Ono što tvrdim nije nikakva filozofija, nit je novost. Ja se nikada ne mogu složiti sa tvojim stavom o Messiju i tu se sve završava. A razlika u tvom stavu i mom stavu se može pojednostaviti ovom tvrdnjom:Romariooo je napisao/la: ↑29 avg 2020, 00:05Ovi su mi filozofi najsmjesniji, sad je predsjednik kriv sto se mesi vuce ko prebjena macka po terenu i sto qrcem nece da mrdnesalkan je napisao/la: ↑28 avg 2020, 19:48Svi zapostavljate pitanje svih pitanja:
Ako Messi ode i ispostavi se da uopste nije bio "diktator", nego je njegov autoritet i polozaj superzvijezde namjerno urusen s nekog drugog izvora, a i to ce se brzo otkrit kada i ako ode, sta onda?
Hocete li reci, ZAISTA SMO BIBCI! Ovo je najveca patka u istoriji i ispali smo glupi i neka nas prozivaju da nemamo pojma!!!
A?
Jer ocito je da, citajuci Romarioooo-a i par njegovih doprdaka ovdje, najveci fudbaler svih vremena predstavlja osnovnu prepreku Barsinom povratku u vrh svjetskog fudbala.
Po meni je normalno da se igrac koji je legenda kluba pita za stosta u svlacionici a pogotovo na terenu - ali ne sjecam se da je Messi trazio qarine od trenera kao sto su mu dovedeni Valverde ili ova zadnja nesreca. Brzo je zaboravljeno da je Puyol dao traku Xaviju, Xavi Iniesti a Iniesta Messiju, a to znaci da su mu u amanet ostavili nesto najmilije. Svi pricate o Messiju kao ultrazlocincu ko da su vam mozak popile one seljacine iz OGiM. Covjek zna da nije veci od Barselone ali i zna da je neuporedivo veci od nesposobnog kriminalca koji vodi klub.
A i prica ovih filozofa je kao da godina 2012. a ne 2020.,kao da je mesiju 25 a ne 33 i kao da leti po terenu al nema s kim, pa sad jazuk prevelik sto odlazi i kao da se godinama ne sramotimo i ne brukamo sve sa mesijem kao kapitenom na terenu
Naravno da on predstavlja osnovnu prepreku za povratak na vrh jer hoce da utice na sve i svasta, a nije ni blizu kvalitetan ko prije da bi opravdao to. Npr kad je onda trazio da se skloni ibra da bi mogao igrati u sredini napada, za to je imao opravdanje jer je na terenu pokazao da tu ima logike, sad da trazi bilo sta je cisti bezobrazluk
Halo ljudi, osmica bajern, cetvorka liverpol, trica roma, kako jedan igrac koji je kapiten i najplaceniji igrac i vodja te ekipe koja se toliko bruka moze se qrciti i dalje
Ja da sam htio, najeo bih se govana i navijao za real, slušao normalne ljude koji vole fudbal kako kritikuju bezdušnost tog kluba, hvalio se trofejima LP i sakrivao se u kuću nakon skoro pa svakog Classica i mjerio koliko je brzo lopta letjela kad je Kristina šutnula penal tad i tad, veličao katile tipa Pepea, Ramosa, Sanchisa, Gravesena itd its...
Barselona nije nikad bila niti će biti real. Naša filozofija jeste romantičarska i više pati no što je na vrhu, ali kad je naš tim najjači - onda to ostaje za sva vremena. Mi se ne možemo rješavati igrača onako kako ti i tvoji istomišljenici u realu/juventusu/bajernu/junajtedu to žele. Nama cilj nikada ne opravdava sredstvo - a zašto je to tako?
Zato što je upravo ta filozofija i stvorila ovaj klub u inat svim hegemonijama i nepravdama. Nisi u pravu za Messija ni sekunde. Taj čovjek MORA dočekati penziju u Barseloni, inače se sve vraća u 1899.godinu i sve kreće sa nule, od Gampera. Njegovo se prisustvo na travnjaku MORA još iskoristiti u prelaznom periodu dok se ne nađe validni nasljednik za DESETKU. Sve ostalo je prdljavina.