Boris Pandža

KrojcicaHills
Kontakt:

Re: Boris Pandža

Post Postao/la KrojcicaHills » 07 jun 2014, 20:08

sta ovaj lik proziva tz sto smo navijali za turke :lol: :lol: :lol: pa evo da ti dam jedan primjer ako te zanima i ostalo rado cu ti objasniti jer si toliko zaostao da ne mozes biti svjestan......
jel ti znas da barem 30 % ljudi u tz zivi od te iste turske ????
koliko ljudi iz tz ima radnje ili radi na koridoru ???? jel znas gdje robu nabavljaju ???? pa koliko onda te robe dolazi na tz pijace ??? mreza je veca nego sto mozes zamisliti a ti sa svojim zatucanim mozgom ne vidis dalje od nosa......

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 07 jun 2014, 20:11

@doci, ajde bolan zaključaj temu pa počisti ovo. :kafa:
Hayley <3

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 07 jun 2014, 20:14

zanimljivo, moderatori sve badblueboyevi :D moram i ja na indexu probat (bicu moderator al u qrcu) :tralala:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 07 jun 2014, 20:19

giannini je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:@krmpotich @Adi_Zepce
U pravu ste, fkt ludost. Mislim da je problem sto se previse generalizuje. Upravo to sto navodis Adi, imam slican primjer od skolskih drugova koji su bili Hrvati. Super smo se razumjeli i neki medju njima su bili fanaticni navijaci nase repke. Jedan je isao tako daleko da je izradjivao nase zastave sa nekim detaljima na njima. Simpatisali su i pratili hrvatsku repku sto je meni bilo sasvim razumljivo. Ne mogu zamisliti kakav su isfur dozivjeli kad su vidjeli onakvo slavlje i fanatizam koji je cisto isao zbog poraza Hrvatske a ne pobjede Turske. :thumbdown:
razumljivo je simpatisat hrvatsku a cudno simpatisat tursku :clap:
Eh pa nisam to ni rekao, u mom prethodnom postu 2,3 stranice nazad sam rekao da je uredu i razumljivo da ima raje u BiH koja ce zbog historijskih veza navijati za Turke ;) Izvoli, pogledaj i procitaj
Je vala bilo pretjerano ono slavlje nakon utakmice :oops: Mislim razumijem zasto bi neko navijao za Turke. Ima tu historijskih veza i slicno pa uredu da neko simpatise vise Tursku ali izlazak na ulice i baklje su sramotne i samo smo bezze izazivali netreperljivost dok s druge strane se postavljamo licemjerni i ocekujemo da prihvataju Bosnu i suzivot :lolno:
:D

Samo sam istiknuo da je bilo pretjerano sto i jeste. Na kraju krajeva mi i Turci nismo jedan te isti narod :thumbup: Npr. razumljivo mi je raja iz Sandzaka simpatise i prati i navija za nasu repku.Jesi skontao :?:

giannini
Kontakt:

Post Postao/la giannini » 07 jun 2014, 20:21

donniedarko je napisao/la:
giannini je napisao/la:
donniedarko je napisao/la:@krmpotich @Adi_Zepce
U pravu ste, fkt ludost. Mislim da je problem sto se previse generalizuje. Upravo to sto navodis Adi, imam slican primjer od skolskih drugova koji su bili Hrvati. Super smo se razumjeli i neki medju njima su bili fanaticni navijaci nase repke. Jedan je isao tako daleko da je izradjivao nase zastave sa nekim detaljima na njima. Simpatisali su i pratili hrvatsku repku sto je meni bilo sasvim razumljivo. Ne mogu zamisliti kakav su isfur dozivjeli kad su vidjeli onakvo slavlje i fanatizam koji je cisto isao zbog poraza Hrvatske a ne pobjede Turske. :thumbdown:
razumljivo je simpatisat hrvatsku a cudno simpatisat tursku :clap:
Eh pa nisam to ni rekao, u mom prethodnom postu 2,3 stranice nazad sam rekao da je uredu i razumljivo da ima raje u BiH koja ce zbog historijskih veza navijati za Turke ;) Izvoli, pogledaj i procitaj
Je vala bilo pretjerano ono slavlje nakon utakmice :oops: Mislim razumijem zasto bi neko navijao za Turke. Ima tu historijskih veza i slicno pa uredu da neko simpatise vise Tursku ali izlazak na ulice i baklje su sramotne i samo smo bezze izazivali netreperljivost dok s druge strane se postavljamo licemjerni i ocekujemo da prihvataju Bosnu i suzivot :lolno:
:D

Samo sam istiknuo da je bilo pretjerano sto i jeste. Na kraju krajeva mi i Turci nismo jedan te isti narod :thumbup: Npr. razumljivo mi je raja iz Sandzaka simpatise i prati i navija za nasu repku.Jesi skontao :?:
za vas ne znam ali mi i turci jesmo isti narod

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2014, 20:24

Još se ova tema nije obrisala?
Nije vam dobro :nene:

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 07 jun 2014, 20:27

giannini je napisao/la: za vas ne znam ali mi i turci jesmo isti narod
:lol: Ja sam Bosnjak jarane, ne znam u kakvoj ti realnosti zivis ali mi sigurno nismo jedan narod. Naravno mozes ti njih voliti i sve. I normala je to . Jedino imamo neke veze sa potomcima nasih Bosnjaka koji su davno odselili iz Bosne. :thumbup:

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2014, 20:46

Citiraću jednog mLogo pametnog akademika:
Prije našeg prihvatanja islama mi smo bili Bošnjani. Osmanlije su nas nazivale Bošnjak, pa smo mi vremenom preuzeli taj naziv, što je isto što i Bošnjanin. Mi imamo naslijeđe i u staroj bosanskoj državi i nosioci smo njene državnosti od najranijih vremena. Mi nismo mijenjali svoju domovinu, to je oduvijek bila Bosna, ali smo promijenili vjeru i naši su preci odabrali vjeru koja im je više odgovarala.
znači Turci su nam braća po vjeri i samo to, u duhu ove izreke zamolio bih admina da ukine ovu temu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 jun 2014, 22:29

Saurman je napisao/la:
giannini je napisao/la:zalosno je da nakon svega bosnjak vise zeli da za njega navijaju cetnici nego turci :clap:
Žalosno je da Bosanac gleda ko će za njega navijati.Mene lično zaboli neka stvar i za Srbijom,Hrvatskom i Turskom.
Važna mi je samo ova domovina i nemam rezervne.
:clap: :clap:

To je to, niti ja kad navijam za Srbiju,Hrvatsku i Tursku, tako i ne tražim da oni navijaju za nas ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 07 jun 2014, 22:45

Bosnjanin je termin koji se koristio u spisama bosanskih kraljeva I na steccima u srednjem vijeku medzutim u 15tom stoljecu po prvi put jedan bosanski kralj koristi rijec bosnjak... To je bio kralj tvrtko 2gi koji u telegramu poljskom kralju pise "bosnjakom su isti pretci kao I poljakom"... Hoce da kazu da smo slaveni kao I oni(etnolinguisticki ne genetski)...pronadzeni su takodze dokumenti iz ranog srednjeg vijeka gdje se spominju bosnjaci ne bosnjani nego bosnjaci.... Sto se tice vjere, ljudi su vjekovima mijenjali vjere kako I'm se ku..u cefilo tako smo I mi... Svi zaboravljaju da je u bosni bilo puno ljudi koji su prakticno prisiljeni bili da budu katolici, oko 20 posto stanovnistva su jos uvijek bili bogumilske iliti pateranske vjere tj pripadnici crkve bosanske pa dolaskom turaka iz inata I umora od konstantnog proganjanja od strane rima su primili islam...

MP8
Kontakt:

Post Postao/la MP8 » 07 jun 2014, 22:46

Zasto ova tema jos uvijek nije pod kljucem ? :?

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 08 jun 2014, 00:01

legenda reala je napisao/la:
Saurman je napisao/la: Žalosno je da Bosanac gleda ko će za njega navijati.Mene lično zaboli neka stvar i za Srbijom,Hrvatskom i Turskom.
Važna mi je samo ova domovina i nemam rezervne.
:clap: :clap:

To je to, niti ja kad navijam za Srbiju,Hrvatsku i Tursku, tako i ne tražim da oni navijaju za nas ;)
Pusti bolan Saurmana. Pa covjek bi radje da Svabe osvoje nego BiH. :salut:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 08 jun 2014, 00:34

Ovu temu ne treba ključati već poslati u arhivu!!!

Sent from my Home using fingers

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 08 jun 2014, 01:16

Imali sta novo u vezi Pandzinog nastavka karijere? Jeli blizu kakvog dogovora?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 jun 2014, 01:34

samoposmatram je napisao/la:Imali sta novo u vezi Pandzinog nastavka karijere? Jeli blizu kakvog dogovora?
Dogovorio vec prelazak u Real Madrid, ali je Perez u zadnjem momentu zasutavio transfer, kaze da u Realu moze igrati samo jedan Hrvat.

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 08 jun 2014, 07:55

Ja sam protiv svega koje stvara polemiku i mrznju.

Pandza je stvarno pokvaren sto je izjavio ono. Covjek nema kluba a ispade ne ide u Brazil zato sto je "Hrvat". :roll: Ali i da mu je Pape u lice reko "Necu tebe birat za Brazil zato sto si Hrvat.", ocekivo bi od Pandze da proguta rijeci za dobro zemlje koju kaze da voli, umjesto ovako da nemir stvara.

Sto se tice one Turske reklame, nemam nista protiv da se snimaju reklame da druge zemlje koje ne idu na SP navijaju za nas, isto kao kad bi za Ruse snimili slicnu reklamu da oni ne idu. Ali ona izjava Hajrovica u reklami da smo "isti ljudi" je previse. Ja ne znam jel hoce da provocira ili sta. Isto ne znam sta mu je izvor za tu izjavu, ali znam da nauka nije:

slika

slika

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 08 jun 2014, 16:22

U najmanju ruku je kontradiktorno repku nazvati zmajevi i u isto vrijeme tvrditi da smo mi i Turci isto. Ako smo isti bolje bi nam pasao naziv janjicari, a kad bi nas drugi tako poceli zvati vecini nam to ne bi bilo drago. Bosanski navijaci bi trebali bastiniti slobodarske tradicije Husein Bega Gradascevica a sve drugo ostaviti neprijateljima ove repke. Jer obraz se lako isprlja a godine trebaju da se opere. Beogradski navijaci ili makar vecina njih neka zive sa svojim nacistickim prozivanjima na stadionima i neka im to bude obraz. Na kraju ce to njih same najvise kostati a mi bi trebali biti iznad toga, to je bar moje misljenje.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 08 jun 2014, 18:19

dubrovnik je napisao/la:U najmanju ruku je kontradiktorno repku nazvati zmajevi i u isto vrijeme tvrditi da smo mi i Turci isto. Ako smo isti bolje bi nam pasao naziv janjicari, a kad bi nas drugi tako poceli zvati vecini nam to ne bi bilo drago. Bosanski navijaci bi trebali bastiniti slobodarske tradicije Husein Bega Gradascevica a sve drugo ostaviti neprijateljima ove repke. Jer obraz se lako isprlja a godine trebaju da se opere. Beogradski navijaci ili makar vecina njih neka zive sa svojim nacistickim prozivanjima na stadionima i neka im to bude obraz. Na kraju ce to njih same najvise kostati a mi bi trebali biti iznad toga, to je bar moje misljenje.
Nadimak Zmajevi nema nikakve veze sa " Zmajem od Bosne" nego rijec zmajevi je Marjan onako bubno meni se cini protiv Belgije i otada nam se repka naziva "Zmajevi". Znaci to je Marjan skontao u jednom prijenosu i nema nikakve veze sa Gradascevicom.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 jun 2014, 20:32

Danas sam slucajem procitao jednan citat od Humboldta koji nekako pase za ove zadnje stranice, otprilike znaci prevedeno: "Najopasniji pogled na svijet je pogled na svijet onih, koji svijet nikad nisu ni pogledali."
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ziko
Kontakt:

Post Postao/la Ziko » 08 jun 2014, 22:16

Moj Zgembo ako ti nečije mišljenje smeta ti ga ne čitaj ili ne komentariši jer je i tvoje razmišljanje u najmanju ruku nakaradno.Momak koji nema ama baš ni jednu mrlju u karijeri nijednu neodmjerenu ili uvredljivu izjavu i koji je sve uložio da ode na SP u Brazil bude na ovakav način sklonjen,a nema razloga da mu ne vjerujemo zaslužuje bar javnost da upozna jer je to sportska tragedija za sportaša.A obzirom da ga Sarajevski mediji totalno bojkotuju i pišu izmišljotine žalosno je što se morao oglasiti preko Hrvatskih medija.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.