FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

SaltCityAttack
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la SaltCityAttack » 14 jul 2011, 03:57

ma ne treba svrsavat po forumima i ebenom FB po grupama kojekakvim vec treba vec jednom dignut se i ebat im svima majku u klubu...ebiga kod nas je to tesko ispostovat jer je vec narod izgubo zivce oko svega ovoga, ali ako budemo sjedili ovdje i samo pisali ovo od toga nema nista...treba vec jednom poduzeti nesto...da nesto kazem samo Horde nikad nisam gotivio razlog naravno sportski i navijacki, ali ljudima ja skidam kapu koliko su samo nastojali da promjene nesto u klubu...jest da je to bilo jako tesko, ali ipak nesto su radili i formirala su im se ta neka udruzenja i slicno....i kod nas bi trebalo to da polahko krene pa da za dvije godine imamo normalne ljude u upravi...naravno tesko je i naci prave ljude uvjek ce doci neko koji ce tesko sta promjeniti, ali ovo sto danas imamo imam osjecaj da su namjerno dosli u klub kako bi ga unistili i onda ga prepustili nekome da ga vadi iz govana.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2011, 09:49

Jesu li otisli na pripreme u CG zna li neko ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Fkr.87
Kontakt:

Post Postao/la Fkr.87 » 14 jul 2011, 10:34

ultrasstyle_tz je napisao/la:Damir Smajlovic ode u Gradinu iz Srebrenika, koja je to druga-treca liga, Cehajic ode u Rudar Bukinje , igraci mjesecima ne dobivaju dinara. Po gradu djeca koja treniraju fudbal pricaju bolje igrati u NK Tuzli za bar nekih 100 maraka mjesecno nego da u Slobodi ni to nemaju. Ni jednom djeteti koje gradi ozbiljnu karijeru vise nije san da igra za Slobodu. Cak su poceli i juniori da bjeze , o seniorima da ne govorim. I mi pricamo ovdje o nekom padu na dno, pa gospodo dovoljno je ovo procitati i vidjeti da smo mi davno pali na to dno bez ikakve naznake pomicanja.

Klub koji je nekad bio ponos Tuzle, Tuzlaka i cijele regije sad nam sluzi samo na sramotu. Da se prica kako njegovi "celnici" prijete sudijama, da se sramotimo kako smo duzni svakome ko je dosao da igra u Tuzlu.

Do sad smo mogli govoriti "Ostalo je samo ime", nazalost vise nema ni imena. Ovo su sve pokazatelji da je unisteno i to ime, da u Slobodi igra sad samo ko nema gdje drugo ili ciji zena i dijete nece iz Tuzle.
Bekic nije neki igrac? Ok , nije ali je najbolji mladi napadac kojeg smo mogli priustiti, ali nas je odje.ao zbog Zrinjskog. Onom recenicom je momak sve objasnio i ja ga razumijem. Volimo mi svi Slobodu ali treba otvoriti oci vise, kao sto rekoh ni imena vise nema, ovo sto je sad Sloboda sa ovom lopovskom garniturom nam sluzi vise na sramotu nego kao ponos grada i regije.

koliko god bilo to tesko priznati, koliko god to bilo tesko reci, ali oci se ne mogu vjecito zatvarati i ne moze ta ljubav prema klubu vjecito nadvladavati razum, ali u ovom trenutku u PL BiH nema goreg kluba od Slobode, nema goreg kluba za igrati , nema odvratnije uprave( svi uostalom znamo i kako vode firmu porodicnu, sto bi na drugi nacin vodili Slobodu) i ja svom djetetu da je na mjestu Bekica, Mesanovica ovog-onog ne bi dozvolio da potpise za Slobodu. Neki dan mi lik u taksiju govori " Nisam vece greske napravio nego sto sam sinu govorio da igra u Slobodi". I nazalost covjek je upravu 100%.
Ne mozemo ni mi vise zatvarati oci, sve sto ljudi kazu, misle o Slobodi je istina, cak je ta istina mozda i malo gora sto mi znamo jos bolje koji vise pratimo klub i zbivanja u gradu.
Sve sto ti kazes je istina, al dzaba sto mi to znamo, sto o tome pricamo kad niko ne poduzima nista...Jbt pa najtrofejniji klub BiH u Kosarci treba krenut od neke A-2 lige :? a kako je krenulo nesto slicno se moze desit i fudbalskom klubu, a mi nista i ne poduzimamo vec sjedimo i zalimo se preko neta... nekad su i Tusanj i Mejdan bili puni a danas to vidimo samo na slikama jbt radi pojedinaca koji upropastavaju klub, meni samo nije jasno kako Tuzla koja ima 200 000 stanovnika dozvoljava da joj sport unisti grupica ljudi ...
Za tvoje boje zivim ja, Sloboda Tuzla !!

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 jul 2011, 10:56

Sloboda nije otputovala na pripreme u Crnu Goru, igrači traže plate!

Nogometaši i treneri Slobode nisu jutros otputovali u Crnu Goru, na drugi dio priprema za novo prvenstvo.
Umjesto da u 7 sati sjednu u autobus i otputuju u Tivat ili Bar, gdje su dogovorene tri kontrolne utakmice, igrači su jutros oko 9 sati odradili redovni trening, ali ne na igralištu, nego na – tartan stazi!

- Sigurno je da nećemo putovati dok se igračima ne isplate zaostale plate. Kakav rad igrača mogu očekivati kada od maja nisu dobili platu, a mnogi od njih, pa i mi treneri, živimo od onoga što dobijemo u Slobodi – sav rezigniran izjavio je šef struke Ibrahim Crnkić.
Jutros su hitno u pomoć zvali navodno budućeg predsjednika kluba, Davuda Zahirovića, ali je on poručio da je otputovao u Sarajevo i da će “sve biti u redu, samo treba strpljenja”.
- O kakvom strpljenju se radi, kada se već mjesecima ponavljaju iste stvari i uvijek je jedini odgovor “imajte strpljenja”. Zavlače nas, lažu i guraju sve dublje u blato. Pošteno bi bilo da ljudi koji sada vode klub odu, pa neka se neko drugi brine o nama – izjavio je nogometaš koji je zamolio da mu ne navodimo ime.
Krnji stručni štab (bez Mirsada Dedića) posebno je nezadovoljan što je na stadionu Tušanj glavni teren ograđen žutim trakama i ne mogu trenirati. Mogli bi za treninge koristiti stadion Rudara u Bukinju, ali u klubu ne mogu osigurati autobus za prijevoz.
- Neću da ulazim u sferu klupske politike, jer to nije moj posao. Ali, ovako ne možemo dalje raditi. Plašim se da ćemo upropastiti sve dobro što smo uradili na pripremama u Kupresu – napominje Ibrahim Crnkić, koji pokušava ugovoriti još koju pripremnu utakmicu, ali nemaju opremu.
Sramota što grad dopušta da se i dalje srozava ugled Slobode, nekada prvog brenda Tuzle uopšte, a posljednjih godina monete za politička potkusurivanja. Javnost treba da zna da je, među brojnim krivcima za loše stanje u Slobodi, najveći općinska vlast, koja je potpunom nebrigom dopustila sunovrat tuzlanskog sporta, a posebno FK Slobode.

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 14 jul 2011, 11:37

MakeTZ je napisao/la:Sloboda nije otputovala na pripreme u Crnu Goru, igrači traže plate!

Nogometaši i treneri Slobode nisu jutros otputovali u Crnu Goru, na drugi dio priprema za novo prvenstvo.
Umjesto da u 7 sati sjednu u autobus i otputuju u Tivat ili Bar, gdje su dogovorene tri kontrolne utakmice, igrači su jutros oko 9 sati odradili redovni trening, ali ne na igralištu, nego na – tartan stazi!

- Sigurno je da nećemo putovati dok se igračima ne isplate zaostale plate. Kakav rad igrača mogu očekivati kada od maja nisu dobili platu, a mnogi od njih, pa i mi treneri, živimo od onoga što dobijemo u Slobodi – sav rezigniran izjavio je šef struke Ibrahim Crnkić.
Jutros su hitno u pomoć zvali navodno budućeg predsjednika kluba, Davuda Zahirovića, ali je on poručio da je otputovao u Sarajevo i da će “sve biti u redu, samo treba strpljenja”.
- O kakvom strpljenju se radi, kada se već mjesecima ponavljaju iste stvari i uvijek je jedini odgovor “imajte strpljenja”. Zavlače nas, lažu i guraju sve dublje u blato. Pošteno bi bilo da ljudi koji sada vode klub odu, pa neka se neko drugi brine o nama – izjavio je nogometaš koji je zamolio da mu ne navodimo ime.
Krnji stručni štab (bez Mirsada Dedića) posebno je nezadovoljan što je na stadionu Tušanj glavni teren ograđen žutim trakama i ne mogu trenirati. Mogli bi za treninge koristiti stadion Rudara u Bukinju, ali u klubu ne mogu osigurati autobus za prijevoz.
- Neću da ulazim u sferu klupske politike, jer to nije moj posao. Ali, ovako ne možemo dalje raditi. Plašim se da ćemo upropastiti sve dobro što smo uradili na pripremama u Kupresu – napominje Ibrahim Crnkić, koji pokušava ugovoriti još koju pripremnu utakmicu, ali nemaju opremu.
Sramota što grad dopušta da se i dalje srozava ugled Slobode, nekada prvog brenda Tuzle uopšte, a posljednjih godina monete za politička potkusurivanja. Javnost treba da zna da je, među brojnim krivcima za loše stanje u Slobodi, najveći općinska vlast, koja je potpunom nebrigom dopustila sunovrat tuzlanskog sporta, a posebno FK Slobode.
Ja stvarno nezz ko vise cita taj "tuzla.live" odma cim sam vidio tekst odma sam otiso na njihovu str. jer sam znao da oni to pisu, pa taj covjek Miro il tako nesto, pa tog covjeka kupis za 20KM da ti napise sta god hoces, ja znam da taj covjek nije napiso nista dobro o Slobodi pa ima najmanje 2 godine ;)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 jul 2011, 12:10

Pa koliko vidim u ovom tekstu nije nista ni slagao.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 jul 2011, 12:21

nazalost sto god su ljudi do sad napisali je istina... "jasminarije" uopste ne pisu o tome, svi znamo da oni pisu po direktivi vlasti. Drago mi je da bar neko iznosi istinu. Kao sto rekoh ne mozemo zatvarat oci, sta treba da pisu kako je u Slobodi sve bajno, kako je to najveci najorganizovaniji klub u BiH, a realnost je da ljudi nemaju fakticki sta da jedu.

a ovo sto se sad desava je samo nastavak bruke i sramote.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 14 jul 2011, 13:08

MakeTZ je napisao/la:Pa koliko vidim u ovom tekstu nije nista ni slagao.
Nista nije slago, al nije ni napiso da su igraci na kupresu dobili podsticaj, da im je podjeljeno nesto para, kolko se u ovom trenutku moglo dat, da su igracima koji nisu htjeli da ostanu (Mujkic, Nikolic, Zoleticm Joguncic) isplacena dugovanja od prosle godine, to sto je teren ogradjen zutom trakom je praksa svake godine jer se vrsi "djubrenje" terena, ne pise o tome da je placena nova oprema i da se ceka da se isporuci...

Ne kazem ja da je super u Slobodi, daleko je to od toga, al ja vjerujem da ce ova sezona bit bolja od prosle ;)
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2011, 13:11

Kako je krenulo,ne bi me cudilo da igraci predju u druge klubove,i nek je tako.Ljudi zive od ovoga,a plate ne primaju nekoliko mjeseci.Opcinska vlast je srozala ugled FK i KK Slobode macehinskim odnosom prema njima.

Vidite da nisu u stanju sazvat skupstinu da se Zahirovic proglasi predsjednikom,sve sami nesposobnjakovici u i oko Slobode,pa dokle vise ?

Navijaci nista da pokrenu,i kazemo poslije horde zla nasilnici ovo ono,ljudi se izborili da ne sjede krpelji u foteljama i da ne unistavaju klub,a nasi to dopustaju,niko da rijeci progovori.

mačak u čizmama
Kontakt:

Post Postao/la mačak u čizmama » 14 jul 2011, 14:26

Moje mišljennje da toliku krivicu i ne snosi općinska vlast koliko ljudi u upravi, koji nisu u stanju privući jake sponzore, ljudi koji neće misliti samo na svoj lični interes, već ljudi koji će ulagati u slobodu. Da se u zvijezdi oslanjaju na općinske vlasti, zvijezda bi se sada borila za opstanak u drugoj ligi sjever. I to je tako i bilo dok nisu došli Fadil Novalić i Nurdin Peštalić i krenuli iznova. Uz jake sponzore i istinske zaljubljenike u fudbal mora doći do uspjeha. Zvijezda kao klub je za nepunih 5 godina promijenila 3 ranga takmičenja i još uz to se pravi odličan stadion za naše prilike. Hoću samo da kažem da općina tu nije imala nekog posebnog uticaja niti je nešto posebno ulagala u klub, tako da i sloboda ako hoće da se trgne treba krenuti iznova i sa jakim menadžmentom i sa jakim ljudima i ne nadati se nekoj velikoj pomoći od opštinskih vlasti već raditi na samofinanciranju koliko je to moguće i na privlačenju jakih sponzora.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 jul 2011, 15:51

Ko je zarobio Slobodu?!

Fudbaleri tuzlanske Slobode nisu utpotovali u Bar na nove sedmodnevne pripreme. Ka Crnoj Gori trebali su krenuti u 7 sati ujutro, ali su oni dva sata kasnije na tartan stazi stadiona Tušanj odradili redovni trening. Na glavni teren nisu mogli, jer je on danima ograđen trakama, poput minskog polja, dok na teren u Bukinje nisu mogli jer nije obezbjeđen autobus...

Kada je riječ o neodlasku u Bar, onda je glavni razlog novčani dug. Naime, igrači su prije polaska tražili da im se isplati dio ugovornih rata i plata, ali rukovodstvo nije moglo ispuniti takav njihov zahtjev.

"Ma, ne treba ponavljati da mi od ovog živimo. Trebali bi biti pošteni i reći šta mogu, a šta ne mogu. Ovako smo stjerani uz zid i ne znamo šta i kako dalje", kažu nam fudbaleri Slobode.

Kriza u Slobodi nije od jučer, ali bar za sada nisu javno identifikovani krivci. Ko je zarobio Slobodu, nekada prvi brend Tuzle i sjeveroistolne Bosne?

Mnogo je imena u opticaju, ali je nesumnjivo politika gradskih otaca na čelu sa Jasminom Imamovićem, umnogome kumovala srozavanju i ono malo ugleda koji je ostao od Slobode. Iako će reći kako sport nije u ingerencijama općinske vlasti, maćehinski odnos prema klubu sa takvom tradicijom i renomeo je nedopustiv. Očito kako je općinska administracija zaokupljena mnogim drugim, za veliku većinu Tuzlaka nebitnim stvarima i manifestacijama, dok o sportu i tuzlanskim sportskim svetinjama poput FK Sloboda i KK Sloboda ne vode nikako ili vrlo malo računa.

Trenutno su sve oči uprte u Davuda Zahirovića, koji bi trebao preuzeti predsjedničku ulogu, ali nema Skupštine kluba kako bi se verificirao njegov Upravni odbor. Zbog čega se ne saziva Skupština najbolje zna Bahrudin Bajramović, predsjednik tog tijela... I dok je Sloboda podijeljenja u klanove i dok služi za politička potkusurivanja, fudbaleri odlaze u druge sredine... Slobodu su već napustili: Gavarić, Raca, Aleksić, Drakul, Jaganjac, Okanović, Bekić, Čehajić, Mujić, Bosnjak... Ko će igrati i hoće li se igrati od jeseni za sada nije poznato.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2011, 18:28

Tosunovic izmedju Slobode,Celika i Veleza.

Ne znam kako mogu najavljivat pojacanja,a igracima nisu mogli isplatit plate kako treba.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 14 jul 2011, 18:51

harry_90 je napisao/la:Tosunovic izmedju Slobode,Celika i Veleza.

Ne znam kako mogu najavljivat pojacanja,a igracima nisu mogli isplatit plate kako treba.
samo ne u velež, a slobodi želim sve najbolje i da konačno stanete na noge...

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 14 jul 2011, 19:06

harry_90 je napisao/la:Tosunovic izmedju Slobode,Celika i Veleza.

Ne vjerujem bas da ce se nama vratiti iako sad fali napadaca.

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 14 jul 2011, 21:52

Meni se plače kad vidim Željo igra pretkolo Europa lige i vodi, a Sloboda u stanju raspada, tačno dodje mi da išutam i Jasmina Imamovića i Šaboviće i sve :roll: :cry: :evil:
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 14 jul 2011, 22:41

Kada ce nasa Sloboda zaigrat meceve evropskog pretkola ??

Ovako ce nam biti sve dok oni koji vole Slobodu sjede mirno i gledaju kako klub sve vise tone,a nista da poduzmu u vezi toga .

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 15 jul 2011, 11:01

Spominju se neki igraci Zvezde da ce doci na posudbu , obavljaju se davno pokidane veze izmedju Zvezde i Slobode , koje datiraju jos i prije rata , samo je dovoljno reci , zna se kako je Tusanj reflektore dobio .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 15 jul 2011, 11:59

Lijepo je sto cemo ponovo igrati sa Zvezdom nakon dugo godina,samo da nas ne poderu na Marakani
Trenutno je bitnije da se igracima isplate dugovanja,pa onda punih dzepova za Beograd na posljednju provjeru pred pocetak lige.

ami
Kontakt:

Post Postao/la ami » 15 jul 2011, 12:16

Je li u prvom kolu gostujete na Kosevu? Bice vam tesko ali ko zna ako se pojacate moze svsta biti.

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 15 jul 2011, 12:39

j.e.b.o im zvezda mater...sa cetnicima mrtvim koji slave cice,mladice i karadzice da se igra prijateljska utakmica....cccc....imal iko gram mozga u unoj u.s.r.a.n.o.j upravi :roll: :roll: ...kakve debilcine...nevjerovatno
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, tuzlanskinacin i 14 gostiju.