Beduin je napisao/la: ↑08 jun 2020, 18:44
Skupa je titula u nasoj ligi, nema sta.
De nek mi neko od bordo-zutih objasni, pare koje Nam ulaze pise li gdje ili dadne nepovratno?
I koja je razlika izmedju npr. Namovih ulozenih para i Azmirovih birvaktile u Slobodu (nije bitno da li pare ulozih da vratis neki dug ili za platu igraca, valjda)?
Razlika je jer je to Azmir pisao sebi i to može tražiti nazad jer se vodilo kao pozajmica. Vijetnamska multimilijarderska korporacija stoji iza Sarajeva i to nije pozajmica već investicija, sve pare pretvaramo u kapital kluba i dosta je veći sada nego u eri Tana. Mislim da su ''teški'' oko 16 milijardi eura.
Budžet nam se drastično povećao (za bosanske uslove) u odnosu na godinu prije, 10.8M KM je daleko najveći budžet kojeg je jedna bosanska ekipa imala u našoj ligi što i dalje nije ništa specijalno ali napredujemo. Malo više od pola budžeta pokrijemo mi a ostalo on.
''Nam je i čelnik PVF-a (Vietnam Football Development and Investvent Fund), najveće nogometne akademije u Aziji.
PVF je najveća privatna korporacija u Vijetnamu. Funkciju tehničkog direktora obavlja Philippe Omar Troussier, nekadašnji selektor Japana, Obale Slonovače, Nigerije, Južne Afrike i Burkine Faso, dok je jedan od savjetnika PVF-a legendarni Ryan Giggs.''