Jeste malo je ojacao kada ide do kraja ..prije je znao cesto nekako se baciti unazad ,sada ide Fino do kraja ili se zaustavi na vrijeme.Ali najbitnije je Ono, sve sto Bosnic nije radio ,radi cak i Veljko...Kada je protivnik U Bonusu Musa predvodi napad ,kakav Atic i Kanadski PingviniFederer17 je napisao/la: ↑26 mar 2022, 20:13Bukvalno je 35 mogao imati bez pola muke.
Napredak evidentan cak i za mene kojem uvijek nesto fali kad je Musina igra u pitanju.Znas gdje ce na kraju, ali nevjerovatno tesko zaustaviti. Imam osjecaj da je i taj lijevi ulaz dodatno unaprijedio, gotovo je neuhvatljiv.
Jake utakmice na najvisem nivou evropske kosarke cine svoje. Samo tako nastavi!
Džanan Musa
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
Re: Džanan Musa
trica mu je dobro pala u posljednjih mjesec dana, nije bilo realno da je postao suter preko noci (preko 45% jedno vrijeme).
nije lose ni sadasnjih 38%, ali je pozeljno da navuce na barem 40% do kraja sezone
a dok god uzima 20ak suteva, ne treba se sekirat za isporucene poene. ocekujem da jos podeblja prosjeke.
nije lose ni sadasnjih 38%, ali je pozeljno da navuce na barem 40% do kraja sezone
a dok god uzima 20ak suteva, ne treba se sekirat za isporucene poene. ocekujem da jos podeblja prosjeke.
Nesto slabija tekma 20-7-3...Val 27
Bitna pobjeda ,ostaju u igri za Playoff.
Bitna pobjeda ,ostaju u igri za Playoff.
losa samo prva cetvrtina, kasnije povukao kad je trebalo.
steta sto je trojka bas stala.
Kako ne znam uzivati u igrama nasih igraca, to je cudo.
Ja sam sebi sad nabio pritisak da mora imati 20 poena i sve ispod toga je neuspjeh..kako sam se usrkletio kad ofula ona 2 slobodna haha
ne vidim ih u play offu al et, treba se boriti.
napokon da i onaj malac odigra kako treba:-)
steta sto je trojka bas stala.
Kako ne znam uzivati u igrama nasih igraca, to je cudo.
Ja sam sebi sad nabio pritisak da mora imati 20 poena i sve ispod toga je neuspjeh..kako sam se usrkletio kad ofula ona 2 slobodna haha
ne vidim ih u play offu al et, treba se boriti.
napokon da i onaj malac odigra kako treba:-)
Ponovo 20 poena i valorizacija preko 20. Na ulazu postaje nezaustavljiv. Postepeno dodaje i desni, polaze i baca floatere objema rukama, ukrsteni dvokorak je vec odavno tu... Sut s distance malo steka zadnjih nekoliko utakmica, ali nema sumnje da moze pogoditi i da je pitanje vremena kad ce ga i to krenuti. Na bacanjima takodjer nesto losiji procenti, ali nije svejedno redovno igrati 30-35 minuta i uvijek imati mirnu ruku. Da mi je jos samo docekati da probije na 3-4 m od obruca, pa, kad vidi da ne moze do kraja, da se vrati 2 koraka nazad i da uzme sut s poludistance. Odgledao sam svaki njegov mec otkako je u Spaniji i mislim da nije uzeo nijedan sut s pd-a. Mora se nekad i usporiti tempo, odustati od prvobitne zamisli i posegnuti za alternativnim rjesenjem (a da to ne bude uvijek neki panicni pas iz gotovo bezizlazne situacije).
Po naslovu znam kako je odigrao bez i da sam gledao utakmicu.
"Čudesni Džanan Musa", 30 poena.
"Fenomenalni", 25 poena.
"Sjajni", 20 poena.
"Ni odlični Musa nije pomogao Breoganu", 17 poena, šut 4/13, nije ga bilo u zadnjoj četvrtini.
"Čudesni Džanan Musa", 30 poena.
"Fenomenalni", 25 poena.
"Sjajni", 20 poena.
"Ni odlični Musa nije pomogao Breoganu", 17 poena, šut 4/13, nije ga bilo u zadnjoj četvrtini.
mah, oni i ne gledaju tekme.
Slobodna je danas bas nekako lose izvodio.Onu tricu je pogodio nakon sto je napad ,dva prije promasio bas sa iste pozicije .Kao sto rece drug Ghuraba ,na ulazu mu niko nista ne moze,a pogotovo kada idu U Kontru(Citaj Bosnicu Majmune)
Nešto slično je imao juče Atić protiv Krke; čini se da se radi o sličnim ekipama. Čak je i onaj mali imao dobar učinak.
Pa to je opšte poznato u svijetu košarke da se na ovim prostorima igrala najbolja košarka i da su dolazili veliki talenti. Druga je stvar što sad djeca sa 16-17 godina odlaze u bogatije klubova radi para. Jedan Jokić je igrao u Megi, nije u Realu.
Kakve to veze ima sa Krkom
Pogrešno si se izrazio - Musa je zalutao sa ovih prostoralumani je napisao/la: ↑03 apr 2022, 15:37Kakve to veze ima sa Krkomi Musa je otisao sa ovih prostora
![]()
Ja ti govorim da je igrao protiv Krke, a ti meni nabacuješ nešto deseto. Dobro, nije baš protiv Krke, možda Zadar, ali složit ćeš se da to nije big deal zabiti Zadru 20 poena. To može ćak i Atić kojeg ti simpatišeš
A kad je to Atic zabio 20Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 16:08Ja ti govorim da je igrao protiv Krke, a ti meni nabacuješ nešto deseto. Dobro, nije baš protiv Krke, možda Zadar, ali složit ćeš se da to nije big deal zabiti Zadru 20 poena. To može ćak i Atić kojeg ti simpatišešPlus što mora dobro muda polomiti za tih 20 poena pošto igra uglavnom 30 + minuta
Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
Koliko znam, on je počeran iz Efesa, imao je opriliku da se nametne, ali nije. Onda je došao u ekipu Breogana koja je ušla u njihovu prvu ligu. I onda kad ja upored to sa zadrom ili Igokeom, tebi je to problem.
Koliko znam, on je počeran iz Efesa, imao je opriliku da se nametne, ali nije. Onda je došao u ekipu Breogana koja je ušla u njihovu prvu ligu. I onda kad ja upored to sa zadrom ili Igokeom, tebi je to problem.
Nije bitno je li to na nivou Zadra ili Igoke - btno je da je covjek najbolji igrac ekipe, najbolji strielac lige i vodeci u MVP utrci lige (nije bitno koje lige) - i to treba pozdraviti, jer mi kao BiH nemamo takvih igraca - da su najbolji u bilo kojoj drugoj ligi koja nije BiH liga - uopste kvaltet lige niej bitan. Treba uzeti u obzir da je taj decko jos uvjek veoma mlad i da tek za 5 godina se ocekuje da nastupi nejgov vrhunac i da traje narednih 4-5 godina, tj najbolje stvari koje on moze da ponudi BiH su ispred njeg. To sto je on nas ove godine navikao da kad zabije 20 - 25 poena ok ucinak bez neke pompe je isto za pozdraviti - jer mislim da bi na prste jedne ruke mogli nabrojati nase BiH kosarkase koji su u ABA ligi imali makar 1 utakmicu sa 20+ poena ove sezone ili bilo koje druge lige u evropi. Pa pokazi jednom respek za to. Dobro nije po tvom stavi i po pokazanom za Euro lige ili NBA lige i to je ok - ali kad mi nemamo boljeg - reci on ja nas najbolji kojeg imamo u Evropi - i reci da covjek pruza za tu (ispod)prosjecnu ligu i (ispod)prosjecne takmace protiv kojih igra iznadprosjecne partije - i to je super, jer bi mogao sa tim referencama u malo bolju ligu (ABA) i malo bolju ekipu preci (recimo Igokea)Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 19:54Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
Breogan bi u ABA ligi bio negdje oko 7-8 mjesta. Tako nekako otprilike.Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 19:54Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
U prvih 6 nema apsolutno nikakve sanse, dok isto tako nema sanse da budu u zadnjih 5-6. Znaci, prosjecan ABA liga tim.
Aba liga je tek sedma il osma najjaca liga u evropi dok je spanska prva.Yebala vas jugonostalgija vise bezveze liga.
To ja pokušavam da kažem, ali neki ljudi ovdje misle da je Breogan u najmanju ruku Real. I to je prosječna ekipa sa Musom. Šta bi tek bilo bez njega.TheChief je napisao/la: ↑04 apr 2022, 10:01Breogan bi u ABA ligi bio negdje oko 7-8 mjesta. Tako nekako otprilike.Sarmica je napisao/la: ↑03 apr 2022, 19:54Ne znam, trebalo bi uzeti statistiku, ali masa igrača je otišla iz ABA lige u NBA, pa i sam tvoj pulen, jelde. Nije igrao u Breoganu ili Barceloni. Ne vjerujem da više španaca igra u NBA nego ljudi sa ovih prostora. Ovdje, u ABA ligi, na balkanu, i sa dosta manje pare se stvaraju extra igrači i rezultati. Da Musa kojim slučajem igra u Partizanu, a to mu je nedostižni san jer nema kvalitet za to, ti bi branio i veličao ABA ligu.
U prvih 6 nema apsolutno nikakve sanse, dok isto tako nema sanse da budu u zadnjih 5-6. Znaci, prosjecan ABA liga tim.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.