NBA 13/17 Sinoć double prošao
Za večeras sam uplatio sljedeće:
B.Beal 21,5 over
Njega me od svih parova koje ću večeras navest nekako najviše strah. U posljednje vrijeme bilježi fine brojke i protiv Leonarda je čak ubacio 23 poena. Večeras idu u goste Bruklinu koji sa pozicije SG dozvoljava 23 poena u prosjeku. I njegovi suigrači nemaju neke teže matchupove i očekuje se ipak egal tekma jer i jedni i drugi nisu u nekoj formi, tako da mislim da neće biti ranog bo-a i da bi Beal uz nekih 37 minuta na meču mogao bar do 25 poena ne mora do 27, a na tom je prosjeku baš u zadnjih 10 tekmi.
D.DeRozan 24,5 over
Derbi istoka večeras igraju Toronto i Cleveland. DeMar u zadnje vrijeme nije imao partije kao veći dio do sadašnjeg dijela sezone, ali glavni razlog je taj što i protivnici nisu bili nešto teži i Toronto je relativno lako došao do pobjede, ali opet je DeMar bilježio fine brojke. Svakako večeras neće biti tako lako i on i Lovri moraju biti totalno koncentrisani i motivisani jer valja igra protiv LeBrona i društva. U već dva susreta ove sezone Demar je ubacio 29 poena u prosjeku. Trenutno je u sezoni na prosjeku od 28 poena i nadam se da će i večeras ostati na tom prosjeku, a može i većem.
K.Lovry 21,5 over
Njega sam odigrao više iz jednostavno razloga jer Irving skoro i da ne igra odbranu i sa pozicije organizatora primaju u prosjeku 24,8 poena. Lovri je ipak za razliku od DeMara bilježio malo bolje brojke u ovim lakšim mečevima, ali ako se uzme u obzir da je u prošlogodišnjem finalu imao partija i sa 30+ poena i da je i ove dvije već odigrane također prosječno dao 22,5 koša i večeras mislim da uz kvalitetnu partiju njega i DeMara Toronto može i do pobjede.
King James 24,5 over
Dosta je bilo, vrijeme je da se uozbiljimo. Tako je rekao bukvalno James nakon par ovih poraza. Svakako da u derbijima je on taj koji ima loptu najviše u svojim rukama i da većinu napada završava. U prvom njihovom susretu je malo podbacio sa 21 ubačenim poenom, dok je u drugom bio na nivou i postigao 29. I večeras se očekuje utakmica sa nešto više poena, da ne bude uspavanka i tako vidim razlog da bi se baš ova trojica mogli naigrati. Irvinga i Love sam preskočio i odustao od njih, dok eto ovu trojicu sam upario sa Bealom valjda ne dobijem BigShit.