FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 18 sep 2012, 01:22

chily-rz je napisao/la:Ovi momci iz joint uniona fakat imaju par odlicnih pjesmi,samo mi nije jasno kako ni jedna nije zazivila na tribini..
Zato sto momci koji vode tribinu su nesposobni ukratko.

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 18 sep 2012, 09:29

chily-rz je napisao/la:Ovi momci iz joint uniona fakat imaju par odlicnih pjesmi,samo mi nije jasno kako ni jedna nije zazivila na tribini..
Jesam se obradovo kad protiv Borca povede: Mi smo joint unioni, mi smo raja sa juga...
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

enelinho
Kontakt:

Post Postao/la enelinho » 18 sep 2012, 09:36

CARSON je napisao/la:
Nemozes to reci nikako :!:

Krvotok
Kontakt:

Post Postao/la Krvotok » 18 sep 2012, 09:53

De ba, šta ste razvezli sa pjesmom, pjevaće se ako je započne pjevati dovoljan broj ljudi, šta bezveze glasate i pljujete jedni druge, isto tetke kakve.
Lično, meni truba melodija, isto tevhid, al' ako je bude pjevala raja, pjevaću je i ja. Pun mi je qrac melodija "behar probehar'o - život razočar'o", daj mi nešto gdje mogu da odvalim betonski blok ispod sebe.
mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali...

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 18 sep 2012, 09:55

Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH
Nećemo čekati da neko pogine, uvodimo zabranu
Osim: Vremena nisu sazrela

Nećemo čekati da neko pogine, uvodimo zabranu

Ivica Osim, predsjednik Komiteta za normalizaciju NSBiH
Ž2 = Nećemo čekati da neko
pogine, uvodimo zabranu
Ž3 = Crveno svjetlo za gostujuće navijače <195> Možda neredi imaju veze s lokalnim izborima <195> Bilo je mnogo lobiranja, i medijskih i političkih, da skinemo zabranu, a to nismo trebali uraditi
Ž7 = Osim: Vremena nisu sazrela #osim21#
Ž8 = Razgovarao: Muamer TANOVIĆ
Predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH Ivica Osim, kada je preuzimao funkciju, nije ni sanjao kakav ga haos čeka. Taman što sa saradnicima riješi jedan, iskrsnu dva nova problema.
A minuli vikend sigurno je bio jedan od najgorih kada je riječ o navijačkim izgredima. Uništen voz kod Doboja, u Mostaru zapaljen kombi navijača Slavije i divljanje harangi u ime ljubavi prema Zrinjskom, odnosno Željezničaru...
Ž4 = Svima najgori

- Ovo što se dešava, kvari mi zdravlje - konstatirao je Osim i uputio nam kontrapitanje:
- Znate li vi šta se ovo dešava kod nas?
Ž5 = Možemo samo nagađati. Imate li Vi kakve pretpostavke?
- Za sada ništa konkretno. A to što neko napriča da je zbog ovog ili onog, ne mora biti tačno. Rekla-kazala. Onda se zaletiš i komentarišeš, pa svima ispadneš najgori.
Ž5 = Ipak, najbrojnije su pretpostavke da ovi navijački ispadi imaju veze s predstojećim izborima...
- Možda je tako, ne znam... Trudimo se da se ne bavimo politikom, ali kada čitaš novine i gledaš televiziju, toliko je materijala koji zavađa ljude. Kamo sreće da se fudbal gleda samo radi rezultata i igre, zbog interesantnih utakmica... Ali, uvijek ima uticaja s druge strane, a bojim se, i režije. Uvijek ima režisera svake vrste.
Ž5 = Pa, šta da se radi?
- Nema puno dilema. Ponovo ćemo uvesti zabranu organizovanog odlaska gostujućim navijačima na utakmice.
Ž5 = Iako Vas je dio medija i javnosti stavio na stub srama zbog prošlogodišnje odluke o zabrani, ispada da je to bio dobar potez.
- Prije nego što smo ukinuli zabranu za navijače bilo je veoma mnogo lobiranja sa svih strana, i medijskih i političkih, da povučemo odluku i, takoreći, vratimo publiku na stadione. Sada se pokazuje koliko smo bili u pravu. Praktično, nismo napravili ništa, ovo sada je još gore nego što je bilo. Pogriješili smo što smo skinuli zabranu, trebalo je tako i ostati.
Ž4 = Novi šamar
Ž5 = Mislite li da se ovo ne bi dešavalo?
- Ne bi u ovom obliku. Vremena, jednostavno, nisu bila sazrela za ukidanje zabrane, ali rukovodioci, političari... svi su se nudili kao dobrotvori, tobože misle na navijače i publiku, a da nisu mnogo mislili o posljedicama. I evo nam novog šamara.
Neka to svi shvate kako hoće, ali moramo ponovo reagovati. Ako nešto ne ide, onda ne ide. Ne može se nasilu. Nećemo, valjda, čekati da neko pogine ili, ne daj Bože, izgori u automobilu, pa da sjednemo i odlučujemo šta ćemo. Zabrana, i gotovo.

Predsjednik Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH Ivica Osim, kada je preuzimao funkciju, nije ni sanjao kakav ga haos čeka. Taman što sa saradnicima riješi jedan, iskrsnu dva nova problema.

A minuli vikend sigurno je bio jedan od najgorih kada je riječ o navijačkim izgredima. Uništen voz kod Doboja, u Mostaru zapaljen kombi navijača Slavije i divljanje harangi u ime ljubavi prema Zrinjskom, odnosno Željezničaru...

- Ovo što se dešava, kvari mi zdravlje - konstatirao je Osim i uputio nam kontrapitanje:

- Znate li vi šta se ovo dešava kod nas?

Možemo samo nagađati. Imate li Vi kakve pretpostavke?

- Za sada ništa konkretno. A to što neko napriča da je zbog ovog ili onog, ne mora biti tačno. Rekla-kazala. Onda se zaletiš i komentarišeš, pa svima ispadneš najgori.

Ipak, najbrojnije su pretpostavke da ovi navijački ispadi imaju veze s predstojećim izborima...

- Možda je tako, ne znam... Trudimo se da se ne bavimo politikom, ali kada čitaš novine i gledaš televiziju, toliko je materijala koji zavađa ljude. Kamo sreće da se fudbal gleda samo radi rezultata i igre, zbog interesantnih utakmica... Ali, uvijek ima uticaja s druge strane, a bojim se, i režije. Uvijek ima režisera svake vrste.

Pa, šta da se radi?

- Nema puno dilema. Ponovo ćemo uvesti zabranu organizovanog odlaska gostujućim navijačima na utakmice.

Iako Vas je dio medija i javnosti stavio na stub srama zbog prošlogodišnje odluke o zabrani, ispada da je to bio dobar potez.

- Prije nego što smo ukinuli zabranu za navijače bilo je veoma mnogo lobiranja sa svih strana, i medijskih i političkih, da povučemo odluku i, takoreći, vratimo publiku na stadione. Sada se pokazuje koliko smo bili u pravu. Praktično, nismo napravili ništa, ovo sada je još gore nego što je bilo. Pogriješili smo što smo skinuli zabranu, trebalo je tako i ostati.

Mislite li da se ovo ne bi dešavalo?

- Ne bi u ovom obliku. Vremena, jednostavno, nisu bila sazrela za ukidanje zabrane, ali rukovodioci, političari... svi su se nudili kao dobrotvori, tobože misle na navijače i publiku, a da nisu mnogo mislili o posljedicama. I evo nam novog šamara.

Neka to svi shvate kako hoće, ali moramo ponovo reagovati. Ako nešto ne ide, onda ne ide. Ne može se nasilu. Nećemo, valjda, čekati da neko pogine ili, ne daj Bože, izgori u automobilu, pa da sjednemo i odlučujemo šta ćemo. Zabrana, i gotovo.

STO STE GOSTOVALI GOSTOVALI STE!!!SADA CETE GLEDATI ZELJU PREKO NETA AKO BUDE!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 sep 2012, 10:02

enelinho je napisao/la:
CARSON je napisao/la:
Nemozes to reci nikako :!:
Svi smo mi nesposobni cim gledamo kako saka balavaca unistava renome kluba koji se gradio godinama.. Ovdje pametujemo a na utakmicama okrecemo glavu.. Isto smo se ponasali i pred kraj prosle sezone kada je bilo odredjenih problema na Jugu.. Svi snosimo odredjeni dio krivice.. Svjestan sam da u svim velikim navijackim grupama dodje period sa nekim ekscesima ali sam se nadao da ce te djecije bolesti nas zaobici..

Valja nam izdurati jos 40 dana do sledece tekme na Grbavici.. Haman kao pauza izmedju polusezona..
BUDI ŽELJO !!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 sep 2012, 10:10

@Bijeljinacity
Ne vidim da osudjujes svoje sugradjane koji su pjevali neke pjesmice o nekom Drazi u utakmici protiv Zvijezde a znas doci na Zeljinu temu da prezentujes neke svoje kritike prema nama.. Ubrzo ce zasjedati disciplinska komisija saveza pa cemo vidjeti jesu li ove kazne u funkciji poboljsanja situacije u BH fudbalu ili su samo politicke konstrukcije koje pokusavaju Zelju, zeljine navijace i grad Sarajevo staviti u isti kos sa onima koji orgijaju neprimjerenim i nacionalistickim folklorom zadnjih godina sirom nase drzave..
BUDI ŽELJO !!!

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 18 sep 2012, 10:27

champions1921 je napisao/la:@Bijeljinacity
Ne vidim da osudjujes svoje sugradjane koji su pjevali neke pjesmice o nekom Drazi u utakmici protiv Zvijezde a znas doci na Zeljinu temu da prezentujes neke svoje kritike prema nama.. Ubrzo ce zasjedati disciplinska komisija saveza pa cemo vidjeti jesu li ove kazne u funkciji poboljsanja situacije u BH fudbalu ili su samo politicke konstrukcije koje pokusavaju Zelju, zeljine navijace i grad Sarajevo staviti u isti kos sa onima koji orgijaju neprimjerenim i nacionalistickim folklorom zadnjih godina sirom nase drzave..
Ocigledno da nisi dobro pratio utakmicu,jel je utakmica bila prekinuta zbog pjesme o Drazi,mada niko iz Bijeljine nije spaljivao zastavu sa ljiljanima ili demolirao neciji kafic.Generalno najodgovorniji za zabranu gostovanja su navijaci Zelje koji su u prva tri kola napravili sranja a sva ostala sranja su samo reakcije.Sada idi gledaj Pofalicki kada Zeljo bude gostovao u Prijedoru,Trebinju itd.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 18 sep 2012, 10:58

Bijeljinacity je napisao/la:
Ocigledno da nisi dobro pratio utakmicu,jel je utakmica bila prekinuta zbog pjesme o Drazi,mada niko iz Bijeljine nije spaljivao zastavu sa ljiljanima ili demolirao neciji kafic.Generalno najodgovorniji za zabranu gostovanja su navijaci Zelje koji su u prva tri kola napravili sranja a sva ostala sranja su samo reakcije.Sada idi gledaj Pofalicki kada Zeljo bude gostovao u Prijedoru,Trebinju itd.
Realno, veze ti nemaš! Ne znaš na koji način funkcioniše današnji navijački svijet i gotovo. Kraj priče!

U Srbiji se svaki vikend desi i gori incident od bilo kojeg našeg pa niko i ne razmišlja o zabrani gostovanja.

Ovo kod nas je sve politička propaganda, ko to ne shvati, on je čorav.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 sep 2012, 11:04

Opet se kaznjavaju navijaci sto se ponasaju kao navijaci :lol:

Joj gdje ja zivim boze dragi...Policija nije u stanju osigurati 20 ljudi,mislim fakat presmjesno,jer se nista od ovih belaja nije desilo na stadionu,sve izvan gdje policija valjda treba osiguravati red i mir.A najgore od svega sto mentoli odobravaju zabrane a i samo se smatraju nekakvim navijacima i kurcima.Grozno.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 18 sep 2012, 11:26

željini "navijaci"-sacica od jedno 50 huligancica koji veze nemaju sta je ljubav prema klubu jesu uradili najvise problema ali to opet nije razlog da se opet uvede zabrana gostovanja.Problem je policija koja ne radi svoj posao, jednom u sedmici se od njih trazi da se ponasaju profesionalno i da budu na nivou zadatka a oni ni to nisu u stanju i sad treba da ispasta 5-10 hiljada navijaca .
u srbiji ima i gorih stvari al zandarmerija obavlja svoj zadatak,pa ljudi su usvojili rimske formacije da bi zastitili sebe,igrace i gostujuce navijace, zasto nasi nisu u stanju kopirat njih ako vec nece nista sami da smisle

neka se policija uozbilji, pa jos uvijek nije bilo cak ni price u vezu tekme željo hajduk gdje je policija pustila gostujuce navijace prije vremena na stadion i time stvorila sav onaj nered, ja nisam cuo da je neko ponudio ostavku za ono... nit za neke suspenzije i sad ce meni neko ovdje pricati mora se zabraniti gostovanje...

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 18 sep 2012, 11:42

Ultras1921 je napisao/la:
Jesam se obradovo kad protiv Borca povede: Mi smo joint unioni, mi smo raja sa juga...
Pjevali smo je i u Gradačcu :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 sep 2012, 11:58

Ja ne znam šta se dešava sa pojedinim tzv. Manijacima.Pa ljudi normalno je da budu prepucavanja između navijača i prije je bilo,ali ovo danas što se dešava nije normalno.Pa i rahmetli Đilda je bio belajsuz i dosta raje,ali nisu kao ovi danas majmuni.Poser*m se ja na današnje navijače,čast izuzecima.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 18 sep 2012, 12:02

Ja sam siguran da neko manipulise određenom grupom, tacnije placaju ih da prave probleme. Ocito da to nekome odgovara, a taj neko je na "visoj" poziciji. :|
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 18 sep 2012, 12:06

Vidjecemo kakva ce kazna biti za ta fasisticka skandiranja koja vidim da i dalje ne kritikujes sto znaci da ih odobravas.. I do duse vas zabrana gostovanja i ne pogadja jer i nemate navijace pa ne vidim svrhu dalje rasprave sa neznalicom kojoj je trolovanje jedina funkcija na ovoj temi..
BUDI ŽELJO !!!

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 18 sep 2012, 12:13

GaziHusrevbeg je napisao/la:
Realno, veze ti nemaš! Ne znaš na koji način funkcioniše današnji navijački svijet i gotovo. Kraj priče!

U Srbiji se svaki vikend desi i gori incident od bilo kojeg našeg pa niko i ne razmišlja o zabrani gostovanja.

Ovo kod nas je sve politička propaganda, ko to ne shvati, on je čorav.
@GaziHusrevbeg potpuno si upravu sa ovom recenicom u Srbiji bravo decko, samo kod nas je ovako odmah fol zabrana. :evil: :lol:
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Bijeljinacity
Kontakt:

Post Postao/la Bijeljinacity » 18 sep 2012, 12:16

@champions 1921-
Kada sam ja gleedao tvog Zelju.Sarajevo,Hajduk,Dinamo,C.Zvezdu,Partizan,Titogradsku Buducnost i ostale ex-yu fudbalske gigante i evropske utakmice Partizana sa Seltikom,Interom i Groningenom i bio na istim tim stadionoma gdje si sada ti,tu ne racunam seoske stadione gdje ti sada navijas poput Travnika,Gradacca,Sirokog i drugih instant klubova ,ti jos kod mame i tate nisi bio u planu.OK.

Sigurdsson
Kontakt:

Post Postao/la Sigurdsson » 18 sep 2012, 12:16

17 500 KM napisanih naloga.....aauuu
$ ? $ ? ? " " ".

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 18 sep 2012, 12:17

Ja prvi moram narušiti pravilo admina,al će to oni brisat svakako. U Srbiji nijedna tekma ne prođe bez belaja,ali u Srbiji je to uglavnom zbog represije nad navijačima. Tamo je takav haos oko toga,u zatvorima je nekoliko stotina navijača,nekoliko stotina je iz države pobjeglo da ne bi bili u zatvoru,tako da oni itekako imaju zakone i sve ostale elementarne propise,plus kazne,prazne tribine i sve ostalo.... Štaviše, na utakmicama je ogroman broj specijalnih jedinica... ;) Dakle imaju propis,imaju sankciju i imaju batinu... Kod nas ništa... :(

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 18 sep 2012, 12:21

Sta je problem nek i kod nas postave na svakoj ali bas na svakoj tekmi milion specijalaca ako treba i da vidim tog mangupa sto ce nesto napraviti, ali ne bolje je staviti 10 redara i 5 specijalaca joj drzavoooo.
Oprostite komsije sto ovo ovdje pisemo i nek mi halale admin i moderatori na off topicu. ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.