RŠD Velež Mostar

User14
Kontakt:

Re: RŠD Velež Mostar

Post Postao/la User14 » 29 avg 2023, 11:40

slika

slika

slika

slika

SVI NA STADION !

JOŠ JEDNA UTAKMICA PRED PAUZU !
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 avg 2023, 11:51

RA svaka cast za parolu :bow:
Prosle godine na Kosevu ste sretno uzeli bodove, a niste bili bolji. Sada smo mi sretno uzeli bodove a vi ste zasluzili bar jedan.
Tim vam djeluje bas solidno, jos ce vas novi trener zategnuti i mozda kakvog spica dovesti.
Sigurno pokazujete vise od Listice, Borca i Zelje a i mi smo se provukli ovaj put.
Evropa vam je realna ove godine ali nece biti lako nikome.
Sretno u nastavku.

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 avg 2023, 11:54

kengur je napisao/la:
29 avg 2023, 11:51
Prosle godine na Kosevu ste sretno uzeli bodove, a niste bili bolji. Sada smo mi sretno uzeli bodove a vi ste zasluzili bar jedan.
Tim vam djeluje bas solidno, jos ce vas novi trener zategnuti i mozda kakvog spica dovesti.
Sigurno pokazujete vise od Listice, Borca i Zelje a i mi smo se provukli ovaj put.
Sretno u nastavku.
Majstore igrali smo u Kaknju tu utakmicu :mrgreen:

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 29 avg 2023, 11:58

CampobelloDiMazara je napisao/la:
29 avg 2023, 11:54
kengur je napisao/la:
29 avg 2023, 11:51
Sretno u nastavku.
Majstore igrali smo u Kaknju tu utakmicu :mrgreen:
Izvini do mene je, prenijelo me jbg. Trebao sam reci "domaca".

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 29 avg 2023, 12:03

Meni je vec postalo smijesno slusati "Trebaju nam nasa djeca, trebaju oni igrati" to je toliko isfurano i otrcano da je vec smijesno za slusati. Nemamo mi skolu jednog Dinama ili Southamptona pa da mozemo talente prozivoditi kao na traci, jos manje imamo strucne ljude za to. Iz tog razloga je onda najbolje graditi ovako kako se sada radi pa u nekoj skorijoj buducnost kao sto su sada izasli Kadric i slicni njemu e to onda dobro radi ali fakat je preglupo slusati to. Svaki tim na svijetu hoce imati dobru "farmu" za mlade igrace ali ne mozes to postici ako nemas prvo rezultate a onda izgradjenu infrastrukturu samog Omladinskog pa onda svega ostalog.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 29 avg 2023, 12:11

GrimReaper je napisao/la:
29 avg 2023, 12:03
Meni je vec postalo smijesno slusati "Trebaju nam nasa djeca, trebaju oni igrati" to je toliko isfurano i otrcano da je vec smijesno za slusati. Nemamo mi skolu jednog Dinama ili Southamptona pa da mozemo talente prozivoditi kao na traci, jos manje imamo strucne ljude za to. Iz tog razloga je onda najbolje graditi ovako kako se sada radi pa u nekoj skorijoj buducnost kao sto su sada izasli Kadric i slicni njemu e to onda dobro radi ali fakat je preglupo slusati to. Svaki tim na svijetu hoce imati dobru "farmu" za mlade igrace ali ne mozes to postici ako nemas prvo rezultate a onda izgradjenu infrastrukturu samog Omladinskog pa onda svega ostalog.
Ma dobro vidim da ovaj Andro Fistonic je neki ekspert za omladinske kategorije pa ne sumnjam da ce s njim to skociti kako treba

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 avg 2023, 12:14

🌧️🧍 ima li habera ikakvog :mrgreen:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 29 avg 2023, 12:19

Kakva i koja djeca?

Nasa generacija 89-90, a dobro znate ko je iz te generacije igrao u Velezu (tatin sin, propala mu karijera u 26-27), je jedini uspio, a iz nase generacije je bilo pet igraca koji su bili doktori fudbala za njega i sl. Pa kasnije kad su igrali neki igraci, znao sam boljih koji nisi uspjeli jer nemaju stelu niti prezime.

Bruka je sta se prije radilo.

Zaista se nadam da se sada kvalitetnije radi, a kako "izbacuju" igrace ocigledno je da nisu. Mozda za 3-4 godine kada ova djeca sto dominiraju u omladinskim selekcijama dodju do juniora.

Zna li neko ima li FK Velez nutricionistu? Ili jeni sada Fejiceva pekara petkom (sreca zatvorena), subota utakmica. Dzabe trening, taktika ako nema spreme i kvalitetne ishrane. Ovaj novi kondicioni trener veze nema, ispuhani igraci, kao da je kraj sezone.

JimmyPage
Kontakt:

Post Postao/la JimmyPage » 29 avg 2023, 12:21

Ne osvrći se previše, to uglavnom komentarišu ljudi koji veze s fudbalom nemaju. Likovi ostali u sistemu prije 50 godina koji kontaju da igrač koji na mahalskom turniru bude najbolji strijelac automatski treba da bude vrstan špic u Veležu.
Veležu je nekada plodno tlo bila cijela Hercegovina, danas je to malo drugačije. Imaš još par klubova koji crpe talente, ali svejedno uz dobar rad može se.
Mlađe igrače treba istrpiti, ovdje neki kritikuju Kadrića pa da je vanserijski talenat ne bi igrao u ovoj ligi vjerovatno bi ga pokupio Hajduk ili neko sličan. Dečko je sasvim solidan igrač koji popunjava rupu obaveznog mladog igrača, sigurno može još napredovati. Očekivati od njega ili Šikala da preuzme odgovornost i dijeli lopte ko Pjanić pored ovih iskusnih je van pameti. Dokle god igra, trči i bori se uz precizna dodavanja prvom do sebe bez kardinalnih grešaka dobar je.

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 29 avg 2023, 12:34

Opet se puno ocekuje za kratko vrijeme. Mi smo u prvih 11 promjenili 7 igraca. Uredz,ima Fejine,pogresan pristup i to sve,ali hajde da par kola ipak sacekamo, da mozemo to sve sumirati. Meni je ono sinoc skroz ok izgledalo i za nijansu bolje nego Gosk i Siroki. 13 igraca smo doveli, 6 ili 7 ih u prvih 11 uslo odma.i ni u jednoj liniji i dalje nemamo jednog kvalitetnog igraca da donese prevagu na terenu,tipa neki veznjak koji ce ke zategnut sa 20m i da mi slavimo 1-0 .Vec dugo mi nemamo takvog. Haskic je u nekoj blagoj krizi. Orec nam je definitivno pojacanje, 4 utakmice igra vrlo kvalitetno i konstantno.Mlinaric sigurno dobar,Sturm druga dimenzija u odnosu na kojekakve Karamarke.gruzijac ce nam biti odlican.Dzafa zna lopte,moze uvijek isplivati sa potezom,ali je i star. Nismo mi odradili los prelazni rok,samo onaj filozof nije znao to povezati. A pogodis 2 precke, ne svira ti se penal, zvonic stotinku zakasni na loptu.nismo ni srece imali sinoc do boda,akamoli 3

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 avg 2023, 12:40

Hadzikic
Orec Mahmic Hrkac Sturm
Vehabovic Mlinaric
Andjusic
Krajnc Haskic Guli

All in protiv Zeljkana satrat seljake

SoiBiber
Kontakt:

Post Postao/la SoiBiber » 29 avg 2023, 12:46

29 avg 2023, 12:40
Hadzikic
Orec Mahmic Hrkac Sturm
Vehabovic Mlinaric
Andjusic
Krajnc Haskic Guli

Kakav ti je to rijecnik ko da si u štali odrastao.?

Direktorcic
Kontakt:

Post Postao/la Direktorcic » 29 avg 2023, 12:50

Hadzikic
Orec Mahmic Hrkac Sturm
Vehabovic Mlinaric
Andjusic
Krajnc Haskic Guli

Probao bi sa dzaficem u spicu, pa poluvrijeme poluvrijeme. Haskiceve kretnje i taktika njegovog zaustavljanja je malo provaljena, znaju mu mane od kandidata za ispadanje do ksndidata za titulu. Izenaniditi sa Pucom ili slicno, treba probati,po Nerminovom ono stk je pokazao u ovih nekoliko utakmica nemamo sta izgubiti previse

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 29 avg 2023, 12:55

Hadzikic
Orec - Hrkac - Oliveira - Sturm
Mlinaric - Prses
Dzafic - Kadric - Andjusic
Haskic
:kafa:
samo napad
#musvdg

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 29 avg 2023, 12:58

1922VFC1981 je napisao/la:
29 avg 2023, 12:55
Hadzikic
Mlinaric - Prses
Haskic
samo napad
Moze i ta ali bi ja bez Prsesa povukao bi Kadrica sa Mlinaricem Gulija na krilo a Nemanju na Kadricevo mjesto iza Haskica

Guli je ko mina samo ga treba gurat

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 29 avg 2023, 13:03

29 avg 2023, 12:58
1922VFC1981 je napisao/la:
29 avg 2023, 12:55
Hadzikic
Mlinaric - Prses
Haskic
samo napad
Moze i ta ali bi ja bez Prsesa povukao bi Kadrica sa Mlinaricem Gulija na krilo a Nemanju na Kadricevo mjesto iza Haskica

Guli je ko mina samo ga treba gurat
Slazem se, Andusic na poziciji iza napadaca je mozda najubitacniji igrac lige, krila nisu njegova pozicija i nezz sto se tamo forsira kad imamo krila.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

aimar21
Kontakt:

Post Postao/la aimar21 » 29 avg 2023, 13:18

Mislim da je najveći problem sa Haskićem to što zna da nema konkurenciju, te da ako je zdrav, 100% će igrati. To je donekle greška Uprave, donekle Feje, koji su vjerovatno zajedno zaključili da im tu ne treba još jedno kvalitetno rješenje. Da li su računali ozbiljno na Pucu, da li su smatrali da Džafić to može bez problema pokriti, ne znam... Roster je solidan, treba ga malo balansirati. Ako novi trener uradi dobru procjenu i selekciju, na zimskoj pauzi će nam možda trebati jedan ili dva igrača, da budemo baš ozbiljna ekipa. Treba raditi na stvaranju timske atmosfere i odnosa među igračima. 100x do sada se pokazalo da mijenjanje velikog broja igrača, svaki prelazni rok, vodi u propast (bez obzira koliko para imaš).
City of sunshine... MUSVDG

Football team: FK Velež Mostar
Football player: Pablo Aimar

Basketball team: 90´s Bulls
Basketball player: Michael Jordan

F1 driver: Juan Pablo Montoya

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 avg 2023, 13:30

Hadzikic
Orec Mahmic Hrkac Sturm
Vehabovic Mlinaric
Andjusic
Krajnc Haskic Guli

Ooooooooo hajde yebi gaaaaa....
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 29 avg 2023, 13:41

7. na tabeli
Utakmica vise
Nemamo trenera
Nista od nove tribine
Nermin Bise aktivan na facebooku
Nemamo direktora
Odlaze nam igraci (Leai)

RASPAD
Druga liga druga liga zaboli nas kita....
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

GrimReaper
Kontakt:

Post Postao/la GrimReaper » 29 avg 2023, 13:44

JimmyPage je napisao/la:
29 avg 2023, 12:21

Ne osvrći se previše, to uglavnom komentarišu ljudi koji veze s fudbalom nemaju. Likovi ostali u sistemu prije 50 godina koji kontaju da igrač koji na mahalskom turniru bude najbolji strijelac automatski treba da bude vrstan špic u Veležu.
Veležu je nekada plodno tlo bila cijela Hercegovina, danas je to malo drugačije. Imaš još par klubova koji crpe talente, ali svejedno uz dobar rad može se.
Mlađe igrače treba istrpiti, ovdje neki kritikuju Kadrića pa da je vanserijski talenat ne bi igrao u ovoj ligi vjerovatno bi ga pokupio Hajduk ili neko sličan. Dečko je sasvim solidan igrač koji popunjava rupu obaveznog mladog igrača, sigurno može još napredovati. Očekivati od njega ili Šikala da preuzme odgovornost i dijeli lopte ko Pjanić pored ovih iskusnih je van pameti. Dokle god igra, trči i bori se uz precizna dodavanja prvom do sebe bez kardinalnih grešaka dobar je.
Ma nije meni kao bitno to. Ali sigurno ima tu par klinaca koji mogu napraviti nesto sigurno.
Life is temporary, but death is eternal.

You sold our soul, you told us its never gonna happen.

FREE RUI PINTO.

Odgovori

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.