Nije problem rezultata, pratio sam i ja Slobodu u prvoj federalnoj kad je bilo 50 ljudi. Nego je problem toga što će ugasiti klub kao što su Ditu a ti ćeš prvi pratiti "Slobodu 1919" i pozivati narod da ga prati jer ti to tvoja politička opcija nalaže.tuzlak1987 je napisao/la:
Jest eto ja stitim necije interese. Sloboda tone od 92" i opet ce biti tu, uopste me ne interesuju finansije i trofeji. Kada sam poceo da navijam za Slobodu nisam nista ni znao o tim stvarima, mene interesuje da je to Sloboda. Koja je liga, pozicija na tabeli. Nije mi bitno, to je dio mog identiteta.
Sto se tice politicke strane moze gledati kako ko zeli. Tacnije sve ovo se moze gledati iz ugla gradjana koji voli grad Tuzlu. Recimo ako volite zasto bi pustali Tusanj u privatne ruke? Zasto ovo ne gledate to na nacin da odredjeni ljudi vec godinama prave pritisak preko Slobode kako bi dosli do njega.
Zasto vas ne interesuju suplje o stadionu od 50 miliona, kako ne vidite placene novinarske clanke od 20 KM, kako ne vidite da ce ti isti ljudi sa tribina da glasaju za odredjenu politicku opciju, kako ste tako ljuti na dugove drugih uprava i ne vidite dugove koji su Slobodi pravljeni u periodu 2013-2016 (neka 4 miliona). Zato se stalno protura ta prica "Sloboda tone". Ko je gura u medije? Bas tada 2016. i kako nice Sloga poce i ta prica.
Na kraju ako vam ne smetaju dvadesetogodisnje kradje Slobode u PL, macehinski tretman saveza prema klubu i to sto klub nema svoje predstavnike u savezu vec poltrone iz TK. Ako vam ne smeta ni to sto je Tuzla izolovana od ostatka drzave jer se ne uklapa u trokut politiku onda mozete zajedno sa sefom do Kakira da mu pocuclate. I onda u Zelju na cevape.
Opet ti kažem, da se sutra Tuzla ugasi bilo bi mi svejedno. Tako da me taj stadion od 50 mil. ne zanima. Svejedno mi je ko za koga glasa. Drago mi bude kad pobijede i to je sve. U svakom slučaju ostat će stadion u Simin Hanu, djeca neće biti na ulici, neko će kupiti to i otvoriti školu fudbala. Sasvim dovoljno od čitave priče. Jedino ako ne dođete bagerom da ga rušite.
Mani me te autonomaške, Fikret Abdić priče, ako ti se ne sviđa Bosna napusti je.

Madal je napisao/la:Naravno da jeste kad su nam tu bila braća odnosno tuzlanski Srbi
Pa ko vas bre zavadi pa ti braca odoše 92. a ?