LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
whajtsajdčić za max? da ili ne?
po meni kvalitetan igrač, ali ne vrijedi maxa...
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Da bez razmisljanja,nemas takvih bas puno u ligi,a mnogo toga u ligi ne vrijedi ugovora koje imaju
Problem moze biti kad se da kes u ruke Hassanu,obzirom kakvu glavu ima to je vec mac sa dve ostrice
Problem moze biti kad se da kes u ruke Hassanu,obzirom kakvu glavu ima to je vec mac sa dve ostrice
- Kobe Bryant
- Kontakt:
Hassan Whiteside Career history
2010–2012 Sacramento Kings
2010–2012 →Reno Bighorns
2012–2013 Sioux Falls Skyforce
2013 Rio Grande Valley Vipers
2013 Amchit Club
2013 Sichuan Blue Whales
2013–2014 Al Mouttahed Tripoli
2014 Jiangsu Tongxi
2014 Iowa Energy
2014–present Miami Heat
2014 →Sioux Falls Skyforce
a na ljeto dobija max.
2010–2012 Sacramento Kings
2010–2012 →Reno Bighorns
2012–2013 Sioux Falls Skyforce
2013 Rio Grande Valley Vipers
2013 Amchit Club
2013 Sichuan Blue Whales
2013–2014 Al Mouttahed Tripoli
2014 Jiangsu Tongxi
2014 Iowa Energy
2014–present Miami Heat
2014 →Sioux Falls Skyforce
a na ljeto dobija max.
- majestic24
- Kontakt:
Kakav ugvor bi on trebao dobiti ?? Jel onaj 80 mill -5 godina. Sve ispod 20 mill godisnje je dobro.kokuz je napisao/la:whajtsajdčić za max? da ili ne?
U kombinaciji sa Randle-om,mislim da ce ciniti strasan tandem pod obrucem. Hassan,mozda i najbolji u ligi,sto se tice defanzive na toj poziciji,dok Randle je tu solidan,a jako talentiran sto se tice napada. Odlicni skakaci obojica.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
Navijam za Lakerse dugi niz godina ali nisam kao neki ovdje pa se ne razumijem u Salary Cap i koliko kome mozemo ponuditi i slicno.
Vidim da se spominju najvise DeRozan i Hassan, pa me zanima ovo. Ako uzmemo na draftu Ingrama/Simmonsa i npr potpisemo Hassana, jel mozemo potpisati jos nekog FA i tko bi to mogao biti?
Iskreno ne znam tocno ni tko je sve od njih slobodan. Barnes, Conley, Horford...? Duranta necu ni spominjati jer je cini mi se nemoguca misija ali bi ga itekako volio vidjeti u dresu Lakersa
Vidim da se spominju najvise DeRozan i Hassan, pa me zanima ovo. Ako uzmemo na draftu Ingrama/Simmonsa i npr potpisemo Hassana, jel mozemo potpisati jos nekog FA i tko bi to mogao biti?
Iskreno ne znam tocno ni tko je sve od njih slobodan. Barnes, Conley, Horford...? Duranta necu ni spominjati jer je cini mi se nemoguca misija ali bi ga itekako volio vidjeti u dresu Lakersa
iskreno, ni ja ne znam tačan iznos max. ugovora ali je preko 20 milka + je još ovo proširenje capa...
nadam se da možemo sastaviti ekipu za PO sljedeće godine, ali će biti teško..
Sta mislite hoce li Simmons i njegov agent uraditi isto kao KAT protekle godine kada je sa svojim timom odbio work-out i interviju sa 76ersima ?
Navodno Simmons zeli u Lakerse, ali sa druge strane radi marketinga mu je veoma bitno da bude prvi pick na draftu sto meni odmah u startu salje ruznu sliku, jer kosarku ne gleda kao svoj glavni prioritet, a isto tako sa njegove strane je bilo arogantno kada se nije pojavio na draft lottery-ju gdje su bili prisutni ostali igraci.
Navodno Simmons zeli u Lakerse, ali sa druge strane radi marketinga mu je veoma bitno da bude prvi pick na draftu sto meni odmah u startu salje ruznu sliku, jer kosarku ne gleda kao svoj glavni prioritet, a isto tako sa njegove strane je bilo arogantno kada se nije pojavio na draft lottery-ju gdje su bili prisutni ostali igraci.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
27 je kako sam se sinoć informisao max. Mada neki kažu da Durant može 35 od Oklahome dobiti.kokuz je napisao/la:iskreno, ni ja ne znam tačan iznos max. ugovora ali je preko 20 milka + je još ovo proširenje capa...
PO vam ne treba odmah biti prioritet. Jedino ako Duranta pokupite onda da, ali ne vjerujem da on ide iz Oklahome.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ma doci ce DeRozan, dzaba sanjamo neka veca imena.
- IlCapitano
- Kontakt:
25+ je za igrače sa 9+ godina iskustva. Ovi ispod počinju od 18-20.Kawhi je napisao/la:27 je kako sam se sinoć informisao max. Mada neki kažu da Durant može 35 od Oklahome dobiti.kokuz je napisao/la:iskreno, ni ja ne znam tačan iznos max. ugovora ali je preko 20 milka + je još ovo proširenje capa...
PO vam ne treba odmah biti prioritet. Jedino ako Duranta pokupite onda da, ali ne vjerujem da on ide iz Oklahome.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Bryan Shaw prvi asistent Waltonu...ceka se zvanicno potvrda
Pick zadrzan, vjerovatno najbitnija stvar ove sezone gledajuci buducnost kluba (kao i otpustanje celavog idiota). Ogromna sreca je sto smo dobili ovaj drugi izbor i nismo pali na trece jer sem Bena i Ingrama na ovom draftu nema igraca koji moze biti neki veliki game changer u buducnosti. Iskreno, volio bih da nam Sixersi ostave Simmonsa vise nego ista obzirom da je momak vec sad all round monstrum sa jednom (ali ogromnom) manom, a to je sut. Ima apsolutno sve osim toga, od pregleda igre koji je LeBronovski do atletike koja je cudesna takodjer. Sumnjam da ce ga Philly propustit al bio bi presretan kad bi ga propustili.
Medjutim, ni Ingram nije nimalo lose rjesenje, dapace. Gledajuci nas trenutni core Russell-JC-Randle, Ingram je vjerovatno dosta bolji fit u odnosu na Simmonsa i takodjer ogroman, ogroman potencijal. Momak je cudesno dug, na terenu onom duzinom izgleda ko pravi pravcati freak, jednostavno je predug. Najveca vrlina definitivno sut i fenomenalni scoring instinkti. Vidi se jednostavno po igri da je prirodni strijelac i da ima to nesto u sebi. Mana je sto je trenutno dosta tanak i vjerovatno ce u pocetku karijere dok ne ojaca imati problema s NBA odbranama u zavrsavanju ali to ce se vremenom zasigurno ispraviti, ipak pricamo o momku koji ce tek u septembru napunit 19 godina (Ben je npr vise od godinu dana stariji od njega).Dakle definitivno imamo (posto su sve naznake da ce Sixersi uzet Simmonsa) jedan dragulj ovdje kojeg treba znati izbrusiti, a vjerujem da ce Coach Luke to uspjeti.
Sto se tice fita i same igre, ovaj nas core vjerovatni D-Lo-JC-Ingram-Randle uz nekog pokretnog i atleticnog centra, nikako ne nekog teretnjaka te coach Lukeom s klupe zvuci kao samo takvo up-tempo ludilo
O Russellovim tehnickim kvalitetama, prije svega o vrhunskom pregledu igre (mada i pored toga momak nema mane u tehnickim aspetkima igre) je suvisno i pricati. Svi znamo sta brzi tempo igre znaci za playmakere s takvim pregledom igre i opcenito igrace s takvom lucidnoscu. Sva cetvorica ovih igraca mogu bez problema uhvatiti skok u odbrani i onda povuci kontru. Randleu je to vec sad jedna od najvecih prednosti uz to sto mu je brzina prikladnija jednom beku ili krilu negoli krilnom centru. Dakle sve vuce na totalno ludilo i povratak showtimea u LA Land, gdje mu je pak i izvorno mjesto
S druge strane parketa, dakle odbrane, ocekujem od Coacha implementaciju sistema Warriorsa. Duzine dovoljno imamo, atletike i brzine takodjer. Smatram da ne bi bilo lose u drugoj rundi pokupiti nekog fizikalca na poziciji swingmana (dakle 2-3) koji nije nesto mocan u tehnickim aspektima igre ali zato u tranciziji jede parket i skace glavom iznad obruca. Problem je kod trenutnog rostera sto nam nijedan od igraca nije neki vrhunski defanzivac ali obzirom na duzinu i pravi sistem, ovo se moze dosta fino uklopiti. Kako god, vjerujem da ne mozemo biti defanzivno losiji nego ove sezone kad nam je svako ziv mogao natrpati 120 poena kako se sjeti.
Zazavrsetak grajenja ove mlade jezgre smatram da nam treba jos ovaj slijedeci draft koji bi trebao biti ekstremno jak, bar ako je sudit prema ovim ranim prognozama. Tu bi bilo odlicno kada bi pokupili jednog sto bi se reklo combo visokog koji ima dovoljno duzine za biti zastitnik obruca, a istovremeno dovoljno brzine i atletike preuzimati niske igrace. Harry Giles se tu cini kao idealan izbor koji po ovome sto sam gledao pokazuje slicnosti sa izvjesnim Kevinom Garnettom al tek nam predstoji college godina svih tih igraca (pored Gilesa meni su licno najzanimljiviji Jayson Tatum kojeg je cisti uzitak gledati i Josh Jackson koji je fizicki monstrum vec sad) pa cemo vidjeti sta ce se desiti (mada nam i tu treba top 3 pick da ga zadrzimo, inace ide Sixersima).
Medjutim, ni Ingram nije nimalo lose rjesenje, dapace. Gledajuci nas trenutni core Russell-JC-Randle, Ingram je vjerovatno dosta bolji fit u odnosu na Simmonsa i takodjer ogroman, ogroman potencijal. Momak je cudesno dug, na terenu onom duzinom izgleda ko pravi pravcati freak, jednostavno je predug. Najveca vrlina definitivno sut i fenomenalni scoring instinkti. Vidi se jednostavno po igri da je prirodni strijelac i da ima to nesto u sebi. Mana je sto je trenutno dosta tanak i vjerovatno ce u pocetku karijere dok ne ojaca imati problema s NBA odbranama u zavrsavanju ali to ce se vremenom zasigurno ispraviti, ipak pricamo o momku koji ce tek u septembru napunit 19 godina (Ben je npr vise od godinu dana stariji od njega).Dakle definitivno imamo (posto su sve naznake da ce Sixersi uzet Simmonsa) jedan dragulj ovdje kojeg treba znati izbrusiti, a vjerujem da ce Coach Luke to uspjeti.
Sto se tice fita i same igre, ovaj nas core vjerovatni D-Lo-JC-Ingram-Randle uz nekog pokretnog i atleticnog centra, nikako ne nekog teretnjaka te coach Lukeom s klupe zvuci kao samo takvo up-tempo ludilo
S druge strane parketa, dakle odbrane, ocekujem od Coacha implementaciju sistema Warriorsa. Duzine dovoljno imamo, atletike i brzine takodjer. Smatram da ne bi bilo lose u drugoj rundi pokupiti nekog fizikalca na poziciji swingmana (dakle 2-3) koji nije nesto mocan u tehnickim aspektima igre ali zato u tranciziji jede parket i skace glavom iznad obruca. Problem je kod trenutnog rostera sto nam nijedan od igraca nije neki vrhunski defanzivac ali obzirom na duzinu i pravi sistem, ovo se moze dosta fino uklopiti. Kako god, vjerujem da ne mozemo biti defanzivno losiji nego ove sezone kad nam je svako ziv mogao natrpati 120 poena kako se sjeti.
Zazavrsetak grajenja ove mlade jezgre smatram da nam treba jos ovaj slijedeci draft koji bi trebao biti ekstremno jak, bar ako je sudit prema ovim ranim prognozama. Tu bi bilo odlicno kada bi pokupili jednog sto bi se reklo combo visokog koji ima dovoljno duzine za biti zastitnik obruca, a istovremeno dovoljno brzine i atletike preuzimati niske igrace. Harry Giles se tu cini kao idealan izbor koji po ovome sto sam gledao pokazuje slicnosti sa izvjesnim Kevinom Garnettom al tek nam predstoji college godina svih tih igraca (pored Gilesa meni su licno najzanimljiviji Jayson Tatum kojeg je cisti uzitak gledati i Josh Jackson koji je fizicki monstrum vec sad) pa cemo vidjeti sta ce se desiti (mada nam i tu treba top 3 pick da ga zadrzimo, inace ide Sixersima).
ma posto su u philly retardi, oni ce uzeti simmonsa, tako da nama ostaje ingram, a upravo nam je on potrebniji od simmonsa
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Posto smo skoro svi bili protiv dolaska Derozana prije sedmicu, ovog Derozana iz zadnje dvije tekme bi rado vidio u Lakersima.
ser del barça es el millor que hi ha !
ovaj derozan se pojavi 5 puta tokom sezone, a to nam ne trebaScof1eld je napisao/la:Posto smo skoro svi bili protiv dolaska Derozana prije sedmicu, ovog Derozana iz zadnje dvije tekme bi rado vidio u Lakersima.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
ja sam mislim jedini na ovoj temi bio ZA i prije ovih utakmicaScof1eld je napisao/la:Posto smo skoro svi bili protiv dolaska Derozana prije sedmicu, ovog Derozana iz zadnje dvije tekme bi rado vidio u Lakersima.
- PaskalHens
- Kontakt:
Ma ne vrijedi max ugovora po meni, al' to je vjerovatno dokaz da ne možemo nikoga većeg privesti nažalost.
Viva la France, as they say in Rome.
Pustit mladu jezgru Russell-JC-Ingram/Simmons-Randle da se razvija, jedino bi je razbio ako se može dovest KD i još jedan krupan FA pa onda ganjao trejd za PGa il Boogiea. DeMar nam ništa ne garantuje, samo manje prostora za razvoj D'Angela i Ingrama/Simmonsa.
- TravisBickle
- Kontakt:
Problem kod Derozana je taj sto nije konstantan i prevelik je potrosac lopti plus sto bi njegov ugovor skoro pa zakljucao salary cap (opet nisam siguran koliko tu imamo prostora, ali sigurno bi njegov ugovor bio velik). U ovom slucaju bih vise volio gledati kako se ovi mladici razvijaju, a tu imamo talenta dosta, i zrtvovati jos sezonu dvije nego gledati neku zvijezdu kako se ispucava a opet tavoriti na dnu konferencije.
- PaskalHens
- Kontakt:
Walton je i doveden da brusi ove mlade "dijamante", a uz to je i pametan trener. Problem je što je must have plejof sljedeće sezone i uprave će sigurno jednu zvjerku dovesti. Pitanje je li to manja zvjerka (derozan) ili velika (durant/russ). Možda i prekretnica ljeto za Lakerse..
Viva la France, as they say in Rome.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.