FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

adointer
Kontakt:

Re: F.C. Internazionale Milano

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 13:12

sve si to bio u pravu al posto znam da pises ironicno,ne slazem se sa tobom,,kamo li srece da su svi ko yuto,, :oops: yuto je za ove ostale Bale,,nije yuto kriv ni za gol ni za Pazzinijevu gresku,on je svoje uradio,,
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 27 feb 2012, 13:26

adointer je napisao/la:sve si to bio u pravu al posto znam da pises ironicno,ne slazem se sa tobom,,kamo li srece da su svi ko yuto,, :oops: yuto je za ove ostale Bale,,nije yuto kriv ni za gol ni za Pazzinijevu gresku,on je svoje uradio,,
ma daj BA, pa nije niko slijep, momak nema pojma i gotovo, daj molim te ako mozes negdje pogledaj ponovo samo prvo poluvrijeme, posto drugo nisam gledao(povrac'o sam)a mogu misliti sta je jos radio, pogledaj njegovo kretanje njegove duele sa igracima njegovu skok igru pa onaj Maggio ga pojeo al' nije to sto ga igraci pojedu njega drug lopte preskacu on se ne zna postavit' nema frajer pojma gdje bi lopta mogla pasti ili odbit se, nema ono nesto, ono nesto fudbalsko u sebi, jasno je meni da vam je on simpa i meni je onako malen ruzan nabijen prava igracka ali pajdo nemamo mi od toga hajra, ovo je ozbiljan klub koji igra na visokom nivou i nema mjesta za zayebanciju...

nije on jedini krivac, boze sacuvaj, prije bi ja nogom nabio i Pazzu i Dekija i Chivua itd ali ti kazem da je i Yuto za noge...jbg moje misljenje
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 27 feb 2012, 13:36

Yuto i slicni njemu mogu igrat samo u ovakvom Interu,njemu se posrecilo u zivotu da je doso u ovakvu ekipu i da je on najbolji lijevi bek,a i ne bio kad mu je konkurencija Chivu :roll:
od ove ekipe po meni sta se moze iscupati
J.C. i Maicon(bolje igrace za pare koje mozemo dobiti za njih necemo naci)
Samuel mora ostati,ako ga zaobidju povrede u njemu mozemo imati pouzdanog igraca,naravno u zavisnosti ko ce da mu bude partner...
Cuchu nikako ne moze biti nosilac igre,za njega klupa i da uleti ponekad po potrebi...
Capitano il neka funkcija u klubu il ako misli da moze jos igrati da bude backup za bekove u slucaju povreda i kartona,ali takodjer nije vise za prvih 11...
Wesley jedini zna igrat lopte u ovoj ekipi,ali ako se moze sta dobro izvuci za njega nek ide,a ako je to neka sica(ispod 25 mil) bolje ga je ostavit...
Millito da bude jocker sa klupe ali nikako standardni spic...
od ostalih Luciu je produzen ugovor,i on na osnovu svoje borbenosti moze ostati da ima neku funkciju kao Cordoba zadnjih godina da bude samo tu kad zatreba
Guarin je klasa igraca i kad se oporavi sigurno ce to i pokazati i on nam mora biti nosilac za naredne sezone,Alvarez takodjer,Coutinho da mu se da prava sansa da pokaze svoj talenat ili cemo zaliti za par godina,Poli- u njemu ima neke perspektive i mogo bi se dobit solidan veznjak za par godina
Cordoba(penzija),Deki(u Zvezdu i zavrsi karijeru),Chivu(nek ide gdje hoce samo da nije vise tu),Palombo nije los igrac ali godina vec ima tako da od njeg nema perspektive(nazad u Doriu),Obi je imo svoje sanse i nije kadar za Inter(u Parmu il slicno negdje),Forlan je promasaj jer u covjeku nema volje al lopte nije sigurno zaboravio igrat(Ciao),Zarate(nazad u Lazio),Pazzini(nek ide u 3 p.m. sto se mene tice,fuj od igraca),ali vjerovatni ima dobar ugovor i sigurno nece htjet otic,ali valjda ga uspijemo nekom uvalit...
sto se tice pojacanja - lijevi bek pod hitno(probat Kolarova dovest),provjeren stoper(a imamo tu Andreu,Juana i Samuela tako da uz jos jednog svjetskog kvaliteta stopera tu smo mirni)veznjak koji zna sa loptom da igra u tandemu sa Guarinom,Lavezzija otet ako treba :!:,spic koji ce donijet preokret a ne samo popunit mjesto,i krilnog igraca u zavisnosti kakav sistem cemo igrat...
oduzi ja ovo al eto da napisem kako ja zamisljam da bi mogli ici naprijed :)
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 27 feb 2012, 13:47

Io_Sono_Interista je napisao/la:Yuto i slicni njemu mogu igrat samo u ovakvom Interu,njemu se posrecilo u zivotu da je doso u ovakvu ekipu i da je on najbolji lijevi bek,a i ne bio kad mu je konkurencija Chivu :roll:
od ove ekipe po meni sta se moze iscupati
J.C. i Maicon(bolje igrace za pare koje mozemo dobiti za njih necemo naci)
Samuel mora ostati,ako ga zaobidju povrede u njemu mozemo imati pouzdanog igraca,naravno u zavisnosti ko ce da mu bude partner...
Cuchu nikako ne moze biti nosilac igre,za njega klupa i da uleti ponekad po potrebi...
Capitano il neka funkcija u klubu il ako misli da moze jos igrati da bude backup za bekove u slucaju povreda i kartona,ali takodjer nije vise za prvih 11...
Wesley jedini zna igrat lopte u ovoj ekipi,ali ako se moze sta dobro izvuci za njega nek ide,a ako je to neka sica(ispod 25 mil) bolje ga je ostavit...
Millito da bude jocker sa klupe ali nikako standardni spic...
od ostalih Luciu je produzen ugovor,i on na osnovu svoje borbenosti moze ostati da ima neku funkciju kao Cordoba zadnjih godina da bude samo tu kad zatreba
Guarin je klasa igraca i kad se oporavi sigurno ce to i pokazati i on nam mora biti nosilac za naredne sezone,Alvarez takodjer,Coutinho da mu se da prava sansa da pokaze svoj talenat ili cemo zaliti za par godina,Poli- u njemu ima neke perspektive i mogo bi se dobit solidan veznjak za par godina
Cordoba(penzija),Deki(u Zvezdu i zavrsi karijeru),Chivu(nek ide gdje hoce samo da nije vise tu),Palombo nije los igrac ali godina vec ima tako da od njeg nema perspektive(nazad u Doriu),Obi je imo svoje sanse i nije kadar za Inter(u Parmu il slicno negdje),Forlan je promasaj jer u covjeku nema volje al lopte nije sigurno zaboravio igrat(Ciao),Zarate(nazad u Lazio),Pazzini(nek ide u 3 p.m. sto se mene tice,fuj od igraca),ali vjerovatni ima dobar ugovor i sigurno nece htjet otic,ali valjda ga uspijemo nekom uvalit...
sto se tice pojacanja - lijevi bek pod hitno(probat Kolarova dovest),provjeren stoper(a imamo tu Andreu,Juana i Samuela tako da uz jos jednog svjetskog kvaliteta stopera tu smo mirni)veznjak koji zna sa loptom da igra u tandemu sa Guarinom,Lavezzija otet ako treba :!:,spic koji ce donijet preokret a ne samo popunit mjesto,i krilnog igraca u zavisnosti kakav sistem cemo igrat...
oduzi ja ovo al eto da napisem kako ja zamisljam da bi mogli ici naprijed :)
POTPIS :!:

Zakljucat temu do maja :)
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 27 feb 2012, 13:52

adointer je napisao/la:otkud njemu baba? :lol:
Zato sam i stavio babu/mamu jer se baš ne sjećam o kome se radilo u njegovoj izjavi.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 feb 2012, 13:56

Sve je do MM i toga šta on misli sa Interom.Ovako kako sada razmišlja i radi nije dobro, kvalitet se prodaje a pojačanja nisu adekvatna.Interu na svakoj poziciji fali po jedan odličan igrač i tuga je velika da Maicon onakav kakav je ( ni 50 % od onoga što može ) je bolji od bilo kojeg trenutnog rješenja na toj poziciji.
Među klincima napraviti presjek, ko zaslužuje da nosi dres, istrpiti ga jednu sezonu jer se samo tako može dobiti kvalitet ostalo noga.Crisetiga bi već sada gurao u prvi tim i tu je moja najveća zamjerka Tinkiju, rezultati za qrac a klinaca ni na mapi...

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 14:09

dobro sta vi mislite da je ovo City?zamijenit 10 igraca?
"Sono un tifoso del Milan, e premetto che non "oso" scrivere a Fc Inter News per parlare del vostro momento -a tutti capitano gioie e periodi bui- ma per incoraggiareVi. Esatto, avete capito bene: dopo Milan-Juve di sabato sera, e dopo quanto accaduto, auspico che si possa presto tornare a battagliare -a vincere, a perdere, ad imprecare - con l'Inter, perche queste battaglie saranno quantomeno pulite. Noto -e noterete anche voi- che le stangate ricevute dagli "amici torinesi" non sono servite; Moggi non c'e piu, ma il DNA poco trasparente non si cambia.... Pertanto, caro presidente Moratti, anche da "nemico", un incoraggiamento affinché il predominio in Italia si torni a giocare a Milano, lasciando agli "onesti" di Torino il tuolo di comprimari che compete loro.

Un saluto cordiale
".

Fabrizio
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=73172
"Kada se rukujem sa milanistom, operem ruke...kada se rukujem sa juventinom, izbrojim prste!" Peppino Prisco

Io_Sono_Interista
Kontakt:

Post Postao/la Io_Sono_Interista » 27 feb 2012, 14:27

@ado
ako mislimo biti na nivou na kojem je City onda se mora odrijesiti kesa,i ne govori se o 10 igraca,vec o nekih 5 pojacanja,a ako to ne mozemo onda je ovo super i treba Tinkiju produzit ugovor :!: :roll:
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 14:32

pa naravno da ne mozemo,to i ptice znaju,,ako dodju,doci ce 2-3 i to ne tih kalibara,,doci ce jedno jace ime(kojeg nece htjet ovi jaci klubovi alla real,city,barca itd) i jos 2 normalna alla Palombo i mozda koji mladic(talenta Alvarez,Jonathan,Juan,Poli)

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 27 feb 2012, 14:48

a jel mislite onako realno da se igracima tipa Zarate, Forlan, Palombo (Guarin i Juan) pruzilo dovoljno sanse, tu se mora uzeti u obzir broj odigranih utakmica, pozicija na kojoj je igrao, vaznost te utakmice kao i vrijeme kad je igrac ubacen u igru, mislim ne moze se kritikovat Zarate koji je usao u 75. min kad smo vec gubili tekmu i trazit od njega da igra kad ostali ne igraju, ili Forlan koji zna koliko vrijedi i kakav je igrac a mora gledati nekog Pazzu(citaj Italijanski projekat za EP) ispred sebe ili mora igrati krilo ili neku cudnu poziciju itd itd...mislim mora se tu dosta cinjenica uzeti u obzir i dobro razmisliti koga nabiti nogom a koga ostaviti ili forsirati. Po meni bi to sve rijesio TRENER ali pravi trener sa kojim cemo imati i strpljenja ali i neku viziju za buducnost, meni prvom nebi bilo tesko ako treba jos jednu sezonu se boriti za to trece mjesto ali da znam sta hocemo i da se vratimo na nivo 09/10.

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 14:57

kako ce se imat strplenja kad je Gasperini posle 3 utakmice dobio nogu i svi trazili da ga smijene zbog "difese a tre" a istu tu praktikuju mnogi(Barcellona vise puta,Napoli,Udinese itd),znaci strpljenje oko trenera kod nas ne postoji pa i ako osvoji sta(vidi Benitez),,a za Zaratea i Alvareza je cist primjer Dzeko,promijenio covjek sredinu imaju isto godina al lik zna i igra i zabija kad mu se pruzi prilika,,Pjanic jos mladji itd,,znaci neko je talenat neko nije,,ne uci se preko noci fudbal,il znas il ne znas,,Guarina necu pominjat jer nije on kriv sto su ga kupili,,

ps:znam i ja da bi se sve rijesilo da uzmu Hazarda,Lucasa,Sandra,Damiaoa,Dedèa,Balea,al to mozemo samo sanjat,,u stvari ja i ne razmisljam o njima uopste,,

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 27 feb 2012, 15:21

oko toga da Inter i strpljenje ne idu u istu recenicu se slazemo, ali oko Zaratea i Alvareza bas i nebih pogotovo sto ti je primjer Džeko jer Džeko igra spica isto ono sto je igrao i u Wolfu, Džeko igra u ekipi koju "ide" kojoj su kockice iole poslozene i koja je prva na tabeli, koja je u strasnoj formi, dalje Alvarez je tek dosao u europu, pa momak sam kaze da u zivotu nije vidio teretane da ne zna sta su to tegovi niti se to u J.Americi radi, polako nek ojaca malo jer se fino vidi da mu fali te snage, za Zarate ne znam sta bi ti rekao, da sad ne postavljam klipove njegove igre u Laziu nego cu ti reci svoje misljenje, momak zna igrati e sad da li je dobijao dovoljno sanse o tome mozemo diskutovati...

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 15:33

Dzeko je bio primjer samo da neko moze uspjet gdje god ode kad zna,,nema veze sto igra spicu,nisam ja poredio uloge,,nego hocu reci da neko ko zna zna,,Pjanic je jos mrsaviji od Alvareza pa zna,,Giovinco je ko dvije noge Alvareza,,a Zarate da je imalo bio dobar igrao bi u Laziu ko i Hernanes,,eto sto Hernanesa ne prodaju,covjek stalno mijenja pozicije,,?al kazem neko zna neko ne zna,,oni da su imali imalo u glavi i razmisljali o buducnosti i Inter u vrhu,danas bi nam napad izgledao ovako:

_____Sanchez_________Eto'o________
_____________Cavani_____________

neroazzurni
Kontakt:

Post Postao/la neroazzurni » 27 feb 2012, 15:47

adointer je napisao/la:
_____Sanchez_________Eto'o________
_____________Cavani_____________
=100 mil. evrića :geek:

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 15:52

tako je tad bilo:Cavani otisao za 15 miliona(nasi dadnu 12 za Alvareza :!: ),Eto'o bio nas,za Sancheza nisu dali jos 5-6 miliona u januaru kad je Udinese trazio nego je Inter cekao ljeto ne bi li Sanchez popustio a u stvari ovaj jos vise poceo zabijat i ode Barcelloni za 45 il kolko vec ne sjecam se,,,plus Cavani je mogao doc sezonu prije,Sanchez je otisao tek proslo ljeto,,znaci ove sezone bi samo potrosili na njega,,al kazem,nikome nije bio cilj da Inter ostane u vrhu,,da ne govorim da je Mascherano vec bi skoro nas igrac do zadnje sekunde,,

Mister No
Kontakt:

Post Postao/la Mister No » 27 feb 2012, 16:00

Treba malo poraditi na skautingu, Udinese koga god dovede cijena mu basnoslovno poraste .Ključ problema je trenutno Branca ( iako će neki reći da MM neda pare ja opet ovoga stavljam kao glavnog krivca ), čovjek je čitav januar proveo u Brazilu i koga je doveo, nikoga.Ja bi za Jonathana nekoga strijeljao, dati Santona za 8 miliona a dovesti Jonathana za 5 miliona , e tu nema logike i to nas ubi. Branca se mora potjerati pod hitno.
Jbg ja se sjećam prije 4- 5 godina emisije magazin LP i iz Porta hvale na sav glas Hulka da bi sad bio zvijer, oni znaju prepoznati talenat a naši to ne znaju...
Branca out Lele in..

adointer
Kontakt:

Post Postao/la adointer » 27 feb 2012, 16:13

nece se ni Oriali nikad vratit,ni o njemu ne razmisljam,,prije ce dovest onog iz Fiorentine,,

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 27 feb 2012, 16:20

svakih par minuta pregledam sve moguce stranice koje bi mogle izbaciti info o smjeni ranierija i imenovanju novog trenera i nista , opet nista , nadam se da ce do sutra biti imenovan novi trener

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 27 feb 2012, 16:47

Moguce da su ovo posljednji sati Tinkija na klupi. Neprovjerene informacije al izjava Morattia mi je sumnjiva :

"Vidjet cemo sta cemo uraditi,jos uvijek razmisljamo. NIsam jos pricao sa Ranieriem, nazvat cu ga i onda cemo odluciti. Sad zelim vidjeti njegov moral ali i onaj ekipe. Protiv Napolia nisam vidjeo reakciju kakvu sam ocekivao. Svi smo vidjeli kako je utakmica prosla. Da li postoje sanse da se nastavi sa Ranieriem ? Da,postoje ali moramo odlucit. Zamjene ? Ovo nije igra, vidjet cemo".

Moje misljenje je da je to to sto se tice Tinkija. Al kako god da zavrsi i kolkogod debilan bio sa svojim izmjenama nije glavni krivac u svemu ovome. Glavni krivci su igraci i uprava i nadam se da ce tu od iduce sezone biti prave promjene...

Baresi - Figo, Zenga ili Baggio. Licno nisam za Zengu, preostale dvije kombinacije su mi ok. Mada uvijek je moguce neko iznenadjenje...

Edit : Sad citam da je namjera da se nastavi sa Tinkijem, pa iduca vijest ko su kandidati da ga zamjene. Ludnica kako god okrenes... Treba sto prije rijesit ovo i krenut iznova il nastavit s ovim,samo nek ne odugovlace !
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 27 feb 2012, 17:05

Kao neutralac u cijeloj priči, najviše bih volio kada bi Zanneti dobio ulogu igrača menadžera a završetkom karijere preuzeo ulogu samo menadžera. Mislim da nema osobe koja bolje poznaje stanje u Interu, ne samo ove sezone nego u posljednjih 15 godina.
Mada se ta opcija nije nigdje pojavila, ali to je neka moja privatna želja.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.