BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Lokos19
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Lokos19 » 23 apr 2013, 14:00

ledar je napisao/la:Mislim da se oko odštetne klauzule ne shvaća da se radi o sporazumu dviju strana. Gotzeu je ugovor isticao 2014-te, mogli su mu npr. staviti klauzulu na 100 milja ili ponuditi ugovor na 10 godina, ali ne bi potpisao.
pa ako nebi htjeo odma ga prodat, chelsea je tad nudio cak 45 miliona...
i mirna bosna

ti si znaci za to da se pristaje na ucjene? ...i da igraci diktiraju ugovore?
sta mislis jel rumenko dozvolio ikakvu klauzulu?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2013, 14:00

Sto je najgore opet nista nece nauciti...isto ovako ce otici i Reus,Hummels,Gundogan.

Dzaba sad i da dovedu Messi-ja kad ce mu staviti klauzulu na 15 miliona i on ce otici prvom prilikom...

Gotze je poletio za parama i neka je...ali moglo se to i malo drugacije odigrati a ne ovako dan prije 1/2 finala.
U zivotu mu zelim sve najbolje...samo van fudbala-da hoce s bayernom trecu ligu igrati.

I naravno da podrzavam Barcelonu veceras...liga me vise apsolutno ne zanima.

U Bayernu zaboravili kako su pali zajedno sa padom kvalitete ostalih bundesligasa kad su 10 godina harali ligom a nisu mogli meda u europi i sad zahvaljujuci jakoj Borusiji Bayern napravi tim mozda i najbolji ikad.Ali neka...nek' dominiraju kao Celtic u Skotskoj samo da vidimo kako ce se to odraziti na broj titula van ove smijesne lige..

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 23 apr 2013, 14:01

Watzke se opasno zaigrao sa Ulijem, nije mu to trebalo :P
Samo, ne serite Bayernu ništa, svakako ste morali očekivati da će Mario napustiti klub u naredne 2-3 godine.Znali ste to svi od reda.Iako vas većina to nije htjela prihvatiti kad vam se "crtalo" ovo je bio jedini mogući scenario."Malo" mi je žao i nadam se da će Klopp uspjeti motivirati ekipu i naći dostojnu zamjenu ali Bayern je samo uradio ono što bi svaki normalan klub uradio.Štaviše, dobra stvar, njemački talenat ostaje u domovini a neće "propadati" u Realu ili negdje vani. ;)

P.S. Reus nakon vijesti tražio muzičku:
[youtube][/youtube] :P
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 14:02

KSIVLE je napisao/la:
Prle je napisao/la:
Još samo prije 3 mjeseca je ovo izjavio:

http://www.bild.de/sport/fussball/mario ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

I šta reći sada o tom plaćeniku. Nosi to smeće odmah sada iz kluba.
koja mizerija. mali licemjerni crv. :lol:
UH je 2005-te izjavio sljedece:
„Ich weiß, dass das doof ist. Aber ich zahle volle Steuern“
http://www.bild.de/sport/fussball/bayer ... .bild.html

Od Subote znamo da ovo nije istina...Tek nakon ovakvih transfera covjek shvati kakvi su igraci Gerrard, Totti, de Rossi itd itd.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 apr 2013, 14:03

Sportfanatik je napisao/la:Pa zar svaki od nas ne bi osvojio sve s Bayernom sljedeće sezone. Realno.

Što nije otišao u Englesku i tamo se dokaže, Mourinho je u svakoj državi dokazao svoju klasu
Gvardiola je mudar lik, iznimno mudar.

Ako je dovodjenje Gecea njegova zamisao, odajem priznanje. Dovedes vrhunskog igraca i razvalis glavnog konkurenta za titulu. Moras biti bogalj u mozak i ne osvojiti titulu, kao sto je bio slucaj u Barsi :mrgreen: .

Pitanje je da li ce Pep ikada prihvatiti pravi izazov i doci u EPL :mrgreen: :twisted: !
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 23 apr 2013, 14:05

adnan24 je napisao/la:Sto je najgore opet nista nece nauciti...isto ovako ce otici i Reus,Hummels,Gundogan.

Dzaba sad i da dovedu Messi-ja kad ce mu staviti klauzulu na 15 miliona i on ce otici prvom prilikom...

Gotze je poletio za parama i neka je...ali moglo se to i malo drugacije odigrati a ne ovako dan prije 1/2 finala.
U zivotu mu zelim sve najbolje...samo van fudbala-da hoce s bayernom trecu ligu igrati.
I naravno da podrzavam Barcelonu veceras...liga me vise apsolutno ne zanima.

U Bayernu zaboravili kako su pali zajedno sa padom kvalitete ostalih bundesligasa kad su 10 godina harali ligom a nisu mogli meda u europi i sad zahvaljujuci jakoj Borusiji Bayern napravi tim mozda i najbolji ikad.Ali neka...nek' dominiraju kao Celtic u Skotskoj samo da vidimo kako ce se to odraziti na broj titula van ove smijesne lige..
UVIJEK SAM VAM SVIMA GOVORIO J.EBO VAS BAYERN , KAKVA LIGA KAKVI BAKRACI ....SAMO DORTMUND I **** SVE OSTALO !!!
ENES JE MRTVE GAZIO DA BI DO USPJEHA DOSAO, SJETITE SE SAMO AFERA SA DAUMOM I SVEGA NAKON TOGA...JEDNOM SMRAD UVIJEK SMRAD !!!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 23 apr 2013, 14:09

Sportfanatik je napisao/la:Koja je šup..čina ispao ovaj Gotze, stvarno mi nije jasan, ima li on nekih problema u glavi.

I sad neki imaju obraza tvrditi da je Guardiola velik trener
Pa ovo je upravo dokaz da je veliki trener.Kako mu se gradi ekipa prema vlasititm zeljama to je nevjerovatno. ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 23 apr 2013, 14:11

Ma Klopp je za Pepa strucnjak :D

Pep radi kao na igrici uzme najbolji klub u ligi i osvaja trofeje, evo sa Bayernom ce imat naredne 2-3 sezone komotno bez problema može osvajati ligu :!:

Jednostavno Barcu je vodio u najboljim danima, sad ce Bayen voditi u najboljim danima i eto ga velikan :lol:

Trebao je preuzeti QPR i iscupat ih iz ispadanja ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 23 apr 2013, 14:12

HzBvB

Razumijem tvoju ogorcenost i da u ovom trenutku razmisljas pod emocijama.

Mislis li da bi neki drugi covjek propustio dovesti igrace koje dovodi Henes da mu se ukazi prilika?

Fergi je doveo Persija bez imalo griznje savjesti, doveo bi i Dzerarda da je mogao... Aj neka dovede Terija. Dovest ce malo morgen. Celzi nije pao nisko kao Arsenal.

Uli koristi slabost Dortmunda za koju je odgovorna uprava a ne Sahin, Kagava, Gece, Levandovski ili bilo koji drugi igrac koji ce sutra otici na slican nacin.

Neka se ugledaju na Totenhem, Lion, Porto i Benfiku ako zele pametno prodavati, te na Junajted, Celzi i dr. ako zele biti veliki klub.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 14:12

ovo je tema o dortmundu, ne o guardioli, barci, premu i primeri. **** sa tim spamom odavde. :twisted:
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 apr 2013, 14:15

Ja se još uvijek nadam da od ovog neće bit ništa, te da smo svi pošteno istrollani od strane Bilda, Bayerna, Dortmunda, Watzkea i samog Goetzea. :mrgreen:

Činjenica je da je ovo veliki udarac; ne samo za Dortmund, nego i za cijelu ligu. Opet možemo svjedočiti Bayernovoj dominaciji, ali i padu njemačkih klubova u evropskim takmičenjima. Iskreno, ne bih volio da se to desi, ali velike su šanse da nas upravo to čeka. :?

Danas sam sa navijačima Bayerna i Dortmunda vodio raspravu oko ovog transfera. Svi smo na kraju rekli istu stvar - zabraniti ašikovanje sa igračima prije prijelaznog roka. Želiš dovesti igrača - ok. Ali, pričaj s njim i njegovim menadžerom tek nakon završetka sezone i početka prijelaznog roka. Manje će boljeti. :D Ovako je Dortmund doživio dvostruki udarac - ostao bez najboljeg igrača i vjerovatno jednog od onih koji će obilježiti narednu deceniju u fudbalu, a može ostati i bez finala LP-a, jer će atmosfera biti narušena nakon ove vijesti. :cry:

Goetzea ne mogu i ne želim braniti. Ipak je riječ o dvadesetogodišnjaku sa veoma dobrim primanjima. Hej, 2x uzastopno si osvojio Bundesligu, imaš status božanstva, odličnu platu i odlaziš u Bayern. Ne u Real, ne u Barcelonu, već u Bayern. Da je kojim slučajem umiješan neki španski div, navijači bi lakše prihvatili ovu odluku. Jbg, možda se želi dokazati u drugoj zemlji, brćkati se na bolje uređenim plažama, maziti sa tamnijim manekenkama... Da se razumijemo, ja i dalje Goetzeu želim sve najbolje, ali ovim potezom je odgurnuo mnogo navijača od sebe. Ne samo Dortmundovih, već i onih neutralnih (posebno mrzitelja Bayerna :mrgreen: ).

I, yebem ti tih 37 miliona. Koga dovesti za te pare? Ko može koliko-toliko biti dostojna zamjena za Goetzea? De Bruyne? Šta i kad ode Lewandowski? Šta kad se sutra Reus odluči za odlazak (i on ima klauzulu)? Hoće li opet krenuti ispočetka, samo sa nešto boljom osnovicom? Puno upitnih rečenica pred Dortmundovim navijačima. Vjerujem da im nije lako. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 apr 2013, 14:18

BVB od strane policije u Dortmundu zatrazio da osigurava danasnji trening koji pocinje od 16.30 h, jer se boje eventualnih ispada navijaca.

Ne znam koji qurac doticni uopste trenira i nije valjda Klopp GLUP da ga sutra uvrsti u sastav.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 apr 2013, 14:19

amerosm je napisao/la:Ne znam koji qurac doticni uopste trenira i nije valjda Klopp GLUP da ga sutra uvrsti u sastav.
Jeste, baš je glup što će dozvoliti najboljem igraču da igra protiv Reala. :roll: Klopp nema veze s ovim, njegovo je da protiv Reala izvuče najbolji mogući rezultat, a ne da se inati k'o pojedini navijači Dortmunda koji bi svojim dojučerašnjim igračima slomili obje noge i poželjeli dugu bolest i tešku smrt. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

FOURTHOFFICIAL
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la FOURTHOFFICIAL » 23 apr 2013, 14:20

Goetze i van Pussy- ista sorta. ;)
Seo rušilac - Inače,momak je legenda,mislim na Sea

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 23 apr 2013, 14:21

Valencia je napisao/la: Mislis li da bi neki drugi covjek propustio dovesti igrace koje dovodi Henes da mu se ukazi prilika?

10 godina smaraju o tome kako im treba bolja konkurencija u ligi i da je to razlog sto nisu napravili u europi dobar rezultat jedan duzi period(za njihove standarde)...Imaju novce da dovedu 99% igraca koji ne igraju u Bundesligi ali jok...dovedi Neuera,Gotzea,Reusa,Draxlera...

Ne treba Gotze da igra sutra...pa citav stadion ce ga izvizdati...to nikako ne moze valjati ekipi,bez obzira na njegov kvalitet.

P.S. Za ovu cijenu BvB je mogao dovesti 105 Kagawa :lol: :lol:
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 23 apr 2013, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 23 apr 2013, 14:21

Koje su sad alternative ? Sta vi mislite ... Ne trosite dzaba rijeci o kuronji otiso dovidjenja prijatno i to je to ha ya ... IDEMO DALJE bila su i gora i teza vremena imamo 40 milki od njeg ... Da li je realno i moguce da dovedemo Isca kao zamjenu za njeg ? Da li mozemo dovest Dzeku za Lewu ... Kakve jos alternative imamo ? Iskreno ja bi Schurrlea volio al nema nist od tog neda Voller nama to on ide u Celski ... I nemojte se dzaba nadat da sutra kuronja nece igrat on na nasu zalost sutra igra ... Dakle Isco, Dzeko, De Bruyne, Herrmann, Diouf ... Po meni trebaju 2 igraca koja mogu zamjenit Lewu i Gotzea a to u ovom trenuntku naspram nasih mogucnosti mogu bit samo Dzeko i Isco . Koliko je to moguce i realno sta vi mislite ? Dzeko bi mozda i mogao al Isco daj boze ... Iskreno zao mi je sad Reusa i to pravo bgm ...
BvB Echte Liebe !!!

Neutralan88
Kontakt:

Post Postao/la Neutralan88 » 23 apr 2013, 14:21

Al stvarno koja glupost svega, ujesto da se raspravlja o utakmicama Njemackih klubova dešava se pad Njemacki klubova..

Imam osjecaj da ce Bayern izgubiti veceras i svi navijaci ce hladno reci iduca sezona u LP je naša i to je to

Dok sa druge strane navijace BvB više boli odlazak Maria nego npr ispadanjem od Reala iz LP..
Sutra ce se posvetiti psovkama na racun Gotzea ko da ce ko još pratiti susret sa Realom.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 apr 2013, 14:22

naravno da bi bilo glupo psihički rastresenog igrača kojeg cijeli stadion mrzi više nego ikog staviti u momčad.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 apr 2013, 14:24

Bayern je opet pokazao svoju moć i klepio najboljeg igrača najljućem rivalu.Gotze je izrazio želju da pređe u Bayern i to treba poštovati.

Krivce ne možete tražiti u Bayernu i Gotzeu, nego u glupoj upravi BvB koja postavlja smiješne klauzule za najbolje igrače kao što je slučaj sa Reusom od 35 mil pa ovo će svaki klub platiti.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 23 apr 2013, 14:25

Neutralan88 je napisao/la:
Pep radi kao na igrici uzme najbolji klub u ligi i osvaja trofeje, evo sa Bayernom ce imat naredne 2-3 sezone komotno bez problema može osvajati ligu :!:

Jednostavno Barcu je vodio u najboljim danima.)
Uzeo je Barcu u raspadu sistema, poslije sezone u kojoj su zavrsili iza yednog Viljareala, i napravio od njih jedan od najdominantnijih i najboljih timova koji je ikada igrao fudbal, te je jedan od glavnih faktora zasto je Messi izrastao u mozda i najboljeg fudbalera ikada. Barca je te najbolje dane imala iskljucivo zbog Pepa, a preuzeo ih je kao sto sam vec rekao, u jednoj VEOMA kaoticnoj situaciji.

Ali eto, ima vas i dalje koji misle da je preuzeo tim u kojem su ruze cvjetale. Sto je meni prilicno tesko za shvatit.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.