PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
Re: PL prepucavanja
nema veze hoce li ga zavaliti ili nece.
to je cinjenica da se tek prosle sezone mozda trziste stabiliziralo od plata kakve je Azmir davao u Slobodi.
igraci sigurno trljaju ruke, jer on uvijek moze ponuditi 2-3000 vise.
sigurno da ce to predstavljati teret ostalim klubovima koji hoce vrh i koji se na druge nacine bore da iznadju sredstva. To je jedna lancana reakcija. Da on ponudu za Blagojevica, Stojceva, Bilbiju nebitno 200.000 godisnje i sad ti da bi zadrzao igraca ponudis isto, ili eto na ime kluba , renome ovo ono, malo manje , 180.000 i zadrzis igraca. Medjutim eto ti onda Filipovica, Todorovica, Ahmetovica, Velkoskog , Ubiparipa , ako vrijedi on 180.000 vrijedim i ja 160. Eto trece klase Kadusic , Rahmanovic, Zec , ako su ovi 160 i ja sam 120 i ode to helać.
iz pouzdanih izvora iz par nasih klubova sam cuo da u biti nisu mogli pratiti to sto je Husic radio sa Slobodom da je potrajalo 3-4 godine. Slomili bi se.
I ovako ce ga pratiti 1-2 sezone svi. Sad je samo njegovo da bude pametan i gura par sezona, napucava cijene, i nece to niko ispratiti.
a sa Slogom to moze jer nema pritiska, i da zavrsi 10. slijedece sezone nece imati nikakvog pritiska niti kome polaze racune, a vrijeme radi apsolutno za njega.
to je cinjenica da se tek prosle sezone mozda trziste stabiliziralo od plata kakve je Azmir davao u Slobodi.
sigurno da ce to predstavljati teret ostalim klubovima koji hoce vrh i koji se na druge nacine bore da iznadju sredstva. To je jedna lancana reakcija. Da on ponudu za Blagojevica, Stojceva, Bilbiju nebitno 200.000 godisnje i sad ti da bi zadrzao igraca ponudis isto, ili eto na ime kluba , renome ovo ono, malo manje , 180.000 i zadrzis igraca. Medjutim eto ti onda Filipovica, Todorovica, Ahmetovica, Velkoskog , Ubiparipa , ako vrijedi on 180.000 vrijedim i ja 160. Eto trece klase Kadusic , Rahmanovic, Zec , ako su ovi 160 i ja sam 120 i ode to helać.
iz pouzdanih izvora iz par nasih klubova sam cuo da u biti nisu mogli pratiti to sto je Husic radio sa Slobodom da je potrajalo 3-4 godine. Slomili bi se.
I ovako ce ga pratiti 1-2 sezone svi. Sad je samo njegovo da bude pametan i gura par sezona, napucava cijene, i nece to niko ispratiti.
a sa Slogom to moze jer nema pritiska, i da zavrsi 10. slijedece sezone nece imati nikakvog pritiska niti kome polaze racune, a vrijeme radi apsolutno za njega.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- prisonbreak
- Kontakt:
Ova liga sa Azmirom za 3 sezone ce biti duplo skuplja za klubove. Bas to kao sto si rekao.ultrasstyle_tz je napisao/la:nema veze hoce li ga zavaliti ili nece.
I ovo sto ovaj momak prenosi od Blaza je sigirno istina, ovo moze biti pozitivno za ligu, a takodjer moze biti i negativno.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..
Samo godine bola i nadanja..
Pišaj Hazmire ligu, yebeš him mater kad su sirotiLJa pa te ne moru prati!!
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Sloga je projekat koji naprosto ne moze opstati, ona ce se nakon Husicevog odlaska, a to ce se desiti prije ili poslije, vratiti tamo gdje je bila kada ju je on preuzeo, jer nema tog biznismena u Simin Hanu, niti u Tuzli koji bi ih preuzeo, pa ti ljudi ne zele uci u Slobodu, a o gradu da i ne pricam, jednostavno ce klub ostati bez novca, a bez novca nema niti rezultatadrakensang je napisao/la:Meni je ovaj Husicev projekt neka vrsta "osvete" Slobodi, ne stoji mi to na cvrstim nogama, i mislim da iza sebe on nece moci puno ostaviti Slogi i napravit ih samoodrzivim. Daj Boze da grijesim, da P-O-S-T-E-N-O pregaze ovu ligu i budu osvjezenje i privuku paznju na sebe i BiH u evropskim okvirima i da kasnije postanu i stalan ucrsnik pretkola ili grupne faze.
dal ce se ugasit il ne, to opet zavisi sta ostane iz njega, ako ostanu velika dugovanja... a on nema kome polagat racune, nemaju navijace (ovi sto dolaze i sto ce dolazit, nestat ce kada i Husic nestane iz tog kluba), a gradsku upravu boli patka za tim klubom
bio je u Tuzli Zmaj od Bosne, nema ga vise... u Tuzli klubovi mogu postojati, al samo u nizim ligama, tj. polu-amaterski klubovi
ne moze svrakino..on ne placa drzavi porez..to mora biti neko posten, poput menejoker90 je napisao/la:Dozvolite konama da imaju internog moderatora na temi! Pa, samo oni nemaju!![]()
Nominujem tobeta, ako ne može on, onda svrakino1921..
Kad vidim kako neki mrze Husica i sta mu sve ne spocitavaju, iako sam zeljovac, pozelim da se pojaca i da sve redom kara (osim Zelje naravno
)
bas onako iz inata...umjesto da nam bude svima drago sto ovakvi ljudi ambiciozni koji imaju pare dizu kvalitet lige, jer ja znam da bez jakih protivnika nema ni jakog Zelje, klin se klinom izbija, i ucvrscuje.
ova sezona sledeca ce biti najinteresantnija od rata pa do sad ako se Celik i Sloga pojacaju u onoj mjeri koliko imaju para
zamisli te da jaci timovi celik i sloga budu od zelje, sarajeva, sirokog i zrinjskog, to je odmah veci nivo lige
bas onako iz inata...umjesto da nam bude svima drago sto ovakvi ljudi ambiciozni koji imaju pare dizu kvalitet lige, jer ja znam da bez jakih protivnika nema ni jakog Zelje, klin se klinom izbija, i ucvrscuje.
ova sezona sledeca ce biti najinteresantnija od rata pa do sad ako se Celik i Sloga pojacaju u onoj mjeri koliko imaju para
zamisli te da jaci timovi celik i sloga budu od zelje, sarajeva, sirokog i zrinjskog, to je odmah veci nivo lige
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
"Odbili smo Sarajevo, oni su kao veliki, a mi mali?"
Jasna poruka iz redova Tuzlaka
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Sariel1987
- Kontakt:
Konzerva je napisao/la:Kad vidim kako neki mrze Husica i sta mu sve ne spocitavaju, iako sam zeljovac, pozelim da se pojaca i da sve redom kara (osim Zelje naravno)
PostPostao/la Konzerva » 14 jan 2016, 20:52
strumfovi dovode igrace ko na traci a ovdje mukla tisina oko dvodjenja igraca
PostPostao/la Konzerva » 27 jun 2016, 14:21
Ja sam navijac svih nasih klubova, kad igraju u evropi, pa tako simatisem dosta sarajevske klubove jer kad dodjem na godisnji volim otyici pogledati bilo koji klub kad igra u evropi. Znaci nisam strastaven navijac ni jednog kluba
Kazu 'najveci budzet u ligi'Virtu4l je napisao/la:"Odbili smo Sarajevo, oni su kao veliki, a mi mali?"
Jasna poruka iz redova Tuzlaka![]()
💩💩
-
Sariel1987
- Kontakt:
trovačka klončino MAJ ti banana
-
Eisenbahner1921
- Kontakt:
Sariel1987 je napisao/la:Konzerva je napisao/la:Kad vidim kako neki mrze Husica i sta mu sve ne spocitavaju, iako sam zeljovac, pozelim da se pojaca i da sve redom kara (osim Zelje naravno)
zamisli te da jaci timovi celik i sloga budu od zelje, sarajeva, sirokog i zrinjskog, to je odmah veci nivo ligePostPostao/la Konzerva » 14 jan 2016, 20:52
strumfovi dovode igrace ko na traci a ovdje mukla tisina oko dvodjenja igraca
PostPostao/la Konzerva » 27 jun 2016, 14:21
Ja sam navijac svih nasih klubova, kad igraju u evropi, pa tako simatisem dosta sarajevske klubove jer kad dodjem na godisnji volim otyici pogledati bilo koji klub kad igra u evropi. Znaci nisam strastaven navijac ni jednog kluba
upravo tako
najvise simpatisen zelju i velez, mada navijam za sve nase timove koji izadju u evropu.
a sad da sam strastveni navijac zelje nisam, kao neki sto idu na gostovanja itd
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Pa gubi se lik. Od one jake ekipe Bekic, Saric i Ahmetovic su kod nas, bio je i Ivetic dok nam nije postao visak pa smo im ga vratili. Krpic je kod vas, Kostic, Efendic, Stjepanovic pa i Ziljkic su otisli iz prvog tima Slobode u DRUGU LIGU kod Azmira, Veselinovic otisao u Borac i na kraju Piric u Zrinjski. Jedino je Ordagic otisao vani i ostao. Sad Mujkanovic prica ko je mali a ko veliki a kompletnu ekipu one jake Slobode (izuzev Skahica i Mehmedagica) uzele domace ekipe iz PL i jedna iz Federalne lige.Eisenbahner1921 je napisao/la:Sto Tuzlaci pisnuse po komsijama..
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Razumijem da svako hoce da zaradi pa i FK Sloboda.
Ali realno Sloboda kao klub je pao na bas niske grane, mislim da ce im naredna sezona biti da sacuvaju zivu glavu a oni se ponasaju kao da su glavni konkurenti.
Ali realno Sloboda kao klub je pao na bas niske grane, mislim da ce im naredna sezona biti da sacuvaju zivu glavu a oni se ponasaju kao da su glavni konkurenti.
- Zeljeznicar -
-
Sariel1987
- Kontakt:
po cemu se ponasamo? zato sto im je reko nema dzabe?Zenzo je napisao/la:Razumijem da svako hoce da zaradi pa i FK Sloboda.
realno od svih gore pobrojanih igraca koliko smo para uzeli?
pokusava covjek da izvuce iz mladih reprezentativaca bar nesto da i oni ne odu za dzaba.momci imaju ugovore, ko hoce mora platit neku realnu cijenu i to je to. cak je i za todora bio realan koliko su nerealna ocekivanja navijaca bila u finansijskom smislu.
svjesni smo mi da je nama ne gine borba za opstanak.itekako.
Nismo konkurenti pogotovo na trzistu PL, niko ne daje izjave da ce mo biti u konkurenciji da izborimo Evropu ....borimo se samo da prezivimo u godinama koje dolaze i da vratimo dugove drzavi.....Zenzo je napisao/la:Razumijem da svako hoce da zaradi pa i FK Sloboda.
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Nisi upratio hronologiju ali nikako. S tim sto ste ih uzeli i osvojili ste antalija kup dosadSabinho je napisao/la:Pa gubi se lik. Od one jake ekipe Bekic, Saric i Ahmetovic su kod nas, bio je i Ivetic dok nam nije postao visak pa smo im ga vratili. Krpic je kod vas, Kostic, Efendic, Stjepanovic pa i Ziljkic su otisli iz prvog tima Slobode u DRUGU LIGU kod Azmira, Veselinovic otisao u Borac i na kraju Piric u Zrinjski. Jedino je Ordagic otisao vani i ostao. Sad Mujkanovic prica ko je mali a ko veliki a kompletnu ekipu one jake Slobode (izuzev Skahica i Mehmedagica) uzele domace ekipe iz PL i jedna iz Federalne lige.Eisenbahner1921 je napisao/la:Sto Tuzlaci pisnuse po komsijama..
Da dodam da su tim igračima istekli ugovori i otišli kod vas kao slobodni igrači, a zna se i zbog cega i zašto je tako bilo.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
Kompletna liga nije dosegla nivo niti ce u skorije vrijeme doci na nivo da klubovi trose destine hiljada a kamoli stotine hiljada na igrace, a da ne pricamo o visinama plata na pribliznom nivou a pogotovo o placanju poreza drzavi i raznih drugih troskova.
- Zeljeznicar -
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.