Znak ekvivalencije je u oba slučaja, zato što ti navijaš za Nadala na isti način i iz identičnih razloga zbog kojih Kawhi navija za Real Madrid, Spurse ili koga još sve. Na isti način ja navijam za Phoenix Sunse recimo. Koristim riječ navijati u nedostatku bolje, jbg takav nam je jezik, fakat nemamo bolju riječ. Riječ simpatizirati odbijam koristiti u ovom kontekstu čisto zato što zvuči izuzetno retardirano i neprirodno, nikad nisam čuo nekoga da naglas kaže da je simpatizer nečega.bodi123 je napisao/la:Pa kad mi definišeš koja je razlika izmedju simpatizera i navijača u tenisu kao sportu, ja ću tebi odgovoriti, jer mislim da je u tenisu znak ekvivalencije izmedju ta 2 pojma, za razliku od fudbala.Donnie Darko je napisao/la:
nisi mi dao odgovor, zanima me, da li sebe smatras navijacem ili simpatizerom rafe![]()
Šta znači simpatizirati a šta znači navijati?
Ja sam za fudbal jasno definisao oba pojma i prema definiciji razvrstavam jedne odnosno druge
Samo treba razdijeliti navijanje u smislu ljubavi prema nekoj ekipi ili sportisti, i sam fizikalni čin navijanja, jer nisu iste stvari u pitanju. U biti sve je stvar semantike.
Što se tiče ovog prvog, ne vidim poentu i smisao u bilo kakvim raspravama na tu temu, svako ima pravo da voli i navija za koga god želi, u bilo kojem sportu. I nema apsolutno nikakve razlike između različitih sportova.