moj trenutni procesor je intel pentium D 925, ovako nesto, ugl sam zapazio da imaju jos neke stvari poput toga da je socket 775, zatim nesto je 65 nm i 800 Mhz FSB, a inace maticna kako sam nasao na netu podrzava do 1066 Mhz pa sam nasao dosta nekakvih listi koji procesori odgovaraju ovoj mojoj maticnoj ali nisu svi ti procesori bas na svakoj listi pa kontam da se ne zeznem i ne kupim neki koji na kraju nece moci, ugl htio sam da uzmem recimo Core 2 Duo E8400 a kod njega je 45nm i 1333 Mhz FSB, socket je takodjer 775, pa mene sad zanima da li ce moci taj procesor na moju maticnu jer socket odgovara ali me zanima ovo 45 nm i 1333 Mhz FSB koliko je bitno da se poklapa ?
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
eh ovako, kontao sam da promijenim procesor, da uzmem malo bolji nego li je ovaj sad cisto iz razloga sto sam kokuz pa se ne moze uzeti neki noviji komp pa daj sta das, koliko god poboljsao trenutni komp dobro je
moj trenutni procesor je intel pentium D 925, ovako nesto, ugl sam zapazio da imaju jos neke stvari poput toga da je socket 775, zatim nesto je 65 nm i 800 Mhz FSB, a inace maticna kako sam nasao na netu podrzava do 1066 Mhz pa sam nasao dosta nekakvih listi koji procesori odgovaraju ovoj mojoj maticnoj ali nisu svi ti procesori bas na svakoj listi pa kontam da se ne zeznem i ne kupim neki koji na kraju nece moci, ugl htio sam da uzmem recimo Core 2 Duo E8400 a kod njega je 45nm i 1333 Mhz FSB, socket je takodjer 775, pa mene sad zanima da li ce moci taj procesor na moju maticnu jer socket odgovara ali me zanima ovo 45 nm i 1333 Mhz FSB koliko je bitno da se poklapa ?
Pyro is not a crime !
napisi koja je tacno maticna i onda je lahko naci listu procesora koje podrzava 
a fazon je sto sam nasao par lista i na jednoj je recimo core2duo 6000 serija najveca koju podrzava dok na nekim drugim listama podrzava i ovaj koji sam htio, a maticna je Lenovo 946GZ (barem mislimQuinlan je napisao/la:napisi koja je tacno maticna i onda je lahko naci listu procesora koje podrzava
Pyro is not a crime !
teamviewr program znaci dje mogu prewko mob upravljati kompom a dali ima program da preko kompa upravljam mobiutelom??
Probaj airdroid a ako oces opsirnije onda ovo http://www.softpedia.com/get/Mobile-Pho ... uite.shtmlKEC je napisao/la:teamviewr program znaci dje mogu prewko mob upravljati kompom a dali ima program da preko kompa upravljam mobiutelom??
To su otp dva programa koja povezuju android i pc.
A smooth sea never made a skilled sailor.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Mislim da može i obrnuto.KEC je napisao/la:teamviewr program znaci dje mogu prewko mob upravljati kompom a dali ima program da preko kompa upravljam mobiutelom??
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Jučer u nekoga, 3.3mb skida po sekundi, a kod mene milion godina bhtelekom 590kbs, idemo prvi, dajemo više

Svako malo pišem o ovome istom problema, pa imaju li ti ljudi imalo obraza, ne čudi što su izgubili tisuće i tisuće pretplatnika. Ja minimalno znam sto ljudi koji su prešli na telemach zbog brzine, tv (sportklub) i bolje ponude za telefine.
bh telekom je najveća podvala bosni nakon dejtona
Svako malo pišem o ovome istom problema, pa imaju li ti ljudi imalo obraza, ne čudi što su izgubili tisuće i tisuće pretplatnika. Ja minimalno znam sto ljudi koji su prešli na telemach zbog brzine, tv (sportklub) i bolje ponude za telefine.
bh telekom je najveća podvala bosni nakon dejtona
- TobeYarabi
- Kontakt:
zna li neko sto mi se kad kliknem na jednu sliku otvori 34564 novih prozora, i ne mogu ih pogasiti dok ne izvadim bateriju iz laptopa?
hvala
hvala
više se ne može skinuti windows10 sa microsoft stranice ? i kako uopšte instalirati preko usb-a vidim da ima ta opcija
Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
do kabla ti je sigurno ili nečega drugog, nije do win10, barem ne bi trebalo biti
Kabal radi, pise tako, postavke modema u reduNeutral je napisao/la:do kabla ti je sigurno ili nečega drugog, nije do win10, barem ne bi trebalo biti
Stoji ipv4 i 6 not connected
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
6 iskljuci i pokusaj opet, restartaj modem, ako ne idem kompletno resetiraj modem ako ti je bhtelekom
ako nije do toga, mozda ti je lost driver od mrežne na matičnoj ili je posebna. Meni se to dešavalo mislim na 8 ili sada na 10, kada instaliram nema mi nikako mrežne kartice i ne mogu pristupiti internetu, pa sam moram posebno skidati driver. Evo prije par dana na laptop sam nabacio 10 i bez problema je bila interneta
ako nije do toga, mozda ti je lost driver od mrežne na matičnoj ili je posebna. Meni se to dešavalo mislim na 8 ili sada na 10, kada instaliram nema mi nikako mrežne kartice i ne mogu pristupiti internetu, pa sam moram posebno skidati driver. Evo prije par dana na laptop sam nabacio 10 i bez problema je bila interneta
Sinoć mi radio, a Logosoft je u pitanju. A ne mogu driver skinuti jer nemam netaNeutral je napisao/la:6 iskljuci i pokusaj opet, restartaj modem, ako ne idem kompletno resetiraj modem ako ti je bhtelekom
Ako imas bilo kakav security program poput McAfeea i sl. deinstaliraj.Otelo je napisao/la:Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
Otvori command prompt, kucaj ipconfig /all (tacno ovako da ima razmaka i kosa crta blize all) pa enter. Vidi da li ti IPv4 adresa, Gateway i ostale stvake imaju dodjeljene adrese. Ako je tu sve ok, u command promptu kucas:
ipconfig /release pa enter, nakon toga ipconfig /renew pa opet enter. Udjes u device manager i vidis ima li kakvih zutih usklicnika, ako ne, onda bi trebalo biti sve ok a ako ne, vjerovatno nije do tebe neg do provajedra.
Stoji ip4 preffered, ima gateway, ali status media disconnrcted, tih programa nemam, a ostale komande ne mogu jer je media disconnrctedAsteriks je napisao/la:Ako imas bilo kakav security program poput McAfeea i sl. deinstaliraj.Otelo je napisao/la:Jucer mi bio Windows 10 update i net radio normalno preko lan kabla, sad se spojim i nece. Pise Network no internet access
Otvori command prompt, kucaj ipconfig /all (tacno ovako da ima razmaka i kosa crta blize all) pa enter. Vidi da li ti IPv4 adresa, Gateway i ostale stvake imaju dodjeljene adrese. Ako je tu sve ok, u command promptu kucas:
ipconfig /release pa enter, nakon toga ipconfig /renew pa opet enter. Udjes u device manager i vidis ima li kakvih zutih usklicnika, ako ne, onda bi trebalo biti sve ok i vjerovatno nije do tebe neg do provajedra.
A u device manager ima other devices i ispod unkown s uzvicnokom
Fizička adresa ima sve nule
Ides u control panel - network and sharing centre. U lijevom uglu imas change adapter settings i onda ides na local area conections, desni klik, properties, klik na IPv4 (nemoj na IPv6), opet properties, i vidi da li ti je obtain an ip adres stavljen na automatic, te takodjer i DNS ispod.
Ak je tu sve uredu, iskljuci modem na tri minute, ponovo ukljuci i vidi u services (start - services) da li ti je dhcp clinet pokrenut (started) i postavljen na automatic, ako nije, postavi.
Ak je tu sve uredu, iskljuci modem na tri minute, ponovo ukljuci i vidi u services (start - services) da li ti je dhcp clinet pokrenut (started) i postavljen na automatic, ako nije, postavi.
Sve je tako bilo i ne radiAsteriks je napisao/la:Ides u control panel - network and sharing centre. U lijevom uglu imas change adapter settings i onda ides na local area conections, desni klik, properties, klik na IPv4 (nemoj na IPv6), opet properties, i vidi da li ti je obtain an ip adres stavljen na automatic, te takodjer i DNS ispod.
Aj tacno uslikaj da vidim te usklicnike u device manageru pa zaljepi ovdje.
Takodjer mi uslikaj i adapter settings (network and shering center).
Tebi je u sustini ostalo jos samo jedno, da skines preko drugog pc/laptopa instalacioni od programa windows repair all in one, prebacis na svoj pc/laptop, instaliras pokrenes, cekiras sve stavke i start repair. Pustis da ti odradi jedno 30 min i ak nakon toga nece, nesto si vece blokirao updejtom.
Tebi je u sustini ostalo jos samo jedno, da skines preko drugog pc/laptopa instalacioni od programa windows repair all in one, prebacis na svoj pc/laptop, instaliras pokrenes, cekiras sve stavke i start repair. Pustis da ti odradi jedno 30 min i ak nakon toga nece, nesto si vece blokirao updejtom.
Ma nece ni na drugom laptopuAsteriks je napisao/la:Aj tacno uslikaj da vidim te usklicnike u device manageru pa zaljepi ovdje.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.