Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Kawhi
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Kawhi » 13 jul 2014, 18:12

Za koga glasati?Glupo mi da ne izađem na izbore,a ništa mi se ne sviđa.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 jul 2014, 18:19

DukeOfWellington je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Aha.
Pa dobro, al svejedno. Bio je u tim vjerskim vodama. Ako išta drugo iz nekih etičkih i moralnih razloga.
Ipak je BiH sekularna zemlja. Ma, mislim, ništa me ne čudi...
I šta? U sekularnoj zemlji je normalno da svaki građanin ima pravo da bude biran, a nikakva prepreka nije to što je neko nekad obnašao funkciju iz domena religije. Pogledaj primjer iz Njemačke, zemlje u čije se vrijednosti ovdje mnogi kunu: http://en.wikipedia.org/wiki/Joachim_Gauck

O kakvim etičkim i moralnim razlozima pričamo? O tvojim? Tvoje pozivanje na etičke i moralne razloge, po kojima bivši reisu-l-ulema ne treba da obnaša političke funkcije, je smiješno. To nisu nikakve univerzalne etičke i moralne vrijednosti, to su moralne i etičke vrijednosti takvih poput tebe, koje za za ostale ljude predstavljaju moralni i etički sunovrat i krajnji cinizam i licemjerje.

Mustafa Cerić je daleko najobrazovaniji i u svijetu najcjenjeniji među ponuđenim kandidatima, uz to je i čovjek sa jasnom političkom vizijom i zbog svega toga neće pobijediti jer ljudi u BiH nikad nisu birali kandidate po gore navedenim kriterijima. Pobijedit će Bakir Izetbegović ili u još crnjem ali ipak manje vjerovatnom scenariju Fahrudin Radončić. I to je to.

Što se tiče kandidata SDP-a, pored činjenice da je isticanjem ovog modernog Goebbelsa ova autokratska partija odlučila da propadne sa stilom, biće mi zanimljivo da vidim koliko ljudi i danas dan podržava njegovo desetogodišnje prokazivanje na FTV-u, a sve u cilju instaliranja SDP-a na vlast.
Mene uopće ne zanima koga biraju švabe. Neka biraju koga hoće.
Samo velim da se ljudi koji su obnašali bilo koju visoku funkciju u religijskom svijetu (pogotovo u Bosni gdje je vjera isprepletena sa nacijom i obrnuto) ne bi smjeli kandidirati na izborima za predsjednika.
Obrazovan veliš? To je nešto čudno i neuičajeno?
Normalno je da će reisi/popovi biti obrazovani, pa to je samo po sebi neophodno. Mora završiti fakulet, usavršavati se, neće valjda završiti 8 razreda škole.. Bilo bi nenormalno da je obrnuto.
Bogu Božje, caru carevo...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 18:27

Sad te ne zanima. Kad se tamo desi nešto što smatraš pozitivnim onda ćeš prvi da uperiš prstom i govoriš 'vidi kako je kod njih ovo super, a kod nas nije'.

A ja velim da ti je stav smijurija. Ono odavno nisam pročitao veći nonsens. Ne postoji niti jedan jedini validan argument za to. Samo siktanje ljevičarskih ekstremista.

Nije on završio tamo neki fakultet, on je doktorirao na jednom od najprestižnijih svjetskih univerziteta. U poređenju sa ostalim kandidatima to je svemirski brod.

On je bivši vjerski službenik, ali ti to namjerno prešućuješ.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 13 jul 2014, 18:35

Najbolje će biti da mi na predsjedničke pozicije stavimo Cerića, Puljića i Kačavendu, malo su ovi dijelili narod u državi...sad kad dođu ovi naredni, isticanjem nacionalnih predznaka očekuje nas još veća dubioza.
Pričaš o njemačkoj i njemačkom predsjedniku koji je neki svećenik šta li već!?
Moraš shvatit da taj svećenik/predsjednik zastupa interese cijele države Njemačke, svakog građanina koji ga je birao, a kod nas se sve to dijeli na troje.
Istog ex-reisa će boliti q za druga dva naroda. Bakir nije ništa radio, Komšić je vršio balans između bošnjaka i hrvata, onog tamo ne računam, on ne slavi ni dan državnosti države BiH... Sad kad dođe ex-reis, pa hrvat, pa srbin, očekuje nas vrijeme k'o kad su bili Tihić, Ivo-Miro Jović i onaj treći..paravac bijaše? ;)

Kod nas kad se narodi "izjednače", kad ne bude bilo bitno koje si etnička grupa, i kad taj reis/svećenik/fratar/efendija koji se kandiduju budu zastupali interes svih naroda i narodnosti (evo me k'o komunjara pu pu) onda će biti k'o u Njemačkoj.
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 jul 2014, 18:37

Uspoređivati Njemačku i Bih je smiješno, po svim parametrima, pa tako i tim. Ista stvar je i sa pozitivnim i negativnim stvarima.
Tvoji komentari prema meni usmjereni su izgleda previše osobno uneseni, pa tako odgovaraš i prenosiš na neki osobni nivo.

U vezi obrazovanja? Pa da, završio je fakultet, doktorirao, magistrirao, pa naravno. Ima li tu nešto čudno i neobično? Hoće li isto tako završiti fakultet i 99% visokih vjerskih službenika u bilo kojoj religiji? Hoće. Onda?

Namjerno prešućujem? To bih ja trebao znati da je bivši ? I što onda ako je bivši? To nešto mijenja?

Tebi je smijurija moje stajalište u vezi angažiranosti vjerskih službenika u politici (bivsih, sadasnjih, sasvim nebitno), meni nije. Ono je po, mom sudu, po društvo opasno.
i to je to.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 18:52

dubrava je napisao/la:Uspoređivati Njemačku i Bih je smiješno, po svim parametrima, pa tako i tim. Ista stvar je i sa pozitivnim i negativnim stvarima.
Tvoji komentari prema meni usmjereni su izgleda previše osobno uneseni, pa tako odgovaraš i prenosiš na neki osobni nivo.

U vezi obrazovanja? Pa da, završio je fakultet, doktorirao, magistrirao, pa naravno. Ima li tu nešto čudno i neobično?

Namjerno prešućujem? To bih ja trebao znati da je bivši ?

Tebi je smijurija moje stajalište u vezi angažiranosti vjerskih službenika u politici (bivsih, sadasnjih, sasvim nebitno), meni nije. Ono je po, mom sudu, po društvo opasno.
i to je to.
Lično? Pa ja tebe ne znam lično, kako bih imao lični problem s tobom. Ja se obraćajući tebi obraćam istovremeno i svim tvojim istomišljenicima, a u vezi sa tvojim smiješnim stavovima. To što ti sebi laskaš da ja s tobom imam lični problem ne znači da je to zaista tako.

U vezi obrazovanja, naravno da smatram da član predsjedništva iz reda mog naroda treba biti obrazovan, doktor nauka na Univerzitetu u Čikagu i čovjek koji tečno govori engleski jezik. Ne smatram da treba da bude onaj što je s vrećom doš'o u Sarajevo i izgradio imperiju uz pomoć ljudi koje danas pljuje preko svog pamfleta i čovjek koji ne govori razgovjetno ni bosanski, a kamo li neki strani jezik.
ZahaKING je napisao/la:Najbolje će biti da mi na predsjedničke pozicije stavimo Cerića, Puljića i Kačavendu, malo su ovi dijelili narod u državi...sad kad dođu ovi naredni, isticanjem nacionalnih predznaka očekuje nas još veća dubioza.
Pričaš o njemačkoj i njemačkom predsjedniku koji je neki svećenik šta li već!?
Moraš shvatit da taj svećenik/predsjednik zastupa interese cijele države Njemačke, svakog građanina koji ga je birao, a kod nas se sve to dijeli na troje.
Istog ex-reisa će boliti q za druga dva naroda. Bakir nije ništa radio, Komšić je vršio balans između bošnjaka i hrvata, onog tamo ne računam, on ne slavi ni dan državnosti države BiH... Sad kad dođe ex-reis, pa hrvat, pa srbin, očekuje nas vrijeme k'o kad su bili Tihić, Ivo-Miro Jović i onaj treći..paravac bijaše? ;)

Kod nas kad se narodi "izjednače", kad ne bude bilo bitno koje si etnička grupa, i kad taj reis/svećenik/fratar/efendija koji se kandiduju budu zastupali interes svih naroda i narodnosti (evo me k'o komunjara pu pu) onda će biti k'o u Njemačkoj.
Da li si ti svjestan da kad govoriš o tri naroda u BiH govoriš o tri različita politička pogleda i da nikako ne možeš iznijeti stav 'eto bilo bi dobro da nas ne dijele na troje', to je infantilan i politički naivan stav. Mi jesmo troje, niko nas nije podijelio na troje, samo su nas nazor pokušali ubijediti da smo jedno, što znamo kako se završilo. Član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda treba da ima kao prioritet bošnjački narod, to mu je i ustavna obaveza, isto vrijedi i za ostala dva. Probudi se iz zimskog sna, nemoj dozvoliti da iz tebe govori infantilni ignorantizam, to o čemu ti pričaš su bajke, to ne postoji.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 jul 2014, 18:58

Je, u pravu si. Laskam si.
A ujedno sam i ljevičar. Zasigurno.

A što se tiče obrazovanja, opet si promašio na što sam mislio. Al, nebitno..

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jul 2014, 19:05

Cerić je i kad je bio Reis više pažnje obraćao na politiku nego na vjeru...
A.F.C. Bournemouth!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 19:07

dubrava je napisao/la:Je, u pravu si. Laskam si.
A ujedno sam i ljevičar. Zasigurno.

A što se tiče obrazovanja, opet si promašio na što sam mislio. Al, nebitno..
Ništa ja nisam promašio, samo što namjerno ne odgovaram direktno na ono što ti misliš. A i zašto bi kad ti nepoznavanjem ostalih kandidata zabijaš autogol svakim svojim postom. Da znaš kvalitet ostalih kandidata ni slučajno ne bi vjersku pozadinu pretpostavio obrazovnom elementu. Ali ti ovdje nisi da razgovaraš o kandidatima za člana predsjedništva, ti si ovdje da svima demonstriraš fobiju od džube i ahmedije, što te u tvom razmišljanju čini boljim i naprednijim od ostalih. Znam ja takvih poput tebe na stotine, što lično što iz javnog života. Ti si produkt jedne destruktivne matrice, a da nisi ni svjestan toga.

@rambo16 Tj. radio je posao onih koji nisu radili svoj posao. Trebaju mu to priznat' kao honorar.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 jul 2014, 19:12

oprosti ali moram se nasmijati ovom gore tvom komentaru. Ništa osobno, ali je presmiješno, baš me od srca nasmijalo.
:lol: :lol: :lol: :urnebes: :urnebes:

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jul 2014, 19:18

stanje Muslimana u Bosni nikad nije bilo gore...upravo zbog tog Cerićevog "rada" po pitanjima vjere...podijelio je Muslimane na 300 klasa i oni sad tako žive...podijeljeni unutar svoje zajednice...njegov pos'o je bio "Očuvanje Muslimanskog integriteta",a on je tu žestoko podbacio
A.F.C. Bournemouth!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 13 jul 2014, 19:20

realno, rambo u pravu si ;) mada mislim da je dijeljenje počelo još u ratu... :)
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 19:22

rambo16 je napisao/la:stanje Muslimana u Bosni nikad nije bilo gore...upravo zbog tog Cerićevog "rada" po pitanjima vjere...podijelio je Muslimane na 300 klasa i oni sad tako žive...podijeljeni unutar svoje zajednice...njegov pos'o je bio "Očuvanje Muslimanskog integriteta",a on je tu žestoko podbacio
Koje su to klase muslimana u BiH?

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 jul 2014, 19:23

rambo16 je napisao/la:Cerić je i kad je bio Reis više pažnje obraćao na politiku nego na vjeru...

istina

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 jul 2014, 19:26

Smijesno je infantilno staviti obrazovanje u isti kos sa moralom, casti i karakterom. A @Duke bas me zanima tvoj stav o imigrantima u Engleskoj ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 jul 2014, 19:31

brazzo je napisao/la:Smijesno je infantilno staviti obrazovanje u isti kos sa moralom, casti i karakterom. A @Duke bas me zanima tvoj stav o imigrantima u Engleskoj ?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ko je to stavio u isti koš?

U kojem kontekstu te zanima moj stav o imigrantima u Engleskoj?

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jul 2014, 19:37

DukeOfWellington je napisao/la:
rambo16 je napisao/la:stanje Muslimana u Bosni nikad nije bilo gore...upravo zbog tog Cerićevog "rada" po pitanjima vjere...podijelio je Muslimane na 300 klasa i oni sad tako žive...podijeljeni unutar svoje zajednice...njegov pos'o je bio "Očuvanje Muslimanskog integriteta",a on je tu žestoko podbacio
Koje su to klase muslimana u BiH?
1.Cerićevci i SDA-ovci
2.Cerićevci ali nisu za SDA
3.Oni koji preziru Cerića i rade sve suprotno do njeg baš zato što im se ne sviđa njegova politčka tematika
samo jedan tip podijele gdje su Muslimani miljama udaljeni jedni od drugih...a da ne spominjem Sufije,Vehabije i slične stvari za koje Reis nije prstom mrdnuo nego je davao izjave "kako oni nisu Muslimani"....moš mislit

NIJE smio da se petlja u politiku kad je bio Reis...ovo nije Hilafet pa da jedan čovjek može da obnaša sve fukcije u državi....na kraju dana...šta smo to mi Muslimani napravili za ovih 15 godina od kraja rata?? napravili smo samo jedno...još više smo zategnuli odnose sa Srbima i Hrvatima...i za to je Reis kriv...umjesto da je radio na pomirenju on je izlazio u medije sa nebuloznim izjavama jer se milion puta upecao na Dodikove budalaštine
A.F.C. Bournemouth!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 13 jul 2014, 19:44

kazem ja kada vojvoda vidi temu ima da bude veselo. :D
samo vi nastavite,neka se ima sta citati.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 13 jul 2014, 19:44

ta nit je provucena konstatacijom da je Ceric adekvatan kandidat ispred jednog od konstitutivnih naroda s obzirom da je naglasena njegova 'strucnost' i intelekt a znajuci kakva je licnost onda je ovo samo 'ogoljeni' zakljucak.

A sto se tice Engleske i imigranata, jednostavno me zanima kroz koju prizmu posmatras taj demografsko-socioloski fenomen mijesanja rasa i etniciteta s obzirom da je jasan tvoj stav prema Englezima i njihovoj tradiciji. Ujedno me zanima kako miris dva oprecna stava i osjecanja(oprosti ako grijesim): jedan izrazito konzervativni (engleski) a drugi s religijskog aspekta tebi bliski imigranti
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 13 jul 2014, 19:47

[youtube][/youtube]

a o ovom liku se odavno sve reklo...momak je odavno izgubio kompas u životu
A.F.C. Bournemouth!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.