Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Konzerva
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Konzerva » 18 sep 2013, 16:27

19sioux89 je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:Pročitaj dalju historiju Bosne i Hercegovine.Nije Bosna i Hercegovina država od 92. ;)
Prije su bili Bošnjani,il opet grijesim ? slobodno me ispravi.
sinko isto je to bosnjani = bosnjaci

http://bs.wikipedia.org/wiki/Historija_Bo%C5%A1njaka" onclick="window.open(this.href);return false;
Slavenska plemena u dolini rijeke Bosne od kojih će kasnije nastati Bošnjaci (arhaično: Bošnjani) su razvila svoja specifična vjerovanja koja su u sebi sadržavala različite uticaje počevši od heretičkih kršćanskih učenja do šizme, dualizma, misticizma i uticaja ranijih plemenskih vjerovanja od čega će kasnije izrasti Crkva bosanska, a njeni pripadnici će sebe nazivati "dobrim krstjanima", odbacujući katoličanstvo i pravoslavlje smatrajući ih đavoljim naukom.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%A1njani" onclick="window.open(this.href);return false;
Bošnjani je bio naziv za slavensko stanovništvo koje je živjelo u Bosni tokom srednjeg vijeka.
Ime se spominje u više dokumenata u tom perioda, često sa dodavanjem riječi dobri ispred naziva. Danas se ime smatra arhaizmom, i koristi se samo u historijskom kontekstu. Tokom Osmanlijske imperije stanovnik Bosne (bez obzira na religiju) se nazivao Bošnjak, tako mijenjajući raniji sufiks -anin, sa -iak.
Tokom Austrougarskog perioda termin Bošnjak se također spominjao, a najznačajniji zagovornik za to ime je bio Safvet-beg Bašagić. U dvadesetom vijeku ime se uglavnom izbjegavalo, davajući prednost terminu Bosanci za označavanje stanovnika Bosne. Ranih 1990-tih, tokom rata u BiH, Bošnjaci, uglavnom muslimani, ponovo usvajaju svoje staro ime - Bošnjaci.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 sep 2013, 16:30

marconato je napisao/la:Nikad niko iz Srbije nije zvao Vranjesa i Stevanovica, jer objektivno nisu imali, niti sada imaju mjesta u NAJBOLJIH 22-23 igraca Srbije... ;)
Evo ti intervju koji je Vranjes dao za zvanicni portal Alanije.Slican je intervjuu imao i Stevanovic (naravno ne za isti portal)

http://www.haber.ba/sport/fudbal/35361- ... -foto.html

Ognjena Vranješa: Sa 18 godina sam odbio poziv da igram za mladu reprezentaciju Srbije jer sam Bosanac!

Idemo dalje. Wikipedija kaže da ste rođeni u Banja Luci - malom gradu u Bosni i Hercegovini, koja je 1995. godine postala grad Republike Srpske. Pitanje je: Jeste li imali priliku igrati za Srbiju, a ne za Bosnu i Hercegovinu, za koju igrate trenutno?
"Pogledajte. Ja sam rođen u Banja Luci 1989. godine. Godinu dana prije, Jugoslavija se počela raspadati. Svo moje djetinjstvo sam proveo u ovom gradu, tako da ja sebe mogu nazvati Bosanskim Srbinom. Ja imam Bosanski pasoš, igram za BiH, ali sam pravoslavac, iako je 40% Bosanaca muslimani. Također u Srbiji imam mnogo prijatelja. Što se tiče nogometa, kada sam imao 18 godina pozvan sam u reprezentaciju Srbije, ali sam to odbio. Zašto? Pa rekao sam, ja se osobno smatram Bosancem. Imam obitelj u Bosni, kuća u kojoj sam odrastao kao nogometaš mi je tu, druga opcija za mene ne postoji. Moj otac je također igrao u Banjalučkom Borcu."
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 18 sep 2013, 16:33

Bosnjanje/bosnjake koji su bili u srednjem vijeku se nikako ne mogu izjednacit' sa danasnjim bosnjacima=muslimanima. A s ovim kampanjama o izjednacavanju(islam-bosnjak-bosanski jezik) su samo otjerali i ono malo ljudi sto razmisljaju svojom glavom a kontali su se izjasnit' kao bosnjaci..ostale su im "samo" brOte i tako ti(a takvih je u BiH sigurno 35-40%)..

19sioux89
Kontakt:

Post Postao/la 19sioux89 » 18 sep 2013, 16:35

fanatic je napisao/la:Bosnjanje/bosnjake koji su bili u srednjem vijeku se nikako ne mogu izjednacit' sa danasnjim bosnjacima=muslimanima. A s ovim kampanjama o izjednacavanju(islam-bosnjak-bosanski jezik) su samo otjerali i ono malo ljudi sto razmisljaju svojom glavom a kontali su se izjasnit' kao bosnjaci..ostale su im "samo" brOte i tako ti(a takvih je u BiH sigurno 35-40%)..
Bravo ;)
14/88

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2013, 16:37

TMovac je napisao/la:
marconato je napisao/la:Nikad niko iz Srbije nije zvao Vranjesa i Stevanovica, jer objektivno nisu imali, niti sada imaju mjesta u NAJBOLJIH 22-23 igraca Srbije... ;)
Evo ti intervju koji je Vranjes dao za zvanicni portal Alanije.Slican je intervjuu imao i Stevanovic (naravno ne za isti portal)

Ognjena Vranješa: Sa 18 godina sam odbio poziv da igram za mladu reprezentaciju Srbije jer sam Bosanac!

Idemo dalje. Wikipedija kaže da ste rođeni u Banja Luci - malom gradu u Bosni i Hercegovini, koja je 1995. godine postala grad Republike Srpske. Pitanje je: Jeste li imali priliku igrati za Srbiju, a ne za Bosnu i Hercegovinu, za koju igrate trenutno?
"Pogledajte. Ja sam rođen u Banja Luci 1989. godine. Godinu dana prije, Jugoslavija se počela raspadati. Svo moje djetinjstvo sam proveo u ovom gradu, tako da ja sebe mogu nazvati Bosanskim Srbinom. Ja imam Bosanski pasoš, igram za BiH, ali sam pravoslavac, iako je 40% Bosanaca muslimani. Također u Srbiji imam mnogo prijatelja. Što se tiče nogometa, kada sam imao 18 godina pozvan sam u reprezentaciju Srbije, ali sam to odbio. Zašto? Pa rekao sam, ja se osobno smatram Bosancem. Imam obitelj u Bosni, kuća u kojoj sam odrastao kao nogometaš mi je tu, druga opcija za mene ne postoji. Moj otac je također igrao u Banjalučkom Borcu."
Moguce, ali opet ne mora znaciti da je istina to sto je on izjavio, jer je vec tada bio reprezentativac BiH i nije mogao nazad, a i objektivno da je i odabrao Srbiju, ne bi imao mjesta u A selekciji, pa je i to mozda presudilo pri reprezentativnom izboru... ;)

Ponavljam, ne tvrdim da je neistina ovo sto su oni izjavili, ali ja nigdje nikad nisam procitao da je njih neko iz FSS zvao... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 18 sep 2013, 16:46

marconato je napisao/la:
TMovac je napisao/la:

Moguce, ali opet ne mora znaciti da je istina to sto je on izjavio, jer je vec tada bio reprezentativac BiH i nije mogao nazad, a i objektivno da je i odabrao Srbiju, ne bi imao mjesta u A selekciji, pa je i to mozda presudilo pri reprezentativnom izboru... ;)

Ponavljam, ne tvrdim da je neistina ovo sto su oni izjavili, ali ja nigdje nikad nisam procitao da je njih neko iz FSS zvao... ;)
Mislis da nebi bilo demanta iz FSS da ovo nije istina,cak i tuzbe radi govorenja neistine.A niko nije znao u kakvog ce se igraca momak razviti.Mogao je postati novi Vidic,a mogao je i totalno propasti.To se nikad ne zna.Arsenal sigurno nebi pustio Ibrahimovica da je znao u kakvog ce se ovaj igraca razviti.Niti bi dovodio mozda Seada Hajrovica da su znali da momak nece opravdati njihova ocekivanja.Jarane sve je to kocka.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 18 sep 2013, 16:52

Ma vjeruj mi, kada su u pitanju ovi iz FSS, sve je moguce! Pa oni nisu htjeli zvati Vucinica (iako je isti par puta izjavljivao da bi igrao za Srbiju) zbog "dzentlmenskog" sporazuma izmedju 2 saveza nakon odvajanja CG od Srbije! Taj sporazum je podrazumijevao nepozivanje igraca koji poticu sa prostora CG i obratno, a Crnogorci ipak uzeli sav skart iz Srbije... :roll:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 18 sep 2013, 17:15

fanatic je napisao/la:Bosnjanje/bosnjake koji su bili u srednjem vijeku se nikako ne mogu izjednacit' sa danasnjim bosnjacima=muslimanima. A s ovim kampanjama o izjednacavanju(islam-bosnjak-bosanski jezik) su samo otjerali i ono malo ljudi sto razmisljaju svojom glavom a kontali su se izjasnit' kao bosnjaci..ostale su im "samo" brOte i tako ti(a takvih je u BiH sigurno 35-40%)..
De mi objasni onda kako se na popisu mozes izjasniti kao Bosnjak, Pravoslavac? A moze. Evo ti jedan kratak citat. "Oni Bošnjaci koji su smeteni u tom pogledu forsiraju svoj navodni internacionalizam kao anacionalnost na lokalnoj razini, izjašnjavanjem kao Bosanac i sl., ne znajući da je to oznaka pripadnosti državi, a da ta država - nažalost i gle paradoksa! - funkcionira upravo po ključu etničkoga" Ako te cijeli txt zanima iz kojeg je preuzet citat javi se na pp.

Da ne idem suvise u offtopik i ovako jesam. Sigurno da postoje momci koji su odbili neku drugu repku da igraju za nas (odnosi se na ove susjedne repke). Ne znam zasto se svi cude tome. Pogotovo sada jer dobro kotiramo i ovo treba maksimalno iskoristiti. Razgovarati Arslanagicem, Hrgotom prije svega.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 sep 2013, 17:18

19sioux89 je napisao/la:
Bravo ;)
što mrzim kad se ovakve 'pametnice' trpaju i pričaju nešto o čemu pojma nemaju .. pogotovo ovaj indijanac je lupio glupost, mene bi bilo sramota izaći iz kuće 7 dana najmanje :lol: da mi je vaš mozak da odmorim jedno 7 dana ;)
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 sep 2013, 19:17

Kako je meni krivo za ovog Seferovica. Ne znam stvarno sta se sve desavalo, ali momak je dolazio u Sarajevo, druzio se sa Dzekom i Spahicem, izgledalo je da ga imamo 100% i na kraju nista. Djeluje mi da je zayebao Savez ili Susic, svojim strasnim kriterijima za pozivanje kojih se on prvi ne pridrzava. :roll: U cemu je problem, pozvati ga, dati mu zadnje 3 minuta protiv neke lijeve ekipe, pa sta bude neke bude. Tako je Ciro sa Begovicem uradio.
Momak je igracina, ogromna je steta sto smo ga propustili, pa makar ako je bilo i promil sanse da zaigra za nas, a bilo je po svemu sudeci :x
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 sep 2013, 19:33

Odličan igrač i meni nije jasno što se odlučio za Švicarsku. Moguće da su Vedo i Edin prevelika konkurencija za njega.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 sep 2013, 19:35

Neutral je napisao/la:Odličan igrač i meni nije jasno što se odlučio za Švicarsku. Moguće da su Vedo i Edin prevelika konkurencija za njega.
Da sam ja selektor, Vedo bi mi sjedio na klupi a on igrao
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 sep 2013, 19:58

Consigliere je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Odličan igrač i meni nije jasno što se odlučio za Švicarsku. Moguće da su Vedo i Edin prevelika konkurencija za njega.
Da sam ja selektor, Vedo bi mi sjedio na klupi a on igrao
hvala Bogu pa nisi :mrgreen:

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 18 sep 2013, 20:15

Consigliere je napisao/la:Kako je meni krivo za ovog Seferovica. Ne znam stvarno sta se sve desavalo, ali momak je dolazio u Sarajevo, druzio se sa Dzekom i Spahicem, izgledalo je da ga imamo 100% i na kraju nista. Djeluje mi da je zayebao Savez ili Susic, svojim strasnim kriterijima za pozivanje kojih se on prvi ne pridrzava. :roll: U cemu je problem, pozvati ga, dati mu zadnje 3 minuta protiv neke lijeve ekipe, pa sta bude neke bude. Tako je Ciro sa Begovicem uradio.
Momak je igracina, ogromna je steta sto smo ga propustili, pa makar ako je bilo i promil sanse da zaigra za nas, a bilo je po svemu sudeci :x
I meni je cudan princip kod pozivanja i nepozivanja pojedinih igraca jer vidim postoje za neke igrace dvostruki aršini ali u vezi njega valjda nisu bili dovoljno mazohisti

Pratim dovoljno dugo ovaj portal i reprezentaciju BIH da znam šta se izdešavalo a njemu se klecalo i previše i nikad mi nece biti jasan ponizavajuci cin davanja njemu nagrade za najboljeg U19 igraca iako je momak bio reprezentativac druge drzave,mislim da slican primjer ne postoji,pokusajte zamisliti slican slucaj recimo u Hrvatskoj ili Srbiji javnost bi poludela

nije mogao dobiti 3 minute jer nije imao pravo igranja u zvanicnim tekmama zbog sportskog drzavljanstva

i u izjavama mi je djelovao previse rezervisan na pitanje da igra za BH repku

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 sep 2013, 20:19

jasmin10 je napisao/la:
Consigliere je napisao/la: Da sam ja selektor, Vedo bi mi sjedio na klupi a on igrao
Covjek igra u boljoj ligi i u boljem klubu. Upravu je Consigliere.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 sep 2013, 20:25

Greivis je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Consigliere je napisao/la: Da sam ja selektor, Vedo bi mi sjedio na klupi a on igrao
Covjek igra u boljoj ligi i u boljem klubu. Upravu je Consigliere.
ali nije bolji igrac.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 18 sep 2013, 20:26

jasmin10 je napisao/la: ali nije bolji igrac.
Ako cemo ici Susicevom logikom, jeste. ;)
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 18 sep 2013, 20:33

Greivis je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la: ali nije bolji igrac.
Ako cemo ici Susicevom logikom, jeste. ;)
Pape bi tu ub'o... slucajno. :mrgreen: :mrgreen:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 18 sep 2013, 20:35

pazzarac je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:Kako je meni krivo za ovog Seferovica. Ne znam stvarno sta se sve desavalo, ali momak je dolazio u Sarajevo, druzio se sa Dzekom i Spahicem, izgledalo je da ga imamo 100% i na kraju nista. Djeluje mi da je zayebao Savez ili Susic, svojim strasnim kriterijima za pozivanje kojih se on prvi ne pridrzava. :roll: U cemu je problem, pozvati ga, dati mu zadnje 3 minuta protiv neke lijeve ekipe, pa sta bude neke bude. Tako je Ciro sa Begovicem uradio.
I meni je cudan princip kod pozivanja i nepozivanja pojedinih igraca jer vidim postoje za neke igrace dvostruki aršini ali u vezi njega valjda nisu bili dovoljno mazohisti

Pratim dovoljno dugo ovaj portal i reprezentaciju BIH da znam šta se izdešavalo a njemu se klecalo i previše i nikad mi nece biti jasan ponizavajuci cin davanja njemu nagrade za najboljeg U19 igraca iako je momak bio reprezentativac druge drzave,mislim da slican primjer ne postoji,pokusajte zamisliti slican slucaj recimo u Hrvatskoj ili Srbiji javnost bi poludela

nije mogao dobiti 3 minute jer nije imao pravo igranja u zvanicnim tekmama zbog sportskog drzavljanstva

i u izjavama mi je djelovao previse rezervisan na pitanje da igra za BH repku
Jest to bilo malo glupo kad se gleda sada posto momak igra za svicarce. Ali da je zaigrao za nas bilo bi ok. Mislim da su ovi nasi izgubili volju za njim jer par sezona ga nije bilo nigdje, posudbe, igranje na kapaljku itd.
Tek je sada poceo da igra koliko-toliko redovno.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 18 sep 2013, 20:47

Modic ipak nije na klupi milana. Dezinformacije od novinara ocigledno.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, Cwirek, edvaE2, KrajinaKing, Sheyi, torbica i 44 gosta.