BiH tenis
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: BiH Tenis
tako reci... FINALE !

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
-
Vandelanoite
- Kontakt:
a sad Mejdan i 10000 ljudi.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
1. zona bi bio ogroman uspjeh, a Litva nije neprelazna prepreka.
Spora podloga bi bila apsolutno logican izbor protiv Litavaca. Svi igraci im imaju negativan score na clay.. Ja se uvijek drzim filozofije da ekipe sa juga trebaju igrati na sporoj zemlji kad igraju protiv ekipa sa sjevera, to uglavnom prolazi. To je neka osnovna filozofija, igraci na ovim prostorima su skolovani na zemljasi za razliku od ovih sa sjevera.. Druga je stvar ekipa tipa Hrvatska gdje su u rosteru igraci visoki preko 1,90.. A i Hrvatska cesto igra na clay court.
Spora podloga bi bila apsolutno logican izbor protiv Litavaca. Svi igraci im imaju negativan score na clay.. Ja se uvijek drzim filozofije da ekipe sa juga trebaju igrati na sporoj zemlji kad igraju protiv ekipa sa sjevera, to uglavnom prolazi. To je neka osnovna filozofija, igraci na ovim prostorima su skolovani na zemljasi za razliku od ovih sa sjevera.. Druga je stvar ekipa tipa Hrvatska gdje su u rosteru igraci visoki preko 1,90.. A i Hrvatska cesto igra na clay court.
Ma sve je to jasno, ali na šljaci ćemo neutralisati Bašića, to je po meni problem.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Čestitke Bašiću, nisam ispratio tenis jučer, zaboravih
Bravo momčino !
Bravo momčino !
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
lucif3R666
- Kontakt:
zanima me , imal kakvu financijsku korist nasa reprezentacija ako udje u A diviziju ili gdje vec
dali atp nagradjuje ??
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!
Davis Cup nema veze sa ATP, ITF je organizator. Da, ima neka lova, ali mislim da je to sića obzirom da je riječ o tenisu. Prije par godina su se igrači Indije bunili zbog načina na koji je njihova teniska federacija vršila raspodjelu novca.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Damir u srijedu igra, a Mirzin sljedeći turnir je kvale za ATP 250 Bukurešt, koji počinje 21.04.2014. 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Dobro je. Mislio sam da ce odmarati do sljedeceg meca u Davis Cupu.Unofficialpage je napisao/la:Damir u srijedu igra, a Mirzin sljedeći turnir je kvale za ATP 250 Bukurešt, koji počinje 21.04.2014.
Evo jedan stari link, kad je Karlovic otkazao Davis cup zbog raspodjele novca (Hrvatski savez je davao igracima prema kriteriju tko najvise igra, a Karlovic je trazio da svi dobiju isto bez obzira da li igraju ili sjede na klupi)Virtu4l je napisao/la:Davis Cup nema veze sa ATP, ITF je organizator. Da, ima neka lova, ali mislim da je to sića obzirom da je riječ o tenisu. Prije par godina su se igrači Indije bunili zbog načina na koji je njihova teniska federacija vršila raspodjelu novca.
http://www.24sata.hr/tenis/davis-cup-ra ... lara-24695" onclick="window.open(this.href);return false;
dakle, eto kakve se cifre vrte. 50.000 dolara dobije savez, i onda se to dijeli kako se dogovore. Ovdje je podjela bila 50% savez 50% igraci, da svi dobiju jednako to je 5000$ po igracu.. Neki savezi mozda daju veci dio igracima, neki daju manji..Savezu bi pripalo 25.000 dolara za meč protiv “Otočana”, reprezentativcima još toliko. Dakle, svaki bi dobio oko 5000 dolara.
Sad je pitanje da li se svugdje daje takva cifra, ili ovisi o rangu. Ovdje je bila rijec o play off rundi, u svjetskoj grupi se mozda djeli veci novac, a u nizim divizijama manji..
Damir uskoro pocinje svoj mec protiv Rufina: " onclick="window.open(this.href);return false;
5-3 za Damira
6:4 prvi set, bravo Damire !!
Set 6-4, a pri rezultatu 5-3 je servirao za set. Naravno to je sjeb'o(nista novo). Damir je imao break zaostatka pri rezultatu 3-2, no onda je napravio seriju od 2 breaka. Uglavnom, ovo ne bi trebao prokockati. Bolji je, ali opet...
3-1 za Damira u 2. setu.
3-1 za Damira u 2. setu.
Kakav poen za 30:0
Kako se raspade ovaj Rufin. Da nema bosanske krvi?
Kako se raspade ovaj Rufin. Da nema bosanske krvi?
Zadnja izmjena: _dreamer_, dana/u 09 apr 2014, 10:42, ukupno mijenjano 1 put.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)
6-4 6-1 
Sljedeci protivnik je bolji iz duela Gerasimov - Vagnozzi
Sljedeci protivnik je bolji iz duela Gerasimov - Vagnozzi
Zadnja izmjena: BegAx, dana/u 09 apr 2014, 10:46, ukupno mijenjano 1 put.
6:4 6:1
Napokon jedan rutinski mec
Napokon jedan rutinski mec
odlican drugi set Damira, gledao sam dosta njegovih meceva, ali ovo u drugom setu je bilo sjajno... Mozda bi mogao daleko dogurati na ovom turniru i vidi se da je zemlja njegova podloga...
- legenda reala
- Kontakt:
svoj najbolji tenis Damir je igrao na onom turniru u Kosicama, meč protiv Souze je nešto najbolje od Damir bilo, na trenutak sam pomislio da Nadal igra a ne Damir 
Zadnja izmjena: legenda reala, dana/u 09 apr 2014, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Ima li neko cijeli mec protiv rufina da se pogleda,da nije ko snimio slucajno *?
FK Sarajevo !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.