Ja se još uvijek nadam da od ovog neće bit ništa, te da smo svi pošteno istrollani od strane Bilda, Bayerna, Dortmunda, Watzkea i samog Goetzea.
Činjenica je da je ovo veliki udarac; ne samo za Dortmund, nego i za cijelu ligu. Opet možemo svjedočiti Bayernovoj dominaciji, ali i padu njemačkih klubova u evropskim takmičenjima. Iskreno, ne bih volio da se to desi, ali velike su šanse da nas upravo to čeka.
Danas sam sa navijačima Bayerna i Dortmunda vodio raspravu oko ovog transfera. Svi smo na kraju rekli istu stvar - zabraniti ašikovanje sa igračima prije prijelaznog roka. Želiš dovesti igrača - ok. Ali, pričaj s njim i njegovim menadžerom tek nakon završetka sezone i početka prijelaznog roka. Manje će boljeti.

Ovako je Dortmund doživio dvostruki udarac - ostao bez najboljeg igrača i vjerovatno jednog od onih koji će obilježiti narednu deceniju u fudbalu, a može ostati i bez finala LP-a, jer će atmosfera biti narušena nakon ove vijesti.
Goetzea ne mogu i ne želim braniti. Ipak je riječ o dvadesetogodišnjaku sa veoma dobrim primanjima. Hej, 2x uzastopno si osvojio Bundesligu, imaš status božanstva, odličnu platu i odlaziš u Bayern. Ne u Real, ne u Barcelonu, već u Bayern. Da je kojim slučajem umiješan neki španski div, navijači bi lakše prihvatili ovu odluku. Jbg, možda se želi dokazati u drugoj zemlji, brćkati se na bolje uređenim plažama, maziti sa tamnijim manekenkama... Da se razumijemo, ja i dalje Goetzeu želim sve najbolje, ali ovim potezom je odgurnuo mnogo navijača od sebe. Ne samo Dortmundovih, već i onih neutralnih (posebno mrzitelja Bayerna

).
I, yebem ti tih 37 miliona. Koga dovesti za te pare? Ko može koliko-toliko biti dostojna zamjena za Goetzea? De Bruyne? Šta i kad ode Lewandowski? Šta kad se sutra Reus odluči za odlazak (i on ima klauzulu)? Hoće li opet krenuti ispočetka, samo sa nešto boljom osnovicom? Puno upitnih rečenica pred Dortmundovim navijačima. Vjerujem da im nije lako.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”