Virtu4l je napisao/la: ↑27 nov 2023, 08:44Neponovljivo. Ne sjećam se kako smo došli do ulaznica, mislim da je neko od raje čekao ispred centrotransa satima, nismo ih presavijali nego su stajale u nekoj knjizi danima da im slučajno nešto ne bude.Mi klinci, 15-16 godina, ne spavaš noć prije utakmice, samo ti je to u glavi danima.
Koševo krcato par sati prije utakmice i onaj muk prilikom izlaska sa stadiona koji nikad neću zaboraviti.
Ni ja se ne sjecam kako smo dosli do karata , neko je od raje imao vezu pa je nabavio 20-ak karata.
Isli smo sa dva kombija iz Mostara , to je bila ludnica... ovom jednom se prituzilo pisat negdje u Blazuju , dosli na Stup on vise ne moze da izdrzi.. sa desne strane gradjevinski radovi, pravi se Tibra , sve zatvoreno onim gradjevinskim pregradama ,
izasao ovaj nadje nekakvu rupu u pregradi , provuce blavora kad poce vristit . nekakav radnik s druge strane ga osino necim po belegiji

Kad ga je Bola zabio to je bio delirij , u drugom polouvremenu par situacija lopta klizi oko gola ali nece u gol ..**** , da smo tad probili led imali bi ubjedjen sam kasnije puno bolje rezultate.
Poslije utakmice sjeli u nekakvu kafanu kod groblja Lav i očajavali do 1 ujutru, dosli u Mostar u 5h.
Najjaca utakmica definitivno, druga je kultna iako prijateljska kad smo pobjedili Italiju i smjenili Arigo Sakija, tad je isto bila ludnica na tribinama , prelijep sunčan dan ...ja na jugu bio !
Nikad vise.