FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

pile87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la pile87 » 19 sep 2012, 09:53

bistrikboy je napisao/la:Porezna uprava FBiH objavila listu svih poreskih duznika sa dugom vecim od milion KM,interesantno je da naseg kluba tu nema dok se recimo NK Celik na toj listi nalazi na 52.mjestu sa dugom od 4.083.448,29 KM,Sloboda na 79.mjestu sa dugom od 2.644.063,65 KM,FK Sarajevo na 112.mjestu sa dugom od 1.944.820,26 te Nogometni savez BiH sa dugom od 1.508.877,64!

http://www.pufbih.ba/images/stories/ost ... 120630.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjeca li se neko iznosa koji je prvobitno bio spominjan, mislim da se radilo o milion i pol.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 19 sep 2012, 09:57

pile87 je napisao/la:
bistrikboy je napisao/la:Porezna uprava FBiH objavila listu svih poreskih duznika sa dugom vecim od milion KM,interesantno je da naseg kluba tu nema dok se recimo NK Celik na toj listi nalazi na 52.mjestu sa dugom od 4.083.448,29 KM,Sloboda na 79.mjestu sa dugom od 2.644.063,65 KM,FK Sarajevo na 112.mjestu sa dugom od 1.944.820,26 te Nogometni savez BiH sa dugom od 1.508.877,64!

http://www.pufbih.ba/images/stories/ost ... 120630.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Sjeca li se neko iznosa koji je prvobitno bio spominjan, mislim da se radilo o milion i pol.
Čelik duguje 4,1 milion KM, a Željo i Sarajevo po 1,9 miliona

Nogometni klubovi su u minusu 11.736.191,62 KM, košarkaški 2.880.525,49 KM, a rukometni 125.905,61 KM...

Ukupna dugovanja sportskih organizacija u Federaciji BiH po osnovu javnih i drugih prihoda iznose tačno 17.050.078,23 KM. Dugovanja se odnose na nogometne, košarkaške i rukometne klubove te na saveze i sportska društva saopšteno je u Poreznoj upravi FBiH.

Nogometni klubovi su u minusu 11.736.191,62 KM, košarkaški 2.880.525,49 KM, a rukometni 125.905,61 KM...

Kako je Avazu pojašnjeno u PUFBiH, sportski klubovi obavezni su da, u skladu sa zakonima, plaćaju porez na dohodak, porez na imovinu, porez na prihode od prodatih ulaznica...

”Kao obveznici plaćanja poreza i doprinosa, sportski klubovi suočavaju se sa problemom neplaćenih javnih i drugih prihoda”, objašnjeno je u ovoj ustanovi.

Tvrde da, kada je riječ o postupku naplate, imaju jednak pristup prema svim poreznim obveznicima pa tako i prema sportskim klubovima i savezima. Kažu da je PUFBiH poduzimao i poduzima niz mjera po tom pitanju, od blokade računa do zapljene i prodaje imovine.

Zbog neizmirenih poreznih obaveza, kod određenog broja sportskih klubova pokrenut je postupak naplate duga prinudnim putem.

Sa sportskim klubovima i savezima zaključeno je ukupno 17 sporazuma o odgođenom ili plaćanju duga na rate. S obzirom na to da pojedini porezni obveznici nisu izmirivali svoje obaveze, sporazumi su u sedam slučajeva raskinuti. U šest slučajeva dug je djelimično izmiren, objašnjavaju u Upravi.

Dodaju da su u postupku prinudne naplate duga u 19 slučajeva blokirani računi u bankama.

U postupku naplate dužnih javnih prihoda s Nogometnim savezom BiH zaključen je sporazum o plaćanju na rate.

Nogometni savez BiH poštuje sporazum i izmiruje svoje obaveze, rečeno je u Poreznoj upravi FBiH.

Govoreći o spisku dužnika, u PUFBiH kažu da su ograničeni u objavljivanju informacija, jer su obavezni da poštuju zakonsku odredbu koja se odnosi na poreznu tajnu. Avaz je, uprkos tome, došao do informacije ko su najveći dužnici i u prilogu objavljujemo spisak kolektiva od kojih se potražuje više od milion maraka, uključujući i kamate.

NK Čelik – 4,1 milion KM

N/FS BiH – 3,2

FK Sloboda – 2,3

FK Sarajevo – 1,9

FK Željezničar – 1,9
Za zivot cijeli!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 19 sep 2012, 10:01

Zujo je cini mi se govorio da nam je dug sada oko 700 000KM ako mu je vjerovati..
BUDI ŽELJO !!!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 sep 2012, 10:54

Po meni je ova vijest mnogo bolja, nego da sam pročitao da se gradi Grbavica, a da smo se zbog toga zadužili. Znači dug se lagano otplaćuje, meni je to zalog za budućnost da se klub konačno postavi na zdrave noge. Ne znam samo da li se radi na tome da se isplati ona glavnica do kraja godine?

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 sep 2012, 11:21

"Samo 4.638 gledatelja posmatrala su večeras duel Lige prvaka između Dinamo Zagreba i Porta."

Znam da je off-topic, ali ovo je podatak koji nikako sebi ne mogu u glavu da ubacim. Dode jedan evropski velikan Porto, a sramotna posjeta. Sta onda ocekivati na nasim utakmicama?

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 19 sep 2012, 11:25

DzoleZeljo je napisao/la:"Samo 4.638 gledatelja posmatrala su večeras duel Lige prvaka između Dinamo Zagreba i Porta."

Znam da je off-topic, ali ovo je podatak koji nikako sebi ne mogu u glavu da ubacim. Dode jedan evropski velikan Porto, a sramotna posjeta. Sta onda ocekivati na nasim utakmicama?
Kod nas ocekuj 30000 ljudi :)
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 sep 2012, 11:27

Ultras1921 je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:"Samo 4.638 gledatelja posmatrala su večeras duel Lige prvaka između Dinamo Zagreba i Porta."

Jebote zivot, kod nas u prvenstvu ima 4.500, a kod njih u ligi prvaka ista brojka. Za HR prvenstno necu da pricam, kada im je posjeta jedva 1.000..

CARSON

Post Postao/la CARSON » 19 sep 2012, 11:55

DzoleZeljo je napisao/la:
Ultras1921 je napisao/la:

Jebote zivot, kod nas u prvenstvu ima 4.500, a kod njih u ligi prvaka ista brojka. Za HR prvenstno necu da pricam, kada im je posjeta jedva 1.000..

Zeljo uopste nema losu posjetu to sto je Amar ne realan to je nesto drugo od kada se igra ova liga ja mislim da je samo Celik jedne sezone imao bolju posjetu nego je raji dosta vise onih uslova skakanja na tribinu prljavih stolica tribine iza gola itd

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 19 sep 2012, 12:17

Sulejman Smajić konkurisaće za utakmicu s bijeljinskim Radnikom koja će se bez prisustva publike u subotu igrati na Grbavici. Omaleni veznjak teško je povrijeđen početkom proljetnog dijela prošle sezone, stradali su ligamenti koljena i sjajni fudbaler van terena je već pola godine.

''Prelijep je osjećaj vratiti se treninzima i raditi ono što najviše voliš. Sve je u najboljem redu, nikakve posljedice operacije ne osjećam, treniram normalno s ekipom i potpuno sam spreman zaigrati''

Veliki problem sportistima koji se oporave od ovakvih povreda je psihiloška barijera i strah od duela i otvorene igre.

''Nemam straha, znam da je sada sve dobro i spreman sam za igru. Potajno se nadam minutaži u susretu s Radnikom, razgovaraću s menadžerom Osimomkoji će odlučiti a ja se nadam se da ću zaigrati. Raduje me dobra forma saigrača koji igraju ofanzivno, mi stvarno imamo veliki broj sjajnih igrača ali opet mislim da mogu pomoći u poboljšanju kvaliteta naše igre''.
Zahvalnost saigraču Bogičeviću

Veliku pomoć bivšem bh. reprezentativcu tokom višemjesečnog oporavka, pružio je saigrač Jadranko Bogičević koji je već prošao kroz oporavak od slične povrede.

''Mnogo mi je pomogao, razgovarali smo, družili se i njegova mi je pomoć zaista bila neprocjenjiva. Ohrabruje me i što se i on vratio utakmicama otprilike u ovom stadiju oporavka. Nadam se da struka ozbiljno računa na mene i da ću što prije obući Željin dres, to je jedino o čemu razmišljam''
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 19 sep 2012, 12:22

Hoce li makar omoguciti TV prenos?

@GaziHusrevbeg - Oprosti ali ne znam kog vraga frku dizes, kada usporedujemo posjetu Dinama sa nasom. Uredu, neko je malo odskocio od teme, ali prvobitna zamisao je bila rapsrava izmedu nase i njihove posjete. ;)

@Direkt - Ziv mi bio prvo procitaj o cemu se rasprava vodi, pa onda kenjaj. ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 19 sep 2012, 12:39, ukupno mijenjano 2 puta.

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 19 sep 2012, 12:23

Ljudi u Zagrebu nece da idu bodriti klub koji je (bukvalno) u vlasnistvu porodice Mamic. Nama, koji smo gladni uspjeha, koji bi bukvalno sve dali da ostvarimo Dinamov uspjeh u Evropi. Ali bi vjerovatno isto kod nas bilo, da nam klub par godina igra grupnu fazu, i tamo ne mice ni jedan korak naprijed. A svi znamo koliko para kroz Dinamo prodje. I svi znamo kakva budaletina bruka taj klub godinama i drzi ga kao taoca.
Najbolji primjer smo upravo mi, koji tri godine zaredom osvajamo nesto u ligi ali ne micemo puno u Evropi, pogledaj podrsku prije tri godine i sad. Da ti ne pricam da nasi navijaci vec dizu bune protiv ljudi u nasoj upravi, zamisli da neki Mamic radi isto nasim navijacima sta radi Dinamovim(zabranjuje gostovanja, ne dozvoljava ulazak na stadion..). Zagrepcani prate hokej, tu pune dvorane, od Dinama su digli ruke...
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 19 sep 2012, 12:23

Znate kakva je situacija u Dinamu i opet pričate nešto o posjeti na stadionu.

Raje nije bio na utakmici jer bojkotuju, a ne što ne žele ili što ne vole klub. Imate Dinomovu temu, sinoć je par momaka fino objasnilo situaciju, nije na odmet da pročitate.
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Direkt
Kontakt:

Post Postao/la Direkt » 19 sep 2012, 12:32

Yebo vas Dinimo, ima tema njihova pa vi tamo o njima, o vama, petom - desetom.
http: //fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub !
Volimo tebe..

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 19 sep 2012, 13:00

fczeljo je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:kako komentarishete ove izjave "gospodara familije" o dzeki i southamptonu dragi skretnichari(poslije vecherashnje predstavice) ,izgleda da je landzo za njega vizionar,emerik blum

voli vas vash bordoglavi kiklop
boli me neka stvar za tvoje mišljenje i nisam se našao isprovociran. samo inspirisan da napišem ono što kontam već duže vremena:

man city je ovdje izgubio i njih apsolutno zaboli ko je dao go a ko nije.

jedino se kod nas to gleda. kod nas je važnije da igrač dokazuje treneru ko je upravu. u evropi ima samo rezultat, ako rezultata nema onda ništa ne valja, tamam da neko zabije 5 golova, ako se izgubilo, možeš pjevat borbene.

sjećam se ekipe barcelone u kojoj su igrali riquelme, saviola, rivaldo - sve pravi majstori, genijalci. ali ljudi nisu ništa osvojili i fino su ih spakovali pa ti prosipaj svoje majstorije u vilarrealu, malagi i sličnim malim klubovima. jedino sam kod nas čuo komentare kako se barca zaj.e.bala?! barca je poslije toga napravila jednu od najvećih ekipa svih vremena.

svaka čast džeki, ali on je zabio gol u utakmici koju su izgubili. i to su je izgubili kada je on igrao. bez obzira što je zabio i njegova je krivica što su izgubili. da se razumijemo, man city nije ništa jeftiniji od reala. samo se bodovi pišu i cijene.
kakve to ima veze sa ovim shto sam napis"o???vash autoritet tvrdi da on nema mjesta u shity-evih prvih 11,dzeko trenutno to zasluzhuje realno,prerasto je on southamton odavno,pa ne mogu da vjerujem da vam ja branim najboljeg igracha u poslijeratnoj istoriji od vas samih,shatro on skont"o da je dzeko za southtamptona,zato i trenira
koga trenira,treba mu neko objasniti od vas dobronamjernih skretnichara da se dzeko i "gospodar familije" uopshte ne bave istim sportom,on iz svoje nizherazrednosti mozhe davati komentare o fildzan ligi al nek" se ostavi vrhunskog sporta,nije to za ganje realno,ako mu je babo vrhunski trener ne znachi da je i on,naprotiv,frajko je klasichni lazhni autoritet

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 19 sep 2012, 13:22

I tako...fin dan danas... :mrgreen:

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 19 sep 2012, 13:26

Plavetnilo je napisao/la:I tako...fin dan danas... :mrgreen:
jašta...valjda je isto u m.gradu, ako bude kiša padala moglo bi biti klizavo kad budemo nizbrdo išli prema slobodinom golu :D
Još će ljepši biti ako se naši ne prime na ove kompleksaške vjetrove, valjda su svjesni kakvog šefa imamo kad ovako misle naši najveći neprijatelji :P
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 19 sep 2012, 13:39

Fudbaleri Željezničara gostuju sutra Slobodi iz Mrkonjić Grada u okviru šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Ovaj duel odigrat će se na Gradskom stadionu Luke, čiji je, kako piše zvanična stranica Željezničara, teren nakrivljen. Navodi se da neki tvrde da je visinska razlika između dva gola čak i jedan metar, ali stadion uprkos tome ima dozvolu za igranje domaćih utakmica.

Podsjetimo, danas je ekspedicija aktuelnih prvaka BiH otputovala u Jajce, gdje će se spremati do utakmice sa Slobodom, koja je na rasporedu sutra od 16 sati.

:lol:

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 19 sep 2012, 13:45

Znači taktika ovisi na kojoj strani terena se igra. :D

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 19 sep 2012, 14:19

voltron30 je napisao/la:Znači taktika ovisi na kojoj strani terena se igra. :D
Ma ja, tzv. brdska i nizinska taktika :)

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 19 sep 2012, 14:41

nukleusmember je napisao/la:
fczeljo je napisao/la:
nukleusmember je napisao/la:kako komentarishete ove izjave "gospodara familije" o dzeki i southamptonu dragi skretnichari(poslije vecherashnje predstavice) ,izgleda da je landzo za njega vizionar,emerik blum

voli vas vash bordoglavi kiklop
boli me neka stvar za tvoje mišljenje i nisam se našao isprovociran. samo inspirisan da napišem ono što kontam već duže vremena:

man city je ovdje izgubio i njih apsolutno zaboli ko je dao go a ko nije.

jedino se kod nas to gleda. kod nas je važnije da igrač dokazuje treneru ko je upravu. u evropi ima samo rezultat, ako rezultata nema onda ništa ne valja, tamam da neko zabije 5 golova, ako se izgubilo, možeš pjevat borbene.

sjećam se ekipe barcelone u kojoj su igrali riquelme, saviola, rivaldo - sve pravi majstori, genijalci. ali ljudi nisu ništa osvojili i fino su ih spakovali pa ti prosipaj svoje majstorije u vilarrealu, malagi i sličnim malim klubovima. jedino sam kod nas čuo komentare kako se barca zaj.e.bala?! barca je poslije toga napravila jednu od najvećih ekipa svih vremena.

svaka čast džeki, ali on je zabio gol u utakmici koju su izgubili. i to su je izgubili kada je on igrao. bez obzira što je zabio i njegova je krivica što su izgubili. da se razumijemo, man city nije ništa jeftiniji od reala. samo se bodovi pišu i cijene.
kakve to ima veze sa ovim shto sam napis"o???vash autoritet tvrdi da on nema mjesta u shity-evih prvih 11,dzeko trenutno to zasluzhuje realno,prerasto je on southamton odavno,pa ne mogu da vjerujem da vam ja branim najboljeg igracha u poslijeratnoj istoriji od vas samih,shatro on skont"o da je dzeko za southtamptona,zato i trenira
koga trenira,treba mu neko objasniti od vas dobronamjernih skretnichara da se dzeko i "gospodar familije" uopshte ne bave istim sportom,on iz svoje nizherazrednosti mozhe davati komentare o fildzan ligi al nek" se ostavi vrhunskog sporta,nije to za ganje realno,ako mu je babo vrhunski trener ne znachi da je i on,naprotiv,frajko je klasichni lazhni autoritet
nije on skonto da je dzeko za southamton nego je reko da bi igro prvih 11 u southamtonu. ti u ovom postu ponizavas i amara i njegove sposobnosi a i mancinija, ako je amara za fldzan lige nije mancini (iako ga licno ne gotivim i smatram da je los trener) dzeko bolje igra kad udje sa klupe nego kad igra od pocetka. imao je dobar period na pocetku prosle sezone i dobro je igrao al ga je tad mancini zezno al sad realno nema mjesta ispred agueraa i teveza u prvih 11 sa formacijom koju forsira mancini. volio bi i ja da on igra al jbg, a u ostalom go na jednoj tekmi ne znaci da on treba igrat u prvih 11.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lokomotifa, MrkiMedo i 59 gostiju.