Najvaznije je sad dobro odradit ljetni prelazni rok. Dovest trenera sa vizijom i idejom i dovest mu igrace koje on bude trazio i onda krenut iznova. Ovoj ekipi ne treba 10 igraca, tu treba 3 top (ili potencijalna top igraca tipa Lucasa) i jos 2 dobra uz prodavanje onih koji imaju velike plate, a iste vise ne zasluzuju. Ne moraju to sve biti ultra mladi igraci, treba mislit i na sadasnjost i dovest par igraca koji posjeduju odredjeno iskustvo za igranje u tako velikom klubu.
Chivu,Forlan,Stanković,Maicon,Cordoba,Lucio bi meni prvi bili na listi za odstrijel. Tu se moze uzet i neka para : Chivu djaba, Forlan 2,3 miliona ili ga ubacit u neki deal, Deki moze i besplatno, Maicon 15 miliona, Cordoba djaba i Lucio 7 miliona. I eto ti Lucasa od prodaje ovih, a gdje su plate istih od kojih se moze dovest jos jedan kvalitetan igrac.
Od ostalih igraca volio bih vidjet malog Ramireza ili Lavezzia za krilo, jednog dobrog napadaca (Dzeko mi je zelja al nema tu sanse) i zamjenu za Maicona (po mogucnosti Santon ili Isla).
Evo npr. 3 top igraca : Lucas (25),Lavezzi (20 + Pandev) i Džeko (ili neki drugi igrac 25) i 2 dobra poput M'Villa(15) i Isle (15). Ukupno je 100 miliona - nekih 30-ak od prodaje igraca sto bi znacilo da za naredni prelazni treba min 70 miliona. Svi ovi igraci izuzev Lavezzia i Džeke (nekog drugog napadaca) ne bi imali prevelike plate i to se takodje uklapa u ovu novu transfer politiku.
Te pare mislim da ce Moratti tesko imat na ljeto i zato se nadam tim famoznim stranim ulagacima.
Ali zamislite :
___________JC
Isla_Samuel_Ranocchia_Yuto
______Guarin_M'Villa
__Lavezzi_Sneijder_Lucas
__________Milito
Umjesto Milita ide taj top napadac,a moze se prodat i Sneijder a dovest Ramirez i isforsirat Coutinho. I uz sve to imali bi metar mladjih igraca koji bi uz par iskusnijih bili idealna kombinacija.
Eto malo sam i ja sanjo. Da se pola od ovog ostvari rodio bih se

@Mister No
Izgubit cemo i EL ako nas i Catania dobije. A MM ga opet nece otpustit. A to za pricanje mislim da je suplja...