Mi imamo već krov na sjevernoj tribini ,3 600 natkrivenih mjesta.Reci mi je li to kod vas stadion naopako okrenut ,pa sjeverna tribina nije iza gola nego uz aut liniju.Jesu li kod vas istok i zapad iza golova?brig je napisao/la:ok
pitam zato jer je Široki recimo uložio više od te cifre da bi dobio treću kategoriju..u zadnjih 2-3 godine, a recimo samo krov na sjevernoj je bio više od 300 000 KM zato i kažem da s tih 700 000 ne možete bogzna šta napraviti osim nešto preurediti ili započeti...jer ŠIroki je imao već uređen stadion dosta, to su bili samo detalji u vidu novinarskih mjesta, TV studija, i ovaj krov ove godine
FK Sloboda (opšte diskusije)
Re: FK Sloboda (opšte diskusije)
Ja volim FK Tuzla City
Pogrešno citiraš ,istočna tribina će imati 7 200 natkrivenih mjesta.Pročitaj još jednom šta je rečeno na ručku.SARS je napisao/la:Ma ja mislim da je ovih 700.000 od grada i da ce tu jos neki investitori uletiti da se zavrsi ta tribina, jer sam nacelnik na zajednickom rucku je rekao da ce se graditi istocna tribina sa 3000 natkrivenih mjesta...A sa ovih 700.000 se mogu napraviti prostorije odnosno svlacionice za igrace i sluzbena lica kao i ostali prateci objekti koje uefa zahtjeva i mislim da ce se od tog dijela krenuti, jer po projektu ispod istocne tribine su i predvidjene svlacionice i ostali sadrzajibrig je napisao/la:Šta planirate raditi sa ovih 700 000 KM?
Konkretno? Ne možete maltene ništa davalja osim nešto renovirat i to je to. Nemojte se previše nadat
Iako dobro je što se god odradi
Ja volim FK Tuzla City
Ma ajde hiljada gore dole nije nista hehehe
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
sa ovim parama (+ invstitori) se moze uraditi ovo sto nama treba..a to je drugaciji raspored sluzbenih prostorija (prosirit svlacionice, usminkat malo , doradit prostore za delegate itd itd), wc-i na zapadu i sjeveru, biletarnice, VIP i prostor za medije, te reflektoribrig je napisao/la:ok
pitam zato jer je Široki recimo uložio više od te cifre da bi dobio treću kategoriju..u zadnjih 2-3 godine, a recimo samo krov na sjevernoj je bio više od 300 000 KM zato i kažem da s tih 700 000 ne možete bogzna šta napraviti osim nešto preurediti ili započeti...jer ŠIroki je imao već uređen stadion dosta, to su bili samo detalji u vidu novinarskih mjesta, TV studija, i ovaj krov ove godine
ostalo i mi sve imamo, dovoljan broj stolica sa naslonima, dovoljan br natkrivenih mjesta..problem su samo sluzbeni prostori, a ni tu ne moras nista graditi u ovom stadiju nego zidove izbijati i unutrasnje radove raditi, mokri cvorovi i prostori za novinare i VIP
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Idi bolan prati Lacija koji nikad u zivotu neces gledati, pusti ti PL i Slobodu.Chinaglia je napisao/la:organizuješ turnir u čast legende kluba i napraviš malonogometni turnir, golemo, divovi
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
divovi, je l' vas sramota, čuj malonogometni turnir u čast legende klubaMCMXLVI je napisao/la:Idi bolan prati Lacija koji nikad u zivotu neces gledati, pusti ti PL i Slobodu.Chinaglia je napisao/la:organizuješ turnir u čast legende kluba i napraviš malonogometni turnir, golemo, divovi

Sta se keslas ?Chinaglia je napisao/la:divovi, je l' vas sramota, čuj malonogometni turnir u čast legende klubaMCMXLVI je napisao/la:Idi bolan prati Lacija koji nikad u zivotu neces gledati, pusti ti PL i Slobodu.Chinaglia je napisao/la:organizuješ turnir u čast legende kluba i napraviš malonogometni turnir, golemo, divovi
Turnir koji se odrzava vec 20 godina, i vama treba biti cast sto ste pozvani na isti.
Mi se trenutno nalazimo u decembru i gdje su svi igraci na odmoru, ukljuci mozak.
Meni je bila cast biti na Hukinom turniru, i garantujem da sam bio vise puta od tebe kao i na Olimpicu o kojem ti samo mozes svrsavati i sanjati.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
smiješno je organizovat' malonogometni turnir za nekoga ko je igrao veliki fudbal i ko je ostao upamćen po tome, to je naravno moje mišljenje, isto bih rekao kada bi to naši napravili za Mustafu Hukića!
a što se tiče Olimpica i Lazija, naporan si, već par puta sam mogao biti na Olimpicu, svaki put Derby della Capitale, jer se često organizuju odlasci navijača s ovih prostora na tekme Lazija, ali svaki put sam pare potrošio na svoje poroke, jer ne znam s parama i nije mi ih žao, ne mogu ih čuvat', toliko o svršavanju i sanjanju i da ću se pojest' ako nikada ne odem na Olimpico
a što se tiče Olimpica i Lazija, naporan si, već par puta sam mogao biti na Olimpicu, svaki put Derby della Capitale, jer se često organizuju odlasci navijača s ovih prostora na tekme Lazija, ali svaki put sam pare potrošio na svoje poroke, jer ne znam s parama i nije mi ih žao, ne mogu ih čuvat', toliko o svršavanju i sanjanju i da ću se pojest' ako nikada ne odem na Olimpico

Meni nije smijesno, vec zalosno sto vise nema ni turnira za Hukica pa makar on bio i malonogometni, toliko o postovanju legendi Tuzlanskog kluba. Ali ja i dalje ne vjerujem da si ti ikada bio na Olimpicu, tebe nema na gostovanjima Slobode, a ne da ides za Italiju. Sve neki Katalonci, Madristi i Rimljani po forumu, a utakmice uzivo samo sanjati mogu.
dobro, imaš pravo
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
To je majstore tvoje mišljenje, što ne znači da je i ispravno. Meni lično, a vjerujem i većini, je draže što se organizuje turnir u malom nego u velikom fudbalu, iz više razloga.
Prvo, turnir se igra u periodu u kojem nema velikog fudbala i u kojem je temperatura veoma niska, pa bi zbog toga na stadionu bilo manje interesenata. Zatim, utakmice traju kraće, brže su, zanimljivije (bar meni), i igrači se manje troše. Treće, dvorane su manje pa zna biti i lijepa atmosfera, primjer, a na stadionu bi vladao muk, realno.
Igra se ovde recimo turnir u velikom fudbalu u čast pokojnog Kelija, još jedne legende FK Sarajevo, pa recimo nije bilo 100 gledalaca na stadionu u finalu Sarajevo - Olimpik, a da ne govorim koliko je sama utakmica bila dosadna, velike temperature bile, igrači se istrošili, mi na stadionu se smorili...
U svakom slučaju mali fudbal je puno bolje rješenje, bar meni, za sve turnire, pogotovo u ovo doba godine.
Prvo, turnir se igra u periodu u kojem nema velikog fudbala i u kojem je temperatura veoma niska, pa bi zbog toga na stadionu bilo manje interesenata. Zatim, utakmice traju kraće, brže su, zanimljivije (bar meni), i igrači se manje troše. Treće, dvorane su manje pa zna biti i lijepa atmosfera, primjer, a na stadionu bi vladao muk, realno.
Igra se ovde recimo turnir u velikom fudbalu u čast pokojnog Kelija, još jedne legende FK Sarajevo, pa recimo nije bilo 100 gledalaca na stadionu u finalu Sarajevo - Olimpik, a da ne govorim koliko je sama utakmica bila dosadna, velike temperature bile, igrači se istrošili, mi na stadionu se smorili...
U svakom slučaju mali fudbal je puno bolje rješenje, bar meni, za sve turnire, pogotovo u ovo doba godine.
1946
Chinaglia logika ti je nigdje veze, što se onda igraju malonogometni turniri u čast naših heroja iz rata, što se igrao turnir za Vilenjaka ili evo aktuelno sa Zebom, što se igra Božićni malonogometni turnir ? Svi navedeni turniri nemaju ama baš nikakve veze se fudbalom (još manje dvoranskim).
Coraco, kažeš da mi je logika nigdje veze i onda mi navedeš te primjere
dobar si momak, neću da ti odgovorim žustro kao što bi nekome drugome, ali, ne slažem se nikako

dobar si momak, neću da ti odgovorim žustro kao što bi nekome drugome, ali, ne slažem se nikako
Nemoj tako zustro odgovarat ljudima, gdje ce ti dusaaaChinaglia je napisao/la:Coraco, kažeš da mi je logika nigdje veze i onda mi navedeš te primjere![]()

Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Baš zbog ovih primjera sam napisao da je ti je takvo razmišljanje nelogično.Chinaglia je napisao/la:Coraco, kažeš da mi je logika nigdje veze i onda mi navedeš te primjere![]()

Nisu ni mngt. turniri što su nekad bili.Mi smo u Mejdanu imali i Bajramske i Božićne.Kud se to igra za novčanu nagradu, pa isto borbe horozova.Sad su valjda ukinute novčane nagrade ali nema pravih ekipa.To je sad više seoska moda.Naravno uz dužno poštovanje tradiciji Novogodišnjih turnira i Hasetovog turnira.Mislim da te turnire treba ostaviti djeci i to predpionirskog uzrasta.Sad u januaru kad bude ferje.A i veličina terena je taman za njih.Osim toga simbolično se pokaže da dolaze neki novi klinci.Sloboda je jednom , u zimu 2002 održala Turnir u čast rah. Kasima ALIBEGOVIĆA-Laze.Bile ekipe iz BOSNE ,SRBIJE I HRVATSKE, nekoliko godišta.Bio je to izuzetan dvodnevni događaj.Nažalost tadašnji Šef škole Slobode nije haman ispoštovo Hotel i to je bio prvi i poslednji turnir.BitiSrcemVezan je napisao/la:To je majstore tvoje mišljenje, što ne znači da je i ispravno. Meni lično, a vjerujem i većini, je draže što se organizuje turnir u malom nego u velikom fudbalu, iz više razloga.
Ja volim FK Tuzla City
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
Za ovo povećano.sloboda72 je napisao/la:Nisu ni mngt. turniri što su nekad bili.Mi smo u Mejdanu imali i Bajramske i Božićne.Kud se to igra za novčanu nagradu, pa isto borbe horozova.Sad su valjda ukinute novčane nagrade ali nema pravih ekipa.To je sad više seoska moda.Naravno uz dužno poštovanje tradiciji Novogodišnjih turnira i Hasetovog turnira.Mislim da te turnire treba ostaviti djeci i to predpionirskog uzrasta.Sad u januaru kad bude ferje.A i veličina terena je taman za njih.Osim toga simbolično se pokaže da dolaze neki novi klinci.Sloboda je jednom , u zimu 2002 održala Turnir u čast rah. Kasima ALIBEGOVIĆA-Laze.Bile ekipe iz BOSNE ,SRBIJE I HRVATSKE, nekoliko godišta.Bio je to izuzetan dvodnevni događaj.Nažalost tadašnji Šef škole Slobode nije haman ispoštovo Hotel i to je bio prvi i poslednji turnir.BitiSrcemVezan je napisao/la:To je majstore tvoje mišljenje, što ne znači da je i ispravno. Meni lično, a vjerujem i većini, je draže što se organizuje turnir u malom nego u velikom fudbalu, iz više razloga.

A jbg, ja iskreno volim gledati mali fudbal i užitak mi je kad Sarajevo nastupa na nekom. Do prije par godina, ono dok je padao bajram na zimsku pauzu (doduše ima i više od 'par' godina al' nejse) bili su i ovde cjenjeniji bajramski i božićni turniri, igrali se u velikoj dvorani, pogotovo bajramski turnir, kad bi se potrefio derbi u toku turnira na istoku skenderije bi organizovano bili mi a na zapadu organizovano bi navijali manijaci, klubovi bi izlazili na turnire sa prvotimcima... A sad je to sve na veoma, veoma niskim granama, ne znam da li Braco i Vrbanjuša još i organizuju bajramski a SAŠK božićni turnir... Još što je ostalo je ovaj Hasetov turnir, koji je također tanak da tanji teško može biti, do sad nije ni bio u organizaciji Sarajeva nego Vratnika a mi nismo slali ni juniore nego nekakav ludi skup bivših juniora, igrača koji igraju po nižim ligama a trenutno su u Sarajevu i slično...
Sada organizaciju preuzima FK Sarajevo, evo već od ovog turnira nema više divljih selekcija tipa Avaz, Legea i slični, igraće vjerovatno akademci i ovi iz akademije što su već skupili nastupa za prvi tim a ekipu će voditi Dženo, koji kakav takav ima ybena 2 trofeja osvojena

I dalje to neće biti na Bog zna kakvom nivou, s obzirom da se i dalje igra u maloj dvorani (a realno nema ni interesa za veliku a ni adekvatne dvorane za interes kakav jeste), da ni Sarajevo neće nastupiti u nekom vrhunskom sastavu, mada bi moja neka fantazija bila da na ovaj turnir dođu i budu predstavljena pojačanja koja su već došla u FKS, čisto da ih raja vidi, recimo kad bi se obznanilo da će na turniru malo lopte baciti naša 3 pojačanja koja su već tu interes bi siguran sam troduplo veći postao... Ali nema baš sluha za to ovde, kako je do sad bilo, i ovo je dobro, a za nadati se da će u budućnosti biti sve bolje.
1946
jesusloboda72 je napisao/la:Mi imamo već krov na sjevernoj tribini ,3 600 natkrivenih mjesta.Reci mi je li to kod vas stadion naopako okrenut ,pa sjeverna tribina nije iza gola nego uz aut liniju.Jesu li kod vas istok i zapad iza golova?brig je napisao/la:ok
Vrlo interesantno,je li to stara lokacija stadiona ili je mijenjana.brig je napisao/la:jesusloboda72 je napisao/la:Mi imamo već krov na sjevernoj tribini ,3 600 natkrivenih mjesta.Reci mi je li to kod vas stadion naopako okrenut ,pa sjeverna tribina nije iza gola nego uz aut liniju.Jesu li kod vas istok i zapad iza golova?brig je napisao/la:ok
Ja volim FK Tuzla City
starasloboda72 je napisao/la: Vrlo interesantno,je li to stara lokacija stadiona ili je mijenjana.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, johntravolta123, ristagrad i 35 gostiju.