Amel Tuka

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Da li je Amelova bronza na SP-u najveći uspjeh u historiji BiH sporta?

Anketa je završila: 24 sep 2015, 15:39.

da
95
79%
ne
26
21%

Ukupno glasova: 121

Federer17

Re: Amel Tuka

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2016, 14:00

BijelaCokolada je napisao/la:
filip13 je napisao/la:Izgleda da je bozija pomoc izostala
I ja sam htio da napisem ovo kad vidim ima ih sto isto razmisljaju.
Imam oosjecaj da je glavna atrakcija bila nosenje Kur'ana u rio.Previse je to sve potencirao.
Inace,rezultat katastrofa
Ne znam samo kako sebi uzimate za pravo da ulazite u neciju privatnost, to mi stvarno nikad nece biti jasno. Pojavio se sportista koji praktikuje i zivi vjeru, ne znam zasto to smeta velikoj vecini nasih, hajd nemuslimana, ali ovi s muslimanskim imenima su 3x zesci... Sto to ne govorite za Djokovica koji uvijek nosi krst na vratu, ljubi ga ili sta vec kada pobijedi, ili kada osjeti potrebu za tim? Je li Djokovic jedini, ma kakvi jedini, i ja nikada nisam imao problema s tim. Hajd sto ne postujete svoju vjeru, ne morate je praktikovati, ali ko ste vi (mislim uopsteno, ne samo na dvojicu citiranih) da se mijesate u stvari drugih ljudi.

Razocarenje veliko jeste, to se slazem, ali sta da se radi sada. Vrijedjat ga moze samo maloumnik, kritika normalno da ima, ali da je lahko ostvariti plasman (mislim na konacni) medju onakvom konkurencijom, daleko od toga.

@Evander, sta i kako treba raditi mozes govoriti samo sebi kad postignes nesto gdje te svi mozemo gledati i navijati za tebe. :D Ostavi druge ljude da rade sta misle da trebaju.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2016, 14:12

Dok Svabo zapinje kao bik, Bosanac moli za pomoc nepostojeceg Boga. :urnebes: :mrgreen:

Kako nam se vjera vratila na velika vrata, nakon propasti ateistickog komunizma, bas nas je krenulo u svemu. Samo dovite narode, to je garant za uspjeh. :lol:

I ovdje se vidim uoci utrke citirali ajeti, poglavlja iz evandjelja... :lol: :lol:

Inace, svaka cast pojedinim forumasima, nasmijao sam se ako nista. :thumbup:

Amel je super decko. Kao osoba je izvanredan. Sto se tice sportskog dijela, sinoc je razocarao. I to je to.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 avg 2016, 14:14

Ima sasvim dovoljnu 'podrsku' da nastavi sa stmoglavim padom u karijeri. Joj, sta bi mu hrvatska javnost uradila da je otisao sa ambicijama i obecanjima kao on. Ne bi silazio sa staze do slijedeceg takmicenja. Ovako vec ima alibi sta god da bude. Idemo, Albanija, ostavite nas same u blatu :tokralju:

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 avg 2016, 14:16

Kako je privatnost ako to ističe na svakoj fotografiji i u svakoj izjavi? Logično da će ga ljudi prozivati i za to.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 14 avg 2016, 14:20

Kvalitetni sportisti se uzdaju u sebe, a ne u bajke.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 avg 2016, 14:22

Medikament je napisao/la:Kvalitetni sportisti se uzdaju u sebe, a ne u bajke.
sad je svima jasno da se prošle godine dopingovo
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2016, 14:23

Marsal je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la: Ne bih se slozio sa tvojom konstatacijom. Amel je zivo inteligentno bice i trebao se znati nositi sa stvarima koje ti potenciras. Za sinocnji odnosno ovogodisnji rezultatski neuspjeh jedini su krivci on i ljudi s kojima radi. Nismo usrali nista niti ti niti ja niti bilo ko od nas ovdje. Ako smo svi krivi onda smo svi i zasluzni. Mene je samo strah onog sto neko rece, da ne bude Amel jedan od onih koji se pojave u atletici i kratko traju. Nije ni ovaj njegov rezultat toliko los, naprotiv samo je dovoljan za nesto drugo od borbe za sami vrh. Iduca godina je presudna za mene.
Poštujem tvoje mišljenje zaista ali se ne slažem. Kad čitava država pada pred tobom na koljena, obožava i hvali te postupno te i baci među oblake. A među oblacima ima malo samokritike i kritičkog osvrta na sebe. A Amel kao da je to sve jedva dočekao, tipično bosanski kada neko iz seoske sredine uspije do neslućenih granica onda misli da je najpametniji, a nije. Okružio je se totalno pogrešnim ljudima koji mu samo kliču, zaista se nadam da će u budućnosti pokazati sve od sebe. Niko nije uspio tako što je pored sebe imao budale koje ga uvjeravaju da je savršen, nego baš ko je imao možda krug ljudi koji ga kritikuje, osporava i tjera ka naprijed. Zato je i uspio isprva. Za početak, nek otjera mešetare u pm, nek se malo spusti na zemlju, više treninga i odricanja, manje fejsbuka i slave i imat će strašnu karijeru sigurno. Mene Tito da ustane iz groba ne može ubijedit da nije mogao do medalje na ovim Igrama samo da je se pametnije postupalo od onog Monaca, da je imao nekoga da mu objasni da je tek sad dug put pred njim itd itd

A mi svi ostali da se više uhvatimo sebe i da mi pokušamo ostvariti neki uspjeh u životu (ja prvi) a da manje više Tuku i sve ostale sportiste i reprezentacije gledamo kao prizmu vlastitog uspjeha. Uvijek svakom sportisti stvorimo nevjerovatan pritisak, ali zaista nevjerovatan.
Ispravno zboris. :salut:

Al' mi smo takav narod, nema tu pomoci...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Amel Tuka

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 14:23

Federer17 je napisao/la:
BijelaCokolada je napisao/la:
I ja sam htio da napisem ovo kad vidim ima ih sto isto razmisljaju.
Imam oosjecaj da je glavna atrakcija bila nosenje Kur'ana u rio.Previse je to sve potencirao.
Inace,rezultat katastrofa
Ne znam samo kako sebi uzimate za pravo da ulazite u neciju privatnost, to mi stvarno nikad nece biti jasno. Pojavio se sportista koji praktikuje i zivi vjeru, ne znam zasto to smeta velikoj vecini nasih, hajd nemuslimana, ali ovi s muslimanskim imenima su 3x zesci... Sto to ne govorite za Djokovica koji uvijek nosi krst na vratu, ljubi ga ili sta vec kada pobijedi, ili kada osjeti potrebu za tim? Je li Djokovic jedini, ma kakvi jedini, i ja nikada nisam imao problema s tim. Hajd sto ne postujete svoju vjeru, ne morate je praktikovati, ali ko ste vi (mislim uopsteno, ne samo na dvojicu citiranih) da se mijesate u stvari drugih ljudi.

Razocarenje veliko jeste, to se slazem, ali sta da se radi sada. Vrijedjat ga moze samo maloumnik, kritika normalno da ima, ali da je lahko ostvariti plasman (mislim na konacni) medju onakvom konkurencijom, daleko od toga.

@Evander, sta i kako treba raditi mozes govoriti samo sebi kad postignes nesto gdje te svi mozemo gledati i navijati za tebe. :D Ostavi druge ljude da rade sta misle da trebaju.
Trebam kao racionalno objasnjenje njegovog neuspjehprigvatiti "da ga Bog stavlja na kusnju"?

Sorry, te bajke iz srednjeg vijeka kod mene ne prolaze.
Reci, nisam dobro trenirao, pogrijesio sam u tome i tome, nisam u formi, konkurenti su spremniji od mene u ovom trenutku i sve ok.
Djokovic je bio veci favorit, pa je ispao. Desava se. Zato i sport jeste zanimljiv.
Ako se misli popraviti, pomoci ce mu treniranje i priprema, ne hudbe neke i hodzini zapisi.

Medikament
Kontakt:

Post Postao/la Medikament » 14 avg 2016, 14:25

legenda reala je napisao/la:
Tako je.
sloboda72 je napisao/la:
Važno upozorenje za raju koja nije do sada gledala utakmicu pod reflektorima ! Ne gledati nipošto u reflektore .Danima ćete imati crne mrlje pred očima.Kao kod pomračenja sunca.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 14 avg 2016, 14:27

Medikament je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Tako je.
Čuj da Bosanac bude najbolji na svijetu u nečemu, nema šanse to nisu bila čista posla
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2016, 14:29

Steph je napisao/la:Kako je privatnost ako to ističe na svakoj fotografiji i u svakoj izjavi? Logično da će ga ljudi prozivati i za to.
Kojoj svakoj fotografiji, evo sad gledao instagram i na svakih 100 slika, 2 imaju neke veze s NJEGOVOM (ne tvojom) vjerom. Da je i na svakoj, sta neko ima s tim i iz kojih razloga se proziva? To mogu samo budale, koji imaju problema sa samim sobom, a mijesaju se u stvari drugih ljudi. Dobro je ovo sta nam se desava, kakvi smo mi.

@Evander, to je tvoje uvjerenje, koje se razlikuje od njegovog. On sad treba da prihvati tvoje, je l'? Iako ja nigdje nisam procitao da je on rekao da je to iskusenje. Inace, po islamskim principima, do covjeka je prvo da da maksimum od sebe, pa da tek onda prepusti sve u Bozije ruke, tako da ne znam sta je tu problem. Ako je on dao sve od sebe, vise nije moglo, kako drugacije to nazvati? Ako misli da nije dao i da je mogao vise, baci se na treniranje i kraj price.

Tebi bi mozda malo vise koristilo da procitas/naucis sta o islamu, pa da tek onda prozivas, ako imas za sta. Za vjeru to niko ne moze, samo sto smo mi takvi i postalo je normalno. Iz pisanja se vidi da ti je znanje o tome tanko i ne odskaces nimalo od zatucanih ljudi kojim je kafana izvor svih saznanja, ali nista cudno za nas. Nos nam je svugdje zavucen, a znanje na najmanjem stepenu.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 14 avg 2016, 14:32, ukupno mijenjano 1 put.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 avg 2016, 14:31

Pa ja ti kažem, ako često ističeš nešto, bit ćeš prozivan za to, bilo gdje na svijetu, ne 'samo kod nas'.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 14:34

Federer17 je napisao/la:
Steph je napisao/la:Kako je privatnost ako to ističe na svakoj fotografiji i u svakoj izjavi? Logično da će ga ljudi prozivati i za to.
Kojoj svakoj fotografiji, evo sad gledao instagram i na svakih 100 slika, 2 imaju neke veze s NJEGOVOM (ne tvojom) vjerom. Da je i na svakoj, sta neko ima s tim i iz kojih razloga se proziva? To mogu samo budale, koji imaju problema sa samim sobom, a mijesaju se u stvari drugih ljudi. Dobro je ovo sta nam se desava, kakvi smo mi.

@Evander, to je tvoje uvjerenje, koje se razlikuje od njegovog. On sad treba da prihvati tvoje, je l'? Iako ja nigdje nisam procitao da je on rekao da je to iskusenje. Inace, po islamskim principima, do covjeka je prvo da da maksimum od sebe, pa da tek onda prepusti sve u Bozije ruke, tako da ne znam sta je tu problem. Ako je on dao sve od sebe, vise nije moglo, kako drugacije to nazvati? Ako misli da nije dao i da je mogao vise, baci se na treniranje i kraj price.

Tebi bi mozda malo vise koristilo da procitas/naucis sta o islamu, pa da tek onda prozivas, ako imas za sta. Za vjeru to niko ne moze, samo sto smo mi takvi i postalo je normalno. Iz pisanja se vidi da ti je znanje o tome tanko i ne odskaces nimalo od zatucanih ljudi kojim je kafana izvor svih saznanja, ali nista cudno za nas. Nos nam je svugdje zavucen, a znanje na najmanjem stepenu.
slika

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 14 avg 2016, 14:35

Ispade veci problem sto je ponio Kur'an nego sto se nije plasirao u finale. Balijska posla.
100% sportski i krajnje opušten potpis

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 14 avg 2016, 14:35

Federer17 je napisao/la:

Ma u pravu si, generalno.

Medjutim, ne moze covjek da ne primjeti korelaciju izmedju siromastva/neuspjeha i vjere. Gdje je vjere vise - tu je vise bijede i neuspjeha.

Evo i kod nas jednika, od kada nam nacionalne stranke vratise vjeru, bas nas krenulo u svemu. Gola bijeda, neuspjeh i slugarski mentalitet. Jedino su procvjetale rodbinske veze, sistem ugradjivanja, mito i korupcija, kriminal... :mrgreen: :mrgreen:

Mi idemo u kontra smijeru. U naprednoj Evropi sve vise mladih odbacuje vjeru, kod nas se mladi vracaju vjeri. Katastrofa, svega mi! :lol: :lol:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 avg 2016, 14:35

Steph je napisao/la:Pa ja ti kažem, ako često ističeš nešto, bit ćeš prozivan za to, bilo gdje na svijetu, ne 'samo kod nas'.
Pa sto se ne prozivaju ljudi za krst koji nose oko vrata (nije li to jos vece isticanje?), ili bilo kakva vjerska obiljezja drugih vjera? Normalno nam je to svima (meni bar jeste), ali nije bas tako kad je islam u pitanju, a evo i ovdje se to pokazuje. Normalno je sasvim kada se gotovo svaki igrac/sudija prekrsti barem jednom u toku meca/utrke, ali ako ko digne ruke prema nebu ili ucini sedzdu, eto problema i na svim je naslovnicama.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 14 avg 2016, 14:37

Odustajem... :mrgreen: Nebitna rasprava ionako.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 14 avg 2016, 14:38

Federer17 je napisao/la:
Steph je napisao/la:Pa ja ti kažem, ako često ističeš nešto, bit ćeš prozivan za to, bilo gdje na svijetu, ne 'samo kod nas'.
Pa sto se ne prozivaju ljudi za krst koji nose oko vrata (nije li to jos vece isticanje?), ili bilo kakva vjerska obiljezja drugih vjera? Normalno nam je to svima (meni bar jeste), ali nije bas tako kad je islam u pitanju, a evo i ovdje se to pokazuje. Normalno je sasvim kada se gotovo svaki igrac/sudija prekrsti barem jednom u toku meca/utrke, ali ako ko digne ruke prema nebu ili ucini sedzdu, eto problema i na svim je naslovnicama.
U Hrvatskoj su ismijali selektora rukomente reprezentacije za izjavu "da je gospa sa njima".
Pogledaj kako su ga oprali i sta su pisali nakon poraza od Katra.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 14 avg 2016, 14:38

pinoglavi je napisao/la:Top komentar na fb stranici Amela:
King ! Znas ko si i sta si i odakle si... a ne kao neki Teniser koji se stidi svoje vjere
Evo sto smo mi u qurcu ni ne zasluzujemo bolje
Cijela država stade u jedan komentar. Eto mi se nerviramo i onda procitas ovakvu glupost i skontas da mi bolje nismo ni zasluzili. Ovo nam ne vrh. Za glupost mislim taj kom. na Fb ne tvoj komentar ovdje. :rol:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 avg 2016, 14:39

:shh:
Federer17 je napisao/la:
Nije problem nositi vjerska obiljezja ali je problem kad time spinujes los rezultat i sad lafo neko drugi 'kriv' sto ti nisi uspio. Pa nigdje veze. Frajer kljuca u zadnjih 100m i sad neka visa sila mu nije dala uspijeh i sl.

Odgovori

Natrag na “Reprezentacije BiH u ostalim sportovima”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.