FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

salkan
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la salkan » 29 avg 2020, 11:37

Romariooo je napisao/la:
29 avg 2020, 00:05
salkan je napisao/la:
28 avg 2020, 19:48
Svi zapostavljate pitanje svih pitanja:
Ako Messi ode i ispostavi se da uopste nije bio "diktator", nego je njegov autoritet i polozaj superzvijezde namjerno urusen s nekog drugog izvora, a i to ce se brzo otkrit kada i ako ode, sta onda?
Hocete li reci, ZAISTA SMO BIBCI! Ovo je najveca patka u istoriji i ispali smo glupi i neka nas prozivaju da nemamo pojma!!!
A?
Jer ocito je da, citajuci Romarioooo-a i par njegovih doprdaka ovdje, najveci fudbaler svih vremena predstavlja osnovnu prepreku Barsinom povratku u vrh svjetskog fudbala.
Po meni je normalno da se igrac koji je legenda kluba pita za stosta u svlacionici a pogotovo na terenu - ali ne sjecam se da je Messi trazio qarine od trenera kao sto su mu dovedeni Valverde ili ova zadnja nesreca. Brzo je zaboravljeno da je Puyol dao traku Xaviju, Xavi Iniesti a Iniesta Messiju, a to znaci da su mu u amanet ostavili nesto najmilije. Svi pricate o Messiju kao ultrazlocincu ko da su vam mozak popile one seljacine iz OGiM. Covjek zna da nije veci od Barselone ali i zna da je neuporedivo veci od nesposobnog kriminalca koji vodi klub.
Ovi su mi filozofi najsmjesniji, sad je predsjednik kriv sto se mesi vuce ko prebjena macka po terenu i sto qrcem nece da mrdne

A i prica ovih filozofa je kao da godina 2012. a ne 2020.,kao da je mesiju 25 a ne 33 i kao da leti po terenu al nema s kim, pa sad jazuk prevelik sto odlazi i kao da se godinama ne sramotimo i ne brukamo sve sa mesijem kao kapitenom na terenu

Naravno da on predstavlja osnovnu prepreku za povratak na vrh jer hoce da utice na sve i svasta, a nije ni blizu kvalitetan ko prije da bi opravdao to. Npr kad je onda trazio da se skloni ibra da bi mogao igrati u sredini napada, za to je imao opravdanje jer je na terenu pokazao da tu ima logike, sad da trazi bilo sta je cisti bezobrazluk

Halo ljudi, osmica bajern, cetvorka liverpol, trica roma, kako jedan igrac koji je kapiten i najplaceniji igrac i vodja te ekipe koja se toliko bruka moze se qrciti i dalje
Ono što tvrdim nije nikakva filozofija, nit je novost. Ja se nikada ne mogu složiti sa tvojim stavom o Messiju i tu se sve završava. A razlika u tvom stavu i mom stavu se može pojednostaviti ovom tvrdnjom:
Ja da sam htio, najeo bih se govana i navijao za real, slušao normalne ljude koji vole fudbal kako kritikuju bezdušnost tog kluba, hvalio se trofejima LP i sakrivao se u kuću nakon skoro pa svakog Classica i mjerio koliko je brzo lopta letjela kad je Kristina šutnula penal tad i tad, veličao katile tipa Pepea, Ramosa, Sanchisa, Gravesena itd its...
Barselona nije nikad bila niti će biti real. Naša filozofija jeste romantičarska i više pati no što je na vrhu, ali kad je naš tim najjači - onda to ostaje za sva vremena. Mi se ne možemo rješavati igrača onako kako ti i tvoji istomišljenici u realu/juventusu/bajernu/junajtedu to žele. Nama cilj nikada ne opravdava sredstvo - a zašto je to tako?
Zato što je upravo ta filozofija i stvorila ovaj klub u inat svim hegemonijama i nepravdama. Nisi u pravu za Messija ni sekunde. Taj čovjek MORA dočekati penziju u Barseloni, inače se sve vraća u 1899.godinu i sve kreće sa nule, od Gampera. Njegovo se prisustvo na travnjaku MORA još iskoristiti u prelaznom periodu dok se ne nađe validni nasljednik za DESETKU. Sve ostalo je prdljavina.
Džeri Drejk

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 29 avg 2020, 12:10

Nazalost moderni fudbal ne trpi romantiku.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Nail for Real
Kontakt:

Post Postao/la Nail for Real » 29 avg 2020, 13:23

StrikeWarzone je napisao/la:
29 avg 2020, 12:10
Nazalost moderni fudbal ne trpi romantiku.
Da, zato je Messi imao veliku platu kojom je opteretio klub. Bas je romanticar.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 29 avg 2020, 13:26

Kakva romantika kakve pm, fudbal je postao biznis i to je to.**** mi se hocel messi otici sad ili zavrsiti karijeru tu, samo da se to sto prije to rijesi da se moze krenuti dalje sa transferima i remontom.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 14:03

Manchester City considers that a reasonable agreement would be to pay €100m + players to Barça for Lionel Messi. [@acaradeperro]
Hajde Barto ne jedi ****. Mislio si da mozes furat kolko hos, e pa ostaces predsjenik sto je izgubio Messija. Prihvati tu cinjenicu i ne jedi vise ****. Na vrh glave mi je i Messi se popeo, ako hoce da ide neka ide.

Dogovorit se sa Citijem. Pristojna je to cijena ipak. S tim receno, mislim da je pod moranje staviti da dvojica igraca moraju biti Garcia i Jesus jer to su pozicije gdje krizimo igraca a ubices dvije muhe jednim udarcem. Ovo za Bernarda mislim da nema sanse, ma da nebi bilo nemoguce jer sa dolaskom Messija on ide na klupu a pitanje je hoce li on biti okej s tim. Takodjer nebi volio da pristanu na Angelina jer to je Digne vol 2.
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 avg 2020, 14:08

TV3 piše da je City spreman uključiti tri igrača, ali da to neće biti ni Bernardo, ni Jesus, ni Mahrez.

Okej Eric i Angelino, ali ne vidim da će još neki igrač uopće zanimati Barcelonu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2020, 14:08

ReX je napisao/la:
29 avg 2020, 14:03
Manchester City considers that a reasonable agreement would be to pay €100m + players to Barça for Lionel Messi. [@acaradeperro]
Hajde Barto ne jedi ****. Mislio si da mozes furat kolko hos, e pa ostaces predsjenik sto je izgubio Messija. Prihvati tu cinjenicu i ne jedi vise ****. Na vrh glave mi je i Messi se popeo, ako hoce da ide neka ide.

Dogovorit se sa Citijem. Pristojna je to cijena ipak. S tim receno, mislim da je pod moranje staviti da dvojica igraca moraju biti Garcia i Jesus jer to su pozicije gdje krizimo igraca a ubices dvije muhe jednim udarcem. Ovo za Bernarda mislim da nema sanse, ma da nebi bilo nemoguce jer sa dolaskom Messija on ide na klupu a pitanje je hoce li on biti okej s tim. Takodjer nebi volio da pristanu na Angelina jer to je Digne vol 2.
Jesus i Bernardo nisu dostupni, tier 1 za City je ranije danas to pisao. Ovo pretpostavljam znači 100 miliona plus Garcia, Angelino, Zinchenko i tako ti dalje nebitniji igrači.

Eeeventualno Cancela dobiju.
messilla je napisao/la:
29 avg 2020, 14:08
TV3 piše da je City spreman uključiti tri igrača, ali da to neće biti ni Bernardo, ni Jesus, ni Mahrez.

Okej Eric i Angelino, ali ne vidim da će još neki igrač uopće zanimati Barcelonu.
Angelino je karinaš, koji ne funkcioniše u formaciji sa 4 nazad. Barcelonu treba zanimati Cancelo. Nije idealan, ali je klasu iznad Semeda i Roberta.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 14:12

Pa ako su to ti igraci u opticaju ja mislim da onda ili moraju povecat cijenu na minimum 150m ili nema deala. To je apsurd i bezobrazluk koji bi Citia mogao kostati dobro.

Bojim se doduse da bi ova uprava mogla pristati na 100m plus Eric i Angelino sto bi bilo ludilo. Postaviti ultimatum Citiju za Jesusa. To je jedini nacin. Ako se bude vagalo na tome da Jesus mora preci da Messi dodje, prihvatit ce oni sigurno. Ne treba popustati nikako.

P.S. Jedan igrac koji se ne spominje ali nebi imao nista protiv da bude u opticaju jer je mlad i talentovan, a to je Phil Foden.
@igrajlopte 🐦

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 avg 2020, 14:23

Donnie Darko je napisao/la:
29 avg 2020, 14:08
Angelino je karinaš, koji ne funkcioniše u formaciji sa 4 nazad. Barcelonu treba zanimati Cancelo. Nije idealan, ali je klasu iznad Semeda i Roberta.
Pa ne znam baš. Nije se nešto pokazao ni u Juventusu, ni u Cityju, a išla mu je u prilog činjenica da su daleko uređeniji sistemi od Barceloninog. Ako nije mogao u Juventusu biti pristojan defanzivno, onda je pitanje da li će išta Barceloni donijeti nazad u odnosu na Semeda i Roberta. Navijači Benfice, koji su gledali obojicu u omladinskim kategorijama, kažu da je Semedo talentovaniji, a nije da su od tada obojica napravili neki bum. Prosječne karijere.

Za Angelina se otprilike slažem. Neće biti neki upgrade u odnosu Firpa, no interes postoji. A Zinchenko je Sergi Roberto za siromašne samo na drugoj strani.

Fodena tek nema šanse da puste. Mislim da bi njega zadnjeg pustili.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 14:29

Ma znam i ja da nece, ali nemozes sad ni pristat na ovaj otpad od igraca izuzev Garcie koji bi mogao biti buducnost kluba. To je ponizenje deluxe, i ne interesujeme to "Barca nije vise na tom nivou pa nemoze trazit top igrace". Bitch please.

Opet kazem postaviti ultimatum, staviti par igraca na spisak i reci ove zelimo. Hocete-necete. Okej onda vam je cijena 200m bez igraca. Ha ya.
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2020, 14:48

Bokte vidio dajes Lionela Messija i spominjes neke andjeline neka drva

Da mi je neko rekao prije 2 godine to, mislio bi da je skrivena kamera hahahahaha
27.10.2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 29 avg 2020, 15:13

Bartomeu will only sit down with Messi to talk about his continuity and a contract renewal, but not a departure. He has made it clear to Jorge Messi, Messi’s father, that he continues to close the doors to negotiate a departure. @esport3 #FCB
Mada ja mislim da blefira prvenstveno kako bi se smirila situacija, ali i da bude u sto boljem polozaju kod pregovora.

Previse dobro zvuci 100 miliona + jos 100 manje na plate. Mogli bi pokriti vecinu duga. Jos sa odlaskom Suareza, Rakitica i Vidala, Klub bi bio u ozbiljno dobroj finansijskoj situaciji i pored korone. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 15:38

Citam da bi Ajax bio spreman prihvatiti ponudu od nekih 20ak milion za Desta.

Nisam ga nikako pratio ali gledajuci par snimaka sa YT. Izgleda kao dosta rizican desni bek. Em je veoma ofanzivan, em je dosta zelen.

Podsjeca me mnogo na Semeda, voli da dribla haos, ima brz korak to stoji, ali kao i Nelson izgleda nemaju bas high football IQ. Takodjer interesantno je da od svih silni videao neznam jel jedan pokazao bar par minuta defanzivni sposobnosti sto govori mnogo o njemu. :D

Ono sto ga krasi jesu godine, tek 19 ima sto znaci ima prostora ogromnom za napredak. Medjutim na kraju krajeva. Mislim da nebi bio nikakav upgrade i da nebi nista dobili sa tim dovodjenjem, i ako se radi o prilicno niskoj cijeni. Neka Semeda dok ne izadji neko bolje rijesenje.
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2020, 15:44

Koliki je Pep katalonac kad se sastane s Messijem zamolit ce ga da ostane u Barci hahahha

A ovo ne izgleda nerealno s obzirom da je vise puta JAVNO na konfi govorio moja jedina zelja je da Messi ostane u Barci

slika

Sta ka'e Evander, jos malo pa ko Pogba :kafa:
27.10.2020

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 29 avg 2020, 15:57

Pricajte vi sta hocete ali taj na slici prvi odozgo bi iduceg ljeta vrlo lahko mogao biti novi-stari igrac Barce. Vjerujem da je jedan od onih koji najvise bi volili da Messi ode.

Bice interesantno vidjeti ko ce preuzeti desetku ovog ljeta. Da je Messi ostao do kraja i da Fati nastavlja se razvijati kako treba, to bi bio logican izbor. Ovako vidjetcemo. Coutinho hahaha.
@igrajlopte 🐦

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2020, 15:59

Ma nece bolan ni otici. Nece ga klub pustiti i ostat ce jos bar godinu. Onda ce zavisit od projekta da li ce ici sljedece godine s novom upravom ili ne. Uvjeren sam, ako ne ode ovog ljeta, nece ni otici.

Koji ces qurac u 35 godini u Englesku ili bilo gdje?
27.10.2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 29 avg 2020, 16:09

leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 15:44
Koliki je Pep katalonac kad se sastane s Messijem zamolit ce ga da ostane u Barci hahahha

A ovo ne izgleda nerealno s obzirom da je vise puta JAVNO na konfi govorio moja jedina zelja je da Messi ostane u Barci

slika

Sta ka'e Evander, jos malo pa ko Pogba :kafa:
Zamisli havarije da Pogba kaže da ne želi produžiti i da ćeli da ide. 70 miliona brat bratu.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 29 avg 2020, 16:56

leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 15:59
Ma nece bolan ni otici. Nece ga klub pustiti i ostat ce jos bar godinu. Onda ce zavisit od projekta da li ce ici sljedece godine s novom upravom ili ne. Uvjeren sam, ako ne ode ovog ljeta, nece ni otici.

U današnjem fudbalu 35 godina nije isto kao 35 godina 2010 godine i ranije. Igrači se masovno opraštali sa 30, 31 godinom. U svim sportovimna je tako. Gledaj LBJ-a, 35. godina, hladno još 4 godine može igrati na ovom nivou. U budućnosti će pojedini igrači doživljavati svoj peak između 32-37 godine. Tako da Messi i sa 34 godine ima šta pokazati u Engleksoj.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 avg 2020, 17:12

BenjooJutub je napisao/la:
29 avg 2020, 16:56
leorey je napisao/la:
29 avg 2020, 15:59

U današnjem fudbalu 35 godina nije isto kao 35 godina 2010 godine i ranije. Igrači se masovno opraštali sa 30, 31 godinom. U svim sportovimna je tako. Gledaj LBJ-a, 35. godina, hladno još 4 godine može igrati na ovom nivou. U budućnosti će pojedini igrači doživljavati svoj peak između 32-37 godine. Tako da Messi i sa 34 godine ima šta pokazati u Engleksoj.
Ma normalno da ima pokazat, ali nije on takav tip covjeka. Ako je ostao do sada ovdje, onda ce vjerovatno i dalje biti tu. Mnogo je razloga.

Vise se i ne prica o osmici nego samo o njegovom odlasku.
27.10.2020

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 29 avg 2020, 17:47

Nigdje veze paket bez Jesusa ili Bernarda.

Kakav crni Angelino, i Alba i Firpo su za po klasu dvije bolji igraci. Bolje ga ne uzeti nikako i ne trositi pare na njegovu platu. Ni taj Garcia nije nesto aman, samo eto ako Umtiti ode dobro bi dosao kao novi stoper,a fakticki bi za djabe dosao. Zinchenko, Angelino i slicni ? Pa ne vidim svrhu takvih igraca, samo ce ti djabe trositi pare jer im moras kakvu takvu platu davati. Bolje gurnuti nekog iz Cantere.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.