FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AdiFKS
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AdiFKS » 08 feb 2015, 20:26

Tribalian je napisao/la:
marconato je napisao/la:
Na osnovu cega tvrdis?! Zvezda je neki dan dobila Rubin isto na pripremama, jel' to sada znaci da je bolja od pola ruske lige?! :roll:
Pusti coveka da uziva u pobedi. :mrgreen: Listam temu i samo sam cekao kad ce neko da krene sa Zvezdom i Hajdukom. Ja bih to pripisao mladosti, neiskustvu i poletu :) kad se bude igrala utakmica Zvezda- Sarajevo znacemo ko je bolji, do tad samo pretpostavke mogu da se iznose. Mene vise fasciniraju glodaristicari sa pricama " Ovo je odlicno, kad god gubimo prijateljske mi posle rasturamo" :facepalm: :urnebes:
Naravno da je u najvecoj mjeri moj komentar bio navijacki. Nije li to logicno jbt.? :mrgreen:

Druga stvar. Intezivno pratim i Srb. i Cro. ligu. Proslu sezonu sam imao simpatije prema vama, jer dosta vise i Partizana, lobija, saveza i sl. I onako iskreno, nista posebno niste pokazivali, sem par utakmica koje jeste kvalitetno odigrali. Titulu ste uzeli na ludilu, euforiji, gladi za peharom...i iskreno gledajuci stagnaciji Partizana.
I ne mislim da ste igracki ista bolji od Partizana, sto pokazuje prva polusezona. Nisam upratio ovaj prelazni rok. Moguce da ste se ozbiljnije pojacali.

Nebitno sada to. Znam da se to zbog nocionalistickih naboja, navijackih sukoba i sl....nebi bas lako moglo organizovati. Al heben bi bio tempo lige regije. I nema sanse da kroz 2-3 sezone ta liga nebi iznjedrila ozbiljan kvalitet.

Neostvarivo? Vrlo moguce. Ali eto pricam samo teoretski i iskljucivo osvrcuci se na fudbal i mogucnost i potencijal iskoraka u tom segmentu.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 feb 2015, 21:11

Nikolic kaze 10m bio ofsajd, koji je to cmizdravac, to stalno radi i u JSL. Uvijek mu je kriv neko drugi za njegove poraze osim samog njega :puke:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 feb 2015, 21:17

@AdiFKS

Sa stanovista srpskih klubova, ta liga ne bi donijela nista spektakularno i mnogo bolje! Zasto, pa zato sto i Zvezdu i Partizan vodi najveca mafija i sljam, koji samo gleda da prigrabi koji dinar i jos dodatno uruse klub! Dzaba i da igraju u Bundesligi kada se po tom pitanju nista ne mijenja, oni srozavaju klubove kako srozavaju, liga nikad slabija! Znaci, tek kada dodje do privatizacije (ako uospte nekad u dogledno vrijeme i dodje), gdje ce se znati ko sta radi, gdje ce uspjeh i prosperitet kluba biti iznad licnih interesa pojedinaca, onda tek mozemo pricati o nekim realnim osnovama za tu ligu!

Recimo, Čukarički, iako slabiji, je ozbiljniji klub i zdravija sredina od CZ i PFC, ma koliko to bilo paradoxalno! Ljudi posluju na zdravim osnovama, moze se reci da su privatizovani, nesto slicno kao i Sarajevo ili Rijeka. Sad, druga je stvar sto su ovi sa topcidera "brend" kao sto neko pomenu, pa su samim tim i privlacniji za najbolje igrace iz lige i povratnike iz inostranstva, jer tako lakse mogu ostvariti transfere u lige petice i jake inostrane klubove. Medjutim, imamo i drugacijih primjera, gdje je Regan iz Napretka ljetos presao upravo u Čukarički, a odbio Zvezdu, jer su ovi ponudili bolje fin uslove. Covjek je stranac i zaboli ga istorija, ime i velicina kluba...Pusti pricu, daj mi pare na ruke... ;)

Sto se vase utakmice sa Partizanom tice, to je svakako pokazatelj da Sarajevo dozivljava progres i postaje konkurentniji na nasim prostorima! Medjutim, to samo po sebi i nije veliki uspjeh s obzirom na cinjenicu da su Zvezda i Partizan nikad slabiji u svojoj istoriji. Poredjenja radi, onaj tim Partizana koji je igrao LŠ 2003. sa Realom i Portom u grupi, bi ovom timu uvalio 5+ komada, onako opusteno! Isto tako, i Zvezda od prije 10-ak god, generacija Žigić, Pantelić, Basta, Janković...bi ovoj tim nakantala sa istom razlikom!
Ja prvi navijam za Zvezdu, ali se moze reci da je ona uz Partizan nazalost jedan od glavnih uzrocnika za ovako lose stanje u srpskom fudbalu (pored naravno najgoreg i najkriminalnijeg saveza na kugli zemaljskoj). Liga je sama po sebi neregularna, zato sto i jedni i drugi pola klubova iz lige imaju za filijale i maltene trecinu utakmica koje odigraju budu manje vise revijalne (narocito Partizan)! Pored toga, tu je i povlascen status kod drzave, saveza i sudija...Tako sebi cine samo medvedju uslugu! Da nije tako, pitanje je da li bi non stop i bili prvaci pored Vojvodine, Čukaričkog, Jagodine...narocito u poslednje 3-4 god.
Zadnja izmjena: marconato, dana/u 08 feb 2015, 22:07, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 08 feb 2015, 21:19

Bosniacum Lilium je napisao/la:Nikolic kaze 10m bio ofsajd, koji je to cmizdravac, to stalno radi i u JSL. Uvijek mu je kriv neko drugi za njegove poraze osim samog njega :puke:

Evo nasekir'o sam se. kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava kuknjava
1946

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 feb 2015, 21:42

hilmo je napisao/la: Ja moram opet nas navijače da malo kritikujem. Neki su mnogo poletili nakon dvije pobjede u prijateljskim utakmicama. Pratim jučer aktivnosti na facebook-u nakon utakmice, pa kao da smo ligu šampina osvojili... to nema ... mi smo najjači. Meni je drago zbog ove dvije pobjede pogotovo zato što su one ostvarene protiv ekipa koje su jače od nas. Međutim naša prava snaga treba da se pokazuje od 28. pa tamo negdje do sredine maja. Ako je tu pokažemo onda se nečim možemo hvaliti. Sad smo u euforiji a ako kiksamo, ne dao Bog u Gradačcu, ovdje će zavladati prava letargija i tjerati ovog ili onog. Gledajmo stvari sa zemlje, fudbal je takav danas pobjediš Partizana a sutra zijaniš u Gradačcu.
.
izvinut ces me, ali ovo tii nije ok
ti navijaci koji kazes "tjeraju" su upravo oni koji "trpe " upravu od 2010 i nisu je tjerali, ti navijaci trpe 7 godina bez titule, trpe retardirane igrace koji su igrali, istrpili su poraze od listice, remije sa obarskom, celikom, radnicima, velezom, pretrpili bi i remi sa zvijezdom,... seddmcu od borusije, pa aplauzom docekali igrace, poraz od norvezana pa aplauz, poraz od grka pa aplauz.... velez pa aplauz...

samo kazem ;)

ppppp
Kontakt:

Post Postao/la ppppp » 08 feb 2015, 21:57

Bosniacum Lilium je napisao/la:Nikolic kaze 10m bio ofsajd, koji je to cmizdravac, to stalno radi i u JSL. Uvijek mu je kriv neko drugi za njegove poraze osim samog njega :puke:

Jbga,oni su čim odu vam granica Srbije imaju problem.Ekipe se ne sklanjaju,sudije ne guraju...i nikad oni nesretni krivi,vazda neko drugi kuknjava

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 feb 2015, 22:00

Benko je napisao/la: izvinut ces me, ali ovo tii nije ok
ti navijaci koji kazes "tjeraju" su upravo oni koji "trpe " upravu od 2010 i nisu je tjerali, ti navijaci trpe 7 godina bez titule, trpe retardirane igrace koji su igrali, istrpili su poraze od listice, remije sa obarskom, celikom, radnicima, velezom, pretrpili bi i remi sa zvijezdom,... seddmcu od borusije, pa aplauzom docekali igrace, poraz od norvezana pa aplauz, poraz od grka pa aplauz.... velez pa aplauz...

samo kazem ;)
Imam osjećaj da me nisi najbolje razumio.

Samo sam htio da kažem da ne treba da letimo nakon pobjede u prijateljskoj utakmici. Pobjeda kao pobjeda je vrijedna i potpuno zaslužena, ali to je pobjeda koja će igračima poslužiti za samopouzdanje a struci da uvidi gdje ne štima, i ništa više. Nakon ovakvih pobjeda smo "šampioni svemira" a nakon jednog kiksa nam ništa ne valja. Trebamo se naći negdje tu između.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 08 feb 2015, 22:09

Sabinho je napisao/la:Molje misljenje je da ce nas maksimalan transfer do 2017.g. biti 1m eura.
Bas tako. Tu spadaju skoro svi najbolji igraci kao i Duljevic, Cimirot. Radovac po meni vrijedi i malo vise. Samo uslov je da se proda par igraca za visoke cifre je prvo par ovih "manjh" transfera od 500 hiljada do miliona. Najbolje bi bilo prodati Cimirota pa kasnije za koju godinu Duljevica kada se dovede neki igrac njegovog kvaliteta koji ga moze zamjeniti. I Stojcevu produziti ugovor.

macahz
Kontakt:

Post Postao/la macahz » 08 feb 2015, 22:15

Benko je napisao/la:
hilmo je napisao/la: Ja moram opet nas navijače da malo kritikujem. Neki su mnogo poletili nakon dvije pobjede u prijateljskim utakmicama. Pratim jučer aktivnosti na facebook-u nakon utakmice, pa kao da smo ligu šampina osvojili... to nema ... mi smo najjači. Meni je drago zbog ove dvije pobjede pogotovo zato što su one ostvarene protiv ekipa koje su jače od nas. Međutim naša prava snaga treba da se pokazuje od 28. pa tamo negdje do sredine maja. Ako je tu pokažemo onda se nečim možemo hvaliti. Sad smo u euforiji a ako kiksamo, ne dao Bog u Gradačcu, ovdje će zavladati prava letargija i tjerati ovog ili onog. Gledajmo stvari sa zemlje, fudbal je takav danas pobjediš Partizana a sutra zijaniš u Gradačcu.
.
izvinut ces me, ali ovo tii nije ok

samo kazem ;)
Benko tako je !... a hilmo je sigurno momak za zapada. Mi koliko smo truda ulozili, koliko kilometara prevalili i para potrosili imamo pravo da se do nebesa radujemo ovim dobrim rezultatima, jer smo i mi sami dio toga...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 08 feb 2015, 22:20

@hilmo donekle mudro zboris, ali... Predugo cekamo na neke stvari i tesko je biti normalan. :) ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 08 feb 2015, 22:20

Uživajmo braćo!!!

[youtube][/youtube]

:kralj: :kralj:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 08 feb 2015, 22:21

@macahz
S istoka ;)

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 08 feb 2015, 22:27

hilmo je napisao/la:@macahz
S istoka ;)
Nadam se da nisi onaj brko stari (strucnjak) sa sredine hahaahahahahah :zviz:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 08 feb 2015, 23:06

imali gdje utakmica da jos jednom pogledam :D
Samo Sarajevo

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 feb 2015, 23:10

ma skontao sam ja, samo mi smo reagovali uvijek kada je trebalo... nikada nismo reagovali kako ne treba
dali smo uscuplicu mnogo sansi, kada je dsolo na kriticnu tacku, reagovali smo
kada je doslo do grla bahato ponasanje mirze v. reagovali smo
Kada je bivsa uprava ukaljala ugled kluba reagovalo se

jedini put kada se pogresno reagovalo jeste kada su tri idiota uletila na teren protiv borca, ali pazi, tri covjeka...

istok, zapad, sjever, uvijek su znali eagovati kada treba, tako da i pored dvije pobjede u pripremama, ako remiziramo protiv zvijezde siguran sam da nece niko reagovati jer su svi svjesni da smo na pravom putu...
s toga, nakon toliko godina sto smo SPASAVALI klub, sto smo bili strpljivi i u najgorim situacijama, mislim da nema potrebe strahovati od navijaca i euforije... trener koji ne zna odvojiti navijace i igrace nije za FKS...
Izvini, ali ako Kodro ne zna igrace dignuti psihicki na nivo da grizu a da ne posmile da ce se setati ligom, onda ne treba ni biti na klupi... za to dobija platu

sto se tice "izlaganja" igraca novinarima, to je sasvim normalno u prof. klubovima, sve do zadnjih 5-7 dana priprema, tj pred pocetak prvenstva i onda taj intenzitet se smanjuje... sve je ovo marketing i to je najveci "dobavljac" novca...

To sto smo mi u euforiji, a imamo razlog biti-realno, je samo dobra stvar.. doci ce u gradacac 2000 ljudi, bit ce praznik fudbala.. igraci ce imati ogromnu podrsku... neka pobjede, za to su plaćeni i oni i kodro.... nasi igraci moraju biti profesionalci i da ne utice glas navijaca na njih i njihovuu igru

@kanarinac, za tebe nema, prica se po mahali da ti djevojjka navija za željezničar :urnebes:

slika :kafa:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 08 feb 2015, 23:17

MortemHz je napisao/la:@kanarinac, za tebe nema, prica se po mahali da ti djevojjka navija za željezničar :urnebes:

slika :kafa:
:rol:[/quote]
hahaha daj snimak **** ti njih sve sto navijaju za zelju :D
Samo Sarajevo

Benko
Kontakt:

Post Postao/la Benko » 08 feb 2015, 23:19

kanarinac je napisao/la:
[youtube][/youtube] :salut:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 08 feb 2015, 23:21

Benko je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:
[youtube][/youtube] :salut:
pa ja benko salje odma ko dao go pa da se pofali ...hvala leone i tebi za snimak a i onom za go :D
Samo Sarajevo

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 08 feb 2015, 23:21

@hilmo
Nerazumiju te :D
Ja mislim da problem posjete kod nas proizilazi iz toga sto se previse nafuramo pa se razocaramo. Nekako smo nestrpljivi i odmah sebe dovedemo u situaciju d a smo najbolji, da bi se prosetali ne samo nasom ligom nego i ukrainskom i evo sada i srbijanskom a kad dođe prvi kiks pola raje i ne razmislja da dođe na utakmicu.
Ne znamo da iscekujemo i radujemo se svakoj novoj utakmici. Sad ako uzmemo Zvijezdu sa jedan razlike bice dosta onih nezadovoljnih koji ce reci pobijedimo Metalista i Partizana a ne mozemo Zvijezdu 4-5 razlike. Zato szo generalizujemo.

Sto se tice transfera, mislim da cemo mi ove godine napraviti transfer od milion €.
Prvo sto nećemo se tek tako moci oduprijeti se nekoj od ponuda a boce ih.
Drugo sto igraci za koje budu dolazile ponude nece imati motiva da produzuju ugovore znajuci da ih tamo negdje ocekuju 3 puta veca primanja.
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 08 feb 2015, 23:23

kanarinac evo ti ovaj link, puno je bistrija slika

[youtube][/youtube]
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.