Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

secer
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la secer » 27 maj 2009, 10:08

Rz88 je napisao/la:Sada sam čitao o Magathu i kako je to išlo sa Džekom. Da krenem redom ipak treba ovo svako znati.

2007 Magath mazlumo nešto poslovno, najednom mu zazvoni mob . Zvao je predsjednik Vukova te gaodmah direktno pitao dali želi postati Manager i trener Vukova, Magath je odmah pristao. Došao je privatni avion od Vukova i tako je potpisan ugovor. Kada je došao imao je samo 12 igraća. Hanke bio prodan, Klimovitc također. Trebalo mu je napadaća. Tako se javio jedan manager i rekao ima jedan Edin Džeko. Kao što Magath kaže "Nikad prije nisam čuo za njega", igrao je Edin u Teplicama. Magath je poslao co-trenera(pomoćnog) da prati Edina te pregledao nekoliko DVD-a. Co-trener mu je rekao KUPI GA ODMAH. Magath je odmah otišau u Sarajevo te pričao sa Edinom i sa Babom mu. Kako kaže Feliks " Odmah je bio pristupačan, znao sam da ima potencijala i da je spreman za rad, trud , gledao me u oći dok sam mu sve pričao, ali ovakav brzi razvoj nisam očekivao".

Za Graifte je posebna prića, trebao mu je još jedan napadać. on zvao Jorginha bivšeg igrača Bayerna sada pomoćni trener u Brazilu, kaže dobar igrać i momak. Nije Magath bio siguran ko sa Džekom još su Francuzi željeli 8 miliona oštete, ipak je Magath rizikovo i ispaltilo mu se. Kako kaže niej nikad prije uložio toliko u jednog igrača naravno misle se na novce.

Za Marcelinha kaže da se nije uklopio u ekipu te da ga je zamjenio Misimovićem koji je fenomenalno igrao.

Eto bole me prste ali uživajte čitajući. :mrgreen:
Opa Sport Bild se tabiri :D
Mislio sam da prekucam ovaj tekst ali sam odustao-dugo brate 8-)
Nego i meni je ono cesto padalo na pamet:
Zasto Dzeko i Miske ne urgiraju za Spahu?
Vjerujem da bi Wolfsi bili samo na dobitku..

Ali glavno mi je ono za Graficha :D
Da prevedem na Bosnjacki :? :lol:
Poslije razgovora sa Magatom prvi utisak bio je pozitivan ALI se sve promjenilo kada sam dosao.
Pocetci kod Felixa su bili najgori momenti u mome zivotu :D
Cuo sam ja da je Magat zaj.eb.an ali da cemo morati toliko da trcimo bilo mi je nezamislivo :D
Kolabrirao sam na pripremama u Svajcarskoj :lol:
Rekao nam je da cemo setati do neke kolibe ali se ta setnja pretvorila u najtezi trening svih vremena :D
Malo prije cilja crkla je masina(tip kolabrirao)
Ali, ali zahvalan sam Magatu i svi mu mnogo dugujemo :!:
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

ndbosna
Kontakt:

Post Postao/la ndbosna » 27 maj 2009, 12:28

Najnovija informacija:

Džeko je juce bio na čevapima!!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 maj 2009, 13:28

ndbosna je napisao/la:Najnovija informacija:

Koju je porciju jeo. Šala mala. Edin posjetio klub u kojem je napravio prve fudbalske korake. Svaka čast Edine.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 27 maj 2009, 14:34

cevapi glavna atrakcija :mrgreen:
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

Genghis
Kontakt:

Post Postao/la Genghis » 27 maj 2009, 16:32

Svaka cast Edinu, ali daj hoce li ga popustiti vishe ovi novinari... top vijest na domacim portalima Edin bio na cevapima... pa nije covjek otisao tamo da ga slikaju, da jeste ostao bi u Volfu, nego dosao da obidje rodbinu, prijatelje i tako, a ovi navalili ko mutavi ne moze covjek ni jesti na miru ...
★ 32 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Juventus (32) ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Sebastian Vettel (4) ¤ ¤ ¤ ¤
Jose Mourinho (7+4+1+2) + * # + ★ + + * + + * ★ * +

emchoz
Kontakt:

Post Postao/la emchoz » 27 maj 2009, 16:35

el-fighter je napisao/la:

Koju je porciju jeo. Šala mala. Edin posjetio klub u kojem je napravio prve fudbalske korake. Svaka čast Edine.
Džeko bi svaki put došao do Želje, vidio sam ga lično na derbiju jednom prilikom!

A u Sarajevu niko ne može biti zvijezda pa ni Edin Džeko!!!!!
Poznata priča za Andrića nakon što je osvojio Nobelovu nagradu i krenuo u šetnju gradom sve pohvala što je dobio je "Pisac, napišel se šta??"

Armin10
Kontakt:

Post Postao/la Armin10 » 27 maj 2009, 16:39

Kada se plasiramo na SP u JAR aBd,.. pola igraca koji igraju u manjim ligama ce dobiti ponuda iz lige5......

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 28 maj 2009, 13:32

Armin10 je napisao/la:Kada se plasiramo na SP u JAR aBd,.. pola igraca koji igraju u manjim ligama ce dobiti ponuda iz lige5......
ma bicemo jaki kao zemlja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

kukurijek
Kontakt:

Post Postao/la kukurijek » 28 maj 2009, 13:40

Glasajmo za nase DIJAMANTE http://bundesliga.de/

lejla
Kontakt:

Post Postao/la lejla » 28 maj 2009, 16:38

kukurijek je napisao/la:Glasajmo za nase DIJAMANTE http://bundesliga.de/
jbg, onaj grafite vodi.... glasajte...... ;) ;)
John Terry can play with his back completely blocked, and he will put his head where I will not put my feet. He is extreme and knows he will suffer the consequences later, but he is sacrificing himself.
Didier Drogba

Armin10
Kontakt:

Post Postao/la Armin10 » 28 maj 2009, 16:41

glasao sam .........al grafite je ubjedljivo prvi! dzeko 2!

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 28 maj 2009, 18:16

Dzeko je trenutno na vrhu i maksimalno je uradio sto je se moglo sa Wolfsburgom znaci postao prvak Njemacke Bundeslige.
Ali realno Wolfsburg je samo prosijecna ekipa u Njemackoj koja je iznenadila sve zadnjih par mjeseci slicno kao i Hoffenheim prije nove godine.
Sledece sezone ce Wolfsburg sigurno imati puno manje uspjeha u Bundesligi i na kraju ce biti negdje u sredini jer igraju isto u Ligi Prvaka naravno.
Wolfsburg je neizkusna ekipa i normalno je da sledeca sezona nece biti uspjesna kao i ova slicno je se desilo i Stuttgartu 2007 kad su oni bili prvaci i iznenadili sve i svakog.
Najbolje za Dzeku i Misimovica je da nadju nove i bolje klubove sad dok su na vrhu jer sledece sezone ce sve biti drugcije.
Ja bi volio viditi Misimovica u Werderu ili Bayernu a Dzeku u Liverpoolu ili AC Milanu.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 maj 2009, 19:43

Ma samo polako, mlad je on još, biti će ako Bog da još vremena za njega. Ne treba sada pasti u neku euforiju. Neka slavi sada a onda opet ozbiljnost , diciplina i samo rad.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 28 maj 2009, 19:56

Na indeksu hr gledam sliku presmiješno došao u Split navijat za Ibru i Hajduk večeras za kup, a pije kafu s Hrgovićem!
Ah Bosanaca :P
Fi hajati.
GO Bosno.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 28 maj 2009, 21:25

Magath: Džeku sam odlučio kupiti na Karibima

Fe­lix Ma­gath, sa­da već biv­ši tre­ner Wol­fsbur­ga, u naj­ti­ra­žni­jem nje­ma­čkom lis­tu Bild do­bio je svo­ju šam­pi­on­sku ko­lu­mnu. U ju­če­raš­njem iz­da­nju, Ma­gath je ot­krio ka­ko je do­bio po­sao u Wol­fsbur­gu i za­što zbog Dže­ke ni­je spa­vao ci­je­lu noć.

Na­la­zio sam se u Po­er­to Ri­cu kod svog oca, ka­da sam do­bio po­ziv pred­sje­dni­ka VW-a, prof. Mar­ti­na Win­ter­kor­na. Ni­je pu­no oko­li­šao i pi­tao me da li mo­gu za­mi­sli­ti da preu­zmem po­zi­ci­ju spor­tskog di­re­kto­ra Wol­fsbur­ga. Već dan po­sli­je, na­la­zio sam se u pri­va­tnom avi­onu VW-a s ko­jim sam le­tio di­rek­tno na pre­go­vo­re sa pred­sta­vni­ci­ma Wol­fsbur­ga. To­kom le­ta sam ra­zmiš­ljao ko­me bi po­nu­dio tre­ner­sku po­zi­ci­ju i ka­ko mi ni­ko ni­je pa­dao na pa­met, odlu­čio sam da pre­dlo­žim - se­be!

Imao je tek 12 igra­ča na ra­spo­la­ga­nju i po­ja­ča­nja su mu hi­tno tre­ba­la, po­naj­vi­še u na­pa­du.

Ta­da mi se ja­vio je­dan od mo­jih ska­uta i pre­dlo­žio mi Edi­na Dže­ku, Bo­sa­na­ca ko­ji igra u Te­pli­ca­ma. Is­kre­no, to je prvi put da sam čuo za nje­ga. Iako sam se u tom pe­ri­odu još uvi­jek na­la­zio na odmo­ru na Ka­ri­bi­ma, na­ru­čio sam Dže­ki­ne DVD-ove da po­gle­dam to bo­san­sko ču­do. Na­kon što sam ih pre­gle­dao, ni­sam mo­gao spa­va­ti ci­je­lu noć. Oda­vno ni­sam vi­dio u igra­ču po­ten­ci­jal kao u nje­mu. Na­zvao sam svog po­mo­ćnog tre­ne­ra Ber­nda Hol­ler­bac­ha i po­slao ga u Bo­snu i Her­ce­go­vi­nu, ko­ja je ta­da igra­la pro­tiv Mal­te. Re­kao sam mu da obra­ti paž­nju na iz­vje­snog Dže­ku. Po­sli­je te uta­kmi­ce Hol­ler­bach me na­zvao i re­kao sa­mo dvi­je ri­je­či - ku­puj odmah!

Ma­gath ni­je pu­no ra­zmiš­ljao i prvim le­tom do­šao je u Sa­ra­je­vo, gdje se sas­tao sa Edi­nom i nje­go­vim ocem Mit­ha­tom.

Me­ni je prvi do­jam naj­va­žni­ji, a Edin me na prvu odu­še­vio. Objaš­nja­vao sam mu da je kod me­ne naj­bi­tni­ja dis­ci­pli­na, da su tre­nin­zi žes­to­ki i da su ci­lje­vi kod me­ne uvi­jek naj­vi­ši, a taj mo­mak me gle­dao pra­vo u oči i re­kao da že­li da osvo­ji ti­tu­lu Bun­de­sli­ge! Shva­tio sam da je Dže­ko tip igra­ča ko­jeg sam že­lio. Ja vo­lim ja­sne ri­je­či, bez oko­li­ša­nja, a ta­kav je on bio. Ali, is­kre­no, da će Dže­ko ta­ko brzo na­pre­do­va­ti, ni­sam mo­gao ni sa­nja­ti. Si­gu­ran sam da će Dže­ko pos­ta­ti je­dan od naj­bo­ljih na­pa­da­ča svi­je­ta, ni­je skri­vao svo­je sim­pa­ti­je pre­ma Dže­ki u svo­joj ko­lu­mni Ma­gath, te­ren ko­ji je od još je­dnog bh. in­ter­nci­onal­ca, Ha­sa­na Sa­li­ha­mi­dži­ća, na­pra­vio pla­ne­tar­nu zvi­jez­du.

Udri gla­vom

Ma­gath je sva­ku Dže­ki­nu sla­bu ta­čku do­da­tnim tre­nin­gom ot­klja­njao. Ta­ko je ove se­zo­ne sa njim na tre­nin­gu for­si­rao šu­ti­ra­nje gla­vom na gol. Re­zul­tat Ma­gat­ho­vog spe­ci­jal­nog tre­nin­ga; Dže­ko je u ovoj se­zo­ni pos­ti­gao de­vet go­lo­va gla­vom, dok pro­šle se­zo­ne ni­je ni­ti je­dan! I bh. re­pre­zen­ta­ci­ja je pro­fi­ti­ra­la od Ma­gat­ho­vog tre­nin­ga. Dže­ko je u do­sa­daš­njim kva­li­fi­ka­ci­ja za Svjet­sko prven­stvo pos­ti­gao če­ti­ri go­la gla­vom i tre­nu­tno je prvi stri­je­lac evrop­ske zo­ne kva­li­fi­ka­ci­ja sa se­dam po­go­da­ka.

Mi­si­mo­vić i Mar­ce­lin­ho

Ma­gath u svo­joj ko­lu­mni na­gla­sio je da mu je te­ško pa­lo pro­da­ti Bra­zil­ca Mar­ce­lin­hoa ali da se ni­je po­ka­jao.

Mar­ce­lin­ho se za­is­ta za­la­gao i na tre­nin­zi­ma i na uta­kmi­ca­ma, no pre­vi­še je bio se­bi­čan, vi­še šo­umen, ne­go pa­ker. Iako je bio ka­pi­ten ti­ma i lju­bi­mac na­vi­ja­ča Wol­fsbur­ga, pro­dao sam ga i ku­pio Zvjez­da­na Mi­si­mo­vi­ća. Ka­ko vi­di­te, pra­vi po­tez ko­ji je mo­žda odlu­čio osva­ja­nje Bun­de­sli­ge, po­hva­lio je Ma­gath i dru­gog bh. in­ter­na­ci­onal­ca u dre­su vu­ko­va.

Dže­ko za Že­lji­nom lo­ko­mi­to­vom

Kurt Hof­man, ure­dnik ugle­dnog nje­ma­čkog dne­vni­ka Bild ju­čer je sa svo­jom eki­pom za­vršio re­por­ta­žu o Edi­nu Dže­ki, ko­ja će iza­ći na du­ple­ri­ci u ne­dje­ljnom bro­ju ovog lis­ta sa mi­li­on­skim ti­ra­žom. Re­por­ter­ska eki­pa Bil­da dva da­na je pra­ti­la u sto­pu na­šeg re­pre­zen­ta­tiv­ca.

Ni­je mi bi­lo te­ško, ma ko­li­ko mi fa­li odmo­ra. Pri­zna­jem da mi je bi­lo ugo­dno ka­da sam vi­dio na li­ci­ma nje­ma­čkih no­vi­na­ra odu­šev­lje­nje Sa­ra­je­vom, na­šim lju­di­ma i lje­po­ta­ma. Ka­da smo se ras­ta­li za­hva­li­li su što su ima­li za­do­volj­stvo da ra­de i uži­va­ju u Sa­ra­je­vu. Vje­ruj­te mi, me­ni je zbog to­ga još dra­že. Sli­ka­li su me na Že­lji­noj lo­ko­mo­ti­vi, na Zma­jev­cu, na Baš­čar­ši­ji. Naj­ma­nje mi je sta­lo do pu­bli­ci­te­ta, jer sam po­slje­dnjih da­na dao na sto­ti­ne in­ter­vjua, ali mi je sta­lo da u svi­jet ode je­dna li­je­pa sli­ka o mo­joj do­mo­vi­ni,pri­znao je Dže­ko.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 maj 2009, 00:10

http://www.bundesliga.de/de/spielerdess ... saison.php

Hajmo na glasanje Dzeko i Miske su u izboru :)
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 29 maj 2009, 15:03

miky_hz je napisao/la:http://www.bundesliga.de/de/spielerdess ... saison.php

Hajmo na glasanje Dzeko i Miske su u izboru :)
za koga sad glasati od njih dvojice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

zlatan.edvin
Kontakt:

Post Postao/la zlatan.edvin » 29 maj 2009, 18:47

Ljudi glasajte za Džeku,jer samo jednom se može glasati, Miske je već pobijedio kao najkorisniji igrač Bundes lige a sad glasajmo da još jedan Bosanac pobijedi u ovom izboru. Trenutno Džeko ima 34% a Grafite 29%, pa navalite sa glasanjem i recite svim svojim poznanicima da glasaju.

Volim te Bosno

JameS
Kontakt:

Post Postao/la JameS » 29 maj 2009, 19:11

tako je dZeko no.1 :mrgreen: MIske je dobio svoju nagradu sad je red na Dzeksa :D
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

C.R-9 "uno,dos,tres HALA MADRID"

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 29 maj 2009, 19:26

E **** ja sam glasao sa Misketa...

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 12345678922, Amazon [Bot], CAGarfia, galia95, Google Adsense [Bot], Jabroni, Mocvara1991, Namibija, napapijri1987, Proximic, Sheyi, TETRAPAK, Yucca, Zeko87, zemuntrg i 125 gostiju.