Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 10 dec 2011, 18:01

Jbg. :(
Kada je Ba zabio za 1:1, pomislih da će doći do preokreta. No... :( Nema veze, ništa još nije gotovo, bitno je da su i sa igračem manje pokazali zube. Ba danas postigao oba gola, drago mi je i zbog Santona. Haman će se Tiote + Coloccini vratiti sljedeće sedmice (a valjda i Williamson), pa da se ipak popune ove rupe. :( Guthrie pocrvenio. :(
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 10 dec 2011, 22:03

nije Guthrie nego Gosling...treba nam još jedan stoper a Percha se rješit!! Mađarskom stoperu Tamasu Kadaru ističe ugovor na ljeto...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 11 dec 2011, 10:48

gloryhunter je napisao/la:nije Guthrie nego Gosling.
:lol: Shvatih poslije da sam HIN pomiješao. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 13 dec 2011, 20:37

Stoper izgleda neophodan ...
Šteta za crveni jbg
Biće bolje!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2011, 10:34

Transfer Maige iz Sochauxa je propao. Izgleda da ima probleme sa koljenom zbog kojih je propao transfer Dembe Ba u Stoke City. Medicinsko osoblje + uprava se ipak nisu željeli kockati i odlučili su stopirati transfer. A, visina obeštećenja je iznosila 6.5 miliona funti.

No, kako sada stvari stoje, okreću se drugom napadaču (gle čuda, i ovaj je Francuz :mrgreen: ). Naime, radi se o prvotimcu Montpelliera (Olivieru Giroudu) koji je ove godine naprosto eksplodirao. Šuška se o istoj cifri kao i u Maiginom slučaju. Ostaje da vidimo šta će se sve desiti. :mrgreen: U biti, svi znamo da je potreban jedan ofanzivac, posebno zbog AKN-a i odlaska Dembe Ba na to takmičenje. :x Naravno, otiće i Tiote (sa svojom Obalom Bjelokosti), tako da bi se možda moglo potražiti rješenje i u veznom redu. A, ostaje uvijek i ta boljka u odbrani (stoperi). :mrgreen: Mada, teško je očekivati da će u zimskom prelaznom roku stići 3 nova igrača, tako da...

Uglavnom, danas se igra meč kontra Swanselone. :mrgreen: S obzirom da Svrake nisu slavile na prethodna 4 meča (United, City, Chelsea, Norwich), danas je pobjeda imperativ. Williamson je igr'o za rezerve, al' s obzirom da dugo nije odigrao takmičarski meč, ipak postoji mogućnost da i danas ne zaigra. Coloccini je na "povuci-potegni", a znamo da je Taylor izgubljen do kraja sezone. Dakle, ponovo na površinu izbijaju problemi sa stoperima. Perch to jednostavno ne može igrati. Odnosno može, al' to je isto k'o kad bih ja sada otišao na avion i zaputio se ka St. James Parku i tražio dres te stao rame uz rame sa ostalim prvotimcima Newcastlea. :mrgreen: Isto. :mrgreen: Dakako, ni Tiote nije spreman (već 2 mjeseca nije odigrao meč, ako se ne varam) :( , a ako sunce ogrije Svrake, Bjelokoščanin će biti tek na klupi za rezervne igrače (dakle, isto k'o da ga i nema). Guthrie je povrijeđen, a Gosling je suspendovan zbog crvenog kartona zarađenog kontra Norwicha. Hm, kako god da se okrene, ključ svega je u odbrani. Donedavno je Newcastle imao najbolju odbranu lige, no onda su pokleknuli. Danas je vrijeme da se dobije meč (i to bez primljenog pogotka) te tako stati u kraj crnoj seriji.

Predviđam 2:0, a nek Demba Ba nastavi svoj golgeterski niz. :mrgreen:

Bertrand
Kontakt:

Post Postao/la Bertrand » 17 dec 2011, 10:57

“I don’t think I need to strengthen my hand.” ”I think you would be surprised – Mike and Derek are probably more keen to bring in a central defender than I am, so don’t worry about that.”
Evo što Pardew reče a to sigurno ohrabruje navijače. Mislim da je štoper u ovom trenutku mnogo veći prioritet od napadača. Mislim, doći u situaciju da je Perch glavni štoper, a da općenito štoperski duo čine dva beka, te se nadati da Williamson može odigrati 90 minuta u 'Shipu je nešto što se ne smije dopustiti stabilnom prvoligašu sa određenim ambicijama za vrh.

Giroud i jedan štoper (naravno Francuz :mrgreen: ) u januaru i to bi bilo dovoljno. Istina, Tiotea neće biti tokom januara ali mislim da se može istrpiti sa Guthriem i Goslingom.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 17 dec 2011, 11:58

danas Alan Smith igra, znači nema brige :twisted:
jbg 3 stopera su ozljeđena, evo povezani smo s mnogo stopera, neka od zvučnijih imena su: Alex, Ciani, Tomkins, pa onda bekovi Pieters, Cissokho, Taiwo....valjda će doć neko, ili čak 2 obrambena..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2011, 16:27

Ba i stativa. :(

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 17 dec 2011, 18:24

Ovaj @ Monologov tim nije imao uspeha danas,ocekivao sam bar jedan ili dva gola s obzirom da je Swansey jako losa ekipa kada igra u gostima,mislim da je ovaj neresen rezultat poprilicno iznenadjenje ovog kola u PL,gledao sam utakmicu na momente na "SK",video sam nekoliko poluprilika domacih,ali ne i neke vece sanse ako ih je bilo .
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 dec 2011, 18:32

Peta utakmica u nizu na kojoj Svrake nisu uknjižile 3 boda. Al' barem je jedna neugodna tradicija prekinuta (sačuvana je mreža). :mrgreen:

Newcastle je bio mnogo bolji, al' na kraju ipak samo bod. :( Da se ovo ne vraća sve ono dobro sa početka sezone? Iskreno, danas Swanselona nije zaslužila ni "b" od boda, a uspjeli su otići kući sa osmjehom. Ništa, nisu sve lađe potonule, a to je najbitnije.

Ba je danas mog'o zabiti, al' sreća mu je okrenula leđa. Santon dobar, mora se priznati. Nadam se da će nastaviti u ovom ritmu. ;)

Jonas neprepoznatljiv u drugih 45 minuta. :( Btw, nikako mi ne ide u glavu što Hatem nije ušao? :(

slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 dec 2011, 11:00

Večeras u 20:45 kontra W.B.A. :mrgreen:

Nadam se prekidu serije bez pobjede, a gosti su ekipa po mjeri. Danas će vezni red biti u potpuno novom ruhu. Cabaye ne igra zbog 5 kartona, Gosling odrađuje suspenziju zbog zarađenog crvenog kartona, a Guthrie je i dalje povrijeđen. Ko zna, možda priliku dobije Vučkić. :mrgreen: Tiote je tu, dakako. :mrgreen: Njih dvojica bi mogli činiti tu vezu, al' ko zna šta će se sve dogoditi u ovih 10-ak sati. Lovenkradsa također nema, a znamo da je dugo odsutan i Taylor. :(
Ostaje pitanje da l' će Williamson zaigrati ili će opet Perch biti taj drugi stoper (uz Coloccinija). Gore je siguran Ba, al' je pitanje da l' će Shola biti uz njega. Možda čak i Ben Arfa, al' sudeći po posljednjim izjavama, mislim da će Francuz ipak teško startati na večerašnjem meču. Moguće je da griješim, al'... :(

Prošle godine su gosti s(p)retno odnijeli bod, jer su Svrake vodile sa 3:1. Dakle, sada je valjda red da se to naplati.

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 21 dec 2011, 14:48

Monolog je napisao/la:Večeras u 20:45 kontra W.B.A. :mrgreen:

Nadam se prekidu serije bez pobjede, a gosti su ekipa po mjeri. Danas će vezni red biti u potpuno novom ruhu. Cabaye ne igra zbog 5 kartona, Gosling odrađuje suspenziju zbog zarađenog crvenog kartona, a Guthrie je i dalje povrijeđen. Ko zna, možda priliku dobije Vučkić. :mrgreen: Tiote je tu, dakako. :mrgreen: Njih dvojica bi mogli činiti tu vezu, al' ko zna šta će se sve dogoditi u ovih 10-ak sati. Lovenkradsa također nema, a znamo da je dugo odsutan i Taylor. :(
Ostaje pitanje da l' će Williamson zaigrati ili će opet Perch biti taj drugi stoper (uz Coloccinija). Gore je siguran Ba, al' je pitanje da l' će Shola biti uz njega. Možda čak i Ben Arfa, al' sudeći po posljednjim izjavama, mislim da će Francuz ipak teško startati na večerašnjem meču. Moguće je da griješim, al'... :(

Prošle godine su gosti s(p)retno odnijeli bod, jer su Svrake vodile sa 3:1. Dakle, sada je valjda red da se to naplati.
Nadam se da ce Williamson zaigrati uz Coloccinija, a gore ce vjerovatno uz Dembu biti Best

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 dec 2011, 23:42

Nisam gledao utakmicu. I, dobro je što nisam. Samo bih se dodatno iznervirao i pokvario dobro raspoloženje. Šesta uzastopna utakmica u kojoj Svrake nisu pobijedile (svega 2 osvojena boda). Uh. Ne izgleda dobro nikako. Jedino što se može pohvaliti je forma Dembe Ba. No, šta kada on ode na AKN? Ko će igrati? Ko će biti strijelac? Hoće li iko uopće zabiti gol? Puno pitanja, mora se priznati. Povrede, kartoni i eto šta se dogodi. :(

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2011, 23:56

Pad forme nakon sjajnog starta sezone je bio neminovan , ponajviše su ovome kumovale i povrede.
Demba Ba - letim poput leptira , ubadam kao osa zaista je fantastičan. :D
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 dec 2011, 10:32

Eh, nadam se da će od ovog biti nešto. Naime, Svrake su povezane sa dovođenjem Jana Vertonghena iz Ajaxa. Šuška se o sumi od oko 10-ak miliona, pozivajući se na brojne sportske portale (majke mi ne mislim na goal.com). Ukoliko bi Belgijanac došao, onda bi Njukaš baš pojačao posljednju liniju odbrane, te bi uz Coloccinija baš imao 2 jako dobra stopera. A, sam Pardew je izjavio da će u zimskom prelaznom roku gledati da dovede neko pravo pojačanje u zadnju liniju. Nadam se da je to Jan. 8-)

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 24 dec 2011, 15:07

i ja bi Jana doveo..a Perchu dat nogu iz kluba.. ne znam kako neko moze biti tako loš :x

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 24 dec 2011, 22:08

Monolog je napisao/la:Eh, nadam se da će od ovog biti nešto. Naime, Svrake su povezane sa dovođenjem Jana Vertonghena iz Ajaxa. Šuška se o sumi od oko 10-ak miliona, pozivajući se na brojne sportske portale (majke mi ne mislim na goal.com). Ukoliko bi Belgijanac došao, onda bi Njukaš baš pojačao posljednju liniju odbrane, te bi uz Coloccinija baš imao 2 jako dobra stopera. A, sam Pardew je izjavio da će u zimskom prelaznom roku gledati da dovede neko pravo pojačanje u zadnju liniju. Nadam se da je to Jan. 8-)
I ja bi volio da dovedu vertonghena.. a percha poslat negdje na posudbu

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 26 dec 2011, 12:11

Treba platit nekome da uzme Percha :mrgreen:
uglavnom danas na strani kod Boltona....treba nam 3 boda...ali jako sumnjam u 3 boda...samo da bar nesto izvucemo :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 dec 2011, 16:00

Krul - Simpson, Coloccini, Williamson, Raylor - Tiote, Cabaye, Obertan, Jonas - Best, Ba.

Moram priznati da bih više volio gledati Santona, al' šta je tu je. Nisam iznenađen Raylorovim startom. Doduše, sam nam je donio nekoliko bodova, tako da s te strane nemam ništa protiv. Al' Davide svakako zaslužuje biti u prvoj postavi.
Newcastle je prošle godine pogin'o na Reeboku. Bilo je 5:1, a Svrake su zabile zahvaljujući Carrollu. No, tada je bilo svega i svačega u timu, znamo da je Collo i pocrvenio (ako se ne varam i Williamson, mada mi je nešto utakmica u magli).
Eh, pobjeda bi bila šlag na tortu. No, ovdje je skoro pa nemoguća misija pobijediti, jer se Bolton bori za opstanak. Eh, kako bi bilo postići rani gol i onda čekati priliku iz kontranapada. Bilo kako bilo, u narednih 90 minuta ćemo saznati više. Iskreno se nadam da će se prekinuti ovaj niz bez pobjede i da će Svrake jednom dobrom partijom najaviti izlazak iz krize. Dakako, očekujem da drugi strijelac lige zabije danas koji pogodak. :mrgreen:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 26 dec 2011, 17:07

0-0 HT
pred nama jos 45min.... mi ovdje ocemo Hatema unutra!!!

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, JackW i 9 gostiju.