ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Rafi bolje dubl ide, trebao bi se posvetiti toj karijeri, novu titulu u singlu vidjeti neće više, sve su prilike
Hajde Grisha!!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Dimitrov jako dobar i danas, u prvom setu ga je kostala ona odluka da prvi servira gdje je nezagrijan odigrao ocajan uvodni gem sa dvije duple i tu je otprilike poklonio prvi set. Ostatak meca poprilicno ujednacen.
Rafa ako ne može bolje treba da se penzioniše, hebeni Viktor Troicki protiv njega izgleda kao Davydenko u najboljim danima
Ja sam rekao bolje da odma zavrsi sezonu jer kad je bio i u primeu nije igrao dobro nakon USO, a kamoli sada. Imace do januara mnogo vremena da dovede formu na onaj nivo iz aprila ove godine, u MC-u, Rim-u i na RG je sasvim dobro igrao.shminka je napisao/la:Rafa ako ne može bolje treba da se penzioniše, hebeni Viktor Troicki protiv njega izgleda kao Davydenko u najboljim danima
Inace, spasio je upravo mec loptu, ne bi me cudilo da sad okrene Viktora, moze biti potpuno van forme, al ovaj fighterski pobjednicki mentalitet ne moze iz njega.
Ipak gubi u TB, katastrofalna igra, forehanda nema, jedino sto funkcionise i dalje je spektakularna igra na mrezi, nekoliko stop voleja koje bi i Federer tesko izvukao.
Volio bih da mu nekako izmakne i taj zavrsni masters, mada tesko, upasce na kraju kao osmi vjerovatno.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Svaki TB isti, redaju se svi, pitanje je samo ko je sljedeći, nema ko da ga preskoči za WTF...a i sam je izjavio da mu je svejedno hoće li igrati
-
samosarajvo
- Kontakt:
Ne slazem se vala...Nadal je obicno igrao lose post USo period zbog iscrpljenosti...bodi123 je napisao/la:Ja sam rekao bolje da odma zavrsi sezonu jer kad je bio i u primeu nije igrao dobro nakon USO, a kamoli sada. Imace do januara mnogo vremena da dovede formu na onaj nivo iz aprila ove godine, u MC-u, Rim-u i na RG je sasvim dobro igrao.shminka je napisao/la:Rafa ako ne može bolje treba da se penzioniše, hebeni Viktor Troicki protiv njega izgleda kao Davydenko u najboljim danima
Inace, spasio je upravo mec loptu, ne bi me cudilo da sad okrene Viktora, moze biti potpuno van forme, al ovaj fighterski pobjednicki mentalitet ne moze iz njega.
Ipak gubi u TB, katastrofalna igra, forehanda nema, jedino sto funkcionise i dalje je spektakularna igra na mrezi, nekoliko stop voleja koje bi i Federer tesko izvukao.
Volio bih da mu nekako izmakne i taj zavrsni masters, mada tesko, upasce na kraju kao osmi vjerovatno.
Ovo je definitivno problem mentalne prirode i malkice fizicke jer nije spreman kolko treba i jer mu tijelo cesto oscilira,ima stalno problema sa virusima, stomakom i slično.To malkice jos vise produbljuje onaj problem mentalne pirode.
Nemoze me niko ubijediti da onakav nivo prva tri seta u Pekingu pa onda 2 i po meča patnje u tako kratkom periodu mogu biti bilo šta sem glave.Fulanje zicera, lagani udarci poslani metar u aut itd
Znači pričam o udarcima gdje ne treba trčati za lopticom, o udarcima gdje nije pod pritiskom uopšte, o stvarima o kojima samo on odlučuje, ane protivnik......Kao sad u TB, prvo onaj visoki forhend, pa oni slajsevi isl...
kad je usao u malo duzu razmjenu u nadjacavanje sa osnovne linije cesto je i znao uzeti poen i odigrati bolje.(npr prvi poen TB-a)
Nadao sam se da ce onaj mec sa Novakom u Rimu, Barcelona i MC vratiti mentalnu snagu Nadalu, mislim da i jesu zapravo i da je bio spreman za igranje dobrog tenisa, ali ga je povreda ruke i odustajanje sa RG-a u trenucima kad je igrao dobro vratila 5 koraka unazad.
Jedno je igrati sa Lorenzijem i Mandarinom, a drugo protiv igrača koji vjeruju da mogu da ga pobijede, a takvih je sve više i to je osnovni problem. Prije je 95% igrača gubilo u svlačionici, sad svi izadju da dobiju meč, svi znaju šta treba da rade i da u slučaju dobre igre mogu do pobjede. Maksimalno naoštren svaki protivnik.
Troicki koji se ne sjeća kad je zadnji put pogodio forhend viner izadje i lupa ga iz sve snage i dolazi do vinera...
Troicki koji se ne sjeća kad je zadnji put pogodio forhend viner izadje i lupa ga iz sve snage i dolazi do vinera...
@samosarajvo
Ma iscrpljen je on i sad, najvise psihicki, uglavnom igrao je uvijek lose poslije New Yorka, o tome pricam... njemu treba sada pauza jedno 2 mjeseca da sam sa sobom raskrsti ove sve probleme koje ima, povreda zgloba je ucinila svoje i vratila ga u onaj proslosezonski ocajni ritam, mada ove igre na ovom brzom dvoranskom hardu mene uopste ne zabrinjavaju, on na sljaci naredne sezone mora biti uz Novaka glavni pretendent na RG, to je cilj koji je i on izjavio nekoliko puta, ostalo je nebitno manje vise.
Manjak samopouzdanja koji je prouzrokovan losom formom trenutno je glavni problem, kada dodje bolja forma doci ce na svoje i samopouzdanje i ovi psihicki problemi koje pominjes..
Djaba sve kad on pokusa forehand paralelom promjeniti tok poena i preuzeti inicijativu i promasi je 30 centi, nema tog boga ni psihicke spreme koja ce njemu pomoci kad je potpuno van forme, van ikakvog ritma
Ma iscrpljen je on i sad, najvise psihicki, uglavnom igrao je uvijek lose poslije New Yorka, o tome pricam... njemu treba sada pauza jedno 2 mjeseca da sam sa sobom raskrsti ove sve probleme koje ima, povreda zgloba je ucinila svoje i vratila ga u onaj proslosezonski ocajni ritam, mada ove igre na ovom brzom dvoranskom hardu mene uopste ne zabrinjavaju, on na sljaci naredne sezone mora biti uz Novaka glavni pretendent na RG, to je cilj koji je i on izjavio nekoliko puta, ostalo je nebitno manje vise.
Manjak samopouzdanja koji je prouzrokovan losom formom trenutno je glavni problem, kada dodje bolja forma doci ce na svoje i samopouzdanje i ovi psihicki problemi koje pominjes..
Djaba sve kad on pokusa forehand paralelom promjeniti tok poena i preuzeti inicijativu i promasi je 30 centi, nema tog boga ni psihicke spreme koja ce njemu pomoci kad je potpuno van forme, van ikakvog ritma
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Kyrgiosa treba debelo kazniti.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Slažem se i to ga treba suspendovat.Jbt Pa Ne možeš se ovako ponasat.Ja bi ga osudio za namjerno puštanje meča i čak otvorio istragu zbog kladionica.Monolog je napisao/la:Kyrgiosa treba debelo kazniti.
Pa nije niko idiot da naštima u kladionici meč i da se onako ponaša na terenu, nema to veze nikakve sa štimanjem, nema on snage da veže dva dobra turnira i onda se glupira. Ovako je isto i u Dubaiju protiv Wawrinke šetao kad je osvojio Marsej, samo je tada predao.
Zato on nikad nece biti veliki igrac. Nema igraca i sampiona a da nema karaktera.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
nema tu nikakve vee kakav je on igrač! tip je maloumni kreten i to je to!!
Murray ce hladno uzet ovo. Jedini igrac u top10 koji trenutno pokazuje da je u kakvom takvom ritmu.
Daleko od toga da je ovo kakav-takav ritam, čovjek igra predobro, raznosi i postaje jako ozbiljan kandidat za preuzimanje broj 1 barem na kratko. Samo je pitanje vremena kada će se to desiti ako nastavi ovako igrati.bodi123 je napisao/la:Murray ce hladno uzet ovo. Jedini igrac u top10 koji trenutno pokazuje da je u kakvom takvom ritmu.
Ma dobro, razumijemo se, trenutno je najbolji nema govora. Ali kraj je godine, ostali su ispuhani i daleko ispod svojih najboljih izdanja, s toga i Andy djeluje ovako dominantno, vec u Australiji ce stvari doci na svoje, on ce opet doci do finala i oglabati ga Novaku, po tradiciji.shminka je napisao/la:Daleko od toga da je ovo kakav-takav ritam, čovjek igra predobro, raznosi i postaje jako ozbiljan kandidat za preuzimanje broj 1 barem na kratko. Samo je pitanje vremena kada će se to desiti ako nastavi ovako igrati.bodi123 je napisao/la:Murray ce hladno uzet ovo. Jedini igrac u top10 koji trenutno pokazuje da je u kakvom takvom ritmu.
Prva pozicija je ugrozena, to nema sumnje, vidjecemo da li se Novak moze iscupati nekako.
Ma glabace ga on Noletu vec u Londonu!
Coronados de gloria vivamos,
Vjerovatno ne postoji ravniji forehand u TOP 100 od Agutovog. Kako samo poklapa te loptice, veoma zanimljivo za gledati, spina ni za lijeka. 
Koliko samo ovakav udarac mijenja igru, odnosno koliko se i sama igra promijenila u odnosu na onu od prije 10 godina. Sad svi bez problema idu protivniku na forhend, znaju da neka ubitačna kontra ne može uslijediti, jer je sa ekstremnim gripovima jako teško iz trka odigrati kvalitetno. Konkretno Novak bez problema sa svima ulazi u FH-FH razmjene i pri tome se osjeća komforno. U BH-BH razmjena osvoji teren, uslijedi forhend dijagonala i protiv većine je poen gotov. Protiv Aguta i Delpa to apsolutno ne prolazi. Oni su u stanju sa ovom tehnikom forhenda na ovakvoj podlozi jednim udarcem okrenuti sve u svoju korist.bodi123 je napisao/la:Vjerovatno ne postoji ravniji forehand u TOP 100 od Agutovog. Kako samo poklapa te loptice, veoma zanimljivo za gledati, spina ni za lijeka.
Samprasu svojevremeno i Federeru prije 10 godina nisi smio ni pogledati u forhend u onim uslovima u kojima se igralo, jer bi to odmah bio izgubljeni poen.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.