SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Bez_komentara
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Bez_komentara » 18 jun 2010, 18:16

Bez_komentara je napisao/la:Bravo za Srbiju kao fudbalski kolektiv.Igrali su poprilično dobro.
Utakmica mi se nije nešto posebno svidjela,očekivalo se mnogo više.
Što se tiče emotivnog stava...
I koliko god oni nama susjedi bili i sve,zaista nisam nacionalista i gnušam se istog ali kao neutralan čovjek njih je nemoguće simpatisati.
Gledam sad na RTS-u...
"Nakon 37 godina smo pobedili Nemačku!!!Dočekali smo taj dan!Pokazali smo svima da smo svetska velesila!"
1.Zaista ne podnosim to **** i dizanje u nebesa.
2.Ne podnosim to što su Srbi i dok je bila Jugoslavija a i sada naravno isticali samo sebe kao jedine koji valjaju na ovim prostorima.
3.U Jugoslaviji nisu igrali samo oni niti su samo oni bili fenomenelni igrači.
4.Ohanite.

Bilo bi zaista lijepo kada bi svi navijali jedni za druge,ali je naprosto nemoguće...
Ali opet ko voli nek izvoli.
Samo da nadodam još jedan gaf sa RTS-a:
"Pa čak 36 godina niko nije odbranio penal Nemcima!"
A Marić odbranio i to Gerdu Mulleru.
Žalosti!

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 18 jun 2010, 18:17

Bez_komentara je napisao/la: Samo da nadodam još jedan gaf sa RTS-a:
"Pa čak 36 godina niko nije odbranio penal Nemcima!"
A Marić odbranio i to Gerdu Mulleru.
Žalosti!
Vjerovatno je mislio na one penale nakon produzetaka. :mrgreen:
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 18 jun 2010, 18:20

koliko je puta na ovom forumu njemacka cinjena losom kroz pricu nekih danas bi i ja trebao reci kako je njemacka bila super al ipak da su je mnogi zakinuli da nije bilo srece ovog ili onog....ipak u fudbalu treba sanse iskoristit a njemacka ih nije danas iskoristila, a imala je mnogo sansi da dođe do pobjede.....ipak realno drugi žuti karton za klosea je bio prestrog...al njemačka ko njemačka je trebala i to prebrodit i doci do pobjede...još jedan penal je trebao biti sviran kada je stanković pokosio gomeza cini mi se, nisam siguran sada, uglavnom to je penal bio još jedan....podolskog ne treba krivit bio mi je odličan protiv australije, danas solidan koliko sam vidio jer nisam mogao cijelu utakmicu zbog posla gledat al vidio sam opsirnije pregled na njemackoj tv.....mislim cak da ovaj poraz nijemcima ce dati krila i da će skoro pa sigurno doci do finala..sjetimo se eura 2008, pobjeda u prvom susretu protiv poljske, pa poraz od hrvata a onda do finala....neka opet bude tako i sve super :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 18 jun 2010, 18:23

Njemacka igra odlicno..nisam ocekivao da ce biti ovako dobri..srbi su imali srece jer su im ovi mogli utrpati 5 komada u onih 20 minuta kad se poldi ispromasivao.. :D
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 18:25

Amar Dzeko je napisao/la:Njemacka igra odlicno..nisam ocekivao da ce biti ovako dobri..srbi su imali srece jer su im ovi mogli utrpati 5 komada u onih 20 minuta kad se poldi ispromasivao.. :D
Igraju svabe odlicno, ako Bog da da ih Gana karne i odlicno ce igrat kolo u Minhenu.
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 18 jun 2010, 18:27

Genghis je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Njemacka igra odlicno..nisam ocekivao da ce biti ovako dobri..srbi su imali srece jer su im ovi mogli utrpati 5 komada u onih 20 minuta kad se poldi ispromasivao.. :D
Igraju svabe odlicno, ako Bog da da ih Gana karne i odlicno ce igrat kolo u Minhenu.
pa dobro, ako cemo biti subjektivni... ;)
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 18 jun 2010, 18:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 18 jun 2010, 18:27

Genghis je napisao/la:
cocek kolo :lol:
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 18 jun 2010, 18:27

Tekmu nisam stigao pogledati, rezultat sam saznao odmah po zavrsetku, a info o promasenom penalu Podolskog (j... li mu penal kevu :evil: ) maloprije. Molio bih nekog od forumasa da mi izbaci statistiku, da vidim kakvo je stanje bilo.
Sudije ce definitivno obiljeziti ovo SP, a uz to ga i upropastiti. Za crveni ne znam je li bio zasluzen, ali i to se nadam da ce mi neko poblize objasniti.

Cestitke komsijama uz poruku, cuvajte se Klokana. :D :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 18:29

omerbavarac je napisao/la:Tekmu nisam stigao pogledati, rezultat sam saznao odmah po zavrsetku, a info o promasenom penalu Podolskog (j... li mu penal kevu :evil: ) maloprije. Molio bih nekog od forumasa da mi izbaci statistiku, da vidim kakvo je stanje bilo.
Sudije ce definitivno obiljeziti ovo SP, a uz to ga i upropastiti. Za crveni ne znam je li bio zasluzen, ali i to se nadam da ce mi neko poblize objasniti.

Crveni tj. drugi zuti cist ko suza, pusti ove jugosvabe sto ce pricati prestrogo. Sto se tice sudaca i obiljezavanja SP do sada je sudjenje bilo odlicno osim eto ove zadnje tekme u kojoj je USA ostecena. Sudjenje je na veoma zavidnom nivou gledajuci kompletno SP do sada, aBd da tako i ostane.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 18 jun 2010, 18:30

omerbavarac je napisao/la:Tekmu nisam stigao pogledati, rezultat sam saznao odmah po zavrsetku, a info o promasenom penalu Podolskog (j... li mu penal kevu :evil: ) maloprije. Molio bih nekog od forumasa da mi izbaci statistiku, da vidim kakvo je stanje bilo.

http://www.fifa.com/live/competitions/w ... index.html

TO je generalna.Malo pregledaj ima tu i opcija pasovi,predjeni km,brzina...
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 18 jun 2010, 18:31

Genghis je napisao/la:

Crveni tj. drugi zuti cist ko suza, pusti ove jugosvabe sto ce pricati prestrogo. Sto se tice sudaca i obiljezavanja SP do sada je sudjenje bilo odlicno osim eto ove zadnje tekme u kojoj je USA ostecena. Sudjenje je na veoma zavidnom nivou gledajuci kompletno SP do sada, aBd da tako i ostane.
Ti k'o bot na mircu,ko god spomene crveni za Klose-a ti upadas da kazes da je zasluzen.

Kad moze Uteko moze i Genghis
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jun 2010, 18:37

Ma bili smo bolji i statisticki, cak sa manje igracem sat vremena smo vise imali i loptu kod sebe i vise suteva na gol i sve.Ali najsmijesnije mi je sad im heroj Stojkovic a neki dan mu **** majq kako je los golman, a ti genghis mislim da zasluzujes opomenu ako ne ban ;)

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 18:38

A dobro meni je "jako" zao sto je "vasa" Svabia izgubila :( , ali šta ćemo treba biti realan ;)

EdinTM87
Kontakt:

Post Postao/la EdinTM87 » 18 jun 2010, 18:40

Amar Dzeko je napisao/la:
Genghis je napisao/la:
pa dobro, ako cemo biti subjektivni... ;)
Ne volim Njemacku, ali su stvarno igrali odlicno 1. i 2. kolo. U 1. kolu su u svakom smislu nadigrali Australiju, zabili im 4 gola i mogli jos toliko. U 2. kolu su odlicno stajali na terenu sa igracem manje, stvarali prilike, srbija jeste pogodila stativu, al to je posljedica otvaranja i napadanja Njemacke sa igracem manje. Njihov prolazak dalje je neupitan, a Ganjani se mogu nadati visokoj pobjedi protiv kengura, pa da i oni prodju u Osminu Finala.
Zeljeznicar za zivot cijeli !

Roger, Manning, Kobe, Juninho Simply the Best !

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 18 jun 2010, 18:41

Genghis je napisao/la:A dobro meni je "jako" zao sto je "vasa" Svabia izgubila :( , ali šta ćemo treba biti realan ;)

Mnogo si realan ;)

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 jun 2010, 18:41

Cestitke komsijama na pobjedi! Koliko je zasluzena ili ne, je na ovakvim takmicenjima suvisno pricati...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 jun 2010, 18:41

Sudija danas nije bio normalan, u prvih pola sata je svaki kontakt nagradio zutim kartonom. Budala....
Njemacka dosta slaba, Srbija jos slabija ali igru brisi, bodovi se pisu. Cestitam srbijancima na pobjedi.

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 18 jun 2010, 18:44

Srbija zasluženo pobijedila, sudija imao isti kriterij za obje reprezentacije, šanse su imali i jedni i drugi, Srbija imala više sreće u odbrani od Njemačke koja je dobila taj jedan gol.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 18 jun 2010, 18:48

Genghis je napisao/la:A dobro meni je "jako" zao sto je "vasa" Svabia izgubila :( , ali šta ćemo treba biti realan ;)
Stvar je u tome sto je stvarno moja Njemacka izgubila.
Nek je "tvoja" Srbija pobijedila, idi slavi i pjevaj sa ovim Todosicem, ili kako se lik zove, specijalne pjesme koje su mu ovdje brzo obrisane i plesi kolo bratstva i jedinstva.

Sve u svemu sve se pogresno poklopilo, i tako se moze desiti i da Srbija pobijedi protiv Njemacke. Ali i sreca se brzo zna istrositi, tako da treba jos malo sacekati i na duzu stazu vidjeti ko je u pravu, a ko se zavarava.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 18 jun 2010, 18:51

Principatus je napisao/la:
Stvar je u tome sto je stvarno moja Njemacka izgubila.
Nek je "tvoja" Srbija pobijedila, idi slavi i pjevaj sa ovim Todosicem specijalne pjesme koje su mu ovdje brzo obrisane.

Sve u svemu sve se pogresno poklopilo, i tako se moze desiti i da Srbija pobijedi protiv Njemacke. Ali i sreca se brzo zna istrositi, tako da treba jos malo sacekati i na duzu stazu vidjeti ko je u pravu, a ko se zavarava.
Srbija nije moja, moja je jedna jedina Bosna i Hercegovina, ali mi je veoma drago sto je Srbija zasluzeno pobijedila njemce danas, pogotovo zbog ovih prepotentnih komentara nasih dragih jugosvaba.

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.