjena za cat3 tako da svi stadion pored nekih sitnijih detalja, da bi imali cat3, moraju imat brojace i grijanje terena
Sta ce grijaci terena u Italiji, Spaniji, Portugalu, Grckoj, Tuskoj.... tamo su minusi prava rijetskost, to si vjerovatno pogresno razumio ili je neki portal objavio laznu vijest u vezi toga

Hrasno87
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno87 » 04 jun 2018, 15:22

Na Grbavici se ugradjuju pogresne cijevi, danas su stali i radovi jer je isporucen pogresan pijesak za drenazu ... :facepalm:
1921'

R.I.P. Anthony Bourdain (1956.-2018.)

A.Čulić - "Ako nekome slučajno pokušate sugerirati da srlja, pri tome argumentirano, Vi ste crna ovca, a među hiljadama bijelih, crna ne može biti nimalo draga, strši ..."

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 04 jun 2018, 15:50

slika

za sve one klubove koji imaju problema sa reflektorima preporucujem ovakvo tehnicko rjesenje sa "macje oci" dresovima da se odbija sto vise svjetlosti u mraku i nema frke
Zarathustra

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 16:05

winer007 je napisao/la:
hlive je napisao/la:

Sta ce grijaci terena u Italiji, Spaniji, Portugalu, Grckoj, Tuskoj.... tamo su minusi prava rijetskost, to si vjerovatno pogresno razumio ili je neki portal objavio laznu vijest u vezi toga
Nisam čitao na portalu pa da pišem ovdje. Gledao sam dokument novi. Ja sam samo rekao šta je uvjet budući da se tiče bh klubova, šta nas briga za Italiju, Španjolsku ili Portugal. Je li činjenica da recimo Želji trebaju? Oni su uvjet u trećoj kategoriji iako vjerojatno postoje iznimke i područja gdje neće biti uvjet.

FSB

Post Postao/la FSB » 04 jun 2018, 17:55

.
Zadnja izmjena: FSB, dana/u 05 jul 2018, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 04 jun 2018, 18:00

Ja iskreno ne vidim potrebu za trecu kategoriju da posjeduje grijace. Treca kategorija nije dovoljna za grupne faze, dok kvalifikacije se igraju tokom ljeta. Treba ostaviti cetvrta kategorija + svaki stadion gdje reprezentacija igra izmedju oktobra/novembar-mart/aprila da mora imati grijace.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 04 jun 2018, 22:36

Sta ce grijaci terena u Italiji, Spaniji, Portugalu, Grckoj, Tuskoj.... tamo su minusi prava rijetskost, to si vjerovatno pogresno razumio ili je neki portal objavio laznu vijest u vezi toga[/quote]

Nisam čitao na portalu pa da pišem ovdje. Gledao sam dokument novi. Ja sam samo rekao šta je uvjet budući da se tiče bh klubova, šta nas briga za Italiju, Španjolsku ili Portugal. Je li činjenica da recimo Želji trebaju? Oni su uvjet u trećoj kategoriji iako vjerojatno postoje iznimke i područja gdje neće biti uvjet.[/quote]

I šta sad to znači,da pecara nema više cat3, jer koliko znam nemamo grijače ???? :? čak ni koševo onda neće imati cat3

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 22:58

brigsiroki je napisao/la: I šta sad to znači,da pecara nema više cat3, jer koliko znam nemamo grijače ???? :? čak ni koševo onda neće imati cat3
Pa ako UEFA kaze da ih moramo imati trebat cemo uraditi. Pored toga svakako treba rijesiti brojace i sustav ulaska publike i aktivne kontrole popunjavanja kapaciteta.
Ovo je za sezonu 2019/20. Vjerujem da cemo ispuniti uvjete i ostati na cat3.

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 23:01

AnelZ je napisao/la:Ja iskreno ne vidim potrebu za trecu kategoriju da posjeduje grijace. Treca kategorija nije dovoljna za grupne faze, dok kvalifikacije se igraju tokom ljeta. Treba ostaviti cetvrta kategorija + svaki stadion gdje reprezentacija igra izmedju oktobra/novembar-mart/aprila da mora imati grijace.
Vjerojatno UEFA vidi neku potrebu a oni potavljaju pravila

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 04 jun 2018, 23:32

Postavi dokument da vidimo
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

hlive
Kontakt:

Post Postao/la hlive » 04 jun 2018, 23:54

avenija je napisao/la:Postavi dokument da vidimo
Cat 3 za teren
slika

Cat 3 za brojace
slika

Doslo je i do promjena u VIP mjestima. Prije je cat3 morala imati 250 vip sjedalica, a cat4 500.. Po novom cat3 treba 75, a cat4 100 vip mjesta.. Novost je da VIP mora biti na sredini između 16m

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 05 jun 2018, 00:04

hlive = Elvedin Beganović :urnebes:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.