Jusuf Nurkić
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: Jusuf Nurkić
Mozda sam malo pretjerao sa all-defensive team
Ako ga ikada neki strucnjaci budu spomijali u tom kontextu kao kandidat meni puna saka brade, nije nemoguce.

1. bogut3isamagicnumber je napisao/la: 1. Dallas
2. Boston
3. New Orleans
4. Portland
5. Phoenix
2. horford
3. davis
u 4 i 5 bi mogao imati neku pristojnu minutazu, ali i manje lopti nego ih ima sada jer Dame i CJ u POR i Bledsus i Devin u PHX uzimaju sve zive i mrtve suteve kad i kako hoce
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
-
- Kontakt:
KK_Bosna@
1. Bogut u Denver za Juku
2. U paru sa Horfordom
3. Kraj Davisa umjesto Asika(otisao u Denver)
Ove ostali timove manje vise. Nebi ga ni ja htjeo vidjeti u Sunsima.
2. U paru sa Horfordom
Nesto ne vjerujem da Denveru treba Bogut ili Asik...Pogotovo sto Farieda igra na centru, i sto to nije dovoljno da se dovede mladji igrac tipa Nurkic..3isamagicnumber je napisao/la:KK_Bosna@
2. U paru sa Horfordom
-
- Kontakt:
JHam@ Denver tacno treba nekog poput Boguta i Asika. Neko experienced da bude backup Jokicu. To da Malone igra Farieda (2metra) je vise dokaz da ce uskoru ostati bez posla ili da ce Denver i tradati Faried da bi natjerali ga da igra prave centre na njihovoj poziciji. Boston treba nekog da hvata skokove i brani obruc, Dallas - (procitaj moj post od prije neki dan). Odprilike ista sitvacija za Pelicanse kao Dallas.
1. i 3. scenario se ni u ludilu ne moze desiti, nisu tolike ovce u mavsima ni u pelicansima3isamagicnumber je napisao/la:KK_Bosna@
2. U paru sa Horfordom

a sa horfordom nema sanse da igra u paru, horford je centar (pogotovo po novim standardima kada se petorke maksimalno smanjuju), a opet i ne znam sta bi to boston mogao dati denveru za jusufa... jedino bradleya mozda
jusuf ako bude isao otice u neki odron od ekipe gdje opet nece dobijati lopte kao ni u denveru... ja bih volio da dodje u lakerse, ali mitch je debil pa nece ni poslati ponudu za njega

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
Ja ga licno ne bih dao ni za Asika ni za Boguta, ako ne dobijamo i neki solidan pick uz to...3isamagicnumber je napisao/la:JHam@ Denver tacno treba nekog poput Boguta i Asika. Neko experienced da bude backup Jokicu. To da Malone igra Farieda (2metra) je vise dokaz da ce uskoru ostati bez posla ili da ce Denver i tradati Faried da bi natjerali ga da igra prave centre na njihovoj poziciji. Boston treba nekog da hvata skokove i brani obruc, Dallas - (procitaj moj post od prije neki dan). Odprilike ista sitvacija za Pelicanse kao Dallas.
-
- Kontakt:
KK_Bosna@ Jbte kakav si ti negativac (i JHam), jeli to nesto kao oni srbi sto nevole Djokovica i misle da je los u tenisu? Neznam dali da uzmam ovo previse ozbiljno. Vjerovatno ce trebati i Mavs i Pelicans ubaciti jos neki pick ili igraca da dobiju Juku. Boston ima itekako sta dati Denveru, puni su asseta i pickova. Lako bi se mogao napravit trejd ako ima zelje. Horford moze igrati i jednu i drugu poziciju kao sto je i igrao veci dio karijere po potrebi. Dali ce igrati zajedno ili ne je vise do Juke, desperatni su za skokove i trebaju nekog da brani obruc. Zavisi od Juke dali ce dovoljno dobro to primarno odraditi ako uspije ima mjesto u startnoj ako ne, i bolja je klupa u Bostonu negu u timu bez perspektive poput Denvera. Moze i u LAL, meni je prije to bila zelja. Vec je jednom otjerao Mozgova moze i ponovo 

Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 05 jan 2017, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.
- AlphonseKauders
- Kontakt:
Ovaj link je obično nagađanje, preuzeto sa ove stranice: http://www.sportingnews.com/nba/list/nb ... o3/slide/43isamagicnumber je napisao/la:Malone je glup ko K, rekao sam da je zalutao. On i njegovi pomocni treneri (sto su odpadci drugig timova, Rockets i neki drugi) su krivi sa lose rezultate, ovo prebacivanje krivice je pateticno. Nije daleko od istine da su najslabji defensivni tim, imaju DRtg 28 od 30.
AlphonseKauders@ Super post, igra strpljivo i pametno. Nerazumjem zasto je bas uvjek u pravom "mentalnom stanju" poslje benchiranja, tako i prosle sezone najbolje izgledao poslje klupe. Upravu si o tradu, najgore bi bilo da ga paketiraju za neku zvijezdu o cemu razmisljaju najvise, u tom slucaju moze dospjeti negdje gdje nema nikakvog mjesto. Ali tesko da ce zvijezda pristati da dodze u Denver. Najbolje je da nastavi igrati dobro i kada dodze do trade da bude glavni asset a ne dio paketa.
Federer17@ To je ta defensivna strategija. Najgora taktika odbrane u ligi, to da Juka ne izlazi nego se distansira je kako hoce oni da se postavi. Treba sto prije napustiti, jedan toliko mlad i sirov talenat da se uci na pogresan nacin fundacije u najvaznjim godinama je katastrofa. Da ne zaboravimo da je usao u ligu sa sasvim finim defensivnim instinktima koji mu sad na svaki nacin pokusavaju ubiti. Pozitivno je da je pokazao da moze braniti bez da faulira ali ovo sto oni traze je nesto skroz drugo, aBd naci fini balans toga u sljedecem timu i uskoro moze se boriti da udze u neki all-defensive tim po meni.
Chinaglia@ Nemam trenutno vremena motivirati svaki slucaj za sebe, napisacu moj ranking sa top 5 timova pod ovim kriterijama: Ko ima potrebu od njega, Ko ima resurse da ga dovede, Kome je logican potez uzmajuci njihovu trenutnu sitvaciju i buduci plan u obzir.
1. Dallas
2. Boston
3. New Orleans
4. Portland
5. Phoenix
Tako nekako.
Pitao sam sada na Denverstiffsu dali moze iko potvrditi ove podatke http://sportsport.ba/ino_kosarka/mike-m ... ica/220054 , pa cemo vidjeti dali ima istina u tome, ako je istina samo jos jedan dokaz da je Malone blentav bez grancia.
Kako je ovaj ko je objavio članak na sportsport to "stručno" preveo kao izjavu Malone-a (a ne obični komentar autora članka) pojma nemam, ali u suštini totalno mijenja suštinu članka.
Hebi ga, prije su bar znali prevesti kako treba, sad izmišljaju stvari.
Zasto mislis da ne volim Nurkica i da mislim da je los, samo sto ne bih dao njega ni za Boguta ni za Asika, bez unprottected pika od tih ekipa, jer nesto mladje na 3/4 ne vjerujem da imaju za ponuditi te dvije ekipe....A dolaskom Boguta ili Asika, ne bi me cudilo da Malone i Jokica izbaci iz rotacije, tako da mi se ni jedan od ta dva trade-a ne svidjaju, navijam za Denver a ne da Nurkic ode u za njega bolju ekipu. Ako se ispune oba uslova, jos bolje...3isamagicnumber je napisao/la:KK_Bosna@ Jbte kakav si ti negativac (i JHam), jeli to nesto kao oni srbi sto nevole Djokovica i misle da je los u tenisu? Neznam dali da uzmam ovo previse ozbiljno. Vjerovatno ce trebati i Mavs i Pelicans ubaciti jos neki pick ili igraca da dobiju Juku. Boston ima itekako sta dati Denveru, puni su asseta i pickova. Lako bi se mogao napravit trejd ako ima zelje. Horford moze igrati i jednu i drugu poziciju kao sto je i igrao veci dio karijere po potrebi. Dali ce igrati zajedno ili ne je vise do Juke, desperatni su za skokove i trebaju nekog da brani obruc. Zavisi od Juke dali ce dovoljno dobro to primarno odraditi ako uspije ima mjesto u startnoj ako ne, i bolja je klupa u Bostonu negu u timu bez perspektive poput Denvera. Moze i u LAL, meni je prije to bila zelja. Vec je jednom otjerao Mozgova moze i ponovo
-
- Kontakt:
AlphonseKauders@ Kakav amaterizam, sramota.
Jham@ Aha ok pogresno sam shvatio. Znaci fan si Denvera i ako bi doslo do trade nebi aceptirao nesto manje od Asika ili Boguta plus (un?)protected pick za Juku. Ok razumjem tu logiku i slazem se donekle.
Jham@ Aha ok pogresno sam shvatio. Znaci fan si Denvera i ako bi doslo do trade nebi aceptirao nesto manje od Asika ili Boguta plus (un?)protected pick za Juku. Ok razumjem tu logiku i slazem se donekle.
Zadnja izmjena: 3isamagicnumber, dana/u 05 jan 2017, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
Upravo to, mislim da mozemo dobiti vise za Nurkica. Oslobadjas NOP loseg ugovora, dajes im mladog igraca, i jos im dozvoliti protekciju na pik...Ne hvala..
-
- Kontakt:
JHam@ Ok slazem se. Bolje ti onda ne citaj Denverstiffs, prije neki dan napisali da mu ju market value second round pick... Kako mi je odvratna ta stranica postala jbte, ako zbog nicega drugog htjeo bi da napusti samo da ne budem morao citati njihove glupost. RealGM je vec nesto drugo.
Citam i jedno i drugo(aktivniji sam na realgm), s tim da na denverstiffs imas dosta vise raje pa onda i vise gluposti za procitati. Na RealGM ne znam ima li nas 10ak da pisemo, i nesto ne vjerujem da bi iko dao Nurkica za pik druge runde...
-
- Kontakt:
Vjerovatno zato sto su zdravi u mozgu na toj stranici. To za second round pick jos nije rekao neki obican poster nego jedan od njihovi pisaca... Nista, nemam account na RealGM ali cu prije procitati sta na toj stranici nego na Stiffsu.
-
- Kontakt:
Eselamu alejkum. Kako ste? Da li smo spremniii ? Idemoooooooo Jusufeeeeeeeeeee, izkazi se večeras pa da te Greg Popovic dovede k sebi 

-
- Kontakt:
Vrlo solidna rola Nurka
Kakvi su ovi doktori kosarke poput LMA i pogotovo Paua... Dadnes 4-5 poena preko njih za poluvrijeme i umislis se, a onda te oni zatrpaju sa po 10 ili vise. I to sasvim lagano, bez ikakvog naboja i namjere da ti kao nesto 'vrate'. Ne mislim ovdje na Jusufa konkretno, nego inace.
Juka sasvim solidan, odbijance i suteve sa metar od kosa mora puno bolje i lakse realizirati. Jokic ne staje, strasan je i veceras.
Juka sasvim solidan, odbijance i suteve sa metar od kosa mora puno bolje i lakse realizirati. Jokic ne staje, strasan je i veceras.
-
- Kontakt:
zakasni *ebemu sve...kolko minuta i kakav ucinak za sad ?
https://watch.nba.com/game/20170105/SASDENRealnoGledano je napisao/la:kolko minuta i kakav ucinak za sad ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.