Ja bih to uradio malo drugacije onako "diktatorski" a radi se o ovome: 1) postavis par kamera koje ce pokrivati cijelu tribinu 2) donese se zabrana o nosanju kapuljaca, kapa itd.. koje pokrivaju lice radi lakse indetifikacije (takve osobe odmah vratis kuci na ulazu u stadion ili ih odmah izbacis sa tribine 3) fino lijepo obavjestis navijace da svako ponasanje koje nasteti klubu u financijskom ili nekom drugom smislu snosi ekonomske i pravne posljedice npr. prekines tekmu klub te tuzi za izgubljen novac za narusen ugled i slicno. 4) TRAJNO BANIRANJE SA ZELJINIH TEKMI 5) Osiguranju dati veca ovlastenja 6) vidno pijanje osobe vracati kuci znaci ne smije uci na Grbavicu eto to je onako sto mi odmah pada na pamet.DzoleZeljo je napisao/la:Imam jedan prijedlog pa bih volio sa par ozbiljnih osoba da malo razmotrimo stvar.Mozda ce svudaci suludo, mozda ne, ali volio bih zaista kada bi se otvorila pozitivna diskusija na ovu temu...
Naime, sva ova negativna desavanja oko naseg kluba u posljednje vrijeme koji realno gledajuci u BH drustvu je najvise napredovao i kao takav natovario na vrat tonu dusmana, kako vanjski tako i unutrasnjih, ali pored svega ovoga pojave se razni faktoriputu koji pokusavanju ili rade negativne stvari na ruku naseg kluba. Meni pade na pamet, mozda za pojedince suluda ideja, ali za one prave ljubitelje (osobe kojima je Zeljo na prvom mjestu i nista drugo) sigurno jedno od rijesenja za blisku buducnost kako se rijesiti "navijaca, sipmatizera" kojima Zeljo zapravo nije na prvom mjestu, a prave se da jeste....
Mene zanima, zasto mi ne bi pokusali uvesti identifikacijski sistem pri ulazu na stadion Grbavica. Ako uzmemo da je prosjecna posjecenost na nasoj utakmici 4.000 (od toga 3.500 vjernih dusa), gdje je vec sistem skeniranja karata uveden, ne vidim nigdje da bi se problem mogao roditi osim u samoj volji navijaca, simpatizera tima sa Grabvice..
Kako to odraditi:
1. Svakom pravo navijacu koji ima godisnju ili polugodsnju ulaznicu treba uputiti poziv da se dode registrovati u klub i postati clan istoga.
2. Sa registacijom dobiva odredene benificije, kao sto su popust u fan-shopu, bezbijednost na stadionu, itd... (nadovezite se)
3. Onima koji ne zele da postanu clanovi, obezbijediti odreni sektor koje ce osiguravati posebno osiguranje sa posebnim mogucnostima u slucaju nekog incidenta...
EDIT: Ovo sto sam naveo je sve ugrubo izneseno...Nemojte me samo fatati na zub radi ovoga ili onoga.
Nego evo jedan drugi prijedlog, posto je klub kaznjen novcano i sa dvije naredne tekme bez publike mislim da bi se trebali za vrijeme tih tekmi skupiti pred stadion i platiti karte iako ne mozemo uci na Grbavicu i sav taj novac dati klubu.