FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Dobar potez je što se nismo odazvali na ovaj sastanak u Sarajevo.Interesantno je da su se odazvali samo organizator FK Sarajevo i njihovi sateliti Mladost, Olimpik i Velež s tim da je i Olimpik izgleda digao sidro.
Ja imam dojam da je on(Rustemović) svoje odigrao kad je u pitanju naš kub.Razum ne može da prihvati zašto to igrači sami sebi rade.Pozitivanstav je napisao/la: ↑28 apr 2021, 19:41Da nije Vojo malkice povrijedjen?tuzlac je napisao/la: ↑28 apr 2021, 16:40Kartonirani Crnkić i Barišić.Rustemović uzeo godišnji odmor.
..............................Fejzić
....Nukić........Morris.............Mehidić..........Lučić
................Karjašević............Brkić
.....Mišić................Doffo...........Maksimović
.........................Ubiparip
- Badara bi mogao na klupu.Ramić svakako sjedi na klupi.Možda je vrijeme da "Pustinjsa Lisica" proradi.Ne bih Džafića stavljao od početka.On istina ima ponajbolji Ugovor , ali to je naslijeđeno od onih koji su ga doveli.Morali bi pobijediti Olimpik.Bolja smo ekipa od njih.Poštovanje za trenera Petrovića i grčevitu borbu za opstanak.Mi imamo svoje razloge da zapnemo iz petnih žila.Faliće nam ova dvojica kartoniranih to je jasno.Ali koga nema bez njega se može i mora.Zrinjski im je na Koševu uvalio 3 komada.Kolo prije Borac isto 3 komada a Veležu su iščupali bodu 90'.Ovo 2:1 protiv željezničara je posljedica lošeg stanja u tom klubu.Naši momci po mom mišljenju polažu ispit zrelosti baš u ovoj utakmici.Nakon toga nam na Tušanj stiže veiki dužnik Sarajevo.Ne bi trebali naši igrači davati povoda za veliki broj kartona.Istina, nemam uvid ko je od igrača na 2 žuta kartona ali vjerovatno ima neko.Bit će namjere od sudije da nas šikanira pred Sarajevo.Neka je uz Božiju pomoć do pobjede.
Ko zna sta li je s Rustemovicem,bilo bi dobro da se vrati pred teske utakmice..
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 apr 2021, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
Jeste on rovit.No ,Vidlo se na utakmici protiv Radnika da Bađi djeluje umorno.Moj stav je da utakmicu otpočne iskusni Ubiparip.Ne bih iskren da budem volio da to bude Ramić.Pozitivanstav je napisao/la: ↑28 apr 2021, 19:41Da nije Vojo malkice povrijedjen?tuzlac je napisao/la: ↑28 apr 2021, 16:40Kartonirani Crnkić i Barišić.Rustemović uzeo godišnji odmor.
..............................Fejzić
....Nukić........Morris.............Mehidić..........Lučić
................Karjašević............Brkić
.....Mišić................Doffo...........Maksimović
.........................Ubiparip
- Badara bi mogao na klupu.Ramić svakako sjedi na klupi.Možda je vrijeme da "Pustinjsa Lisica" proradi.Ne bih Džafića stavljao od početka.On istina ima ponajbolji Ugovor , ali to je naslijeđeno od onih koji su ga doveli.Morali bi pobijediti Olimpik.Bolja smo ekipa od njih.Poštovanje za trenera Petrovića i grčevitu borbu za opstanak.Mi imamo svoje razloge da zapnemo iz petnih žila.Faliće nam ova dvojica kartoniranih to je jasno.Ali koga nema bez njega se može i mora.Zrinjski im je na Koševu uvalio 3 komada.Kolo prije Borac isto 3 komada a Veležu su iščupali bodu 90'.Ovo 2:1 protiv željezničara je posljedica lošeg stanja u tom klubu.Naši momci po mom mišljenju polažu ispit zrelosti baš u ovoj utakmici.Nakon toga nam na Tušanj stiže veiki dužnik Sarajevo.Ne bi trebali naši igrači davati povoda za veliki broj kartona.Istina, nemam uvid ko je od igrača na 2 žuta kartona ali vjerovatno ima neko.Bit će namjere od sudije da nas šikanira pred Sarajevo.Neka je uz Božiju pomoć do pobjede.
Ko zna sta li je s Rustemovicem,bilo bi dobro da se vrati pred teske utakmice..
Smiješno je Sarajevo sa ovim "inicijativama".Borac ih je nadigro u direktnom srazu na Koševu.Ja im želim da budu prvaci.Dosta je bilo i ovog "Vijetnamskog sindroma".
Poslednji nastup uživo Tome Zdravkovića. SNIMAK ZLATA VRIJEDAN.
https://www.facebook.com/DusanDuskoRado ... 102614589/
https://www.facebook.com/DusanDuskoRado ... 102614589/
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 apr 2021, 18:41, ukupno mijenjano 1 put.
Ma pusti pitare. Godinama dok su njihovi ljudi bili na čelu kao bilo bolje. Ne, nije bilo bolje al je problem što su izgubili uticaj i privilegije.
Musemić: Položaj na tabeli ne pokazuje pravo stanje Olimpika
Tuzla City u ponedjeljak gostuje na Koševu
Posljednju utakmicu 28. kola Premijer lige BiH odigraće Olimpik i Tuzla City u ponedjeljak.
30.04.21. 11:24
E. Škorić
Duel na Koševu igra se u ponedjeljak od 17 sati i ima veliki značaj za oba tima. "Domaćinu" su neophodni novi bodovi za opstanak nakon velike pobjede na Grbavici, a Tuzla City lovi posljednji voz za Evropu.
Tuzlaci su prije dva kola izgubili od Mladosti, a zatim su u prošlom kolu na Tušnju pobijedili Radnik i sada imaju isti cilj pred duel na najvećem bh. stadionu, koji je itekako poznat treneru Tuzlaka Husrefu Musemiću.
"Položaj na tabeli ne govori pravo stanje Olimpikovog kvaliteta. To pokazuje posljednja utakmica gdje su poslije poraza od Zrinjskog pobijedili Željezničar. Radi se o kvalitetnoj ekipi, čeka nas utakmica u kojoj i mi i on želimo pobjedu", rekao je Musemić.

Tuzla City u ponedjeljak gostuje na Koševu
Posljednju utakmicu 28. kola Premijer lige BiH odigraće Olimpik i Tuzla City u ponedjeljak.
30.04.21. 11:24
E. Škorić
Duel na Koševu igra se u ponedjeljak od 17 sati i ima veliki značaj za oba tima. "Domaćinu" su neophodni novi bodovi za opstanak nakon velike pobjede na Grbavici, a Tuzla City lovi posljednji voz za Evropu.
Tuzlaci su prije dva kola izgubili od Mladosti, a zatim su u prošlom kolu na Tušnju pobijedili Radnik i sada imaju isti cilj pred duel na najvećem bh. stadionu, koji je itekako poznat treneru Tuzlaka Husrefu Musemiću.
"Položaj na tabeli ne govori pravo stanje Olimpikovog kvaliteta. To pokazuje posljednja utakmica gdje su poslije poraza od Zrinjskog pobijedili Željezničar. Radi se o kvalitetnoj ekipi, čeka nas utakmica u kojoj i mi i on želimo pobjedu", rekao je Musemić.

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 apr 2021, 13:42, ukupno mijenjano 1 put.
[url [/url]
FK Tuzla City is in Tuzla.
2h ·
Mali Badji je sa nama

2h ·
Mali Badji je sa nama

SVIM BOSANCIMA PRAOSLAVNE VJERE SRETAN VASKRS.

Plavi su otputovali za Sarajevo!!

Aladin Šišić uoči utakmice protiv TuzlaCityja

Fudbaleri Olimpika u ponedjeljak na stadionu Koševo, u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH, dočekuju ekipu FK Tuzla City.
Izuzetno važan susret za Vukove, u kojem žele doći do novih bodova u duelu sa ekipom koja također želi trijumf, koji bi ih ostavio u utrci za plasman u evropska takmičenja.
- Radi se o vrlo dobrom timu, koji je u proljetnoj sezoni u Premijer ligi BiH upisao samo jedan poraz, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Poznajući trenera Musemića siguran sam da neće odustati od svog stila igre niti u jednoj utakmici, pa tako i u ovoj koja je pred nama. Na nama je da se postavimo na terenu, kao u prethodnim utakmicama i da čekamo svoje prilike, kojih će sigurno biti i probamo ih iskoristiti. Do kraja je ostalo malo utakmica i svaki bod nam je bitan. Nadam se da ćemo dobru partiju sa Grbavice ponoviti i u ovom duelu i stići do prijeko potrebnih bodova za bijeg sa dna tabele, rekao je Šišić.

Fudbaleri Olimpika u ponedjeljak na stadionu Koševo, u okviru 28. kola m:tel Premijer lige BiH, dočekuju ekipu FK Tuzla City.
Izuzetno važan susret za Vukove, u kojem žele doći do novih bodova u duelu sa ekipom koja također želi trijumf, koji bi ih ostavio u utrci za plasman u evropska takmičenja.
- Radi se o vrlo dobrom timu, koji je u proljetnoj sezoni u Premijer ligi BiH upisao samo jedan poraz, što dovoljno govori o njihovoj snazi. Poznajući trenera Musemića siguran sam da neće odustati od svog stila igre niti u jednoj utakmici, pa tako i u ovoj koja je pred nama. Na nama je da se postavimo na terenu, kao u prethodnim utakmicama i da čekamo svoje prilike, kojih će sigurno biti i probamo ih iskoristiti. Do kraja je ostalo malo utakmica i svaki bod nam je bitan. Nadam se da ćemo dobru partiju sa Grbavice ponoviti i u ovom duelu i stići do prijeko potrebnih bodova za bijeg sa dna tabele, rekao je Šišić.
-
Fanatico89
- Kontakt:
Azmire napravi makar stadion neki za 5000 gledalaca..ovo je vise smijesno i zalosno. Selimo za banovice opet 2 utakmice. Ovo je cirkus. Kakva evropa i bakraci. Nemamo stadiona ljudi A mi pricamo o evropi!
Tako je.Nažalost pravi se kuća od krova a temelja nema.Klub je trenutno u stanju beskućnika tj podstanara ili prognanika i prinuđen je da se seli svaki put kad "gazda slavi rođendan".Fanatico89 je napisao/la: ↑03 maj 2021, 11:11Azmire napravi makar stadion neki za 5000 gledalaca..ovo je vise smijesno i zalosno. Selimo za banovice opet 2 utakmice. Ovo je cirkus. Kakva evropa i bakraci. Nemamo stadiona ljudi A mi pricamo o evropi!
Što se tiče današnje utakmice to je možda i posljednja prilika da se priključimo vrhu.Nadam se pobjedi ali ne bi me iznenadio ni drugačiji ishod.
Ovu današnju utakmicu je teško komentarisati.Nešto smo igrali prvih 20 minuta i onda prestali.U drugom poluvremenu veoma slaba igra i tek jedan ozbiljan udarac na gol protivnika i to od strane Bađija.Nekako mi se čini da smo i pored duže pauze od 8 dana bez snage i opušteni.Igra po oduzetoj lopti i tranzicija su nam jako spori.Doffo može da drži loptu ali sporo razigrava a i igrači mu se ne otvaraju.Odbrana i može dobiti solidnu ocjenu ali ovaj put sredina podbacila.Danas smo dobili i neki pokazatelj zašto Ubiparip ne igra.
..................................KLIKNI NA LIVE
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 07 maj 2021, 17:56, ukupno mijenjano 1 put.
Katastrofalno odigrano - popisaj ekipu koja prestane igrat cim povede 1:0 
Da.Kad povedeš 1:0 u desetoj minuti protiv objektivno slabijeg protivnika onda bi bilo logično da se razmašeš i razigraš te na kraju pobijediš sa recimo npr 3:1.A kod nas vođstvo od 1:0 veoma često znači i to da se povlačimo automatski nazad u odbranu i da do kraja utakmice više nemamo postignutog gola.Ta je boljka primjetna kroz cijelu ovu sezonu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.