Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

lumani
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la lumani » 28 jan 2013, 20:58

Fecox je napisao/la:[youtube][/youtube]
Za moj pojam i po dosadašnjem iskustvu fuLL jaka stvar,volio bi cuti dali jos neko trosi i to :P
Preparat nema kreatina u sebi ni mrve,a cuda cini,cak sam siguran da to nije samo privremeni ili jo-jo efekat,tj,da daje rezultate dokle god se redovno uzima.hvala !!

ja koristim godinama preworkout preperat bez Creatina ;)

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 28 jan 2013, 21:01

Stvar izbora,ne pijem ga samo zbog toga vec i sto je prijatnog ukusa :ugeek:
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 28 jan 2013, 21:11

Ne kontam izbjegavanje kreatina? :o
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 28 jan 2013, 21:22

Invincibles je napisao/la:Ne kontam izbjegavanje kreatina? :o
Nije svak isti ;)

A kreatin ne treba svakako pretjerivati, dosta prvih mjesec dana i onda prestati i okrenuti se proteinu čistom, kako u hrani tako u preparatu ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 28 jan 2013, 21:27

Kreatin se nalazi u nasem tijelu,i imate ga najvise u mesu,a to ujedno i najvise jedete(crveno meso prije svega)...A izbjegavate kreatin,ili ja nisam razumio :)
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

katalinskiosim
Kontakt:

Post Postao/la katalinskiosim » 28 jan 2013, 21:39

ja sam prije pola godine uzeo kreatin universalov i ništa me nije poguro i nedavno uzmem massrage 100 KM, a kreatin je u tom suplementu glavni i NIŠTA haha, ma samo proteini ljudi, pocetnici, iskusni, profesionalni, samo proteini, a kome odgovara kreatin nek uzima al ja NIKAD VISE SUPLEMENT SA KREATINOM
MI SMO ŽELJINI ŽELJO JE NAŠ

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jan 2013, 21:42

vjerovatno si no responder na kreatin :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 28 jan 2013, 21:48

Invincibles je napisao/la:Kreatin se nalazi u nasem tijelu,i imate ga najvise u mesu,a to ujedno i najvise jedete(crveno meso prije svega)...A izbjegavate kreatin,ili ja nisam razumio :)
Blood doping
Human growth hormone
anabolic steroid

i milion drugih nacina da covjek postigne neke rezultate ili se nalaze u tvome tijelu ili kopiraju svrhu necega u tijelu (anabolic steroid).

Ne govorim da je kreatin los kao anabolic steroid ali to sto se nalazi u tvom tijelu ne znaci nista. Tvoje tijelo je oko 60% voda pa mozes da umres od trovanja vodom (ne mislim od prljave vode nego od previse vode) mozda se nisam dobro izrazio.

Magiiic
Kontakt:

Post Postao/la Magiiic » 28 jan 2013, 21:50

Eh ovako. :mrgreen:

Kontam u skorije vrijeme pocet ici u teretanu,ali cilj mi je prvo smrsati 3-4 kile pa onda raditi nesto vise?
Savjeti, preporuke,planovi rada?

:D

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 28 jan 2013, 22:07

Magiiic je napisao/la:Eh ovako. :mrgreen:

Kontam u skorije vrijeme pocet ici u teretanu,ali cilj mi je prvo smrsati 3-4 kile pa onda raditi nesto vise?

da bi smrso 3-4 kile izbaci skoro skroz izbaci carbohidrate(nisam siguran da se na nasem tako kaze) iz ishrane i secer. Jedi vise puta dnevno manje obroke. Smanji broj kalorija. Ako hoces ozbiljniji program ishrane posalji pp.

Nesto zanimljivo. Ako covjek popije casu ledene vode automatski izgubi oko 20-30 kalorija. Isto tako ako popijes casu vode prije jela ona zbuni stomak i covjek se lakse zasiti dok jede.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 jan 2013, 23:03

Magiiic je napisao/la:Eh ovako. :mrgreen:

http://body.ba/bodybuilding/savjeti/naj ... ne-mase/74" onclick="window.open(this.href);return false;

Odvoji malo više vremena i pročitaj. :)
FK Pjetlovi

Hass
Kontakt:

Post Postao/la Hass » 28 jan 2013, 23:12

Ak moze jedno pitanje: Posto sam premrsav,za soju visinu,kako najlakse dobiti koju kilu::
...Nek nam vrate Elvisa,HASETA,Brus Lija...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 28 jan 2013, 23:27

Hass je napisao/la:Ak moze jedno pitanje: Posto sam premrsav,za soju visinu,kako najlakse dobiti koju kilu::
http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm" onclick="window.open(this.href);return false; izračunaš BMR i TDEE i onda otprilike znaš koliko ti je potrebno kalorija.

A ako te zanima koliko nešto ima kalorija, imaš i tu tablicu - http://body.ba/tablica-kalorija" onclick="window.open(this.href);return false;.

Jedi češće, ali manje obroke. Pucaš što više ugljikohidrate (prije svega). Jedi što više:

- rižu
- žitarice
- tjesteninu
- povrće
- voće
- piletinu
- ribu
- jaja
- orašaste plodove
- sir
- pij mlijeko
...

EDIT: http://swole.me/" onclick="window.open(this.href);return false; i ovo je dobra stvar. Možeš računati i na osnovu namirnica koje ti hoćeš, a može da ti automatski sastavi.
Zadnja izmjena: reds, dana/u 29 jan 2013, 11:53, ukupno mijenjano 2 puta.
FK Pjetlovi

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 jan 2013, 23:28

NE LUPAJTE GLUPOSTI ! KREATIN SE PROIZVODI U NASEM TIJELU I UPOTREBA TE SUPSTANCE NE MOZE BITI STETNA KOD ZDRAVOG COVJEKA.POZELJNO JE PAUZIRATI SVAKA 3 MJESECA SA KREATINOM KAKO SE NASE TIJELO NE BI ULIJENILO I PRESTALO PROIZVODITI KREATIN.

I ne bacajte pare na svakakve skupe preparate poput cell techa , cell mass i slicno. Obicni kreatin monohidrat je najbolji kreatin , sve ostalo su njegova đeca !

Fecox
Kontakt:

Post Postao/la Fecox » 29 jan 2013, 20:11

HZ_ilidzaa je napisao/la:NE LUPAJTE GLUPOSTI ! KREATIN SE PROIZVODI U NASEM TIJELU I UPOTREBA TE SUPSTANCE NE MOZE BITI STETNA KOD ZDRAVOG COVJEKA.POZELJNO JE PAUZIRATI SVAKA 3 MJESECA SA KREATINOM KAKO SE NASE TIJELO NE BI ULIJENILO I PRESTALO PROIZVODITI KREATIN.

I ne bacajte pare na svakakve skupe preparate poput cell techa , cell mass i slicno. Obicni kreatin monohidrat je najbolji kreatin , sve ostalo su njegova đeca !
mislim da te razumijem pajdo,kontas na onu standardnu pricu staraca kao sta ce ti to,otrov ovo ono.E pa kod mene barem se ne radi o tome,nikad necu izbjegavat kreatin,jer znam da je jedan od najbitnijih faktora za osobe koje iole ozbiljno shvacaju i zele se posvetiti teretani.Fazon je jedini u tome sto je dobro nekad nesto i promjeniti,nema od monotonije nista ha ja ;)
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 29 jan 2013, 20:14

@Hass ne zaboravi doručkovati, najvažniji obrok i probaj što više jaja da jedeš ( ne svako jutro ) al što više možeš. Kao što ti gore napisa @reds što više proteina i ugljikohidrata al ne zaboravi masnoće. Vrlo lahko možeš izračunati svoj unos koji ti treba da bi se debljao, odnosno da imaš viška kalorija koje će te debljati.

Garantujem ti, odredi sebi ( termine ) kada ćeš jesti, šta ćeš jesti ( češće ) i u mjesec dana bez dana preskakanja imat ćeš rezultate ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2013, 13:40

reds je napisao/la:
Hass je napisao/la:Ak moze jedno pitanje: Posto sam premrsav,za soju visinu,kako najlakse dobiti koju kilu::
http://www.dijeta.net/BMR-TDEE.htm" onclick="window.open(this.href);return false; izračunaš BMR i TDEE i onda otprilike znaš koliko ti je potrebno kalorija.

A ako te zanima koliko nešto ima kalorija, imaš i tu tablicu - http://body.ba/tablica-kalorija" onclick="window.open(this.href);return false;.

Jedi češće, ali manje obroke. Pucaš što više ugljikohidrate (prije svega). Jedi što više:

- rižu
- žitarice
- tjesteninu
- povrće
- voće
- piletinu
- ribu
- jaja
- orašaste plodove
- sir
- pij mlijeko
...

EDIT: http://swole.me/" onclick="window.open(this.href);return false; i ovo je dobra stvar. Možeš računati i na osnovu namirnica koje ti hoćeš, a može da ti automatski sastavi.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 jan 2013, 13:43

Boldirano se koristi za svaku dobru dietu ;)Tko zeli kg treba glucide "hljeb,pasta,krompir,itd :!: :!:

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 03 feb 2013, 04:58

poznato je da marihuana nenormalno otvara apetit.. :mrgreen:

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 03 feb 2013, 12:00

Uzmi B kompleks u apoteci,oko 3 KM je,to ako ti ne otvori apetit neće ništa onda :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.