krmak, ti zastopa ovu temu. Dokle su dosli radovi na stadionu?krmak je napisao/la:poćeeeeeeeeerajzrinja05 je napisao/la:Krmak,krmak:D:D:D:D joge je meni kralj ,yebo ga cep!
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
- Probisvjet
- Kontakt:
Re: Odg: Premijer liga BiH - opcenito
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Re: Premijer liga BiH - opcenito
Hmmm, tipujem na ispadanje Radnika iz Bjeljine i Drina bi se mogla vratiti nazad...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
- tarikhordas
- Kontakt:
Kada ce se znati raspored Premier Lige BiH za sezonu 2014/15 ?
https://****.com - [url=https://****.com/girl/marie-26.html]Marie[/url] [url=https://****.com/girl/katya-sun-19.html]Katya Sun[/url] [url=https://****.com/girl/lola-la-fleur-11.html]Lola La Fleur[/url] [url=https://****.com/girl/monika-reed-125.html]Monika Reed[/url] [url=https://****.com/girl/baby-riley-56.html]Baby Riley[/url] - No Selfie - Anonymous Casual Dating - [url=https://****.com] Reach Out Private Lady [/url]
izvlačenje je tek krajem 7. mjeseca ako sam dobrotarikhordas je napisao/la:Kada ce se znati raspored Premier Lige BiH za sezonu 2014/15 ?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
-
fcsforever
- Kontakt:
Liga počinje 2-3 avgusta a izvlačenje je čini mi se 19 jula
ima i Zvijezda Gradacac i oni bi mogli nogu dobiti noguAsharaK je napisao/la:Hmmm, tipujem na ispadanje Radnika iz Bjeljine i Drina bi se mogla vratiti nazad...
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...
Ma nije kod njih loša situacija kao što se priča. Od jačih otišo samo onaj sušić, al iskreno gledo sam, on nešto bog zna nije ni pokazao, više ih je mlatio sa lovom. Prije bih reko da će Slavija i Mladost pa tek onda oni...fukarezv je napisao/la:ima i Zvijezda Gradacac i oni bi mogli nogu dobiti noguAsharaK je napisao/la:Hmmm, tipujem na ispadanje Radnika iz Bjeljine i Drina bi se mogla vratiti nazad...![]()
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Izvlačenje je uvijek bilo mjesec dana pred početak prvenstva.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.
pročitao sam na temi želje...
kakvi nam "stručnjaci" rade u savezu govori to da su za početak prijave igrača stavili 23.6., a tada je krajnji rok za prijavu igrača za EL 1. pretkolo.

kakvi nam "stručnjaci" rade u savezu govori to da su za početak prijave igrača stavili 23.6., a tada je krajnji rok za prijavu igrača za EL 1. pretkolo.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Nije tu savez kriv, to su klubovi, tj. njihovi prrdstavnici. Dali su ti opciju da osnujes udruženje premijerligaša oni neće. E pa kad nećeš sad trpi naše nakaradne uslove.
NO PYRO NO PARTY
Savez je prepun mediokriteta i amatera, narocito po raznim komisijama i sl., to je cinjenica.
Ali opet mi nije jasno zasto klubovi, il vecina od njih, nisu za pravljenje tog udruzenja, jer bi onda fakticki sami klubovi donosili veliki broj pravila i poboljsanja sto se tice lige.Jer je ocito da je ovima u savezu liga na 15 mjestu prioriteta.
Ali opet mi nije jasno zasto klubovi, il vecina od njih, nisu za pravljenje tog udruzenja, jer bi onda fakticki sami klubovi donosili veliki broj pravila i poboljsanja sto se tice lige.Jer je ocito da je ovima u savezu liga na 15 mjestu prioriteta.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"
Problem gdje ce biti sjediste, jedni za Mostar, drugi za Sarajevo, treci za Banja Luku... Pa vjerovatno bi nastao problem oko predsjednika i sl, moralo bi opet ici troclano i slicne gluposti. Nasa posla sto bi rekli. Umjesto da se gleda sportski napredak, oni se bave glupostima....AdiFKS je napisao/la:Savez je prepun mediokriteta i amatera, narocito po raznim komisijama i sl., to je cinjenica.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Ma hebo togdje ce biti sjediste. Eto moze DC Brcko
,gdje bilo,eto ja sam iza Mostar. Puno je bitnije da prekotog udruzenja mozemo normalno ustrojiti ovu ligu. Jer je ocito da ako klubovi sami ne pocnu raditi intezivno na tome, sto se saveza tice liga moze biti i na rekreativnom nivou.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -
Nama je svejedno jer gledamo da nam sport krene uzlaznom putanjom. Ali oni gledaju kako ce se uvaliti na pozicije, ko ce biti u komisijama. Treba zadovoljiti nacionalni kljuc... Pa zato i nije prihvaceno smanjenje lige jer su srbi trazili da imaju fiksno cetiri predstavnika. Smijesno i zalosno...AdiFKS je napisao/la:Ma hebo togdje ce biti sjediste. Eto moze DC Brcko![]()
,gdje bilo,eto ja sam iza Mostar. Puno je bitnije da prekotog udruzenja mozemo normalno ustrojiti ovu ligu. Jer je ocito da ako klubovi sami ne pocnu raditi intezivno na tome, sto se saveza tice liga moze biti i na rekreativnom nivou.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
**** sve ja bih i napravio taj ustupak...4 tima iz rs-a u prvoj od 12 timova ukupno, 4 u II od 12 timova ukupno. Poslije toga mogu ici federalne lige, po jedan ulazi iz svake entitetske lige u II ligu, dva ispadaju iz II. 2 iz druge ulaze u I, dva iz prve ispadaju. Kroz 5 godina samo ce kvalitet ostati u pl... pa bolje se strpiti jos par godina nego ovako do ko zna kada...
Mnogi bi pristali na to, ali bi UEFA proglasila ligu neregularnom zbog mijesanja politike i samim tim bi ju suspendovala. Ja ne mogu da razumijem sta je to u glavama ovih iz RS-a i zasto oni to konstantno rade 
Pa ako cemo realno sagledati od 24 tima iz prve dvije lige ima sigurno mjesta za 8 timova iz RS, ako ne i za deset.
Ovdje je po meni jedini problem da li iz RS-a imaju trenutno 4 tima kvalitetom koja bi se mogla takmiciti u prvoj ligi...i to je jedini ustupak...
Ovdje je po meni jedini problem da li iz RS-a imaju trenutno 4 tima kvalitetom koja bi se mogla takmiciti u prvoj ligi...i to je jedini ustupak...
Kako su krenuli, za koju godinu, oni svakako neće imati nijednog predstavnika u PLBiH, ili će imati samo onog ko se te godine plasira iz 1. lige RS ... Radnik BN jedva sastavlja tim (nemaju dovoljno igrača, ne gine im donji dio tabele), Slavija (u krizi, boriće se za opstanak), Borac BL (grad i entitet ako ne pogura i vrati im dugove ne gine mu stečaj za par godina, ili ako se neko drugo čudo ne desi), Mladost VO (još uvijek nestabilan Premijerligaš, ko zna koliko će izdražati) ... Nema im spasa ako ne promjene politiku i počnu ulagati u klubove. Svakako su to sve mali klubovi koje navijači ne mogu izdržavati.
P. S. Ne znam da li je već neko uradio ali, treba napraviti peticiju za smanjenje lige, pa ako treba poslati je i UEFA-i (uz objašnjenje) da bude upoznata sa tim, ko zna, možda ih i ona malo pritisne.
Ja sam definitivno za smanjenje lige! Čak mislim da mi jedva da imamo desetak normalnih klubova, te da treba napraviti ligu deset a ne ligu dvanaest. Samo prije početka, neke od narednih sezona, najaviti da se osniva nova liga i da deset prvoplasiranih ulazi u nju, PLBiH ostaje s tim da u nju ulaze klubovi iz 1. Lige RS i 1. Lige F (po 2 kluba) tj. u PLBiH (koja će također biti liga deset) igraće oni timovi koje ne izbore plasman u novu ligu, uz popunu timovima iz entitetskih liga. Jednostavno napraviti Austrijski sistem, par liga sa deset kubova, ostale su svakako amaterske, i eto rješenja.
P. S. Ne znam da li je već neko uradio ali, treba napraviti peticiju za smanjenje lige, pa ako treba poslati je i UEFA-i (uz objašnjenje) da bude upoznata sa tim, ko zna, možda ih i ona malo pritisne.
Ja sam definitivno za smanjenje lige! Čak mislim da mi jedva da imamo desetak normalnih klubova, te da treba napraviti ligu deset a ne ligu dvanaest. Samo prije početka, neke od narednih sezona, najaviti da se osniva nova liga i da deset prvoplasiranih ulazi u nju, PLBiH ostaje s tim da u nju ulaze klubovi iz 1. Lige RS i 1. Lige F (po 2 kluba) tj. u PLBiH (koja će također biti liga deset) igraće oni timovi koje ne izbore plasman u novu ligu, uz popunu timovima iz entitetskih liga. Jednostavno napraviti Austrijski sistem, par liga sa deset kubova, ostale su svakako amaterske, i eto rješenja.
Zadnja izmjena: Adviser, dana/u 25 jun 2014, 20:21, ukupno mijenjano 5 puta.
Dževad (Džemal) Begić - Đilda 25.09.1966. - 11.07.1992.
Evo onaj dio koji meni smeta u ovom formatu. Na osnovu politike netko ima klub u PL. Ja bi cisto iz tog razloga uveo play off za PL. Prvak RS-a igra protiv drugoplasiranog iz FBiH, a prvak FBiH igra protiv drugoplasiranog iz RS-a. Na taj nacin nitko na osnovu politike nece moci imati klub u PL. Ako treba neka se taj play off igra jedna utakmica uz to da je prvak entiteta domacin.Adviser je napisao/la:ili će imati samo onog ko se te godine plasira iz 1. lige RS
Glavna kočnica, koja godinama opstruira playoff sistem i zajednički drugi rang takmičenja, zove se FSRS. Svako kome je bitno da bosanskohercegovački fudbal krene uzlaznom putanjom podržava opciju koju je @Signore iznio. Oni koji i dalje žele osiguravati mjesto svojim predstavnicima u ligi zagovaraju etnički princip, a tu je prste odavno uplela i tamošnja politika. Na našu žalost, ne vidim da će se taj stav u budućnosti promijeniti, obzirom da je već napravljen presedan pod pritiskom FIFA-e i UEFA-e koji podrazumijeva moderan N/FSBiH s jednim predsjednikom.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.