NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 21 feb 2013, 21:36

Maniaacs je napisao/la:Cekaj jel ja to dobro razumijem? Ti poredis nas i vas sto se tice "navijacke scene" ? Pa daj molim te opusti se malo.I tu brojnost na slici vi nikad necete imat, plus to je druga liga.
Eto malo pogledaj, pa nas poredi.Nismo ni medju najvecim, ali poredit vas sa nama je jednostavno - smijesno :!:
Care govorim za balonee.. :shock: :o :roll:

Hajd sad da ne pricamo od pjesmama, jedina vasa je ''Jug je poludeo'' :P

NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA :D :D :D :D

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 feb 2013, 21:41

Eh vidiš, meni recimo smeta na tribinama u Gračanici kad čujem one stare prdonje i pijandure, odnosno frustrirane likove koji vjerovatno kod kuće ne smije nijednu zucnuti kako psuju "djecu zagađenu Lukavačku". Mislim, stvarno fuj!
Također, ova konstatacija da mi imamo baklje svaki dan je nešto što ne škodi samo Lukavčanima nego cijelom TK pa i BiH. Zdravlje vas iz Gračanice, kao stanovnika susjedne općine, je u dobroj mjeri ugroženo otrovima koji se ispuštaju iz Koksare tako da je ta vrsta podsmijavanja svojstvena samo neupućenim ili mahnitim osobama. Ali dobro, nećemo o aerozagađenju sada. Ima ona deponija pored magistralnog puta, blizu FIS-a u Gračanici koja također često bukti i širi "lijepe i ugodne mirise" oko sebe, a ne vjerujem da je to baš zdravo za okolinu :D.

Ne bih da ulazim u navijačka prepucavanja jer svako vuče na svoju stranu, a ja svoje mišljenje imam i po tom mišljenju SIOUX-i su trenutno bez premca na području TK. Ali sve se to mijenja s vremenom i nije nemoguće da upravo Gračanica iduće godine preuzme lidersku poziciju što se navijanja tiče.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 21 feb 2013, 21:45

Zoom088 je napisao/la:Eh vidiš, meni recimo smeta na tribinama u Gračanici kad čujem one stare prdonje i pijandure, odnosno frustrirane likove koji vjerovatno kod kuće ne smije nijednu zucnuti kako psuju "djecu zagađenu Lukavačku". Mislim, stvarno fuj!
Također, ova konstatacija da mi imamo baklje svaki dan je nešto što ne škodi samo Lukavčanima nego cijelom TK pa i BiH. Zdravlje vas iz Gračanice, kao stanovnika susjedne općine, je u dobroj mjeri ugroženo otrovima koji se ispuštaju iz Koksare tako da je ta vrsta podsmijavanja svojstvena samo neupućenim ili mahnitim osobama. Ali dobro, nećemo o aerozagađenju sada. Ima ona deponija pored magistralnog puta, blizu FIS-a u Gračanici koja također često bukti i širi "lijepe i ugodne mirise" oko sebe, a ne vjerujem da je to baš zdravo za okolinu :D.

Ne bih da ulazim u navijačka prepucavanja jer svako vuče na svoju stranu, a ja svoje mišljenje imam i po tom mišljenju SIOUX-i su trenutno bez premca na području TK. Ali sve se to mijenja s vremenom i nije nemoguće da upravo Gračanica iduće godine preuzme lidersku poziciju što se navijanja tiče.
Respect.
aBd... ;) ;) ;) :D

skandinavka76
Kontakt:

Post Postao/la skandinavka76 » 21 feb 2013, 22:00

NkBratstvoGracanica je napisao/la:
Zoom088 je napisao/la:Eh vidiš, meni recimo smeta na tribinama u Gračanici kad čujem one stare prdonje i pijandure, odnosno frustrirane likove koji vjerovatno kod kuće ne smije nijednu zucnuti kako psuju "djecu zagađenu Lukavačku". Mislim, stvarno fuj!

Ima jedno 5 do 6 likova koji svojim vulgarnim i prostačkim ispadima matletiraju kompletnu tribinu a ima i nas koji dođemo pogledat utakmicu i uživat u nogometu (NIJE BUNDES LIGA AL MAKAR JE UŽIVO ;) ) al to nek te nebrine tak da čuješ kako počasni predsjednik kluba psuje :roll: al hajdi što psuje taj se hoće i pomarisat još kad je pod uticajem vatrene vode :roll:

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 21 feb 2013, 22:45

Imao sam "čast" da mi gospodin počasni predsjednik, s kojim inače imam korektne odnose van terena, za vrijeme utakmice u Gračanici, a na kojoj sam bio u svojstvu izvještača i reportera, saspe spisak bliže i daljnje familije u lice, a nakon toga pošalje "gorile" da me istjeraju sa stadiona :D. Zadobio sam tom prilikom povrede ruke i ramena. Ali povreda prođe, međutim obraz ostaje ukaljan za sva vremena ;)
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 21 feb 2013, 23:28

AboveTheLaw je napisao/la:@Maniacs ,malo si cudan lik, sve ove slike sto si postavljao , bile su protiv zeljenznicara , a de nađi protiv dubokog potoka i tih ekipa ili s pocetka 1FBiH ;)
Samo da kažem pošto imam sve ove slike u arhivi, Maniacs je stavio slike sa utakmica protiv Mladosti iz Puračića, Sloge iz Tojšića (ta sa balonima), Slobode i Željezničara kad je bio rodjendan kluba.....:)

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 21 feb 2013, 23:35

Maniaacs je napisao/la:Cekaj jel ja to dobro razumijem? Ti poredis nas i vas sto se tice "navijacke scene" ? Pa daj molim te opusti se malo.I tu brojnost na slici vi nikad necete imat, plus to je druga liga.
Eto malo pogledaj, pa nas poredi.Nismo ni medju najvecim, ali poredit vas sa nama je jednostavno - smijesno :!:

A pjesma koju su sastavili stari Siouxi prije više od 15 godina, koja ide ovako: Pune tribine ludih navijača, mi baklje nemamo, prskalice palimo,bubnjevi šuplji pjesme su nam tužne jer mi smo stoka sa tribine južne.....pa sad ova nova, Ja rođen sam na jugu tu sam život proveo, zadnja liga bio si ja sam tebe bodrio, jer mi ništa ne znači osim tebe Radnički, i đavolu ću dušu ako treba prodati, dijete mani se ćorava posla....:)

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 21 feb 2013, 23:35

ma svejedno, al sta sam htio reci, često sam citao izvjestaje sa vasih utakmica vazda posjeta 200-250 , u zadnje vrijeme ste se malo trznuli, al ovo je ot , pa da ne tušimo dalje ;)

stay cool :D .

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 21 feb 2013, 23:40

AboveTheLaw je napisao/la:ma svejedno, al sta sam htio reci, često sam citao izvjestaje sa vasih utakmica vazda posjeta 200-250 , u zadnje vrijeme ste se malo trznuli, al ovo je ot , pa da ne tušimo dalje ;)

stay cool :D .
Jeste to stoji, upravu si mala je posjeta bila, ali i klub je bio tad na niskim granama, znalo je doći i navijati 50 ljudi pa se svi drugi smiju sa strane, kažu vidi budala, međutim polako se počelo to povećevati, krenulo je sve super, Radnički se digao sa dna, i eto malo pomalo pa nas se skupi dosta, ide se sad i na gostovanja i tako, uglavnom da ne tušimo kao što si rekao, lijep pozz...

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 22 feb 2013, 12:28

TzBulevar87 je napisao/la:Ti sodagrad si stvarno nevjerovatan lik, cim pomislim da si realan lik ti izvalis da valja, cuj 150 cc.. Evo nek ljudi iz Gr napisu kolko stane u kavez onaj da se ne prepiremo.. I ne govorim samo radi ovog, ti i maniaacs idete od teme do teme i pisete kako vama sve super funkcionise u klubu, opustite se malo ne zanima to ljude uopste! Izvinjavam se radi gresaka pisem s mobitela
U kavez stane 300 ljudi, al da se nagura. 200 moze komotno. 134 sjedeca mjesta ima kavez, jednom prilikom sam brojao.. :)
slika
ja mislim da se jos uvijek ulazilo ovdje, da je tek pocetak tekme. http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-a ... 1717_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
075

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 22 feb 2013, 15:48

Ne znam zasto se ovoliko raspravljate u vezi navijackih skupina, ja kao neutralan posmatrac tvrdim da su Siouxi izmislili navijanje za ove Marokance. U ovoj ligi imaju 4. navijacke skupine vrijede spomena Fukare, Siouxi, Sila Nebeska i Vandali. Na nekoliko utakmica su se pojavljivali Demoni, Marokanci i Konjica, ali daleko su ispod kvalitete gore nabrojanih skupina.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 23 feb 2013, 10:07

Srijeda 27.02 Tuzla
Bratstvo - Sloga Doboj

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 23 feb 2013, 16:52

AboveTheLaw je napisao/la:Srijeda 27.02 Tuzla
Bratstvo - Sloga Doboj
ABd pobjeda, i da u ovu sezonu udjemo puni morala i da smo totalno spremni..

lukavac_21
Kontakt:

Post Postao/la lukavac_21 » 23 feb 2013, 17:29

sodagrad je napisao/la:

A pjesma koju su sastavili stari Siouxi prije više od 15 godina, koja ide ovako: Pune tribine ludih navijača, mi baklje nemamo, prskalice palimo,bubnjevi šuplji pjesme su nam tužne jer mi smo stoka sa tribine južne.....pa sad ova nova, Ja rođen sam na jugu tu sam život proveo, zadnja liga bio si ja sam tebe bodrio, jer mi ništa ne znači osim tebe Radnički, i đavolu ću dušu ako treba prodati, dijete mani se ćorava posla....:)
Off topic je ali samo istine radi : pjesma je partizanovih grobara

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 25 feb 2013, 10:21

lukavac_21 je napisao/la:
sodagrad je napisao/la: A pjesma koju su sastavili stari Siouxi prije više od 15 godina, koja ide ovako: Pune tribine ludih navijača, mi baklje nemamo, prskalice palimo,bubnjevi šuplji pjesme su nam tužne jer mi smo stoka sa tribine južne.....pa sad ova nova, Ja rođen sam na jugu tu sam život proveo, zadnja liga bio si ja sam tebe bodrio, jer mi ništa ne znači osim tebe Radnički, i đavolu ću dušu ako treba prodati, dijete mani se ćorava posla....:)
Off topic je ali samo istine radi : pjesma je partizanovih grobara
... :D :D :D

sjena
Kontakt:

Post Postao/la sjena » 25 feb 2013, 22:07

Rasklopit cemo vas u terenu a sto se tice navijaca i kad bi iz Lukavca navijali da nikako ne dolazimo bilo bi to glasnije i mocnije od onog vaseg obdanista na tribini.
Ukazana prililika brzo prolazi i sporo se vraća.

cesc4
Kontakt:

Post Postao/la cesc4 » 25 feb 2013, 22:59

sjena je napisao/la:Rasklopit cemo vas u terenu a sto se tice navijaca i kad bi iz Lukavca navijali da nikako ne dolazimo bilo bi to glasnije i mocnije od onog vaseg obdanista na tribini.
Rasklopit cete nas u terenu? Intelektualac sta to treba da znaci? Bolje ti je da ides ucit gramatiku nego sti dzaba visis po internetu
www.nkbratstvogracanica.com

sodagrad
Kontakt:

Post Postao/la sodagrad » 25 feb 2013, 23:23

cesc4 je napisao/la:
sjena je napisao/la:Rasklopit cemo vas u terenu a sto se tice navijaca i kad bi iz Lukavca navijali da nikako ne dolazimo bilo bi to glasnije i mocnije od onog vaseg obdanista na tribini.
Rasklopit cete nas u terenu? Intelektualac sta to treba da znaci? Bolje ti je da ides ucit gramatiku nego sti dzaba visis po internetu
U prevodu momak je mislio da ćemo da vas pobijedimo na terenu, da vas razbijemo....:)

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 26 feb 2013, 08:13

slika
Jedna od najboljih generacija Bratstva koja je izborila plasman u Međurepubličku ligu ex Yu (3 liga). U razigravanju bili bolji u 2 utakmice protiv imenjaka iz Bosanske Krupe. Koliki je bio interes za tu utakmicu pokazuje podatak da je bila montažna tribina postavljena iza gola od strane škole. Igrači su Ferid (sadašnji trener FK Malešići), Kadija(legendarni golman), Zejnilagić, Mirza Sumbić, Šuša (najbolji štoper svih vremena ovih prostora, čuče: Gec(brzonogi napadač), Mitar Lukić (najzvučnije ime te generacije) i ostale sam zaboravio kako se zovu :D
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

nino hrastek
Kontakt:

Post Postao/la nino hrastek » 26 feb 2013, 10:49

Cujem da se polako slazu kockice u nasem bratstvu,nisam bio tu ali cuo sam da su se vratili timkov i kadric sto je veoma dobro zA nas a cuo sam na radio gracanici da je doslo jos neko pojacanje neki becarevic iz doboja,znali ko o kakavom igracu je rijec ali sve u svemu smo opet tu negdje ko i prosle godine napravit ce muslimovic opet od njih nesto ko i do sad,nadam se da ce opet biti igara da mi je zadovoljstvo doci na stadion i gledati utakmicu,sto raniji godina nisam imao obicaj,primjetio sam prosle godine da je ekipa dosta fizicki spremana nadam se da ce biti i ove

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.