LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

TravisBickle
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la TravisBickle » 17 jun 2016, 23:42

Hassan bi bio pun pogodak.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 18 jun 2016, 18:51

Ako uzimaju Ingrama na draftu, onda bilo koja prica o Barnesu nema smisla. Isto tako ako kojim cudom Simmons padne na drugo mjesto i uzmu ga Lakersi, Randle bi bio automatski na trade block. A Hassan je definitivno prioritet kao FA, i sa Randleom i sa Simmonsom bi bio perfektno kompatibilan.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 18 jun 2016, 21:48

Hassan je jedan od najboljih centara lige i ako ne mozemo dovest Cousinsa (a to je sada izgleda nemoguce), onda ne smijemo propustiti priliku da potpisemo Hassana.

Mouse
Kontakt:

Post Postao/la Mouse » 18 jun 2016, 21:56

Na kraju nece bit ni hasan ni cousins

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 18 jun 2016, 22:04

Mouse je napisao/la:Na kraju nece bit ni hasan ni cousins
Realno Hassan moze samootici ako ga Pat. R. podcijeni bas, jer je na Floridi tax free a u Kaliforniji najveci porez oko 20% tako s obzirom da mu mogu dati godinu vise i bez poreza sto bi se selio. Osim ako bas zeli Hollywood da ga ovi nekako ubjede da mu dadnu lakers girl i holywoodske cupi kao gratis :D

Sa Ingramom kao suterom i swingmanom i Russelom koji ce sada dobiti slobodu Hassan sa svojom zastitom reketa i pick and roll bi dosao bas extra u mladi team .

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 jun 2016, 01:12

BuffonGigi je napisao/la: Randle bi bio automatski na trade block.
a to si ti insajder neki?
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 jun 2016, 03:07

[youtube][/youtube]

Nemoguce je ne voljeti ovog momka!!
Smatran da je Ingram bolji igrac, ali bih svim silama volio vidjeti Buddya u zlatnom dresu... Ova opcija trejd D'Angela za top 5 pick gdje dobijamo Buddya mi se cini primamljivom... Koliki god D'Angelo imao potencijal i mogucnost razvoja, kao i dosadasnji kvalitet toliko me jednostavno odbio svojom nezreloscu i vec mu je slava udarila u glavu. S druge strane Buddy je istinski vodja i lider na terenu, a to obozavam... Prerano je prognozirati, ali mi Buddy neopisivo vuce na Lillarda ako dostigne puni potencijal

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2016, 03:19

Buddy ima vec 23 godine i vrlo malo prostora za neki poseban napredak. Ako vec hoce da naprave taj moronski potez i rijese se igraca koji ima ogroman potencijal, onda najbolje nek uzmu Jaylen Browna koji isto ima fantastican potencijal, potencijalno novi Jimmy Butler samo po ovome sto je pokazao na collegeu jos bolji atleta.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 19 jun 2016, 03:27

Bas je u ovom gore videu Buddy lijepo objasnio za njegove godine i 'nemogucnost' napretka. Tog Browna nisam upratio...mislim da ce moronski potez biti moguce preskakanje Ingrama..ma koliko god ja volio vidjeti Hielda, Ingram je trenutno potrebniji LAL-u

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2016, 03:44

Nesto ti ne valja s linkom kako si ga postavio, ne moze se vidjeti uopce na stranici. Msm bar ja ga ne vidim pa nezz jel do mene.

Ingrama ako preskoce onda su idioti i treba ih javno vjesat, tu nema nikakve rasprave al iskreno ne vjerujem da Buddy moze nesto aman napredovat kao kreator prije svega jer rjesavanjem Russella koji je potencijalno buduci elitni kreator ostajemo na Clarksonu, Ingramu i Buddyju u vanjskoj liniji, a nijedan od njih nema taj D'Angelov osjecaj koji se ne moze naucit. Njegov sut je vec sad odlican i vec sad moze odraditi neku korisnu rolu u jakom PO timu al sampionsku kosarku ne mozes igrati bez vrhunskog kreatora na vanjskim pozicijama (primjer San Antonio i bezidejnost cim su naletili na atletski mocnu ekipu u PO ove godine kao i prosle protiv Clippersa koji nisu ni blizu atletski mocni ko OKC) sto iskreno ne vjerujem da ce Ingram, Buddy il Clarkson ikad bit. U fast pace kosarci koju cemo mi 99% igrat pod Coach Lukeom DLo bi mogao strasan bit jer njegovom skillsetu ta kosarka savrseno lezi. Vrhunski mu je pregled igre, zna provuc nemoguc pas, ima dosta dobar sut iz driblinga i tu sve vise napreduje, odlicna kontrola lopte i odlicna visina i duzina za poziciju. Moja neka idealna jezgra bi bila DLo-JC-Ingram-Randle plus centar gdje bi fakticki imali 4 igraca koji bez problema mogu povuc loptu u tranziciji i zbog duzine i pokretnosti branit vise pozicija. Jos kad bi u drugoj rundi 32. pickom mogli pokupit onog Thon Makera koji trenutno i ne lici bas na nekog kosarkasa al ima takav potencijal da je to nesto zastrasujuce ovaj draft bi bio perfektan.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2016, 15:19

[youtube][/youtube]

Koji freak dan te j.e.b.o :o

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 19 jun 2016, 15:29

Epidaurus je napisao/la:[youtube][/youtube]

Impresivno :!: , samo da nabije masu , kazu to mu salbije ide, ima potencijal Duranta :shock:

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 19 jun 2016, 15:30

Kojeg FA bi mogli uzeti uz recimo Hassana i Ingrama na draftu?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 jun 2016, 15:36

Kobe Bryant je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:[youtube][/youtube]

Impresivno :!: , samo da nabije masu , kazu to mu salbije ide, ima potencijal Duranta :shock:
Ma dobro ne treba njemu ono cisto mase (ni KD nije nesto aman mase nabio otkako je dosao u ligu) nego cisto snaga corea koja ce mu omogucit da sa ovakvom duzinom vrhunski zavrsava na obrucu (to mu je bio problem na collegeu). Fakticki neodbranjiv sut vec sad ima zbog nenormalnih dimenzija i duzine plus ima onaj cisti scoring osjecaj. Bog zna koji je njemu krajnji potencijal ako bude radio na sebi koliko treba, mada mislim da u njemu definitivo dobijamo 25-5-5 igraca u buducnosti.

@jopa mislim da imamo prostora za dva maksimalna ugovora al po meni bi bilo bespotrebno trositi cap na igrace poput Derozana npr. Jedini kojem bi bez razmisljanja dao max i trejdao ovu mladu jezgru da se sastavi momentalni kontender je KD. Najrealnije bi bilo da potpisemo Hassana na max i slozimo ostatak ekipe solidnim igracima.

TravisBickle
Kontakt:

Post Postao/la TravisBickle » 19 jun 2016, 18:56

DLo definitivno treba da ostane. Momak je na momente pokazao da ima sjajan osjecaj za igru i popravio je i sut drasticno u odnosu na pocetak sezone (mada je tu dosta trener bio kriv, jer ovaj fakticki nije smio pogrijesiti ni najmanje, odmah mu je slijedila klupa), pogotovo sa poludistance. Jeste on jos uvijek nezreo, ali vrlo je mlad a tu je i Walton koji ce u tom smislu dosta uticati na njeg. On nam je najbolji kreator u rosteru i to ubjedljivo. Ove sezone ce imati puuno vise slobode nego sto je to imao kod one neznalice i on moze samo napredovati, jer njemu treba lopta u rukama. Vjerujem da ce izrasti u odlicnog playa.

Ingrama skroz malo gledao na collegu (slabo pratim NCAA), ali sam na youtubeu u zadnje vrijeme pogledao skoro sve njegove klipove. Njemu ne treba puno mase jer bi onda, zbog svoje duzine, bio manje pokretljiviji, a kako sam primjetio krece se vrlo dobro u napadu, naravno morat ce dosta ojacati, jer je ipak nivo fizicke igre u NBA jedno 5 puta veci od NCAA. Ono sto sam jos vidio je da ima odlicnu kontrolu lopte i pregled igre i veoma mekanu ruku. Vidim da ima dobar potencijal sto se tice odbrane, prvenstveno zbog svoje duzine, a posto vidim ima vas koji su ga pratili na collegu, kako je igrao odbranu?

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 21 jun 2016, 19:51

Ma D'Angelo ostaje, to da ide je izmisljena prica onog Chada Forda i nista vise, momak je vec pokazao da ima poseban potencijal, kako je sezona odmicala bio je sve bolji i bolji, s kakvom lakocom je samo zabijao protiv Netsa...tek u sljedece dvije godine ga treba vidjeti, u normalnoj ekipi sa normalnim trenerom i sistemom, ono prosle sezone je bio cirkus nevidjeni, pogotovo defanzivno ali bilo proslo....

sto se tice drafta, Sixeri javili Simmonsu da ce ga uzeti , eto nam Ingrama znaci...

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 jun 2016, 00:48

I bolje, što dalje Simmons od nas.. overrated, po meni prije će biti bust nego što se očekuje od njeg..

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jun 2016, 01:11

I ja mislim da je Simmons overrrated, ne dolazi Bron u ligu svakih 10 godina, a od Bena bolji sut ja imam trenutno. Ingram je po meni puno veci potencijal i moguci novi KD, moze postati smrtonosan scorer a zbog abnormalne duzine i kretnje moze biti i odlican defanzivac.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 22 jun 2016, 01:57

Danas je i zvanično predstavljen novi trener, naš stari poznanik:
slika

Iskreno, veliki sam optimista povodom njegovog izbora. Mišljenja sam za skor i run GSW-a u regularnom dijelu itekako ogroman uticaj ima Walton, odnosno da nije samo pokupio kajmak od Kerra. (Uostalom za malo dublje analize, vidjeli smo i nekoliko diskutabilnih odluka i rotacija Kerra u neuspješnom PO.)

Dalje, izjavio je da ćemo igrat up-tempo, kao što je i ranije najavio da će malo prepisati igre od GSW-a. Iskreno, meni se ta igra nikako ne dopada. Nisam ljubitelj jurnjave, sa bezbroj trica... no ako će nam to donijeti rezultate, naravno da pristajem na to.

Izabran je i novi kondicioni trener (odnosno athletic trainer), da se ovdje još jednom zahvalim istinskoj legendi Lakersa, čovjeka koji je 32 godine proveo u familiji. Gary Vitti :salut: . Njegov nasljednik je Marco Nunez, koji je 9 godina izvršavao dužnost njegovog pomočnika. Reklo bi se očekivan potez.

Što se drafta tiče, mislim da nema dileme da uzimamo Ingrama, i kako sam ranije pisao bila bi ogromna greška ukoliko bi ga propustili.
Buddy Hield je igrač koji mi se neopisivo sviđa, prvenstveno zbog karaktera i mentaliteta šampiona kojeg posjeduje.. neke su naznake da bi mogao završiti u zlatnom dresu, da li drugim pickom (što mislim da se neće desiti) ili nekim trejdom za DLo ili nekog drugog igrača. Ali, opet mislim da neće biti ništa od toga, iako bih ja to volio itekako vidjeti.
Također izbačen je i Summer League Schedule. Otvaramo osmog jula sa NO, a sutradan je vjerovatni okršaj Simmons vs Ingram odnosno prvog i drugog picka jer igramo sa Phillom. DLo, Nance i Brown će nastupati, dok će Randle i Clarkson propustiti SL.

Novinari, očekivano, nemaju šta drugo pisati, pa su se tako raspisali da je LeBron skinuo teret Clevelanda sa pleća, pa tako razmatra opciju da se pridruži Lakersima. Čiste gluposti koje novinari plasiraju, ali koliko žudimo za nekim superstarom jednostavno nam i ovo godi čitati.

PlayGod
Kontakt:

Post Postao/la PlayGod » 23 jun 2016, 13:00

Ingram mora doći, a zaista se nadam da će D'Angelo ostati, baš mi je prirastao srcu, odličan osjećaj za igru, mislim da ima svjetlu budućnosti. Nadam se da će se onim 32. pickom uzeti Caris LeVert, taj mi se igrač također sviđa, pogledajte ga malo, pravi španer. Mislim da je taj Thon Maker kojeg se ovdje spominjalo žešća prevara od igrača, nije igrao na Collegeu, čist hype na temelju ničega. Ima puno boljih izbora na toj poziciji.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: nerkolfc i 8 gostiju.