LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Epidaurus » 05 nov 2016, 04:24

Koji poster Nancea preko Westa jbt :ljepota: :ljepota: :ljepota:

Ma i oni fulaju dosta, a i odbrana je fakat dosta dobra. Lijep pritisak na loptu stvarno. Ingramova duzina je defanzivno brutalna, al to nije da nismo znali :kafa:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 nov 2016, 04:47

Dajte nam sta jace, dosadilo nam ovako rastavljat ove supertimove :kafa:

Coach Luke vraca Showtime tamo gdje pripada :kafa:

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 05 nov 2016, 04:54

Propustim pobjedu protiv Atlante jer sam nocna i propustam ovu igru protiv Warriorsa takoder zbog nocne :plac:

Gdje ima snimke tekmi? :)

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 nov 2016, 04:57

Bice ovdje vjerovatno:

http://nbahd.net/

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 nov 2016, 06:21

Oh kako velicanstvena partija i velicanstvena pobjeda, majko moja :ljepota:

Od starta smo vodili iako u prvoj cetvrtini napad nije bio toliko dobar (ali zato ovakav atomski napad bio zadrzan na 15 poena). Druga cetvrtina zato samo takva napadacka eksplozija. 41 poen za cetvrtinu ali smo i primili 34. Nance pokazuje zasto je ljubav i zasto nema cijenu. Brutalno prekucavanje Westa, cak ga je i vrlo lijepo pomilovao po glavi :kafa:

Drugo poluvrijeme smo odlicno bili poceli, Russell imao par hardenovskih momenata ali i GSW se budi s druge strane. Izdrzavamo taj nalet (brutalna trica Russella preko Thompsona pod faulom koji nije sviran) i onda je sve lakse bilo. Probudio se GSW jos jednom bio ali nedovoljno. JC i Lou s klupe su bili previse dobri. Pogotovo Lou. O kako je samo izvlacio faulove, kako je pogadjao suteve iz driblinga kad god je trebalo. Odlicna igra, definitivno jak kandidat za najboljeg 6. igraca lige.

Ingram odradio solidnu utakmicu. U napadu jos uvijek fali te snage da zavrsava bez vecih problema ali je odbrana odlicna. Veceras ga nije isao ni sut iako je imao dosta dobrih situacija. Da se vratim na odbranu; njegova duzina je tu zaista prebrutalna. Odlicno cita igru i to mu omogucava da presijece dosta pasova. Takodjer lijepa rola i u razigravanju, mogao je imati jos koji asist da su ostali pogadjali. Napreduje, ocekujem da nakon AS pauze preuzme ulogu startera Dengu, ako ne i prije cak.

D'Lo je bio fenomenalan. Uz Loua najbolji igrac utakmice po meni. Nevjerovatno zrelo i pametno je igrao u 3. cetvrtini kad su ga pritiskali sa svih strana. Cesto su to bili Klay i Green ili Klay i Durant. Mnogo mnogo duzine za boriti se. Russell je tu odlicno odgovorio, nije u tom periodu napravio nijednu jedinu gresku, namjestio je dosta otvorenih suteva i pogadjao bitne suteve. Prava steta sto mu je izasla ona trica u trecoj cetvrtini kad se rijesio Stepha ko malog dijeteta i onaj floater kad se Klaya rijesio ko amatera kakvog crossoverom. Fenomenalan bek zaista, svakom utakmicom sve bolje i bolje igra. Da nismo imali idiota od trenera prosle godine vjerovatno bi ovakve igre dosle i ranije. Volio bih vidjeti jednu utakmicu da mu Luke pusti da malo vise forsira i gleda svoj sut, vec sad po meni ima 20+ poena u rukama svaku vece.

Randle takodjer odlican. Imao je onih svojih klasicnih momenata kada zeli previse i nemoguce ali to je puuuno bolje nego prosle godine i u predsezoni. Znali smo da je odlican skakac a pokazuje dobar napredak i defanzivno za razliku od predsezone kad je izgledao totalno izgubljeno tu. U napadu lijepo i efikasno, kao sto vec rekoh bez previse glupih suteva i glupih pokusaja. Takodjer pogodio jedan dosta bitan skok sut s linije slobodnih kad su se ovi priblizavali.

Nance je opet bio ljubav. Svuda ga ima. Skace, brani, zakucava, dodaje, ma sve. Klasicni igrac koji radi sve one male stvari za pobjedu i pravi pravcati dragulj kojeg smo nasli na kraju prve runde. Petorka s njim i Randleom pod kosem izgleda odlicno.Obojica itekako mobilni i sposobni preuzeti vecinu bekova, a u napadu dovoljno opasni i kao rolleri i kao skakaci. Neprocjenjiv igrac. Ono brutalno prekucavanje Westa ce se vrtiti narednih dana.

Luke kao Luke. Opet doktorski. Opet utakmica odlicno pripremljena. Protok lopte strasan. Timeoutovi pravovremeno pozivani. O slobodi koju je dao igracima se vise i ne mora pricati. Strasan trener u najavi. Volio bih da dadne malo vise prostora petorci D'Lo-JC-Ingram-Randle-Nance jer mislim da bi izgledala itekako dobro. Neka nasa verzija petorke smrti :kafa: I naravno #InLukeWeTrust #BringTheShowtimeBack #MakeLakersGloriousAgain #TheNextZenMaster

Hvala vam momci na predivnoj partiji, uzitak vas je gledati bio i do sada, a ova utakmica je samo vrhunac tog uzitka. Nakon 6 utakmica smo na 3-3, nije lose za ekipu kojoj se predvidjala borba za 1. pick :kafa:

I da, "mala" napomena, ostavili smo Stepha bez pogodjene trojke na tekmi prvi put nakon 157 utakmica. Nelose.

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 05 nov 2016, 06:30

Epi hvala na ovakvim postovima poslije tekmi. Sad na miru mogu otici spavati a onda kad ustanem pogledati snimku ili sto vec :salut:

filip13

Post Postao/la filip13 » 05 nov 2016, 07:33

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 05 nov 2016, 09:54

Rano je jos bilo sta pricati, medjutim evidentno je to da smo proslih sezona ove utakmice protiv najjacih gubili i prije nego bi izasli na parket. Do sad najvise sto mi se svidja je pored protoka lopte, cinjenica da je Walton uspio staviti Loua i Swaggya pod kontrolu. Pogotovo Lou sjajno izgleda kad igra racionalno i za ekipu, dok je od Younga dovoljno da se ne ispucava previse. A Clarskon i Nance su nevjerovatne kradje, kad pogledam draft izbore u zadnjih par godina, jedino bih Lavinea birao ispred Randlea, sve ostalo je maksimum maksimuma.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 nov 2016, 11:05

Svaka cast momcima na sinocnjoj predstavi :clap: :clap:

Naravno da ce u ovoj sezoni biti jos padova, ali najbitnije je da Walton i ekipa steknu dodatno iskustvo kako bi naredne sezone mogli napasti PO.

Takodjer izjava Randle-a nakon utakmice govori sve:
“He’s put the world of confidence in us,” Randle said of Luke. “Trusts us every day to go out there and make plays and play the right play. He’s put the power in our hands as a player to be a leader in the team and hold each other accountable. I don’t know, man. I love the guy.”
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 05 nov 2016, 11:21

Kakve su šanse za seriju 8 - 0 ? :hmmmmm: : Dallas , @Sacramento, @New Orleans, @Minnesota, Brooklyn

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 07 nov 2016, 16:36

Showtime is back, baby! :njanjanja:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 nov 2016, 20:51

Da nekim slucajem potpisase DeRozana i Hasu umjesto Mozgova, Denga i Swaggya, gdje bi kraj bio. :roll:

D'Angelo - DeMar - Ingram - Randle - Hassan, sa klupe imas Clarksona i Loua kao savrsene sixth man igrace + Larry Nance.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 08 nov 2016, 00:00

Jedna stvar me nervira kod Russella a to je manjak agresivnosti s loptom i precesto "zadovoljavanje" sutem s poludistance umjesto da ide na ulaz. Ja bih to razumio da on nema neki odraz i duzinu al on je za jednog playa itekako velik i ima dosta dobar odraz (30,5 incha iz mjesta i 39 iz zaleta). Samo na racun tijela i odraza bi trebao puno puno cesce ici na ulaz i bez problema bi mogao izboriti solidan broj slobodnih bacanja. Sinoc ga protiv Sunsa nije isao sut (vidio sam nesto na kraju da mu je ruka umotana bila, sad jel zbog toga ne znam) al on nikako nije pokusavao ici na obruc. On zaista ima predivnu igru i talentom i osjecajem za igru je miljama ispred svih nasih bekova al mora jednostavno cesce napadat obruc i biti agresivniji. Dosta cesto pokazuje hardenovske poteze na terenu u napadu (onako lagano igranje kosarke i fenomenalni pasovi u tranziciji) i ocekujem od njega da u toku sezone pronadje konstantu i na redovnoj bazi pocne nositi ekipu kao u onim utakmicama protiv Hawksa i GSWa ili veci dio predsezone. Sreca je sto imamo fenomenalnog Lukea, sto on konstantno komunicira s Russellom na svim prekidima i ima veliko povjerenje u njega.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 nov 2016, 10:23

Steta zbog sinocnjeg poraza protiv Mavsa, kojeg bih opisao kao djeciju bolest...

Najvaznije ce biti da i igraci i Walton iz ovoga izvuku svoje pouke i vec u narednoj utakmici isprave odredjene nedostatke.

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 09 nov 2016, 17:12

Veliki padovi u igri sinoć. Na trenutke maestralan protok lopte, nakon toga dubioza 4-5 minuta i sve tako po nekoliko puta. Tako se utakmica ne može dobiti, doduše i onom lažnom curryu je sve upadalo sinoć. Barnes pokazao klasu i sam nas prevagu donio. Kod Lakersa po meni Clarkson najbolji, uz prvo poluvrijeme Younga, u drugom nije postojao.
Viva la France, as they say in Rome.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 09 nov 2016, 22:36

potpuno je nerealno očekivati da mi kao ekipa od 20 pobjeda sezone, budemo favoriti iz noći u noć protiv i PO ekipa kakva Dallas sigurno jeste samo sa nešto sporijim početkom... ok protiv ovih polovnih ekipa tipa suns, sixers, ali PO ekipe su nešto drugo... sigurno da će biti dosta oscilacija i padova u igri kao npr. dobijanje GSW, pa zatim prokockati pobjedu od 15-20...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 nov 2016, 11:18

Kakva predstava sinoc u drugom poluvremenu i zadrzavanje protivnika na samo 36 poena u istom :tokralju: :tokralju:

Luke Walton je opet napravio odredjene prilagodbe koje su nas odvele na pobjednicki kolosijek i ukoliko ovako nastavi siguran sam da ce biti medju top kandidatima kada COY nagrada u pitanju.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 11 nov 2016, 12:33

:bow: :bow: :clap: :clap: :clap: :clap:
Jesam li jedini koji stidljivo pocinje razmisljao o PO :P

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 11 nov 2016, 12:53

Ni o cemu ne razmisljam, ovo je jos uvijek sve mali uzorak. Mene samo raduje evidentan napredak Randlea, lik kojeg su svi pljuvali, vrijedjali, govorili da je najgluplji igrac lige, odjednom ponovo izgleda kao buduci all star.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

PaskalHens
Kontakt:

Post Postao/la PaskalHens » 11 nov 2016, 15:24

Al' kakav potez Waltona sa izbacivanjem D'angela u drugom poluvremenu. Toe prelomilo utakmicu, frajer je privatizovao u prvom poluvremenu tekmu. On i randle. Ako nisu posljednjih 5 minuta prvog poluvremena samo njih dvojica imali dodira sa loptom, evo glave.

Ono što mi se ne sviđa kod Randlea što srlja i zabija se u igrače i onda izbacuje neke kretenske šuteve, ostalo je odlično. Malo manje da se loži na DGreena i sve pet. Lou i Swaggy donijeli pobjedu svojim poenima. Deng sad za sad promašena investicija, leš pravi. Ostali ok manje više.
Viva la France, as they say in Rome.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 30 gostiju.