Newcastle United F.C.
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Newcastle United F.C.
ja navijam za Man. United,nisam došao provocirati itd.Zanimame jer slabo pratim Newcastle kako se snašao Obertan,u Man.United je bio veoma slab,a i možda je prevelik lkub za nejga.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam šta da ti kažem. Može bolje, al' nikako da to pokaže. Jednu utakmicu bude dobar, narednih 5 bude ispodprosječan. Nije konstantan, a konstantnost je najpotrebnija kada igraš na vrhunskom nivou. Sumnjam da će on ikad postati fudbaler kakvim ga smatraše scouti Manče i Njukaša.
Eh, kako to obično biva, počele su špekulacije. Čas je jedan igrač povezan sa Svrakama, čas nije. Naletih čak i da se Iaquinta spominje kao pojačanje.
Naravno da to ne bih volio, jer Talijan nije bio zdrav punih 5 godina.
A, svakako se ne uklapa u novu politiku dovođenja mlađih igrača na St. James Park.
Dakle, Talijan je prekrižen, valjda će to i novinarima biti objelodanjeno.
No, zato su tu neki novi klinci. Harry Maguire (nije Tom Cruise, ne brinite) se spominje kao akvizicija. Inače, radi se o stoperu Sheffielda. Moram priznati da o ovom igraču ne znam apsolutno ništa. Al' cijene ga na Otoku (dobro, tamo cijene Walcotta, Carrolla i ostale, pa nikom ništa).
Ono što mu ide u prilog su godine. Naime, ima ih samo osamnaest.
Govori se o sumi od 3 miliona funti. Tu je još i stoper Swanselone, Ashley Williams. Eh, on je iskusniji (27 godina) i standardni je velški reprezentativac. Sad se postavlja pitanje vrijedi li tih 8 miliona. Moje lično mišljenje je da je to ipak previše, no ostaje nam da vidimo kako će sve to ispasti. Mišljenja sam da se mnogo bolje mogu potrošiti te pare.
A, Daily Mail govori da su Njukaš & Tottenham zagrizli za Jamesa Tomkinsa, defanzivca West Hama. Radi se o dvadesetdvogodišnjaku koji je prošao sve živo u West Hamu i reprezentaciji Engleske. Isti medij navodi da West Ham želi 3 miliona funti za njega.
Večeras kontra Manchestera na St. James Parku. Gosti su favoriti, a Svrakama u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Opet je niz teških utakmica (nakon Liverpoola, sada je tu Manchester), a svi znamo kako je prošli put završio prokleti niz od 3 tekme kontra izrazitih favorita.
Nego, posljednja pobjeda kontra Manchestera je bila još prije 10 godina, a tada je jedan gol postigao i Wes Brown. Naravno, autogol. Inače, utakmica je završena rezultatom 4:3, a osim Browna pogađali su Laurent Robert, Lee i Dabizas.
Saylor i Marveaux neće biti u kadru večeras, a trebao bi se vratiti Guthrie. Nadam se da će SAnton početi na lijevom beku, jer je mnogo bolji u defanzivi od Raylora. Uostalom, to smo mogli primijetiti i kontra Liverpoola kada je Downing prolazio kako je htio u 1. poluvremenu. U 2. ga, pak, nije nigdje bilo.
Možda bi se mogao očekivati Hatem umjesto Vučkića, dok će ostatak veznog reda biti nepromijenjen (Obertan, Cabaye, Tiote, Gutierrez). U napadu bi trebao početi Demba Ba, čovjek koji ove godine zabija kad god to poželi.
Krul je također siguran na golu, a u odbrani bi trebali biti gorespomenuti Santon, Coloccini, Williamson i Simpson.
Nadam se pobjedi, al' treba biti realan i reći da je Manchester ovdje favorit. Ni remi ne bi bio loš, al' da se pokažu muda koja Svrake sasvim sigurno imaju.
Nek' zabije Ba i nek 3 boda ostanu na St. James Parku i svi sretni. 
Eh, kako to obično biva, počele su špekulacije. Čas je jedan igrač povezan sa Svrakama, čas nije. Naletih čak i da se Iaquinta spominje kao pojačanje.

No, zato su tu neki novi klinci. Harry Maguire (nije Tom Cruise, ne brinite) se spominje kao akvizicija. Inače, radi se o stoperu Sheffielda. Moram priznati da o ovom igraču ne znam apsolutno ništa. Al' cijene ga na Otoku (dobro, tamo cijene Walcotta, Carrolla i ostale, pa nikom ništa).

Večeras kontra Manchestera na St. James Parku. Gosti su favoriti, a Svrakama u posljednje vrijeme ne cvjetaju ruže. Opet je niz teških utakmica (nakon Liverpoola, sada je tu Manchester), a svi znamo kako je prošli put završio prokleti niz od 3 tekme kontra izrazitih favorita.

Saylor i Marveaux neće biti u kadru večeras, a trebao bi se vratiti Guthrie. Nadam se da će SAnton početi na lijevom beku, jer je mnogo bolji u defanzivi od Raylora. Uostalom, to smo mogli primijetiti i kontra Liverpoola kada je Downing prolazio kako je htio u 1. poluvremenu. U 2. ga, pak, nije nigdje bilo.

Nadam se pobjedi, al' treba biti realan i reći da je Manchester ovdje favorit. Ni remi ne bi bio loš, al' da se pokažu muda koja Svrake sasvim sigurno imaju.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Krul-Santon-Williamson-Coloccini-Simpson-Gutierrez-Cabaye-Tiote-Taylor-Ba-Ameobi.Sretno momci.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.
takođertevezito je napisao/la:Krul-Santon-Williamson-Coloccini-Simpson-Gutierrez-Cabaye-Tiote-Taylor-Ba-Ameobi.Sretno momci.

Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Odlican pogodak ,zasluzeno vodstvo Newcastla ,bore se momci ko lavovi ,svaka im cast .
40 miliona funti za Dembu!
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Onaj im Vuckic posljednja dva meca fakat smetao.Drugi tim odkad je ovaj na klupi.
A Demba u BL vazda gledao u ledja Ibisevicu dok tek u Premijeru ko biva proigra.
A Demba u BL vazda gledao u ledja Ibisevicu dok tek u Premijeru ko biva proigra.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
To je taj Demba Ba ! Newcastle <3
Newcastle je konačno smogao snage da se ravnopravno suprostavlja Manchester Unitedu. Doskora smo bili svjedoci debakla Svraka u međusobnim susretima, ali sada je vidljiv napredak i želja za nadigravanjem, a i kvaliteta je sve više. Svakako da prednjače Demba Ba, Hatem Ben Arfa (kojem Pardew i ne daje previše šanse), Cabaye i Coloccini. Međutim, i ostatak tima je važan kotačić ove poletne ekipe, za koju očekujem da sezonu završi među prvih 8 ekipa Premiershipa.
Trenutno vode protiv 1:0, vidjet ćemo mogu li izdržati pritisak gostiju.
Trenutno vode protiv 1:0, vidjet ćemo mogu li izdržati pritisak gostiju.
- Rafa Benitez
- Kontakt:
Ma daj, kakav vam je ono perverzni sponzor?
Čuj Virgin money

Čuj Virgin money

čestitam na zasluženoj pobjedi
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Zaslužena pobjeda, nema šta.
Vidim da me @Legenda proziva na Manchesterovoj temi kako sam pogodio keca i strijelca gola.
Ništa neobično, mladiću. Ništa neobično.
Opet se postavlja pitanje šta i kako kada počne AKN. Tiote i Ba odoše, tako da će sigurno napad Newcastlea puno trpiti. Tiote je jedan od boljih defanzivnih veznjaka, to se mora priznati. Nije nešto pretjerano vješt sa loptom, al' je u defanzivi pravi majstor. Odlično se postavlja, pravi pametne prekršaje, dobro čita igru protivnika, a uz to je jak k'o stijena.
Prošle godine sam rekao da su Svrake ubole njegovim transferom, ove je to slučaj sa Cabayeom i Dembom.
Senegalac cijepa protivničke mreže k'o navijen. Očekivao sam da bude najbolji strijelac Newcastlea, al' da ovako zabija i da je odmah iza Robina kada su ukupni strijelci u pitanju, to već nisam. Ne znam da l' je i on sam to očekivao.
Moram priznati da je dobro ovo izgledalo sa Raylorom i Santonom. Obertan je slab u defanzivi, a u ofanzivi svakako ne bi mogao napraviti ništa protiv Evre (ako ćemo biti realni). Eh, ovim potezom se nije toliko dobilo u napadačkom dijelu, koliko u defanzivnom. Krila i bekovi Manchestera su potpuno neutralisani, te nisu napravili ništa vrijedno spomena. Santon je zajedno sa Jonasom odlično radio po lijevoj, a Simpson (opet je spasio gol sa linije protiv Manchestera
) i Raylor na desnoj. Valencia + Nani, te Evra i Park nisu napravili ništa. Samim tim su i Rooney te Berbatov bili odsječeni i nisu predstavljali opasnost po gol (ok, obojica su po jednom zaprijetili Krulu). Po ko zna koji put je Manchester pokazao bezidejnost. Jasno se vidi da je potreban organizator igre, a poslije se sve lakše posloži. Jedan playmaker i sve bi ovo bilo mnogo bolje. No, bitno je da oni u ligi više neće igrati kontra Svraka, pa nek se pojačavaju kako god to žele.
Odbrana Newcastlea danas perfektna. Coloccini odradio kapitenski, ne znam da je ijednom ispao, Simpson i Santon odlično radili po bokovima, a Williamson također nije imao nikakvih grešaka. Dodajmo i opet sigurnog Krula i sve je jasno.
Slijedi FA Cup i meč kontra Blackburna. Posljednji meč Dembe i Tiotea prije odlaska u Gabon i Ekvatorijalnu Gvineju. Nadam se pobjedi, a ako momci budu igrali kao danas, onda u ostvarenje toga i ne sumnjam.

Vidim da me @Legenda proziva na Manchesterovoj temi kako sam pogodio keca i strijelca gola.

Opet se postavlja pitanje šta i kako kada počne AKN. Tiote i Ba odoše, tako da će sigurno napad Newcastlea puno trpiti. Tiote je jedan od boljih defanzivnih veznjaka, to se mora priznati. Nije nešto pretjerano vješt sa loptom, al' je u defanzivi pravi majstor. Odlično se postavlja, pravi pametne prekršaje, dobro čita igru protivnika, a uz to je jak k'o stijena.

Moram priznati da je dobro ovo izgledalo sa Raylorom i Santonom. Obertan je slab u defanzivi, a u ofanzivi svakako ne bi mogao napraviti ništa protiv Evre (ako ćemo biti realni). Eh, ovim potezom se nije toliko dobilo u napadačkom dijelu, koliko u defanzivnom. Krila i bekovi Manchestera su potpuno neutralisani, te nisu napravili ništa vrijedno spomena. Santon je zajedno sa Jonasom odlično radio po lijevoj, a Simpson (opet je spasio gol sa linije protiv Manchestera

Odbrana Newcastlea danas perfektna. Coloccini odradio kapitenski, ne znam da je ijednom ispao, Simpson i Santon odlično radili po bokovima, a Williamson također nije imao nikakvih grešaka. Dodajmo i opet sigurnog Krula i sve je jasno.
Slijedi FA Cup i meč kontra Blackburna. Posljednji meč Dembe i Tiotea prije odlaska u Gabon i Ekvatorijalnu Gvineju. Nadam se pobjedi, a ako momci budu igrali kao danas, onda u ostvarenje toga i ne sumnjam.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Ubo je i Pardew svaki potez večeras, mora mu se priznati. Puno se hvale igrači, red je da i njega spomenemo. 

Zola in, Zola passes, Zola scores !
Sjajna partija svraka i sasvim zaslužena pobjeda , iskreno očekivao sam remi jer kako ono kažu ranjeni lav je najopasniji (Man Utd ) ali u ovom slučaju maca otišla podvijena repa kući.
Očekujem ponudu Liverpoola za Dembu (Carroll i 40 mil )

Očekujem ponudu Liverpoola za Dembu (Carroll i 40 mil )

1974---1975---1976---2001---2013---2020
koliko košta Tiote i koliko ima godina?
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Ne znam. Pitaj onu na kasi.
A, ima (tek) 25 godina.

A, ima (tek) 25 godina.

- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Kako je fantastičan ovaj Newcastle. Bravo Svrake. 

Momacki, nema sta.
Ekipa djeluje mocno i kompaktno, sve linije odlicno funkcionisu. Santon definitivno mora igrati vise.
Demba se fantasticno uklopio u engleski stil igre. Njegova eksplozivnost nije toliko dolazila do izrazaja u BuLi zbog sporijeg tempa i veceg nivoa takticke disciplinovanosti. Odgovara mu jaca duel igra, te naravno bolji uslovi za igru (engleski "tepisi"). Momak je stroj i velika je steta pa ce ispasti iz ritma odlaskom na AKN. Nista, decki nadajte se da ce Senegalci sto prije ispasti.
Tiote ima "drvene" noge, ali jede malu djecu na sredini terena.
Nikad mi nije bilo jasno kako ga neko od "velikih" nije hapio prije Toona.
Njukaš
ima sve predispozicije da se uhvati u kostac s velikim ribama u narednim sezonama, samo da Ashley prestane sa svojim "kirjanjizmom". 

Demba se fantasticno uklopio u engleski stil igre. Njegova eksplozivnost nije toliko dolazila do izrazaja u BuLi zbog sporijeg tempa i veceg nivoa takticke disciplinovanosti. Odgovara mu jaca duel igra, te naravno bolji uslovi za igru (engleski "tepisi"). Momak je stroj i velika je steta pa ce ispasti iz ritma odlaskom na AKN. Nista, decki nadajte se da ce Senegalci sto prije ispasti.
Tiote ima "drvene" noge, ali jede malu djecu na sredini terena.

Njukaš

Der Mann für die entscheidenden Tore.
Vise nego zasluzeno ocekivao sam dobar rezultat al ovako visoku pobjedu nikako. $ boda protiv man.utd-a svaka cast momci !!!
Ova ekipa moze do TOP 6 samo Obertan i Perch van i to je to vidjelo se i veceras
Ova ekipa moze do TOP 6 samo Obertan i Perch van i to je to vidjelo se i veceras

Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Quartararo i 6 gostiju.