U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cigri
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Cigri » 09 maj 2014, 12:32

Batko je napisao/la:Isti kurko, pa iz Kljuca imas masu slovenskih repkasa, od kosarke do nogometa, nijedan nikada nije zaigrao za BIH....

Najveci primjeri Keric i Vuckic
Vuckica nikad niko iz saveza BH nije zvao ama nista,. to ti ovako odma na prvu mogu reci.

Sto se tice Seferovica on je iz Sanskog Mosta, braca Handanovic takodjer..
Safet je zajebao stvar oko Seferovica i to isto citava Sana zna... Handanovica nikad niko nije zvao jer imali smo Gusu, Hasanagu niko nam nije trebao vise :? :roll:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 09 maj 2014, 12:37

.
Zadnja izmjena: PerryFred, dana/u 13 mar 2020, 20:16, ukupno mijenjano 1 put.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 maj 2014, 12:41

PerryFred je napisao/la:Seferović je zajebao stvar ;)Za Handanovića,Kurtića,Bačinovića,Iličića večina nije ni znala dok nisu prešli u "Seria A".
znali su Slovenci :kafa:

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 09 maj 2014, 16:08

Amere samo ne u Dinamo :facepalm: ..

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 09 maj 2014, 16:13

Nase budale jedva docekaju da se naguze Hrvatima. Mamic ce uzet 10+ mil. za njega

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2014, 16:16

Vrlo je se tesko probit u Dinamu. BIli su tamo Pandza, Bekic, Krpic, Zakaric i jos brdo nasih mladih igraca, ali niko nije dosao do prve ekipe. ALI Gojak je vanserijski talenat i mnogo veci potencijal od svih navedenih. Ako iko to moze, onda je to on. I kad bi to uspio, sigurno da bi napravio odlicnu karijeru jer Dinamo prodaje igrace u najvece lige.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 09 maj 2014, 16:25

Evo dokaza zasto mi ne zaradjujemo ogromnu lovu na igracima i zasto nam talenti odlaze za sicu a kasnije drugi uzmu grdne pare.
Da je kod nas normalno razmisljanje:
1.Olimpik ga ne bi prodao Dinamu za kikiriki nego bi sacekao ako treba jos godinu-dvije pa ga direktno za dobru lovu transferirao u jaki evropski klub.
2.Željo i Sarajevo ni u snu ne bi smjeli dozvoliti da im Dinamo ispred nosa vodi najveceg talenta domaceg fudbala.

I onda se mi pitamo kako oni iz Rada ili iz Splita direktno u Chelsea,Fiorentinu,City i slicno.
Pa zato sto ne prodaju na prvu ponudu po principu daj sta das danas a sutra je neizvjesno.Bosanska logika.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 maj 2014, 16:46

Hebi ga Osimu nije valjao pa taj je i Dzeka prodao za sicu. Gdje gleda ovaj covjek kad mu ovakvi igraci odlaze a da i ne zaigraju za prvi tim. Jos ce ga Mamic u Hrvatsku repku ubacit.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 maj 2014, 16:47

Cartman je napisao/la:Evo vidim Bahrudin Atajic odigrao 13 utakmica za Shrewsbury i postigao 0 golova. Inace treca liga Engleske. :kafa:
Nego, sjetih se da su nas zestoko napadali kad smo momka sa razlogom kritikovali, jer su ga bezveze dizali u nebesa, pa cak i prizeljkivali u A-Tim.

Ne znaci da nece biti jos nista od njega, ali zasad stvari stoje jako lose.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 maj 2014, 16:50

dubrovnik je napisao/la:Hebi ga Osimu nije valjao pa taj je i Dzeka prodao za sicu. Gdje gleda ovaj covjek kad mu ovakvi igraci odlaze a da i ne zaigraju za prvi tim. Jos ce ga Mamic u Hrvatsku repku ubacit.
Ko i obično valjaš gluposti.
DRUG NEBI TI PUNCA

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 maj 2014, 16:54

Dobro, dobro klub odgoji igraca i on im ode u Olimpik. Vrhunski potez tako i Mamicu uzimaju igrace.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 maj 2014, 17:01

dubrovnik je napisao/la:Dobro, dobro klub odgoji igraca i on im ode u Olimpik. Vrhunski potez tako i Mamicu uzimaju igrace.
Klub odgoji igrača i on neće da potpiše ugovor. Sam dokaz "valja li" je to da mu je ponuđen ugovor kao i ostaloj trojici kadeta koji su ga potpisali.
Zadnja izmjena: bagrcavi, dana/u 09 maj 2014, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
DRUG NEBI TI PUNCA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 maj 2014, 17:02

drummer je napisao/la:Evo dokaza zasto mi ne zaradjujemo ogromnu lovu na igracima i zasto nam talenti odlaze za sicu a kasnije drugi uzmu grdne pare.
Da je kod nas normalno razmisljanje:
1.Olimpik ga ne bi prodao Dinamu za kikiriki nego bi sacekao ako treba jos godinu-dvije pa ga direktno za dobru lovu transferirao u jaki evropski klub.
2.Željo i Sarajevo ni u snu ne bi smjeli dozvoliti da im Dinamo ispred nosa vodi najveceg talenta domaceg fudbala.

I onda se mi pitamo kako oni iz Rada ili iz Splita direktno u Chelsea,Fiorentinu,City i slicno.
Pa zato sto ne prodaju na prvu ponudu po principu daj sta das danas a sutra je neizvjesno.Bosanska logika.
U principu si u pravu, ali postoje dva velika problema:
1. Zeljo i Olimpic nemaju financijski sta trazit u odnosu na Dinamo. Jednostavno ne mogu zadrzat igraca ako Mamic baci oko na njega. FKS mozda moze, nisam siguran koliko ovaj Tan ulaze. Neka neki njihov navijac nesto vise kaze o tome.
2. Igraci ne zele da igraju u PLBiH kad imaju priliku igrat u Dinamu. Znaju da su u Dinamu pravi uslovi, sansa za veliki transfer, bolja plata i tako dalje.

A naravno da bi bilo lijepo da nasi igraci idu iz nasih klubova direkt u velike Evropske, ali to nije realnost u ovom trenutku. Sarajevo je trenutno jedino u poziciji da to mozda postigne jedan dan.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 maj 2014, 17:07

Kad dignes nivo lige, ostajace i igraci. Ovako kad igraci radije idu u Azerbejdzan. Koreu i slicne lige zbog novca, tu Hrvatska i Turska liga dodju kao lutrija. Ne mozes jednostavno zadrzati igraca i zaraditi na njemu veliki novac, pogotovo ove mlade igrace.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 maj 2014, 17:15

bagrcavi je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:Dobro, dobro klub odgoji igraca i on im ode u Olimpik. Vrhunski potez tako i Mamicu uzimaju igrace.
Klub odgoji igrača i on neće da potpiše ugovor. Sam dokaz "valja li" je to da mu je ponuđen ugovor kao i ostaloj trojici kadeta koji su ga potpisali.
Zar i ovo nije dokaz da je bio bolji od drugih pa mu je trebalo vise i obecat, pola Evrope se vrtilo oko ovog mladica. Kako potpisa za Olimpik? Za to sluze menadzeri da se ovo ne bi dogadjalo, kad bi neko ovako Mamicu uzeo igraca vozali bi ga u Zagrebu u gepeku. Zar i Hodzic nije promasaj mogli su milione uzet za njega. Nemam pojma nekako mi to nije logicno da svaki vrhunski potencijal ode skoro pa besplatno. Eto tebi je to OK, zivio.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 09 maj 2014, 17:46

Ja ne govorim je li to dobar potez ili nije.
Samo sam ti odgovorio na glupost koju si napisao u svom prvom postu na ovoj temi a to je da Gojak Amaru nije valjao i još veću glupost koju si napisao o Džeki. U ostalom imamo slične stavove uz mala odstupanja.
DRUG NEBI TI PUNCA

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 09 maj 2014, 19:00

Odlican potez mladog Amera !

Realno, hrvatska i sprska liga su par klasa iznad nase sto govori i cinjenica da su skoro svi "domaci" reprezentativci pobjegli iz ovog pokusaja lige do 20-21 godine.

Dzeko, Ibricic, Papac, Pandza, Vranjes, Zec svi su oni pobjegli odavde na vrijeme, zato su i uspjeli. Tim stopama krece i Gojak, dosta mladih ima po ceskoj, slovackoj a to bi vjerovatno bila najbolja opcija i za onog malog Radovca jer je lik vec prekuc'o nasu ligu a sjedi na klupi/tribinama :roll:

Zahirovic je izuzetak koji potvrdjuje pravilo, mada kao sto vidimo nije se ni on proslavio u inostranstvu.

Ostali : Grahovac, Bilbija(na vrijeme otis'o, ali se expresno vratio :mrgreen: ), Zolotic, Colic i ostali u21 poletarci koji su igrali u onim kvalifikacijama kad smo se s njemcima gurali su po meni vec otpisani. Bas se cudo treba desit da neko od njih napravi neku karijeru jacu od turske 2 lige..

Molim Boga da sto vise ovih talenata iz u19(prije svih Gojkovic, Spikic i Radovac) sto prije napuste 101. ligu na svijetu ne bi li napravili neku karijeru i imali kvaliteta za repku.. :bih:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 09 maj 2014, 19:59

Vidim i dalje neki lupaju za Amera Gojaka... Momku nije bilo bitno koliko ce u Zelji uzeti para... Vec je zelio stavku u ugovoru gdje bi skoro svaku utakmicu igrao po 30min.. Pa covjece klub to ne smije C. Ronaldu obecati a ne jednom kadetu.. On jeste najbolji u svom uzrastu bio u Zelji, al' cime je on to zaduzio Zelju da tu stavku trazi u ugovoru kad ni ostala djeca koja su iz kadeta potpisala ugovore nista nisu trazili..
Dakle nebuloze se pricaju da Osim nije zelio Gojaka.... Pa njemu se trebaju svi sageti jer je on u potpunosti rehabilitovao i Zelju i njegov omladinski pogon koji cini glavninu igraca u BH selekcijama od U15 do A selekcije.... Svi najbolji igraci u svom uzrastu u reprenentaciji su upravo iz Zelje.. Tako da tisu :shhh: za Amara Osima :stop: ...

@drummer I ne lupaj za Dzeku kad ne znas.. Sta mislis ko mu je dao sansu u prvom timu prvi... Nije on sam iz vedra neba pao i zaigrao u prvom timu...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 09 maj 2014, 21:39

Ja bas i nisam mjerodavan da govorim o Osimu jer rijetko pratim ligu a simpatizer sam Veleza. Ne zivim u BIH ali kad uhvatim vremena pogledam po koju utakmicu preko max tva. Drago mi je sto navijaci Zeljeznicara brane svoj klub ali ipak upada u oci da Osima branite kao sto neki brane Susica. Mislim bezrezervno. Koji je to njegov rezultat ako ce neko reci da je ovaj inace simpatican covjek napravio. Da li je ikad prodao igraca za npr. 1000000 Eura sto i nije neka cifra u danasnjem nogometu. Menadzer je u klubu koji je uvijek bio rasadnik talenata a takvi zadnjih godina najcesce odlaze u bezcjenje po nekakvim smijesnim ligama. Oni sto ostanu zavrsavaju povrijedjeni skoro pa upropastenih karijera. Klub se izravnao sa nekim Hercegovackim seoskim klubovima koji do rata nisu ni postojali. Tu su neke titule u lizi koje gube na vaznosti ako ih klubovi koje sam maloprije spomeno isto osvajaju. Nije mi jasno kako Mamic da minute Halilovicu, Jedvaju isl igracima a djeca u Bosanskim klubovima to ne mogu dobiti. I sta je bio problem dati minute malom da odigra a ako bude los nece ih ni sam traziti. Tako ni Hodzic nije minute dobio pa ih sada kao posudjen igrac ima. Znam da ce me neki napasti radi ovoga ali nekoga bezrezervno podrzavati tako nekako mi nije jasno. Za podsjetnik u Hrvatskoj su i klubovi tipa Sibenika prodavali igrace za 1000000 eura a ako je Zeljo njihov nivo u struci mu nista ne valja.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 09 maj 2014, 22:04

dubrovnik je napisao/la:Ja bas i nisam mjerodavan da govorim o Osimu jer rijetko pratim ligu a simpatizer sam Veleza. Ne zivim u BIH ali kad uhvatim vremena pogledam po koju utakmicu preko max tva. Drago mi je sto navijaci Zeljeznicara brane svoj klub ali ipak upada u oci da Osima branite kao sto neki brane Susica. Mislim bezrezervno. Koji je to njegov rezultat ako ce neko reci da je ovaj inace simpatican covjek napravio. Da li je ikad prodao igraca za npr. 1000000 Eura sto i nije neka cifra u danasnjem nogometu. Menadzer je u klubu koji je uvijek bio rasadnik talenata a takvi zadnjih godina najcesce odlaze u bezcjenje po nekakvim smijesnim ligama. Oni sto ostanu zavrsavaju povrijedjeni skoro pa upropastenih karijera. Klub se izravnao sa nekim Hercegovackim seoskim klubovima koji do rata nisu ni postojali. Tu su neke titule u lizi koje gube na vaznosti ako ih klubovi koje sam maloprije spomeno isto osvajaju. Nije mi jasno kako Mamic da minute Halilovicu, Jedvaju isl igracima a djeca u Bosanskim klubovima to ne mogu dobiti. I sta je bio problem dati minute malom da odigra a ako bude los nece ih ni sam traziti. Tako ni Hodzic nije minute dobio pa ih sada kao posudjen igrac ima. Znam da ce me neki napasti radi ovoga ali nekoga bezrezervno podrzavati tako nekako mi nije jasno. Za podsjetnik u Hrvatskoj su i klubovi tipa Sibenika prodavali igrace za 1000000 eura a ako je Zeljo njihov nivo u struci mu nista ne valja.
jarane opet lupaš žestoko,prvo se informiši za nešto pa onda pokušaj argumentima da nešto napišeš..poštujem to što voliš BiH reprezentaciju i sve to al okani se necega što ne pratiš i ne poznaješ..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Anoniman, edvaE2, Grk1234, HariTz, Konzerva, Venom, zikerrz21 i 67 gostiju.