Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Clutch
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la Clutch » 18 jul 2014, 02:09

ZahaKING je napisao/la:ko je to? :P
hahaha ne znaš ko piše no homo :mrgreen: ?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 02:10

pojma nemam kuknjava :mrgreen:
Bez dlake na jeziku dok su cure depilirane.
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2014, 02:11

ZahaKING je napisao/la:Pješadija i tenkovske pukovnije su u Gazi, trenutno čiste ulicu po ulicu od Hamasovih terorista. Obzirom da je mrak i da u Gazi sad nema struje, koriste ovo kao osvjetljenje, jer regularna vojska i nije toliko "specijalna" da svi imaju NVG (night vision googles) pa da vide "kroz mrak" :) Samo osvjetljavanje, vidiš da pada selektivno, gdje treba, planski.

btw. ono što mene iskreno buni otkako je ovo počelo u Gazi, jeste slijedeće, a istina je.. (tuzlak me pit'o za propagandu, evo jarane..)
slika
slika
Kad spomenu te vojske koje ciste ulicu po ulicu meni je BOPE vrh :tokralju: :tokralju:

Eh, sto se tice ovih slika to ti je sve do reklame. Upoznat si sa onim o slijepcu i marketinskom strucnjaku.
Sirija se "prodaje" kao borba za demokratiju dok je ovo u Izraelu nesto potpuno drugo, prema medijima.

Hvala na objasnjenju.

I fakat ko je taj no homo ?
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jul 2014, 02:12

Clutch je napisao/la:
ne zalazi izgleda momciluk na NBA pdf :mrgreen:
LenBias je ako se ne varam to non-stop pisao
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jul 2014, 02:14

miki_92 je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
ne zalazi izgleda momciluk na NBA pdf :mrgreen:
LenBias je ako se ne varam to non-stop pisao
Ne zalazi on više nigdje. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 jul 2014, 02:17

Mini potrese, zatrese mi se ormar posteno :roll:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 02:20

Otelo je napisao/la: Kad spomenu te vojske koje ciste ulicu po ulicu meni je BOPE vrh :tokralju: :tokralju:

Eh, sto se tice ovih slika to ti je sve do reklame. Upoznat si sa onim o slijepcu i marketinskom strucnjaku.
Sirija se "prodaje" kao borba za demokratiju dok je ovo u Izraelu nesto potpuno drugo, prema medijima.

Hvala na objasnjenju.

I fakat ko je taj no homo ?
BOPE su antiteroristička jedinica u Brazilu, osiguravali su važne face na svjetskom. Oni "čiste" favele, al' ne smiju često, jer su favele najgore za vođenje tih ratova i borbi...iz svakog ćošeta si meta. :D
Inače, najbolja VOJNA jedinica za "breach&clear" su rendžeri iz 75th Ranger regiment uz podršku 160th SOAR iz armijskih redova i Navy Seals iz mornaričkih redova. Od Evropskih, tu su SAS i GIGN i Kommando SpezialKfrat (njemački KSK). Od rusa, neprevaziđeni FSB Spetsnazi. Al' protiv rendžera ne može niko :njanjanja:

Nema na čemu, tu sam da pričam o vojsci o onome što poznam najbolje (bar iz obrazovanja) :thumbup:

Što se tiče reklame, jbg tako je kako je. Najgore što se pokušava predstaviti kao vjerski rat, a kod nas to fala Bogu ide k'o halva, zbog rata..da ne duljimo, nama najlakše prospu tu priču, dok ostali češkaju jaja.
Još nikog nisam čuo da podržava Iračke snage sigurnosti protiv ISIL terorista. Jbg, nema dovoljno jake propagande, nemaju koristi oni koji žele ubaciti kost među narod. A ja im uvijek imam kontraargument. Kakav vjerski rat, a muslimanska jedinica u Israeli Defense Forces. Nema šanse ba. Samo našem narodu jedno oko na plakatu, a drugo zatvoreno.. Niko još nije prizn'o da su Hamas i Fatah terorističke organizacije koje ubijaju svoj narod ovim odlukama. To niko ne vidi. Ne branim ni jedne, svi seeru, opet kažem, al' treba biti objektivan :kafa:
U ratu je istina kur.va i svako je j3be kako stigne

Len Bias je bivši koliko se ja sjećam :tralala:
More lijepih rozih p..., ali fali im sitnica, to što ima samo jedna, pa je moga k.... vrijedna! :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jul 2014, 02:23

Clutch je napisao/la: Ne zalazi on više nigdje. :mrgreen:
znam da je popusio ban :mrgreen:
btw. gdje je Greivis, nije valjda i on otisao na vjecna lovista :think:
NBA pdf nekako dosadan bez njih 2-ice :rol:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jul 2014, 02:26

miki_92 je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Ne zalazi on više nigdje. :mrgreen:
znam da je popusio ban :mrgreen:
btw. gdje je Greivis, nije valjda i on otisao na vjecna lovista :think:
NBA pdf nekako dosadan bez njih 2-ice :rol:
U jbt totalno sam zaboravio na njega :shock:
Greivis je moj dobar drug. :mrgreen: Nisam pročitao njegov post ne pamtim, mora da je i on popušio bananu..

Dašta je neg' dosadan. :lol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 18 jul 2014, 02:30

Ma Grenvis spušio foru kako sam ja rijetko aktivan
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 jul 2014, 02:52

jesam sa Puntom nabro kroz grad maloprije :kafa:
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 18 jul 2014, 02:56

a jest lijepo sjediti vani :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2014, 03:16

Svi ste djelomično u pravu što se tiče Izraela (oružje, banke, pomoć drugih itd). Za tu temu je potrebno na stotine rečenica da se opiše sve u detalje, no nisu svi isti, u to budite sigurni.

Uglavnom, najkraća rečenica koja sve to opisuje glasi: "Mi smo izabrani narod, mi želimo naše stare granice nazad".

Sve ima svoju historiju, ko ima vremena neka čita u detalje o Izraelu, jako zanimljiva tema.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 18 jul 2014, 03:48, ukupno mijenjano 1 put.

rambo16
Kontakt:

Post Postao/la rambo16 » 18 jul 2014, 03:38

[youtube][/youtube]
A.F.C. Bournemouth!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 03:45

Neutral je napisao/la:Svi ste djelomično u pravu što se tiče Izraela (oružje, banke, pomoć drugih itd). Za tu temu je potrebno na stotine rečenica da se opiše sve u detalje, no nisu svi isti, u to budite sigurni.

Uglavnom, najkraća rečenica koja sve to opisuje glasi: "Mi smo izabrani narod, mi želi naše stare granice nazad".

Sve ima svoju historiju, ko ima vremena neka čita u detalje o Izraelu, jako zanimljiva tema.
O ovome bi se čak moglo i diskutovati, ali sa stajališta katoličanstva naravno :)
Taj Isusov ljubljeni, izabrani narod ga je izdao, valjda bi bila logika da su katolici (zajedno sa ortodoksima/pravoslavcima) izabrani narod, narod koji je povjerovao, bla bla bla :mrgreen:

A oni se ovog sna neće fkt odreći, to je jasno. Zemlja Kanaanska. A interesantno Kanaan se nalazi na teritoriju Palestine (i Libanona, dijela Egipta i Sirije). A po vjerovanju praotac Izraela, Abraham (Ibrahim) je došao u Kanaan prema Božijem pozivu.
Interesantno, Izraelci koji su bježali iz Egipta s Mojsijem (Musa), bježali su preko svete gore Sinaj, u Kanaan.
Također u Kanaanu su živjeli Kanaanci, koje je Jahve uništio zbog nemorala i grijeha, doduše poštedio je Gibeonjane jer su povjerovali...

Možda idu da povrate zemlju Kanaansku u svoje ruke? Samo ko čini 9 i pol plemena kojima će biti dodjeljen Kanaan? A izgnani su oko otprilike 600 godina prije Krista, jer su počeli vjerovati u Baala i zaboravili Jahvu. Tad je bilo vrijeme Babilona, vrijeme cara Nabukodonosora i božijeg čovjeka Daniela, proroka koji je tumačio snove.. (da mi pročitati knjigu..)

:mrgreen: Odoh daleko, ko će znati sve..ništa ne znam, ništa :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2014, 04:01

Zato i kažem da ste svi djelomično u pravu. Guglaj stare izraelske granice i neke stvari će ti biti mnogo jasnije.

Egipat se davno suprostavljao, kasnije su postali plaćenici kao i većina arapskih zemalja. Čim je došao Mursi (napokon neko normalan) smijenili su ga za par dana iako su građani demokratskim putem glasali za njega. Usporedite Mubaraka i Mursija.

Ko će se suprostaviti državi koja ima svoje ljude u Americi, najjačoj svjetskoj sili? Uz to su jedni od najjačih vojnih sila na svijetu. Ako prigusti, mogu baciti atomsku, ono da pokažu da je imaju.

Sykes-Picot (Sajks-Piko) sporazum iz 1916.
- Velikoj Britaniji: Mezopotamija (Irak sa Bagdadom bez Mosula grada u sjevernom Iraku na desnoj obali Tigrisa), dio Palestine (1917. Balfourova deklaracija kojom ministar vanjskih poslova piše vođi britanskih Židova kojim se potiče naseljavanje Židova i obećava im buduću državu), Transjordanija
- Francuskoj: Mosul, Sirija, Libanon, dio Kurdistana s tzv. Malom Armenijom
- Rusiji: tjesnaci i Carigrad
;)

Sa religijske strane, izabrani narod i dalje traži nešto posebno, Al - Aksa :kafa:

Rekoh, jako opšrina tema koja se ne može tako lahko prenijet na forum, posebno na ovaj jer je u pitanju sportski.

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 12:17

Oni hoće da traže ispod Al Akše, Solomonov hram, koji je vjerovatno ispod u ruševinama, a krije itekakve tajne, posebno one iz križarskih ratova, krije tajnu o Davidu :)

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 18 jul 2014, 13:13

Ako neko igra ili je igrao igru Medieval 2: Total war, trazim neki dodatak gdje se moze igrati sa Kraljevinom Bosnom, treba mi link za download :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 18 jul 2014, 13:37

Jeste čuli koliko je put bombardovano sinoć ?
Ja sam dvaput čuo :(
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

ZahaKING
Kontakt:

Post Postao/la ZahaKING » 18 jul 2014, 13:47

Gađani tuneli koji su služili za prolaz između Gaze i neko sela izraelskog. Uspješno "popunjeni" prašinom i zemljom.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.