tuzlak1987 je napisao/la:ZahaKING je napisao/la:
tuzlak, mani propagande, neće sravniti sa zemljom jarane, ganjaju Hamas i Fatah. To je njima trn u oku, a one momke što ih kamenjaju na protestima, to se smiri lako..
Pusti tu fb kampanju i te gluposti, to obično finansira neko ko želi da predstavi rat upravo onakvim o kakvom smo sad gore pričali, to izmedju muslimana i zapada i sl.
Kako ti sada uopste mozes znati da Izrael ovo sve nije iscenirao? Jednostavno ono sto procitamo to je, tako kako ti prezentuju, sad jel to tacno ili ne ko zna..
Ali slika ce ti reci vise od 1000 rijeci, a od 1946. kada je citava Palestina bila Palestina, do danas mozes vidjeti promjene. Iz godine u godinu ce ti se ovi napadi pojavljivat i praviti naselja na mjestima gdje ulate i gdje ih presjeku sve dok Palestinski narod konacno ne nestane ..
Druže, na tim stranicama obavezno stave slike stradale djece što je po meni zločin naravno. Ubiti nevinog je zločin, a što ne stave one likove sa zelenim povezima, kalašnjikovim i crnim maskama? e to neće

zato sam ti gore dao link, pročačkaj vojni forum, vidiš obje strane priče. Ne brani se ni jedna, samo se stavljaju dokazi.
Nije to iscenirano, samo se ide na to da se očisti Hamas i vjerovatno onaj predsjednik Abas.
Ja ti opet kažem, da je vjerski rat, IDF bi raspustio i priklao prvo svoju jedinicu IDF Sword battalion, jer je sačinjena jedinica od muslimana, arapskog govornog područja, nije hebrejskog. Pokušavam samo gledati objektivno na stvar. I ne bi izraelski medicinari liječili asadove vojnike i ranjene civile na granici sa Sirijom.
Naravno opet ponavljam strašno je što civili stradaju, al' nije cijeli svijet kriv što šačica extremista drži civile k'o živi štit i u kućama im kriju naoružanje. Ovo većina odbija da sagleda na ovom prostoru, jer je nama najlakše provući nacionalno-religijske priče. A ovi se ponašaju isto kao talibani u afganistanu. Malo rokaju, dođu marinci s apačima, a ove talibanske funjare raspale trk u selo...i onda stradaju civili. A rat nije nikom brat, neće ti ni jedna vojna sila odustat od akcije, ako se neprijatelj koji je opasan i moze dejstvovat momentalno, krije među civilima. (hoće al' na filmu, da se pokaže herojstvo, un i te gluposti). Kako ono kažu, kolateralna šteta. I opet kažem, nije niko svetac ni prav u toj dole igri

osim normalnog poštenog naroda. Takvih mi je žao. Al' ja ništa tu ne mogu uraditi. Nit' ih mogu izvući iz tog kruga smrti, nit mogu odabrati najspremnije momke pa da čistimo kuću po kuću, cestu po cestu, grad po grad od zločestih tipova, da uspostavljamo red. Oni koji su razmisljali glavom, mjesecima su već u azilnim kampovima po Evropi..
samo_lijevo je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Treća sreća.Nek Njemci konačno dobiju WW i zavladaju Evropom.Svima bi nam bilo bolje

da im objavimo rat,pa da se predamo narednog dana.
ali nemamo konsenzus za tu odluku.

ja se s ovim slažem

i da vrate vojni rok

Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D