Ovdje se vodi sasvim korektna rasprava...
Naveo sam par primjera, ali ako se stvari postave ovako...
Siroki ima svoju politiku i znaju ljudi koliko mogu i sta hoce...
Jednostavno znaju, imaju ljude, pare ili nesto trece, sto je nebitno...
Evo dat cu vam par primjera svjezih..
Jel se sjeca neko Šole, ljevorukog, ja sam maltene slavio kada je covjek prekinuo karijeru, jer kada god je trebalo natrpao nas je, ne daj Boze da mu zelim zlo sto se tice zdravlja, nego ovog kosarkaskog smisla..
Je li se neko sjeca Ivana Mimice, smijesan igrac na prvi pogled, dodje u Skenderiji odlucujuca tekma i "poludi"..
Onda Cyril Apkomedah, covjek koji je maltene igrao u reketu savrseno, fizicki dominantna cetvorka..
Onda Bethel, Amer koji nema suta, nema nista, ali kad je trebalo probio nas je par puta i zabio lude suteve( jedan na kraju poluvremena sa zvukom sirene)..
Pa pretprosle sezone su bili u kanalu, izmijenjali maltene 20 igraca tokom sezone i u finalu nas lagano dignu
Svjezi primjer "ludi" Puljko, Stembo, "penzioner" Grgat, Siriscevic koji kad je trebalo "odradio" je posao...
Da ne pricam o Masonu ili Mc Lintonu...
Poenta ove moje price je da ljudi imaju SISTEM, znaju da rade, imaju osjecaj i to je to...
Vjerovatno ima i kod njih trzavica, ali ljudi imaju rezultat i sve sto ide uz to...
Koliko god se mi bunili i dokazivali suprotno ovo je sve ovako..
Ja bih mogao ovako da pricam do sutra i dajem primjere...
Oni su tipa Partizana samo na manjem nivou i to je to...
Dok na drugoj strani imamo suprotnu pricu
Bosna je dovodila...
Minju, Rakocevica, Radonjica, Bajica, Ceskovica, Copelanda, Burella, Vucurovica, Sarajliju, Rodgersa, Burella, Sokolova, Cirica, Lloredu, Garmu, Nika Vilijamsa, Gajica, Valjevca, Aleksica, Wrighta, Djorica i ostale...
Hajmo biti realni, ja sam ovdje nabrojao jedno 20 - tak imena koja meni su naumpala pri prvom skeniranju iz glave, od prethodnih sezona, a sta je tu jos bilo igraca koji se mogu ubrojati u ovu kategoriju...
Pa Bosna je imala Lensa, koji je klasicna sreca bio, taj covjek nam se desio 1 u 10 godina, sto se ovakvom nestrucnom kadru desava, vrlo lahko se moglo desiti da bude obratno, da Lensa ne igra kao sto je igrao i donese nam vecinu pobjeda maltene sam...Imali smo Baileya, covjek maltene dosao zadnji od svih Amera te sezone, a osim Lansa tada bio najbolji u timu sa Ikonom...Imali smo Bremera, koji je tada dosao kao zamjena za Saleta, covjek se povrijedio i mi koliko smo neozbiljni za rezerve njegove imali Muhicu i Firketa koji je tada bio malo je reci star

...Daren Fenn je bio odlican, ali covjek je otjeran bez razloga, da se Rashimu napravi mjesto...Imali smo mi i Kyla Hilla, odlicnog igraca, koji je za noc moga bez ikakve muke popiti dva litra alkohola (Boze me oprosti sto u ove Mubarek dane ovo moram da pisem)...
Mogao bi ja ovako do sutra, sta smo sve i nismo imali...
Znaci potpuno dvije suprotne price, potpuno dva totalno razlicita pogleda na kosarku..Bosna ce praviti ekipu za TOP NLB - a, kupujuci strance i "dokazane" igrace, a Siroki uvijek zna gdje mu je mjesto i koliko moze i umije...Dok mi nazalost ne znamo, i onda Nihad kaze negdje 2007 - 2008, za tri godine smo u Euroligi, mozda u Euro, ali Challengeu....Sram te bilo, kako nekada ne procitas sve svoje izjave...
A Bosna za to vrijeme ne pravi igrace, nijednog nije napravila, Bavke je igrao u KK Ilidza, inace je rodom iz Butmira..
Ali ima jedna bitna cinjenica, ono sto sam ja davno uvidio, igraci pretezno Bosne koji su na prelazu iz juniorskih u seniorsku kosarku jednostavno nece da treniraju, sindrom Emir Zimic...Ljudi tada stagniraju, mladi igrac ako ne napreduje on STAGNIRA....
Dok za to vrijeme njihovi vrsnjaci vrijedno rade i igraju...
Sta je bolji Ramljak od Demica ili Camdzica kada je usao u prvi tim Sirokog, pa nista jednostavno nista nije bio bolji....Nego je covjek nakon odradjenih priprema sa repkom Hrvatske (cini mi se U -19, neka me kk siroki ispravi ako grijesim)
Sve dok ozbiljno ne pocne da se radi, sve dok se ne postave autoriteti za trenera, selektora, i slicno, dok se "zvijezdama " ne pokaze gdje je mjesto nema napretka, nema jednostavno....
Ali najvaznije dok se "bagra" iz KS BiH ne izbaci i ne dovedu strucni ljudi na odgovarajuca mjesta moze nam selektor biti i Phil Jackson...Sve i da se ode na Euro sve je to trenutnih uspje, nista dugorocno
Onaj ko je bio na tekmi Cibona - Panionios prosle godine na Mirzinom turniru, vidio je sta Peras radi Andricu, ili sta Dule radi, milion je primjera...
Igraci su banda, jednostavno malo im pustis ode sve dovraga...Uvijek cvrsta ruka mora tu da bude...
Pa malom Nesi Andjelicu, je pusteno u juniorima da igra jedan na pet, Redzic mu sve pustio i onda on dodje i hoce da igra za Srbiju, ok neka igra nemam ja nista protiv, ali ti njemu sve, on tebi nista...Zato se takve stvari desavaju, sto nema nicega kako treba...
Odoh ja naravno opet nasiroko, ali ponijelo me kao i obicno...
Prvo ispred svoje avlije da pocistimo, pa onda da kritikujemo tudju...