redwhite je napisao/la:Po defaultu se kaznjava komentarisanje sudjenja,ali isto nije predmet kontrole.Sudije su zasticene medijskih komentara(po ugledu na europske lige),ali se njihovo djelovanje ne pregledava.Isti ti budu ponovno delegirani
Ne mogu se sloziti da je sudjenje napredovalo,samo se mogu sloziti da se perfidnije rade te "sitne i nebitne" sudijske greske.
Mogu prihvatiti da se nenamjerno pogrijesi,ali kada te stvari konstantno odgovaruje jednim te istim klubovima...
Liga nije bila nikad gora,"reorganizacija" saveza koliko do sada mogu da vidim odgovara samo nekima,generalnog napretka lige nema.
Mogu da razumijem da neki misle da je sve bajno i sjajno zato sto to njihovom klubu godi.Takvi smo mi balkanci
Tek si se registrovao,a vec k.enjas da se tako slikovito izrazim...Nacin diskutovanja na forumu,kad se iznose takve stvari koje si ti iznio,je da ih i argumentujes,a ti to nisi uradio...Da li uopste pratis nasu ligu,gledas utakmice uzivo?Koliko dugo je pratis?Da li si uopste svjestan kakvo je stanje prije bilo i kakvo je sudjenje bilo? E pa ja cu ti reci,centra nisi mogao preci u gostima,ako si se dobro drzao,uslijedio bi neki penal da te dokrajci,pobjeda gostiju se slavila kao najveci praznici itd itd....Rad sudija se itekako nadgleda,posebno otkad je Komitet dosao,a ako nisi svjestan da su neki vec suspendovani i skinuti sa liste,onda se opet vracamo na pocetak i tvoje,ocigledno,nedovoljno pracenje desavanja u savezu... Ne, ja ne kazem da je sve bajno,daleko od toga,ali negdje se mora poceti,negdje se moraju 'zasukati rukavi' i poceti sa radom...E to,druze moj,radi ovaj Komitet,vidio ti to ili ne...Nista ne dolazi preko noci,za sve dobro je potrebno mnogo rada i vremena,a pogotovo kod nas,gdje su prethodnici doveli u pitanje opstanak fudbala kao sporta u nasoj zemlji i ti kazes nema generalnog napretka!!?? I nema,on je RADIKALAN,jer su ljudi spasili nas fudbal...Da li si prije imao sponzora lige,konstantno utakmice na TV-u,lopte za sve klubove(ma kakve one bile,neki je znak unaprijed) i slobodno cu reci BOLJE SUDJENJE(ovu su samo neki primjeri napretka u 2god,koji ovi prije nisu uradili u prethodnih 15)!!!???Da li imas bolje rjesenje od Komiteta i ljudi koji su sad tu?Predlozi nam,molim te, spasi nas perfidnosti...