Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la lumani » 05 sep 2012, 21:10

Kralj,zaustaviti ga je tesko,jedino kada ima los dan..Svaka cast majstore,bih jos nije imala takvog asa..

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 05 sep 2012, 21:15

Nisam neki kosarkaski znalac, al' mi je i vise nego zanimljivo bilo kako u 1/4 uopste nisu isli na njega(po prvi put od pocetka kvalifikacija) cak je i dobar dio presjedio na klupi . Valjda ga je Aco cuv'o za drugo poluvrijeme, ko ce ga znat'..

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 sep 2012, 21:20

fanatic je napisao/la:Nisam neki kosarkaski znalac, al' mi je i vise nego zanimljivo bilo kako u 1/4 uopste nisu isli na njega(po prvi put od pocetka kvalifikacija) cak je i dobar dio presjedio na klupi . Valjda ga je Aco cuv'o za drugo poluvrijeme, ko ce ga znat'..
Fantasticnu su odbranu odigrali na njemu u prvoj cetvrtini, zaista nisam dugo vidio onakvu odbranu jos od Pere Antica na proslom Eurobasketu. Igrali su oni odbranu i kasnije dobru, ali su nasi poceli da prave kvalitetne blokove, a Gruzijci su morali i da se posvete Masicu, Djedovicu, Kikanovicu i Wrightu. Jos kad poce i Avdibegovic, e tu im je kraj bio. :mrgreen:
Sport je lijek za tijelo i duh.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 05 sep 2012, 21:21

Svak čast neni markoviču, ali mirza je najbolji igrač BiH od 1992 na ovamo.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 05 sep 2012, 21:39

FCS je napisao/la:Svak čast neni markoviču, ali mirza je najbolji igrač BiH od 1992 na ovamo.
Pa ako cemo realni bit da je Mirza najbolji pokazuje i cinjenica da ce zaigrati u NBA ligi , to je vrh vrhova san svakog kosarkasa , ali naravno samo velikima se taj san i ostvari..Eh sad je na Mirzi da tamo pokaze ko je i sta je , da nas malo promovise i tamo siguran sam da je ovo otvorilo vrata svim mladim kosarkasima iz BIH, da ce i u buducnost aBd. uz dobar rad bit jos momaka iz BIH koji ce zavrsit u NBA ligi..Neno jest bio strasan igrac kosarkaska ikona ali to je ono sto ce Mirzu uvijek stavljat ipred njega (NBA liga) iHvala ti Mirza!!!
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 06 sep 2012, 09:07

miralem444 je napisao/la:
FCS je napisao/la:Svak čast neni markoviču, ali mirza je najbolji igrač BiH od 1992 na ovamo.
Pa ako cemo realni bit da je Mirza najbolji pokazuje i cinjenica da ce zaigrati u NBA ligi , to je vrh vrhova san svakog kosarkasa , ali naravno samo velikima se taj san i ostvari..Eh sad je na Mirzi da tamo pokaze ko je i sta je , da nas malo promovise i tamo siguran sam da je ovo otvorilo vrata svim mladim kosarkasima iz BIH, da ce i u buducnost aBd. uz dobar rad bit jos momaka iz BIH koji ce zavrsit u NBA ligi..Neno jest bio strasan igrac kosarkaska ikona ali to je ono sto ce Mirzu uvijek stavljat ipred njega (NBA liga) iHvala ti Mirza!!!
Polako, polako. Odlazak u NBA jeste velika stvar, pogotovo sa 27 godina, sto je potvrda da te uzimaju sto vrijedis, a ne sto imas 19 godina i visok si 220 cm.
A to da se 'samo velikima' ostvari san igranja u NBA, to si malo preletio. Svakakvih je bilo u NBA i bice.
Ne kazem da je Mirza ili Neno bolji ili losiji, mnogo je tu faktora zbog kojih poredjenja te vrste nisu uopste realna, ali da kazes da ce odlazak u NBA (gdje jos nije odigrao ni minute, a boze zdravlja da ih odigra puno) Mirzu uvijek stavljati ispred Nene, to ne stoji i tacka. Malo cu karikirati, ali po tom je Slavko Vranes bolji od Kicanovica, Milos Babic od Dalipagica, a recimo Dalibor Bagaric od Bodiroge.

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 06 sep 2012, 09:28

vladedivac je napisao/la:
Polako, polako. Odlazak u NBA jeste velika stvar, pogotovo sa 27 godina, sto je potvrda da te uzimaju sto vrijedis, a ne sto imas 19 godina i visok si 220 cm.
A to da se 'samo velikima' ostvari san igranja u NBA, to si malo preletio. Svakakvih je bilo u NBA i bice.
Ne kazem da je Mirza ili Neno bolji ili losiji, mnogo je tu faktora zbog kojih poredjenja te vrste nisu uopste realna, ali da kazes da ce odlazak u NBA (gdje jos nije odigrao ni minute, a boze zdravlja da ih odigra puno) Mirzu uvijek stavljati ispred Nene, to ne stoji i tacka. Malo cu karikirati, ali po tom je Slavko Vranes bolji od Kicanovica, Milos Babic od Dalipagica, a recimo Dalibor Bagaric od Bodiroge.
Da druze malo sam se ja pogresno izrazio , mislio sam na to da ce Mirza tamo uc na velika vrata, kao neko ko ce bit nosioc svoje ekipe , a ne kao neko ko ce sjedit na klupi i donosit vodu ostalima ;) a i ono sto je Mirza do sad dao Evropskoj kosarci je daleko ispred svih nasih igraca, ono kolko je cijenjen kako u bosni i spaniji tako i svagdje u evropi je daleko ispred svih nasih igraca...ja iskreno nikad previse nisam gotivio NBA ligu , uvijek sam vise volio gledat Europsku kosarku , ali drago mi je zbog Mirze jer bez ikakve sumnje odlazi u najjacu ligu na svijetu i ponavljam odlazi tamo kao veliko pojacanje kao neko ko ce nosit svoju ekipu a ne kao neko ko ce sjedit na klupi...i zbog njega moram vise pratit NBA ligu dzaba je :D
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

High

Post Postao/la High » 06 sep 2012, 10:50

Svaka čast Mirzi, ali Neno je ipak Neno. Nenu poštujem zbog svega što je uradio za KK Bosnu, ali i reprezentaciju, jer sam ga gledao u Skenderiji više nego Mirzu, zbog toga mi je draži. Ali, to ne znači da mislim kako je Mirza slabiji od njega, naprotiv. Već, eto, ne zaboravljam šta je Neno uradio za grad Sarajevo i klub KK Bosnu. Odličan kao košarkaš, ali i čovjek, prije svega.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 06 sep 2012, 10:52

Mirza masina,nadam se da ce u NBA igi dobiti pravu sansu i da ce je iskoristiti na pravi nacin!
Naravno,jos uz njihove treninge zagarantovano napredovanje,kakav li ce onda biti...Blago nama! ;)

mo-bih
Kontakt:

Post Postao/la mo-bih » 06 sep 2012, 11:09

Neno je sarajevska raja, srcem igrao kako za KK Bosnu tako i za repku i u svemu rome imao uvijek dobru komunikaciju sa publikom.... Riješio je nekoliko važnih utakmica i baš ginuo na terenu ali što se tiče kvalitete nije ni blizu MIrzi. Mirza nema taj odnos sa publikom posebno sa Sarajevom, hladnokrvno ubija protivnike bez neke halabuke i upravo ga to čini pravom ubicom koji zna uzeti odgovornost u zadnjim sekundama.

Mirza je zadnjih godina bio jedan od najboljih igrača Evrope dok je Neno bio jedan iznadprosječan igrač ali niša više od toga. I činjenica da je najavljen kao veliko pojačanje u NBA govori da je već sada jedan od najvećih košarkaša ovih prostora..

sejo90
Kontakt:

Post Postao/la sejo90 » 06 sep 2012, 11:15

mo-bih je napisao/la:Neno je sarajevska raja, srcem igrao kako za KK Bosnu tako i za repku i u svemu rome imao uvijek dobru komunikaciju sa publikom.... Riješio je nekoliko važnih utakmica i baš ginuo na terenu ali što se tiče kvalitete nije ni blizu MIrzi. Mirza nema taj odnos sa publikom posebno sa Sarajevom, hladnokrvno ubija protivnike bez neke halabuke i upravo ga to čini pravom ubicom koji zna uzeti odgovornost u zadnjim sekundama.

Mirza je zadnjih godina bio jedan od najboljih igrača Evrope dok je Neno bio jedan iznadprosječan igrač ali niša više od toga. I činjenica da je najavljen kao veliko pojačanje u NBA govori da je već sada jedan od najvećih košarkaša ovih prostora..
ma i nije bas najavljen kao veliko pojacanje.. jest na sportsportu, a na NBA.COM ima jedan video sa press konferencije, a na svim raspravama o izgledu Netsa, te pojacanjima, kao i o ovogodisnjim rookie igracima( dok se o Prigioniu pise uveliko) nije Mirza ni pomenut, nazalost...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 06 sep 2012, 12:03

sejo90 je napisao/la:
mo-bih je napisao/la:Neno je sarajevska raja, srcem igrao kako za KK Bosnu tako i za repku i u svemu rome imao uvijek dobru komunikaciju sa publikom.... Riješio je nekoliko važnih utakmica i baš ginuo na terenu ali što se tiče kvalitete nije ni blizu MIrzi. Mirza nema taj odnos sa publikom posebno sa Sarajevom, hladnokrvno ubija protivnike bez neke halabuke i upravo ga to čini pravom ubicom koji zna uzeti odgovornost u zadnjim sekundama.

ma i nije bas najavljen kao veliko pojacanje.. jest na sportsportu, a na NBA.COM ima jedan video sa press konferencije, a na svim raspravama o izgledu Netsa, te pojacanjima, kao i o ovogodisnjim rookie igracima( dok se o Prigioniu pise uveliko) nije Mirza ni pomenut, nazalost...
Nije tacno da nije predstavljen kako treba...Ne mora sve ni biti na NBA.com,bitno je da ga NETSI prate...http://www.ridiculousupside.com/2012/9/ ... eurobasket" onclick="window.open(this.href);return false;

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2012, 12:13

Ono sto ja ocekujem nakon prve sezone u NBA ligi je da ce Mirza da nabaci jos 5 kg misicne mase - to se u NBA ligi desava po defaultu (mislili smo da je Pekovic mrcina, dok nije otisao u NBA ligu :lol: ). Ne bih volio da izgubi na brzini, nije mu to bas jaca strana. Ono sto ce on morati da popravi definitivno je kontrola lopte da bi uspio u NBA ligi, ali ovako zahvaljujuci svojoj kosarkaskoj inteligenciji i sutu moze da bude dobar sesti igrac. Ocekujem u prvoj sezoni ne vise od 10 minuta, i 5,6 poena po utakmici sa 2,3 skoka. Ako bude radio, a hoce, veliki je radnik, u drugoj sezoni bi trebala ta minutaza da skoci na 15+ minuta i mnogo vise povjerenja. Mozemo biti sretni sto smo imali privilegiju da gledamo Nenu i sada Mirzu, i hajde da oko toga koji je bolji ne pravimo neku veliku galamu. :)

Mirza je napravio najbolju klupsku karijeru, a Neno je vise dao reprezentaciji. Nadam se da ce ga Mirza stici, mada ga pratim od juniorskih dana KK Slobode, i nikada nisam vidio onakvu reakciju kao jucer. Vidjelo se da su ga dobro naljutili, pogotovo Shengeila i Zaza. Neka, drago mi je vidjeti one emocije i daj Boze da ga uvijek onako naljute. Citam malo komsijske forume i u razgovoru sa prijateljima i saradnicima iz Srbije, svi do jednog bi dali pola reprezentacije da imaju desnu Mirzinu ruku u ekipi.

Sretno Mirza i hvala ti na svemu sto radis i sto si uradio za ovu drzavu! Nikad ne podcjenjuj bosanski (i hercegovacki) inat!

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 06 sep 2012, 14:45

storm_raider je napisao/la: Vidjelo se da su ga dobro naljutili, pogotovo Shengeila i Zaza. Neka, drago mi je vidjeti one emocije i daj Boze da ga uvijek onako naljute.
Sretno Mirza i hvala ti na svemu sto radis i sto si uradio za ovu drzavu! Nikad ne podcjenjuj bosanski (i hercegovacki) inat!
slika

To je to! :D
Zadnja izmjena: Zekoo, dana/u 06 sep 2012, 14:58, ukupno mijenjano 1 put.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 sep 2012, 14:49

Nije poenta nba,Mirza ima bolju karijeru u evropi!Bolji je igrac i gotovo.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 06 sep 2012, 15:02

storm_raider je napisao/la: Citam malo komsijske forume i u razgovoru sa prijateljima i saradnicima iz Srbije, svi do jednog bi dali pola reprezentacije da imaju desnu Mirzinu ruku u ekipi.
Opa bato, kako euforija drma. Al' ne da drma, vec rastura...

Ima nas jos koji citamo 'komsijske forume', i to ne malo, nego malo vise, a imamo i 'prijatelje i saradnike' u Srbiji, i bas je zanimljivo da eto ono sto ti procitas i oni s kojima razgovaras svi do jednog kazu da bi dali za Mirzu, pardon, za Mirzinu desnu ruku (?! tesko da bi desna bez lijeve bila to sto jeste). A kod nas ostalih ni blizu toga.

Da ne bih bio pogresno shvacen, svaka cast Mirzi, sigurno je medju najboljim kosarkasima u Evropi.

MarkoDa
Kontakt:

Post Postao/la MarkoDa » 06 sep 2012, 15:12

" onclick="window.open(this.href);return false; Evo je,stasna trojka Mirze,strasna kako su se samo usutili
A zasto ne bit' obican i voljet male stvari zasto svako mora biti glavni,sta to lijepo ima obraz zakrpljen sa flekom, zasto sa tugom gledam za covjekom?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 06 sep 2012, 15:21

storm_raider je napisao/la: Citam malo komsijske forume i u razgovoru sa prijateljima i saradnicima iz Srbije, svi do jednog bi dali pola reprezentacije da imaju desnu Mirzinu ruku u ekipi.
Opa bato, kako euforija drma. Al' ne da drma, vec rastura...

Ima nas jos koji citamo 'komsijske forume', i to ne malo, nego malo vise, a imamo i 'prijatelje i saradnike' u Srbiji, i bas je zanimljivo da eto ono sto ti procitas i oni s kojima razgovaras svi do jednog kazu da bi dali za Mirzu, pardon, za Mirzinu desnu ruku (?! tesko da bi desna bez lijeve bila to sto jeste). A kod nas ostalih ni blizu toga.

Da ne bih bio pogresno shvacen, svaka cast Mirzi, sigurno je medju najboljim kosarkasima u Evropi.
Ne da "rastura", vec "sabija"...

Ima nas i koji malo citamo komsijske forume, ne malo vise, ali imamo i prijatelje i saradnike u Srbiji, i zanimljivo je da svi do jednog tako kazu, ali kod vas (?!) ni blizu toga.

Opa bato, cajka, masna, ona vojvodjanska...

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 06 sep 2012, 16:29

[youtube][/youtube]
tele-tele-tele. how do say that tele... hahahaha
Vođa zna.

High

Post Postao/la High » 06 sep 2012, 16:32

I ja sam maloprije gledao ovaj video, i baš sam se tu nasmijao. Dobar je Zeko. Strašnog pleja imamo.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.