Poplave i Nepogode sirom BiH

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Evolution87
Kontakt:

Re: Poplave i Nepogode sirom BiH

Post Postao/la Evolution87 » 19 maj 2014, 22:15

Bio je onaj jedan na tv-u i govorio o tome. Vjerovatno je onda rijec o zivotno ugrozenim, a ne iseljenim.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 19 maj 2014, 22:16

e yebo majku ja se jos ibretim kako mozes imati mentalni sklop da u ovom vremenu syebes nekog...
Znaci ne ide u glavu nikako .. Ovakvog naroda samo kod nas ima i zato zaostajemo za svima.. :roll:
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

themaniaks
Kontakt:

Post Postao/la themaniaks » 19 maj 2014, 22:18

BadrHari je napisao/la:e yebo majku ja se jos ibretim kako mozes imati mentalni sklop da u ovom vremenu syebes nekog...
Znaci ne ide u glavu nikako .. Ovakvog naroda samo kod nas ima i zato zaostajemo za svima.. :roll:
kad se u ratu gledalo da se obogati,sto te sad cudi
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili

patriot
Kontakt:

Post Postao/la patriot » 19 maj 2014, 22:21

Rule_hz je napisao/la:evo upravo dosao iz maglaja, tusiao se i ev uzeo da napisem vama ljudima velikog srca, iako neko od vas ima negog svog starijeg djeda nanu amidju tetku strinu sta ja znam u ovom gradu..nas je iz Sarajeva otislo 2 autobusa preko hayata i oni su snimali i slikali nase aktivnosti na vise lokacija u kojim smo bili tim je podljeljen bio u 2 grupe kriticna i ono blaga kriticna,,,Sta da kazem brate mili tuga zaplakao sam 3 puta radi 3 stare porodice da se najezis bukvalno ovo sto vidite na slikama i tv je nista kako je uzivo, dosli smo u grad niko nas nije docekao policija crveni kriz maglaj il volonteri tog grada gdje da nas rasporede gdje sta treba( iako su najavili da ce poslat nekog).Vase silne donacije sta je ono brate mili pa vi bi ameriku komplet obukli i snadbjevali a ne onoliki gradic maglaj iako ce ljudima trebati to ne ponovilo se nikom.. stari ljudi su totalno zapostavljeni znaci bukvalno niko im prisao kuci nije ili zgradi znaci ni kamena nema osikanog koliki je onaj mulj blato... oni svi otisliu skladista gdje su donacije otisli po onim cntrima gdje su kamioni a sarajlije i ostali im ciste grad tuga brate, to one vase hocu rec i markirana roba cipele sta ja znam samo u gepeke stavljaju voze sebi ljudi po 4 5 dana nista diobili nisu da ljedu kunem se Allahom milostivim znaci niko im nista ne donese da jedu, covjek uzivo snima sve a neki pred njim daje pare onom viljuskaru a ocisti mu vilu i dvoriste a dedo kojem je voda do plafona niko da ga ni pogleda spava u begovom hanu koji je pun mulja i blata a kuca mu totalno unistena ...Kako da kazes nekom u tom gradu daj covjece imas podjeli ima za sviju dovoljno jok on stare zapostavio nepokretne bez kateta i pelena beba je najvise u hrvatskom dijelu bilo i tu smo ljudima djeciju hranu i ostalo dostavili znaci sami smo jedno 15 kuca od temelja do krova ocistili izbacili ormare stolove sve sto vise nije potrebno covjek nema vrata na kuci rekose mu iz merhameta konjic da ce mu dostavit sutra.. eto ukratko od mene halalilte na poduzem postu al oni sta rade crveni kriz maglaj ono je dno dna KRADU SVE DONACIJE u vidu gardarobe i ostalog 80% ljudi nisu nista dobili ..danas dajemo jednoj zeni donaciju ona trpa u gepek pasata dolazi druga donacija ona se grabi, a momci i cure po skuteru vozaju se i zagrljeni za rukice dok mi se slomismo cisteci grad i tako opet cemo krenut al samo za kuce i stare ljude!!!! HALALITE I IZVINITE I SVAKA VAM CAST!!!

Svaka tebi cast kad si otisao i neka si, da se pomogne, ali stvarno, surova reala kad pogledas koliko su ljudi pohlepni, daj meni i samo meni, naravno ne svi, ali veci eto po tvojoj prici, nevjerovatno, kakva smo to sorta mi :?
Olimpic Sarajevo:►► Pobjednik Kupa BiH • 2014/2015
█▓░ Juventus Campione d'Italia ★☆★ 33 Scudetti ░▓█

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 19 maj 2014, 22:22

ljudi samo da napisem.ove uplate od starnih drzava pa gotov bi mogle cijele stete namijeriti samo da dodu u prave ruke.a garantujem da ce se mnogi obogatiti od ovih para
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 19 maj 2014, 22:25

astra1922 je napisao/la:ljudi samo da napisem.ove uplate od starnih drzava pa gotov bi mogle cijele stete namijeriti samo da dodu u prave ruke.a garantujem da ce se mnogi obogatiti od ovih para
Norveska, jedna od najbogatijih zemalja svijeta daje 10 miliona za Srbiju i Bosnu zajedno, a stete se na nekoliko milijardi procjenjuju, stoga ni priblizno da ce biti to dovoljno, ali ce biti dobra financijska inekcija.

Ovdje ce se mnogi fondovi i krediti morati koristiti i lobirati sirom svijeta da se situacija dovede na koliko toliko slican nivo. Takodjer ovo ce trajati sigurno godinama, da se oporavimo.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 19 maj 2014, 22:27

astra1922 je napisao/la:ljudi samo da napisem.ove uplate od starnih drzava pa gotov bi mogle cijele stete namijeriti samo da dodu u prave ruke.a garantujem da ce se mnogi obogatiti od ovih para
ne mogu jedno selo obnovit a kamoli šta više..
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 maj 2014, 22:28

Kvota je napisao/la:
guber_90 je napisao/la:Bojim se da cemo mi daleko presisati Srbiju sa stetama.
Itekako, jer je u nas unisteno dosta industriskih zona ,te elekro mreze ,trafo stanica itd ! Ne mozes ni zamisliti koliko to kosta!
ma ima dosta takvih slučajeva i po Srbiji. Recimo, danas gledam na rts-u, u rudarskom basenu u Kostolcu iz kojeg se snabdjeva termoelektrana Kostolac, koja opet uz termoelektranu u Obrenovcu snabdjeva Srbiju strujom, u jednom od kopova (za koji kažu da je najsavremeniji u Evropi), nakupila se voda koja neće biti ispumpana za godinu dana. :crazy:
Nebitno, i jedna i druga zemlja su pogođene velikom prorodnom katastrofom, štete su ogromne. čije su veće, manje bitno.

sad gledam na rts-u, 14 zemalja EU pomoglo Srbiji, imaju i pristup nekim fondovima solidarnosti, milijardu evra godišnje... Srbija će se oporaviti, a mi s obzirom na to kakva nas bagra vodi, bogme...
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 19 maj 2014, 22:30

alan_kardec je napisao/la:
Kvota je napisao/la:
Itekako, jer je u nas unisteno dosta industriskih zona ,te elekro mreze ,trafo stanica itd ! Ne mozes ni zamisliti koliko to kosta!
ma ima dosta takvih slučajeva i po Srbiji. Recimo, danas gledam na rts-u, u rudarskom basenu u Kostolcu iz kojeg se snabdjeva termoelektrana Kostolac, koja opet uz termoelektranu u Obrenovcu snabdjeva Srbiju strujom, u jednom od kopova (za koji kažu da je najsavremeniji u Evropi), nakupila se voda koja neće biti ispumpana za godinu dana. :crazy:
Nebitno, i jedna i druga zemlja su pogođene velikom prorodnom katastrofom, štete su ogromne. čije su veće, manje bitno.

sad gledam na rts-u, 14 zemalja EU pomoglo Srbiji, imaju i pristup nekim fondovima solidarnosti, milijardu evra godišnje... Srbija će se oporaviti, a mi s obzirom na to kakva nas bagra vodi, bogme...
Ista situacija u Lukavcu, povrsinski kop potopljen visemilionska steta.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 maj 2014, 22:32

Probijanje puta do orahovice, momak sa skipom radi vec 2 dana, kopa, probija i izvadi sinu s pruge duzine oko 2 metra, odprilike kosta oko 14,50 km , ljudi se svadjaju cija je ko ce je uzet sebi : D da nije zalosno bo bi smjesno al et
Ne mogu da vjerujem. :silent:

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 maj 2014, 22:36

BadrHari je napisao/la:e yebo majku ja se jos ibretim kako mozes imati mentalni sklop da u ovom vremenu syebes nekog...
patriot je napisao/la:Svaka tebi cast kad si otisao i neka si, da se pomogne, ali stvarno, surova reala kad pogledas koliko su ljudi pohlepni, daj meni i samo meni, naravno ne svi, ali veci eto po tvojoj prici, nevjerovatno, kakva smo to sorta mi :?

toga ima svugdje na Balkanu, bez obzira na vjeru i naciju
seljački mentalitet, imt (ima li mene tu), daj meni, meni, meni i meni i samo meni
nije sva raja takva, ali i ovakvih ima dosta.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 maj 2014, 22:39

Kvota je napisao/la:

Bagra obična. Sve do jednog ! Ja ne mogu da shvatim , ev koliko ovih dana pratim vjesti i FTV, BHT , BN, nigdje nisam uhvatio da je neko tražio od EU neku pomoć , NEŠTO ! A gledam Vučića na RTS čovjek malte ne gotov zaplakao koliko moli Europu da im pomogne. Ako Bog da kad se sve završi ovo, fino srezati plaće političarima, da bi se taj novac usmjerio za pomoć ovom napaćenom narodu.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 19 maj 2014, 22:39

**** ga dan i život i bosna i ljudi ovakvi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa pa kako mrzim toooooooooooooooooooo ne mogu da vjerujem allaha mi aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa **** ih kako su retardiraniiiiiiiiiiiiiiiiiiiii J*** ti familijuuuuuu glupuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 maj 2014, 22:43

Zagor je napisao/la: Ako Bog da kad se sve završi ovo, fino srezati plaće političarima, da bi se taj novac usmjerio za pomoć ovom napaćenom narodu.
nema ništa od toga. plate će se smanjiti vojsci, tako je bar najavljeno.
jbga, političari se polomiše radeći, vojska nije qrcem mrdnula. :eh:
RIP Adis Selmanović

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 19 maj 2014, 22:47

Zagor je napisao/la: Ako Bog da kad se sve završi ovo, fino srezati plaće političarima, da bi se taj novac usmjerio za pomoć ovom napaćenom narodu.
Ne znam brate, ja bi od muke plakao, kako mogu biti toliko pohlepni ljudi ! Ako j to istina onda stvarno :roll: !
Ne znam jel neko objavio:

http://balkandzije.net/index.php/hvala- ... rcegovini/" onclick="window.open(this.href);return false;
HVALA AUSTRIJA: Austrijski vojnici na putu; Austrijska Vlada šalje do sada najveću pomoć Bosni i Hercegovini
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 maj 2014, 22:49

@Zagor

Ova informacija o Austriji je laz. ;)

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 19 maj 2014, 22:50

Ali čitao sam negdje demant ovoga za Austriju, naletim da 10 portala ima ovu priču a jedan kaže suprotno da je sve šuplja i opet tako u krug.. zna li ko konačnu priču, istinitu :crazy:
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 19 maj 2014, 22:51

ma treba smanjiti plate vojsci, gorskim sluzbama (ako oni ikako imaju platu? ako ne, onda im treba poceti naplacivati clanstvo u gs!, i rudarima, da ne zaboravimo rudare). A politicari i da podignu plate za 10-20% meni je to ok, jer neki od njih su se cak i u helikopterima slikali.

a najtuznije u ovoj citavoj prici je to sto 50% od donirane robe/para nece nikada doci do onih kojima je to stvarno namjenjeno :twisted:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 maj 2014, 22:54

IlProfessore je napisao/la:Ali čitao sam negdje demant ovoga za Austriju, naletim da 10 portala ima ovu priču a jedan kaže suprotno da je sve šuplja i opet tako u krug.. zna li ko konačnu priču, istinitu :crazy:
Demantirano je ovo juce, a i nigdje u Austrijskim medijima vise ne stoji ova vijest. Vojnici nisu poslani u Bosnu, nego samo ''Wasserretung'' (spasilacke ekipe specijalizirane za vodu) i vatrogasci Austrijski.

A i da ne govorim o ovih 13 Miliona Eura koje su nam navodno ''donirali''.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 19 maj 2014, 22:54

Ne moze niko niciju nafaku ukrasti, ljudi.

Nedime, znala sam te informacije i jucer, daj nesto konkretno, je l' opada, raste ili stagnira? Je l' bio i ako nije kad se ocekuje onaj novi val?

Ako ima i sekundu istine oko toga da susjedi zele da za*ebu jedni druge, ruseci nasip, onda stvarno nemam rijeci. kuknjava kuknjava kuknjava

Ovi nasi kreteni slabo prenose. Onaj pink se slomi izvjestavajuci sa svih ugrozenih mjesta.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, Google [Bot] i 6 gostiju.