Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Isnar
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Eurobasket 2011

Post Postao/la Isnar » 02 sep 2010, 15:50

ŠB.TRN je napisao/la:Ja imam Hrvatsku putovnicu,jesam li i ja stranac kao sto ima i 99 posto Hrvata u Bih.Pogledajte tko je igrao u Širokom,vise Srba i Muslimana. Rat je učinio svoje a i sto ce nam kad i ovako pobjeđujemo.Oslonili smo se na nas grad i zupaniju a tu su 100 % Hrvati.Vama je glavno da poslije svakog poraza a ima ih puno,okrivite Široki ,Igokeju i slicne za neuspjesh repke.Dok je god odnos vlasti prema Hrvatima ovakav,dok nema treceg,dok se u Bosni grade putevi Hercegovine nigdje a punimo taj proracun puno vise nego nam se vrat nece se ni voljeti BIH.Barem ne svi njezini djelovi.BIH obozavam ali ne volim nametnutu zastavu,himnu,i ostalo.I opet ponavljam,sta ste se mog kluba dovezali,je vam trn u oku i u nogometu i u kosarci ali....... :D :D :D :D :D
Nista bolji odnos nemate ni iz Hrvatske, pa to ne mijenja na stvari kad je u pitanju zemlja koju volite... sta ima veze politika sa ljubavi prema drzavi, ni prema jednom narodu politika nije blagonaklona, ali to ne moze amnestirati mrznju prema drzavi... cuj da je politika ovakva mi bi voljeli BiH, posto nije mi volimo Hrvatsku, pa to ni pas s maslom ne bi mogao pojesti... eto, reci nam ti kakva je to nenametnuta zastava i himna BiH, predlozi neku... tvoj klub moze ponuditi puno za BiH a ne nudi nista, zato smo ga se dovezali :!:
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 02 sep 2010, 15:56

Meni ne smeta uspjeh ni jeednog BH kluba jer je to uspjeh BIH. Ja sam postavio nekoliko konkretnih pitanja ne samo tebi nego uopste i nisam dobio konkretan odgovor!!!

Svako igra gdje mu je bolje, pa i Mirko Hrgovic je igrao za BIH, ili Milenkovic...a nemaju veze sa BiH.
Ali nije u redu da nema ni jednog ozbiljnog igraca sa bh pasosom u najboljim bh klubovima ( SIROKI;IGOKEA;BOSNA )

P.S. Daj mi samo 2 imena igraca koji nisu bili hrvati a bili su sa balkana i igrali su za Siroki u zadnji 20 godina???

Ti ces sad opet poceti o nekim drugim stvarima, a pitanje je konkretno i jasno
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 16:12

Ako cemo realno da pricamo koga je Bosna napravila od igraca. Kojeg igraca smo to napravili, Nihada Djedovica??
Fakticki ga Rusmir (ne branim ga) predao Bosni i Bosna dobila igraca...

Sta se desava? Bosna je itekako znala da dobije Siroki u mladjim kategorijama, i da budu cesto ispred Sirokog, a onda se desi da ti igraci nestanu. Nisu svi ni kvalitet za prvi tim, ali da se od svake generacije zadnjih 7 godina izvadilo po 2 igraca i jos jedan doveden sa strane, evo npr. Glogovac sada i mali Vrabac, to bi bila baza, i to velika baza igraca..

Igraci iz Sirokog odu sa Hrvatskom na pripreme, odrade i vrate se tri puta bolji od nasih. A samo na par mjeseci prije nasi su ih uzimali. Pa evo primjer je Kadetsko prvenstvo u Sirokom gdje je mali Residovic zabio tricu za pobjedu i postali prvaci u Sirokom...

Kada ce ova djeca dobiti sansu, vjerovatno nikada...Takodjer imaju neki koji su preko talova tu, ali makar eto 1 -2 da se izvade da igraju...

Nije nama kriv Siroki i Ante Suton, zato sto Dino tzv. menadzer zajedno sa poltronom Bukvom, koji veze nema mesetari Bosnom...Nije nam kriv Siroki sto je Nihad Imamovic Bosnu sveo u ravan, pa onda uradili i sa repkom to, kada je ova generacija koja je u Jugoslaviji stvorena nestala...

Kada bi Bosna iole pravila igrace, repka bi bila bolja dva puta...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 02 sep 2010, 16:14

djokica je napisao/la:Meni ne smeta uspjeh ni jeednog BH kluba jer je to uspjeh BIH. Ja sam postavio nekoliko konkretnih pitanja ne samo tebi nego uopste i nisam dobio konkretan odgovor!!!

Svako igra gdje mu je bolje, pa i Mirko Hrgovic je igrao za BIH, ili Milenkovic...a nemaju veze sa BiH.
Ali nije u redu da nema ni jednog ozbiljnog igraca sa bh pasosom u najboljim bh klubovima ( SIROKI;IGOKEA;BOSNA )

P.S. Daj mi samo 2 imena igraca koji nisu bili hrvati a bili su sa balkana i igrali su za Siroki u zadnji 20 godina???

Navedi mi jednog hrvata koji je igrao za partizan

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 sep 2010, 16:17

Reprezentativac BiH blizu Rome

Standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihad Đedović mogao bi Španjolsku zamijeniti Italijom

Dvadesetogodišnjeg Đedovića iz sarajevske Bosne svojevremeno je u svoje redove vrbovala Barcelona. Iako se radi o odličnom beku koji je bio jedan od najboljih igrača svoje generacije, u zvijezdama krcatoj Barci za Đedovića nema mjesta pa ga katalonski gigant uglavnom šalje na posudbe.

Prije dvije sezone bio je najbolji igrač Cornelle u trećoj španjolskoj ligi, a prošlu sezonu odradio je, ne baš najbolje, u Obradoiru koji je ekspresno ispao iz ACB lige.

Prema pisanju talijanskih medija nova Đedovićeva destinacija trebala bi biti Lottomatica, odnosno Virtus Roma. Prema istim izvorima navodno je posao pred završavanjem iako se ne precizira ide li Đedović u Rim na posudbu ili će talijanski euroligaš otkupiti njegov ugovor.

Ostalo je samo ime.....

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 02 sep 2010, 16:19

@neno

Potpuno se slazem i opet ponavljam nemam nista protiv Sirokog. Meni je KK Bosna najveci krivac kao nosilac razvoja kosarke u BIH i jedini ozbiljni i pravi Klub sa tradicijom, za ovakvo stanje u reprezentaciji.

Ali nemojmo se zanositi da imamo uspjesne klubove jer sve sto prave nasi Klubovi nije uspjeh. A kad vec nemamo rezultatskog uspjeha, bilo bi lijepo da je neko napravio ponekog igraca za Reprezentaciju.

A ne vidim razlog zasto bilo kome smeta istina da za Siroki igraju samo Hrvati a za Igokeu sao Srbi i Crnogorci. Nazalost to je istina i puno govori o nasem sportu i drzavi uopste
FKS❤️1946

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 02 sep 2010, 16:22

Dabar je napisao/la:
djokica je napisao/la:Meni ne smeta uspjeh ni jeednog BH kluba jer je to uspjeh BIH. Ja sam postavio nekoliko konkretnih pitanja ne samo tebi nego uopste i nisam dobio konkretan odgovor!!!

Kakve veze sada ima Partizan. Ja pricam iskljucivo o BH TIMOVIMA ( a Siroki je u BIH ) i BH REPREZENTACIJI.
**** mi se i za Partizan i Zvezdu i Zadar i Cibonu....
FKS❤️1946

Dabar
Kontakt:

Post Postao/la Dabar » 02 sep 2010, 17:19

Ma dobro ovo sam iz zajebancije postavio,je istina je u nas igraju većinom hrvati...ali ti isti hrvati su igrali za Bih princ,opačak,velić,pinjuh...evo i naletilić je igrao za mladu Bih reprezentaciju..jednostavno planinić,ramljak,barać dobili odlične uvjete od strane Hrvatske reprezentacije i igraju za nju,nevidim šta je tu čudno...

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 02 sep 2010, 17:24

bandit je napisao/la:Ako garantujes da ce ovi nasi polovnjaci poceti pobjedjivati ja se slazem da igraju i na igralistu na Slatini ... :idea:
ma garantujem ti tako je bilo i kad je dosla holandija pa sad i Izrael,bili smo se borili ravnopravno sa Igokeom Bosnu dobili kuci neki dokazi ipak postoje,a kad bi igrali dole na onom mom igralistu ma bili bi prvi u ligi :mrgreen: :mrgreen:
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 02 sep 2010, 17:39

Ljudi odo ste vi sa teme al daleko, daleko, pa da se i ja pridruzim :mrgreen:.
Meni je zao sto nasa zemlja nije idealna, a za to joj treba istovremeno i jako puno i jako malo. To sto joj fali jeste da se mi svi ujedinimo (Srbi, Hrvati i Bosnjaci) i da se svi zovemo jednim imenom Bosanci i Hercegovci. Kada bi mi to uradili, niti bi Hrvatska, a ni Srbija bila velesila u 90% sportova za nas. Nas *ebe nas mentalitet, takav kakav je, taman sto se krenemo oporavljati od jednog rata i zaboravljati, nama se desi jos jedan i tako to ide u krug. Ali pitanje je sta ovo ima veze sa cijelom temom, nema veze nikakve, djaba Siroki napadat, nema on veze sa ovim, to je nesto puno vece od Sirokog ili KK Bosne, to je do nas svih koji zivimo ovdje i trebat ce nam jako jako dugo da se ovo sve poslozi, do tada ce Hrvati stavljati Hrvatsku ispred, a Srbi Srbiju ispred BiH, jer svi oni imaju neku alternativu, dok cemo mi Bosanci drzati se svoje Bosne i Hercegovine i mozemo se nadati da ce vrijeme sve te rane zalijeciti, te da ce Hrvati i Srbi iz BiH zajedno sa nama slaviti pobjede BiH, a i njene poraze. Takodjer je tuzna cinjenica sto neko gore spomenu da mu je nametnuta zastava BiH, pa radi Hrvata i Srba je prijasnja zastava i promjenjena i Bosanci je jos nametnutijom smatraju nego iko drugi, ali vi ste se bunili da je to neko obiljezje muslimana (sto je nebuloza krajnja, jer su ljiljani stoljetni simbol BiH), te je iz tog razloga ova zastava i odabrana, koja licno, ako se mene pita, a ne pita :D, ima jako smijesna obiljezja i jedino sto ima veze koliko toliko sa BiH jeste zuti trokut koji predstavlja njen oblik.
Tuzno je sto je tako kako jeste, ali sta je tu je. Meni je drago vidjeti da vecina momaka, koji su ovdje, nije zaludjena nekim nacionalistickim "furkama" i navijaju kulturno za Hrvatsku ili Srbiju iako su u BiH, sto znaci da stvari idu na bolje.

Uglavnom da malo idemo na temu nazad, nas je problem najveci KS BiH, to su seronje svoje vrste, nisu nista dobro uradili, iz dana u dan sve vise tonu i tonu. Onda pucaju se price kako nece Teletovic da igra za BiH, pa ovaj, pa onaj. Ti ljudi su profesionalci i ocekuju da se i prema njima tako ponasaju, a ne ovi nasi ovcari, sto ne znaju ni dvije prosto prosirene recenice sastavit, da se mjesaju u posao koji ne znaju. Takodjer skola kosarke u BiH je poprilicno losa i za nadati je se da ce se poceti dizati na stari nivo.

Toliko od mene, napisa ja ovdje svasta, neki ce se sloziti, neki reci da sam otisao u politicke vode, a neki opet da pisem gluposti, ali ovi postovi iznad su me jednostavno "navukli" na to ;).
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 02 sep 2010, 18:45

Dabar je napisao/la:

IVO NAKIĆ LEGENDA PARTIZANA

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 02 sep 2010, 19:54

Posle rata,u Širokom je igralo pola Srba u ekipi,prije rata!!!

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 02 sep 2010, 19:58

ŠB.TRN je napisao/la:Posle rata,u Širokom je igralo pola Srba u ekipi,prije rata!!!
:D :D :D a ja ne znam šta se pojedini ljute kada lijepo piše HKK Hrvatski Košarkaški Klub Široki :D :D :D

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 02 sep 2010, 20:12

Djokica ti si očito jedan od trenera koji je mislio da je kvalitetom Dule a postao prekobrojan u Play off-u ili Vogošći :shock: , vi ostali osim nene naravno koji na sport gleda realno ( naravno izuzimam Željka,Dabra,Trn i Fidelisa ) šta je jeli možda HKK ( Široki naravno) kriv što u BH ne postoji uopće pola omladinskih selekcija , jeli možda HKK kriv što Naletilić (naš razigravač u NLB i čovjek koji je vodio ekipu do titule 2010) umalo umre na pripremama BH repke zato jer ga je netko zatvorio u sobu bez imalo osjećaja da dečku treba pomoć a obolio je od salmonele na tim pripremama , jeli možda HKK kriv što je KKb=rep.BH , jeli možda HKK kriv da svatko ko dođe u KKb dobije putovnicu jučer a ne sutra , jeli možda HKK kriv što je Beobasket u BH vodeća košarkaška agencija koja je dovela repku na ovaj nivo , jeli možda HKK kriv što su Nešović i Milošević ispred Opačka i Princa , jeli možda Široki kriv što je dao 5 seniorskih i par omladinskih reprez. BH , jeli možda Široki kriv što cijeli forum slavi kad je u Mađarskoj odsvirana neka pogrešna himna pa se ovdje svršavalo 2 dana ( ne znam šta ta pogrešna predstavlja ali očito nije ona svih naroda u BH ) , jeli možda Široki kriv što u njemu živi 99,4% Hrvata od pamtivijeka , jeli možda Široki kriv što gazi sve redom u državi a u regionalnom natjecanju prošle sezone ostvari 11 pobjeda a ni jedan klub u istom natjecanju nije imao manje od duplo proračunskih sredstava , jeli možda Široki kriv što ozbiljne ekipe plate 1 000 000€ odštete za jednog njegovog igrača ,jeli možda Široki kriv što je režimskim klubovima nestalo novaca i za kraj jeli možda Široki kriv što ste se ustali na lijevu nogu .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 02 sep 2010, 20:28

neno#4 je napisao/la:Ako cemo realno da pricamo koga je Bosna napravila od igraca. Kojeg igraca smo to napravili, Nihada Djedovica??
Fakticki ga Rusmir (ne branim ga) predao Bosni i Bosna dobila igraca...

Sta se desava? Bosna je itekako znala da dobije Siroki u mladjim kategorijama, i da budu cesto ispred Sirokog, a onda se desi da ti igraci nestanu. Nisu svi ni kvalitet za prvi tim, ali da se od svake generacije zadnjih 7 godina izvadilo po 2 igraca i jos jedan doveden sa strane, evo npr. Glogovac sada i mali Vrabac, to bi bila baza, i to velika baza igraca..

Igraci iz Sirokog odu sa Hrvatskom na pripreme, odrade i vrate se tri puta bolji od nasih. A samo na par mjeseci prije nasi su ih uzimali. Pa evo primjer je Kadetsko prvenstvo u Sirokom gdje je mali Residovic zabio tricu za pobjedu i postali prvaci u Sirokom...

Kada ce ova djeca dobiti sansu, vjerovatno nikada...Takodjer imaju neki koji su preko talova tu, ali makar eto 1 -2 da se izvade da igraju...

Nije nama kriv Siroki i Ante Suton, zato sto Dino tzv. menadzer zajedno sa poltronom Bukvom, koji veze nema mesetari Bosnom...Nije nam kriv Siroki sto je Nihad Imamovic Bosnu sveo u ravan, pa onda uradili i sa repkom to, kada je ova generacija koja je u Jugoslaviji stvorena nestala...

Kada bi Bosna iole pravila igrace, repka bi bila bolja dva puta...
Ja sam to sve tupio druze godinama, ali nema fajde to pricati ovdje, a Bogami i bilo gdje. Mozes naci moje postove. Jedini igrac koji je prosao Bosninu skolu poslije rata, a da je nesto napravio je Marko Batina(koliko god to bilo) i tu se zavrsava sva prica. Svi ovi igraci: Bavcic, Djedovic, Zimic, Pasalic i slicni NISU Bosnina skola. Bavcic je "ucio" zanat u KK Igman(nisam siguran). Mnogo je talentovanijih momaka bilo, ali nisu imali jaka ledja. Obican laik je to mogao vidjeti na nedavnom nlb and1 turniru na Vojnickom.
I jos jedna stvar, sjecam se "cupavog decka" prije par godina - Joze Brkica. Ni danas mi nije jasno zasto taj momak nije napravio dobru karijeru. Mozda ja ne znam pravi razlog, jer ne pratim omladinske pogone kao nekad (citaj: smucilo se).
Sport je lijek za tijelo i duh.

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 03 sep 2010, 00:22

Ja opet kazem, nikoga nisam okrivio ni za sta, samo sam rekao cinjenice. Onako kako jeste. A to sto se vi palite, znak je samo da sam rekao ono sto je istina.

Nigdje nisam postao prekobrojan, fala Bogu,ja svoj hljeb posteno zaradjujem van BIH vec 10ak godina i kod mene je uvijek bilo i bit ce igraca svih rasa i nacija.

@Zeljko, svaka cast Nakicu, ali govorimo o zadnjih 17-18 godina
FKS❤️1946

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 03 sep 2010, 02:10

Ovdje se vodi sasvim korektna rasprava...
Naveo sam par primjera, ali ako se stvari postave ovako...
Siroki ima svoju politiku i znaju ljudi koliko mogu i sta hoce...
Jednostavno znaju, imaju ljude, pare ili nesto trece, sto je nebitno...
Evo dat cu vam par primjera svjezih..
Jel se sjeca neko Šole, ljevorukog, ja sam maltene slavio kada je covjek prekinuo karijeru, jer kada god je trebalo natrpao nas je, ne daj Boze da mu zelim zlo sto se tice zdravlja, nego ovog kosarkaskog smisla..
Je li se neko sjeca Ivana Mimice, smijesan igrac na prvi pogled, dodje u Skenderiji odlucujuca tekma i "poludi"..
Onda Cyril Apkomedah, covjek koji je maltene igrao u reketu savrseno, fizicki dominantna cetvorka..
Onda Bethel, Amer koji nema suta, nema nista, ali kad je trebalo probio nas je par puta i zabio lude suteve( jedan na kraju poluvremena sa zvukom sirene)..
Pa pretprosle sezone su bili u kanalu, izmijenjali maltene 20 igraca tokom sezone i u finalu nas lagano dignu
Svjezi primjer "ludi" Puljko, Stembo, "penzioner" Grgat, Siriscevic koji kad je trebalo "odradio" je posao...
Da ne pricam o Masonu ili Mc Lintonu...
Poenta ove moje price je da ljudi imaju SISTEM, znaju da rade, imaju osjecaj i to je to...
Vjerovatno ima i kod njih trzavica, ali ljudi imaju rezultat i sve sto ide uz to...
Koliko god se mi bunili i dokazivali suprotno ovo je sve ovako..
Ja bih mogao ovako da pricam do sutra i dajem primjere...
Oni su tipa Partizana samo na manjem nivou i to je to...

Dok na drugoj strani imamo suprotnu pricu
Bosna je dovodila...

Minju, Rakocevica, Radonjica, Bajica, Ceskovica, Copelanda, Burella, Vucurovica, Sarajliju, Rodgersa, Burella, Sokolova, Cirica, Lloredu, Garmu, Nika Vilijamsa, Gajica, Valjevca, Aleksica, Wrighta, Djorica i ostale...

Hajmo biti realni, ja sam ovdje nabrojao jedno 20 - tak imena koja meni su naumpala pri prvom skeniranju iz glave, od prethodnih sezona, a sta je tu jos bilo igraca koji se mogu ubrojati u ovu kategoriju...

Pa Bosna je imala Lensa, koji je klasicna sreca bio, taj covjek nam se desio 1 u 10 godina, sto se ovakvom nestrucnom kadru desava, vrlo lahko se moglo desiti da bude obratno, da Lensa ne igra kao sto je igrao i donese nam vecinu pobjeda maltene sam...Imali smo Baileya, covjek maltene dosao zadnji od svih Amera te sezone, a osim Lansa tada bio najbolji u timu sa Ikonom...Imali smo Bremera, koji je tada dosao kao zamjena za Saleta, covjek se povrijedio i mi koliko smo neozbiljni za rezerve njegove imali Muhicu i Firketa koji je tada bio malo je reci star :o :o ...Daren Fenn je bio odlican, ali covjek je otjeran bez razloga, da se Rashimu napravi mjesto...Imali smo mi i Kyla Hilla, odlicnog igraca, koji je za noc moga bez ikakve muke popiti dva litra alkohola (Boze me oprosti sto u ove Mubarek dane ovo moram da pisem)...
Mogao bi ja ovako do sutra, sta smo sve i nismo imali...

Znaci potpuno dvije suprotne price, potpuno dva totalno razlicita pogleda na kosarku..Bosna ce praviti ekipu za TOP NLB - a, kupujuci strance i "dokazane" igrace, a Siroki uvijek zna gdje mu je mjesto i koliko moze i umije...Dok mi nazalost ne znamo, i onda Nihad kaze negdje 2007 - 2008, za tri godine smo u Euroligi, mozda u Euro, ali Challengeu....Sram te bilo, kako nekada ne procitas sve svoje izjave...

A Bosna za to vrijeme ne pravi igrace, nijednog nije napravila, Bavke je igrao u KK Ilidza, inace je rodom iz Butmira..

Ali ima jedna bitna cinjenica, ono sto sam ja davno uvidio, igraci pretezno Bosne koji su na prelazu iz juniorskih u seniorsku kosarku jednostavno nece da treniraju, sindrom Emir Zimic...Ljudi tada stagniraju, mladi igrac ako ne napreduje on STAGNIRA....
Dok za to vrijeme njihovi vrsnjaci vrijedno rade i igraju...
Sta je bolji Ramljak od Demica ili Camdzica kada je usao u prvi tim Sirokog, pa nista jednostavno nista nije bio bolji....Nego je covjek nakon odradjenih priprema sa repkom Hrvatske (cini mi se U -19, neka me kk siroki ispravi ako grijesim)

Sve dok ozbiljno ne pocne da se radi, sve dok se ne postave autoriteti za trenera, selektora, i slicno, dok se "zvijezdama " ne pokaze gdje je mjesto nema napretka, nema jednostavno....
Ali najvaznije dok se "bagra" iz KS BiH ne izbaci i ne dovedu strucni ljudi na odgovarajuca mjesta moze nam selektor biti i Phil Jackson...Sve i da se ode na Euro sve je to trenutnih uspje, nista dugorocno
Onaj ko je bio na tekmi Cibona - Panionios prosle godine na Mirzinom turniru, vidio je sta Peras radi Andricu, ili sta Dule radi, milion je primjera...
Igraci su banda, jednostavno malo im pustis ode sve dovraga...Uvijek cvrsta ruka mora tu da bude...
Pa malom Nesi Andjelicu, je pusteno u juniorima da igra jedan na pet, Redzic mu sve pustio i onda on dodje i hoce da igra za Srbiju, ok neka igra nemam ja nista protiv, ali ti njemu sve, on tebi nista...Zato se takve stvari desavaju, sto nema nicega kako treba...

Odoh ja naravno opet nasiroko, ali ponijelo me kao i obicno...

Prvo ispred svoje avlije da pocistimo, pa onda da kritikujemo tudju...

Ostalo je samo ime.....

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 03 sep 2010, 09:42

Jako dobri i kvalitetni postovi, posebno nene i kksirokog, oslikavaju pravo stanje u BH kosarci.
I samo cu citirati Nenada:

Rat je bio najveća nesreća koja nam se ikada dogodila. On je sa sobom donio ubijene ljude, silovane žene, srušene fabrike. Ali je donio i najgori šljam koji je isplivao na površinu i postao važan. Sada ti ljudi koji prije rata, dok su se u ovoj zemlji ozbiljni, stručni ljudi ozbiljno i stručno bavili sportom, nisu mogli ni prošetati do stadiona ili dvorane. U sportu vode glavnu riječ

Ovo je glavni problem, BH sporta, BH drzave i BH drustva. Ne moze nam savez voditi lik koji nije dao kosa u zivotu, koji nije uzeo loptu u ruke i kojeg niko nije ozbiljnije ni razmatrao kada su se igrale tekme u mahali.

Ne moze nam selektor biti neko ko nikad u zivotu nije prosao reprezentativno okupljanje niti zna kako to funkcionise, neko ko ce zvati igrace mjesec pred kvalifikacije.

Savez cijeli treba raspustiti, dovesti strucnjake iz cijele drzave, ukljuciti ljude iz Sirokog, Igokee, Bosne, Slobode, Čelika, Borca BL, i praviti kucu nanovo od mladih selekcija na gore.

Imali smo pokusaj pravljenja sistema, Nenadovo okupljanje mladih talenata kao filter za A selekciju, iz tog pokusaja danas imamo Djedovica, Kikanovica, Gordica, mladice koji su hajmo reci i nosioci igre, tu su bili prisutni oba Sehovica, Suton mislim cak i Rizvic Esmir. Nazalost taj pokusaj je propao i opet imamo amaterizam.
Cuva Bog Zelju svog!

ŽeljkoB
Kontakt:

Post Postao/la ŽeljkoB » 03 sep 2010, 10:10

"Ja sam presednik kluba ovo je moja ekipa! (a koje su boje dresova moji)"
"Ja sam trener, ti si momak centar idi stani na centar, a šta ti igraš klilo, e od danas si desno krilo"
"Ja sam sudija sta ti meni pravila govoriš ja sam zavrsio osnovnu školu i daj tu dnevnicu da idem"
"Ja sam igrač ja sam ispred kuće najbolji a juče sam na trenigu dao i trojku, a trener me ne stavi u igru"

Izvinjavam se onima koje sam zaboravio jer dok je Vas ovakvih u sportu mi navijači ima samo da se nerviramo i iz toga pišemo po forumima i svađamo radi Vas. Nisam vas puno nabrojao jer i ovo je reklama jer sam Vas naveo

kksiroki
Kontakt:

Post Postao/la kksiroki » 03 sep 2010, 11:39

djokica je napisao/la:Ja opet kazem, nikoga nisam okrivio ni za sta, samo sam rekao cinjenice. Onako kako jeste. A to sto se vi palite, znak je samo da sam rekao ono sto je istina.

Nigdje nisam postao prekobrojan, fala Bogu,ja svoj hljeb posteno zaradjujem van BIH vec 10ak godina i kod mene je uvijek bilo i bit ce igraca svih rasa i nacija.

@Zeljko, svaka cast Nakicu, ali govorimo o zadnjih 17-18 godina
Ovo prvo da se netko pali na tvoje postove je smiješno jer si ti još daleko od toga na ovom forumu da bi tvoj post dobio na respektu tj. da bi se netko previše opterećavao tvojim mišljenjem , a ovo drugo znači ti imaš pravo otići vanka jer ti ova BH nije pružila dovoljno da bi živio život dostojan onoga što ti želiš a recimo Darko Planinić ili netko drugi (Preledžić,Barać,......) nema pravo na to , pa kako te nije sramota biti takav licemjer znači sebi daješ za pravo otići trbuhom za kruhom u obećane zemlje zapada dok jednom Hrvatu,Srbinu ili Bošnjaku to ne dozovljavaš , zašto dvostruka mjerila , znači samo si ti i slični tebi bitni tj. vi koji ste u dijaspori i otamo konstantno pumpate ovdašnji narod .
104-77 , da je malo nije malo , da je puno pa puno je , da je previše pa i nije previše .

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.