Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: $: Chat
Eeh moj prijatelju kad zazveci oruzje ovdje za koju godinu pitacu te.. a sasvim je logicno da u vecim sredinama imas i veci i direktniji prikaz tog drustvenog jaza ali bgm sto se sigurnosti tice
nista ti nije ni ovdje bolja situacija, prije nego udjes u bus,tramvaj pomoli se bogu.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Re: Chat
Umislio seCartman je napisao/la:I vec zaboravio sirotinju sa foruma. Hajde neka.Otelo je napisao/la:Ne's vjerovati ali zaposlio seCartman je napisao/la:Ljudi gdje nam je Legenda?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit 
Nad tobom sunce najljepše sja
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: $: Chat
Da ali kod nas je velika vecina srednja klasa, jos je obrazovanje jeftino sto na zapadu nije i uz to najmanje radimo. Tamo se radi po 14 sati kada nisi neko i nesto i moras voditi brzi zivot..brazzo je napisao/la:Eeh moj prijatelju kad zazveci oruzje ovdje za koju godinu pitacu te.. a sasvim je logicno da u vecim sredinama imas i veci i direktniji prikaz tog drustvenog jaza ali bgm sto se sigurnosti ticenista ti nije ni ovdje bolja situacija, prije nego udjes u bus,tramvaj pomoli se bogu.
Kod nas je rutina, ustanes rano (skola,fax,posao), dodjes u 4 i radis sta hoces. Jest da dosta ljudi nema novca ali se svi nekako skrpe, bar u ovom nasem gradu svi nadju nekako pare. Sve nema, a uvijek se nadju..
I tako uvijek uz ramazan 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nije da ne smiju nego ne mogu, sve što će postići je to da će i sami stradati, nema svrhe.pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
Izrael opasno provocira sreću, malo po malo i SAD će od njih imati više štete nego koristi. Pitanje je trenutka kad će ih pustiti niz vodu, a taj trenutak je puno bliže nego što se misli.
Ma jok bolan
zaHebali smo se. Ima Estonija imperijalističke namjere
, u kooperaciji s Moldavijom.
@tuzlak1987 jes' ako mislimo na prirodu i okoliš. Ako mislimo na mentalitet, nema nas gorih
Sastavi nas jedino rat i neka katastrofa a i tu se traže talovi i provodi kriminal, naravno i ono "nek komšiji crkne krava".
Bosna bi bila idealna za život kada bi imali skandinavski standard, švabski mentalitet, švicarski monetarni model, američki sistem obrazovanja i naš inat
Ja vječito govorim, ovdje sam pisao, a i s rajom kad pišem, vojna industrija je bogotacmajka nekog ubrzanog razvoja. I naravno poljoprivreda. Jbt naši ljudi su u ratu izmišljali oružja od vodovodnih cijevi, a sad ne mogu napraviti fabriku namjenske industrije, tj. fabriku vatrenog oružja. Čitav Karlovac, grad u Hrvatskoj, živi na krilima HS Produkta.
A što me tek razočarava vojno stanje u državi. Neke države imaju riječnu mornaricu
Mi na 22 KM obale ne možemo imati neku manju mornaricu, onako čisto radi feelinga, reputacije i tako to!?
Imamo vojsku, čiji vojnici ne misle na napredak. Jedino ovi što odu malo do Afganistana pa vide kako profi formacije rade, pa onda kopiraju. Nemamo vojni univerzitet u državi, koveli koga boli k. za to, lakše je dovoditi likove s pravnim fakultetom i po nacionalnom ključu.
Nemamo privredu, tj. poljoprivredu, kad je i šiš i goliš poletio sa sela u opancima, da vidi grada. Ini broj slučajeva ljudi koji su prodali dulume i dulume, da bi postali haustorčad. A to ne mogu biti
Sport nam u qrcu. Da nema Šalkea, Metza i tako tih klubova, ne bi imali ni igrača kako treba.
Obrazovanje nema svrhu. Možeš studirat godinama, davat pare, uzet diplomu, al' opet daj pare za pos'o il se naguzi ako si zensko.
Jbg ko kad smo stoka. Taman raja krenula protestovat, da im je*e malo majke, odma se pojavile priče o nacionalnim elementima, o stranačkim elementima, još popališe narod o zapaljenom arhivu i svi se smiriše. Baš me čudi šta bi s arhivom, smirila se priča svjetlosnom brzinom.
@Duke Ukrajinska vojska ima antiraketne sisteme zemlja-zrak koji mogu detektovat svaku ispaljenu raketu, to imaju i zemlje okruženja. Misliš da ne bi već bilo nešto "po ukrajinskim leđima", da su ljudi vidjeli da su Ukrajinci? Nema šanse i nema logike. Ukrajina dobija pomoć zapada u ovom sukobu (što je meni sasvim okej) i nisu tolike budale da se igraju "rata", kad im saveznik NATO i Amerike kontrolišu nebo satelitima..
Što se tiče ovih vijesti, farbanja i teorija zavjera, naš narod misli da čim CNN kaže da je nešto tako i tako, da je to tako i tako odjednom u svim porama amerike, a da ne govorimo u svakoj državi u SAD-u. Postoje još mjesta u kojima je izražena rasna netrpeljivost. A imamo i gradove tipa New york, San Francisco itd u kojima je sve okej. Da se razumijemo, situacija je ista i kod nas i bilo gdje, samo oni ušminkaju to. Npr. da bi pokazali da nema nacionalne i vjerske netrpeljivosti, uvijek se služe slikama/primjerima iz Tuzle, Zen'ce, Sarajeva..neće pokazati "dva" Viteza sigurno
Neće pokazati neka sela koja su bosanska ili hrvatska, a u RS-u i ini broj primjera...
Čovječe, teritorij između Ukrajine, Rusije, koji drže separatisti, koji imaju pomoć Rusije, koja na sve strane i svim silama pokušava destabilizirati Ukrajinu i pokazati je kao fašističku državu (samo zato što neće pod Rusku šapu..)...Mislim jarane, skuliraj se oko toga, ako ne vjeruješ, daću ti forum gdje imaš live snimke dešavanja, slike, priče učesnika tog sukoba, pa vidi
@tuzlak 1987 jos jedan reply.
Talibani su tu debelo naguzili Amere, i to svaka američka administracija mora priznati.
Saradnja je počela za vrijeme Sovjetske invazije na Afganistan. A svi vrlo dobro znamo te odnose između Sovjetskih meĐeda i Amerikanaca... Hladni rat. I jbg ovi su mislili da su talibani pouzdan narod, da će zaustaviti sovjete, naravno ovi fala bogu zbog terena i iscrpljujućeg rata se povukoše s gubitcima, a talibani okrenuše u svoju priču. Zato se desila invazija i zato Amerika zna i ima "blacklistu" terorista, sve imaju zapisano i "snimljeno". Nisu ih obučavali bezveze, nego zbog ovog gore, i sad ih skidaju jer su se ovi okrenuli protiv njih. Još ako krenemo spominjati "dilanje" oružjem i sl... odosmo na široko. Ima tu učesnika, Iran, Pakistan, Rusija, Kina, Jemen, bivši irački režim, teroristi iz ovog ISIL pokreta, one bradonje iz Sirije (ne FSA, nego oni talibani)....
I ako se mene pita za mišljenje, ako neko misli da će biti mira u narednom periodu, taj se debelo vara. Ne štancaju svi oružje k'o pelene za bebe, onako bezveze, već sa nekim ciljem. To se nikad ne pravi da truhne i da se baci, nego da se koristi.
Ako ko prati militaryphotos.net forum, svjedoči vječitim temama koje sadrže vježbe i drillove NATO snaga s jedne strane, Rusa s druge strane, Iranska testiranja raketa, usavršavanje oružja, kinesku modernizaciju i kopiranje amera i rusa, njemačko razvijanje Leopard 2 tenka u produkciji Rheinmetal-a, jačanje Kolumbijske armije...nije ba niko lud, samo budale vjeruju i "peace". Jednom kad pukne, eto WW3, pa kud koji mili moji
Samo naši računaju da će ih NATO braniti, pa se trče uvući u dupe a ne gledaju na opremljenost. Nama se borbena spremnost ogleda u par dotrajalih M84, T55, M60 tenkova, par onih ruskih helikoptera, M113 transporteri i šarenilo opreme. Čuj nositi digitalni marpat, navlaka za šljem je klasični woodland američki, čizme crne, prsluk zelen (fuj sašiveno aaa), FLC oprema u desert varijanti... neka fala
@pinoglavi, neće niko da se miješa u taj sukob jer je nezahvalno. Pusti se ti propagande i jednih i drugih. prava istina je da su obje strane šupačke. Tu ne računam civile, civili su žrtve, al' Hamas otme 3 jevreja, masakrira ih, izraelci otmu palestinske dječake, masakriraju ih, Hamas raketira Tel Aviv, Izrael raketira Gazu. Reci mi ima li tu prave strane bgt? Ko će kome vjerovati na riječ i potpisati primirje, kad Hamas dobija rakete tipa Fajr/Kornet od Irana preko Egipta, onim tunelima, i kad Izrael ima nuklearke, Merkave i svašta nešto..
Nek to oni međusobom riješe, a najbolja podrška "zapadnog" svijeta, tj. nas jeste skupljanje humanitarne, a pozivanje nekih strana (konkretno islamskog svijeta ili amerike) može biti samo uvod u veće sranje, jer zapad itekako stoji iza Izraela, a vjerujem i islamski svijet (arapske države) iza Hamasa/Fataha. Zato se niko ne uključuje, jer jedno vuče drugo
@tuzlak1987 jes' ako mislimo na prirodu i okoliš. Ako mislimo na mentalitet, nema nas gorih
Bosna bi bila idealna za život kada bi imali skandinavski standard, švabski mentalitet, švicarski monetarni model, američki sistem obrazovanja i naš inat
Ja vječito govorim, ovdje sam pisao, a i s rajom kad pišem, vojna industrija je bogotacmajka nekog ubrzanog razvoja. I naravno poljoprivreda. Jbt naši ljudi su u ratu izmišljali oružja od vodovodnih cijevi, a sad ne mogu napraviti fabriku namjenske industrije, tj. fabriku vatrenog oružja. Čitav Karlovac, grad u Hrvatskoj, živi na krilima HS Produkta.
A što me tek razočarava vojno stanje u državi. Neke države imaju riječnu mornaricu
Imamo vojsku, čiji vojnici ne misle na napredak. Jedino ovi što odu malo do Afganistana pa vide kako profi formacije rade, pa onda kopiraju. Nemamo vojni univerzitet u državi, koveli koga boli k. za to, lakše je dovoditi likove s pravnim fakultetom i po nacionalnom ključu.
Nemamo privredu, tj. poljoprivredu, kad je i šiš i goliš poletio sa sela u opancima, da vidi grada. Ini broj slučajeva ljudi koji su prodali dulume i dulume, da bi postali haustorčad. A to ne mogu biti
Sport nam u qrcu. Da nema Šalkea, Metza i tako tih klubova, ne bi imali ni igrača kako treba.
Obrazovanje nema svrhu. Možeš studirat godinama, davat pare, uzet diplomu, al' opet daj pare za pos'o il se naguzi ako si zensko.
Jbg ko kad smo stoka. Taman raja krenula protestovat, da im je*e malo majke, odma se pojavile priče o nacionalnim elementima, o stranačkim elementima, još popališe narod o zapaljenom arhivu i svi se smiriše. Baš me čudi šta bi s arhivom, smirila se priča svjetlosnom brzinom.
@Duke Ukrajinska vojska ima antiraketne sisteme zemlja-zrak koji mogu detektovat svaku ispaljenu raketu, to imaju i zemlje okruženja. Misliš da ne bi već bilo nešto "po ukrajinskim leđima", da su ljudi vidjeli da su Ukrajinci? Nema šanse i nema logike. Ukrajina dobija pomoć zapada u ovom sukobu (što je meni sasvim okej) i nisu tolike budale da se igraju "rata", kad im saveznik NATO i Amerike kontrolišu nebo satelitima..
Što se tiče ovih vijesti, farbanja i teorija zavjera, naš narod misli da čim CNN kaže da je nešto tako i tako, da je to tako i tako odjednom u svim porama amerike, a da ne govorimo u svakoj državi u SAD-u. Postoje još mjesta u kojima je izražena rasna netrpeljivost. A imamo i gradove tipa New york, San Francisco itd u kojima je sve okej. Da se razumijemo, situacija je ista i kod nas i bilo gdje, samo oni ušminkaju to. Npr. da bi pokazali da nema nacionalne i vjerske netrpeljivosti, uvijek se služe slikama/primjerima iz Tuzle, Zen'ce, Sarajeva..neće pokazati "dva" Viteza sigurno
De nedime, smatram te još uvijek normalnim forumašem, potrudi se da tako ostanenedim93 je napisao/la:Pa možda i je Amerika, i okrive Ruse. Simple as thatZahaKING je napisao/la:Amerika i IzraelRusi nisu 100%
Čovječe, teritorij između Ukrajine, Rusije, koji drže separatisti, koji imaju pomoć Rusije, koja na sve strane i svim silama pokušava destabilizirati Ukrajinu i pokazati je kao fašističku državu (samo zato što neće pod Rusku šapu..)...Mislim jarane, skuliraj se oko toga, ako ne vjeruješ, daću ti forum gdje imaš live snimke dešavanja, slike, priče učesnika tog sukoba, pa vidi
@tuzlak 1987 jos jedan reply.
Talibani su tu debelo naguzili Amere, i to svaka američka administracija mora priznati.
Saradnja je počela za vrijeme Sovjetske invazije na Afganistan. A svi vrlo dobro znamo te odnose između Sovjetskih meĐeda i Amerikanaca... Hladni rat. I jbg ovi su mislili da su talibani pouzdan narod, da će zaustaviti sovjete, naravno ovi fala bogu zbog terena i iscrpljujućeg rata se povukoše s gubitcima, a talibani okrenuše u svoju priču. Zato se desila invazija i zato Amerika zna i ima "blacklistu" terorista, sve imaju zapisano i "snimljeno". Nisu ih obučavali bezveze, nego zbog ovog gore, i sad ih skidaju jer su se ovi okrenuli protiv njih. Još ako krenemo spominjati "dilanje" oružjem i sl... odosmo na široko. Ima tu učesnika, Iran, Pakistan, Rusija, Kina, Jemen, bivši irački režim, teroristi iz ovog ISIL pokreta, one bradonje iz Sirije (ne FSA, nego oni talibani)....
I ako se mene pita za mišljenje, ako neko misli da će biti mira u narednom periodu, taj se debelo vara. Ne štancaju svi oružje k'o pelene za bebe, onako bezveze, već sa nekim ciljem. To se nikad ne pravi da truhne i da se baci, nego da se koristi.
Ako ko prati militaryphotos.net forum, svjedoči vječitim temama koje sadrže vježbe i drillove NATO snaga s jedne strane, Rusa s druge strane, Iranska testiranja raketa, usavršavanje oružja, kinesku modernizaciju i kopiranje amera i rusa, njemačko razvijanje Leopard 2 tenka u produkciji Rheinmetal-a, jačanje Kolumbijske armije...nije ba niko lud, samo budale vjeruju i "peace". Jednom kad pukne, eto WW3, pa kud koji mili moji
Samo naši računaju da će ih NATO braniti, pa se trče uvući u dupe a ne gledaju na opremljenost. Nama se borbena spremnost ogleda u par dotrajalih M84, T55, M60 tenkova, par onih ruskih helikoptera, M113 transporteri i šarenilo opreme. Čuj nositi digitalni marpat, navlaka za šljem je klasični woodland američki, čizme crne, prsluk zelen (fuj sašiveno aaa), FLC oprema u desert varijanti... neka fala
@pinoglavi, neće niko da se miješa u taj sukob jer je nezahvalno. Pusti se ti propagande i jednih i drugih. prava istina je da su obje strane šupačke. Tu ne računam civile, civili su žrtve, al' Hamas otme 3 jevreja, masakrira ih, izraelci otmu palestinske dječake, masakriraju ih, Hamas raketira Tel Aviv, Izrael raketira Gazu. Reci mi ima li tu prave strane bgt? Ko će kome vjerovati na riječ i potpisati primirje, kad Hamas dobija rakete tipa Fajr/Kornet od Irana preko Egipta, onim tunelima, i kad Izrael ima nuklearke, Merkave i svašta nešto..
Nek to oni međusobom riješe, a najbolja podrška "zapadnog" svijeta, tj. nas jeste skupljanje humanitarne, a pozivanje nekih strana (konkretno islamskog svijeta ili amerike) može biti samo uvod u veće sranje, jer zapad itekako stoji iza Izraela, a vjerujem i islamski svijet (arapske države) iza Hamasa/Fataha. Zato se niko ne uključuje, jer jedno vuče drugo
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ja sumnjam na neke druge, ne na njih.ZahaKING je napisao/la: @Duke Ukrajinska vojska ima antiraketne sisteme zemlja-zrak koji mogu detektovat svaku ispaljenu raketu, to imaju i zemlje okruženja. Misliš da ne bi već bilo nešto "po ukrajinskim leđima", da su ljudi vidjeli da su Ukrajinci? Nema šanse i nema logike. Ukrajina dobija pomoć zapada u ovom sukobu (što je meni sasvim okej) i nisu tolike budale da se igraju "rata", kad im saveznik NATO i Amerike kontrolišu nebo satelitima..
- samo_lijevo
- Kontakt:
ko to ima na b.istoku da im moze parirati?pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
wienultras
- Kontakt:
turska....i to gadno....ali....sute...zasad.samo_lijevo je napisao/la:ko to ima na b.istoku da im moze parirati?pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Izrael ih sve moze sravnat sa zemljom. Sute pickice. Imali su priliku 1948., ali su bili previse glupi.pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
Dok Amerika podrzava Izrael, niko im ne moze nista. To je jedina sila u Svijetu. Rusija, Kina i ostali su samo misevi.
Ne moze ni Turska, jer i oni totalno ovise od Amerike i dio su NATO-a. Turci bi mogli sa Izraelom jedan na jedan, ali dok se Amerika tu umjesa...
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Sigurno je da je svijet na rubu WW3 
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- samo_lijevo
- Kontakt:
oni se ne pikaju,zna se ciji su igraci.wienultras je napisao/la:turska....i to gadno....ali....sute...zasad.samo_lijevo je napisao/la:ko to ima na b.istoku da im moze parirati?pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
-
wienultras
- Kontakt:
Problem je sto trenutno meni vise lici kao da je Izrael majka a USA kcerka.DukeOfWellington je napisao/la:Nije da ne smiju nego ne mogu, sve što će postići je to da će i sami stradati, nema svrhe.pinoglavi je napisao/la:Ode Gaza u 3 lijepe,zar se ostale zemlje bliskog istoka toliko amerima uvlače da ne smiju ništa uradit
Izrael opasno provocira sreću, malo po malo i SAD će od njih imati više štete nego koristi. Pitanje je trenutka kad će ih pustiti niz vodu, a taj trenutak je puno bliže nego što se misli.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Bilo bi interesantno kako bi SAD reagovale ako se Turska umiješa u sukob na strani Palestine, da li bi napali članicu pakta kojem i sami pripadaju. Mada pretpostavljam da bi SAD znale da isposluju da se ovakav scenario ne desi.
@Rooney88
Možda liči ali samo liči. Zna se ko je ko.
@Rooney88
Možda liči ali samo liči. Zna se ko je ko.
- samo_lijevo
- Kontakt:
NATO,Amerikawienultras je napisao/la:ciji
Amerika bi ga pobjedila za mjesec dana.Otelo je napisao/la:Sigurno je da je svijet na rubu WW3
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Što znači da nismo baš tako blizu WW3.Cartman je napisao/la:Amerika bi ga pobjedila za mjesec dana.Otelo je napisao/la:Sigurno je da je svijet na rubu WW3
-
wienultras
- Kontakt:
jel mislis da oni nece tursku u eu,ili turska nece....turci su **** igraci,ja mislim da se debelo kaju sto su u NATO paktu...ali izrael nije,u slucaju sukoba,u najmanju ruku,ako ne pomognu,nato mora ostati neutralan....nemogu izbaciti tursku iz NATO,eto ti onda problema i sa drugim clanicama...bio bi nevjerovatan presedan....pogotovo sto su turska i izrael na ratnoj nozi vec par godina,od incidenta sa onim turskim brodom...pa turska ima vise vojnika aktivnih nego cijeli NATO...samo_lijevo je napisao/la:NATO,Amerikawienultras je napisao/la:ciji
i da budes liga peta ti si nama centar svijeta FUKARE 87
Trenutno korisnika/ca: bavariapivo, Huske, Jabroni, zemuntrg i 17 gostiju.