FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

VolimTz
Kontakt:

Re: FK "Sloboda" vs. FK "Tuzla City"

Post Postao/la VolimTz » 25 sep 2019, 01:18

tuzlak1987 je napisao/la:
Jest eto ja stitim necije interese. Sloboda tone od 92" i opet ce biti tu, uopste me ne interesuju finansije i trofeji. Kada sam poceo da navijam za Slobodu nisam nista ni znao o tim stvarima, mene interesuje da je to Sloboda. Koja je liga, pozicija na tabeli. Nije mi bitno, to je dio mog identiteta.

Sto se tice politicke strane moze gledati kako ko zeli. Tacnije sve ovo se moze gledati iz ugla gradjana koji voli grad Tuzlu. Recimo ako volite zasto bi pustali Tusanj u privatne ruke? Zasto ovo ne gledate to na nacin da odredjeni ljudi vec godinama prave pritisak preko Slobode kako bi dosli do njega.
Zasto vas ne interesuju suplje o stadionu od 50 miliona, kako ne vidite placene novinarske clanke od 20 KM, kako ne vidite da ce ti isti ljudi sa tribina da glasaju za odredjenu politicku opciju, kako ste tako ljuti na dugove drugih uprava i ne vidite dugove koji su Slobodi pravljeni u periodu 2013-2016 (neka 4 miliona). Zato se stalno protura ta prica "Sloboda tone". Ko je gura u medije? Bas tada 2016. i kako nice Sloga poce i ta prica.

Na kraju ako vam ne smetaju dvadesetogodisnje kradje Slobode u PL, macehinski tretman saveza prema klubu i to sto klub nema svoje predstavnike u savezu vec poltrone iz TK. Ako vam ne smeta ni to sto je Tuzla izolovana od ostatka drzave jer se ne uklapa u trokut politiku onda mozete zajedno sa sefom do Kakira da mu pocuclate. I onda u Zelju na cevape.
Nije problem rezultata, pratio sam i ja Slobodu u prvoj federalnoj kad je bilo 50 ljudi. Nego je problem toga što će ugasiti klub kao što su Ditu a ti ćeš prvi pratiti "Slobodu 1919" i pozivati narod da ga prati jer ti to tvoja politička opcija nalaže.

Opet ti kažem, da se sutra Tuzla ugasi bilo bi mi svejedno. Tako da me taj stadion od 50 mil. ne zanima. Svejedno mi je ko za koga glasa. Drago mi bude kad pobijede i to je sve. U svakom slučaju ostat će stadion u Simin Hanu, djeca neće biti na ulici, neko će kupiti to i otvoriti školu fudbala. Sasvim dovoljno od čitave priče. Jedino ako ne dođete bagerom da ga rušite.

Mani me te autonomaške, Fikret Abdić priče, ako ti se ne sviđa Bosna napusti je. :wave:
Madal je napisao/la:Naravno da jeste kad su nam tu bila braća odnosno tuzlanski Srbi :thumbup:
Ovi ? Strasna su ti braca. Zovu li te na dernek ?

Pa ko vas bre zavadi pa ti braca odoše 92. a ?
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 25 sep 2019, 02:14

Tačno se vidi to bratstvo....iduće godine je druženje u jojinoj kafani na majevici...valjda ga zovnu
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 25 sep 2019, 02:21

Ama samo zajednicki iftar u Bratuncu <3
Vajta3 <3
Brlja+krmče kao kombo u papir <3

siminhanprvi
Kontakt:

Post Postao/la siminhanprvi » 25 sep 2019, 07:24

tuzlak1987 je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Pa Sloboda placa poreski dug drzavi na mjesecnoj bazi, a Sloga pravi utaju poreza evo vec druga godina. Da uleti inspekcija automatski bi postali top5 klub po dugovanjima drzavi.
Bujrum prijavi.

I da se sutra Tuzla ugasi a Azmir ispali u Ameriku Sloboda ce i dalje biti u qrcu. Funfact.
Nije poenta u kakvom je stanju Sloboda vec u tome da se vi dicite tudjim parama i predstavljate to kao vase zivotne uspjehe. Valjda eto tako se osjecate bitnijim. Sta meni treba da pratim Slobodu? Kospe i crveno-crni dresovi na terenu. Simpatizerima Sloge treba Ubiparip i dobri rezultati. Kada fanbaza zivi od zelje za rezultatima nema od toga nista, eto kao svi klubovi na svijetu su uspjesni rezultatski. Kako da ne.
I mene boli ona stvar da li ce Sloboda pobjediti i koja ce liga biti, ja znam da cu to pratiti do kraja zivota. Nije mi tu bitan ni Jasmin, ni Azmir, ni Senad niti neko cetvrti cime se vi zamarate. Da utjehu trazim u par trofeja, meni se Slobodina prica svidja daleko vise od Sloginog trofeja.

Samo u konacnici ja cu ostati na onom zapadu puno vise od trajanja projekta. Vratite Slogu za onih 50 ljudi u selu kojima je i znacila nesto bez rezultata i politike. Uz nedeljno pivo, kospe i druzenje. Eto to su ljudi kojima je bitna bila i znamo svi kako hodaju te vikend lige i da svako selo ima 50ak zaljubljenika.
Nije poenta u kakvom je stanju gorki nego vi...hahaha..Gorki se gasi a on o nama !
Sloga Simin Han = Tuzla City

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 25 sep 2019, 07:52

VolimTz je napisao/la:
Poenta je u tome sto se vise mrzi Sarajevo i Zeljo nego sto se voli Sloboda, isto kao sto se sada vise mrzi Azmir nego sto se voli Sloboda. Ima vas pojedinaca sto mazete ljudima oci Azmirom dok Sloboda tone, jer stitite interese odredjenih ljudi u ovom gradu. Ja samo hocu da se konacno okrenete sebi i da shvatite da vas niko ne ugrozava do vi sami sebe. Mnogi su progledali na vasoj temi, i pravo mi je drago. Ali ti, i jos par ljudi sto se javljaju ovdje nece nikada.

Ja sam pratio Slogu dok je igrala kantonalnu ligu, i bilo mi je ljepse nego sada, vise je sege bilo. To mi je klub iz mahale. Nisam morao do grada da bi ga pratio. Tako da ti ta prica pada u vodu, jer je jos bruka takvog svijeta, znam iz prve ruke.

I Simin Han je predgrađe a ne selo. Garant ti je bilo gradska zona dok su srbi tu bili.

bivsi vam vodja zeljin navijac eno izgleda i dan danas :lol: :crazy:
ne znam nit mogu tvrdit ista za druge, mogu samo u svoje ime pricat, fakat nikog ne mrzim, ni azmira ni slogu, sto bi ih mrzio?
jedno je fudbalsko forumsko prepucavanje a drugo stvarni zivot.
pretjeruje se ovde i s jedne i s druge strane.
fudbalsko prepucavanje da, ovo ostalo ko djeca...

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 25 sep 2019, 08:26

Jedan odojak za Madala i rahmetli dvokoraka<3
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 25 sep 2019, 09:54

VolimTz je napisao/la:
Madal je napisao/la:Naravno da jeste kad su nam tu bila braća odnosno tuzlanski Srbi :thumbup:
Ovi ? Strasna su ti braca. Zovu li te na dernek ?

Pa ko vas bre zavadi pa ti braca odoše 92. a ?
Naravno :njanjanja:
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 25 sep 2019, 09:57

Tuzlanski “komunisti” su najveci cetnici
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 sep 2019, 09:59

djulbastije je napisao/la:@TittyGorstak nabijem na tuKi milfaru Sadiku i off-set <3
Jel i ona iz Podrinja. Mislim nemoš se zvat Sadika a bit iz civilizacije.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 25 sep 2019, 12:16

Heller je napisao/la:
djulbastije je napisao/la:@TittyGorstak nabijem na tuKi milfaru Sadiku i off-set <3
Mislim da je iz CG.
Vajta3 <3

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 25 sep 2019, 12:51

djulbastije je napisao/la:
Heller je napisao/la:
Mislim da je iz CG.
Nije loše ko Podrinje al nije ni dobro.
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 26 sep 2019, 21:27

Sve je bolje nego to moj pobratime @Helco :D
Vajta3 <3

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 30 sep 2019, 19:15

Da ponovo pokrenemo temu
#Punoljetstvo

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 30 sep 2019, 19:24

Nije vam uredu što ste Spahu odpustili sad ga mi moramo prihvatiti. Očigledno vama pošteni ljudi kakav je on nisu u prvom planu. Sutra na vanrednoj skupštini vraćate Senču i čičkovo ulje. Čestitam.

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 30 sep 2019, 20:22

Ode Milenko dodje Spaha dokad bre?

Giljotina
Kontakt:

Post Postao/la Giljotina » 01 okt 2019, 00:14

vrh tema
svaka cas

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 01 okt 2019, 16:23

Bolaaa reci balji da se ne zajebava :rol:

djulbastije
Kontakt:

Post Postao/la djulbastije » 01 okt 2019, 21:50

Dajte samo jos Hankiju Paldum da odradi klupsku himnu :opaopa:
Vajta3 <3

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 01 okt 2019, 23:13

Sariel1987 je napisao/la:Bolaaa reci balji da se ne zajebava :rol:
Kad se sjetim....hahahaha
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 okt 2019, 22:56

U sedam dana drugi poraz od Zrinje. Niko nije radosniji od one navijačke skupine Gorkog koja navija za Zrinju i uvijek protiv satrajevskih klubova i TC iskazuju prekomjerenu mržnju. Al šta vas briga slijede nova gostovanja i nova rasprodaja bodova. Polako al sigurno plovite prema federalnoj jedino vas veterani ako preuzmu klub mogu spasiti.
Zadnja izmjena: tuzla1983, dana/u 02 okt 2019, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: delko, Fudo, Lavcina, NEZALAGANJE i 29 gostiju.