Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Osim13
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Osim13 » 24 avg 2018, 22:18

Pa baš da vidim koja bi to svjetska klasa tada došla u klub umjesto Morena i sličnih.

Produkt tog "dugogodišnjeg procesa" jesu dovođenje Van Dijka, Alissona, Keite itd., gdje su se napokon pokazali zubi protivnicima na tržištu.

Jedino što im ja zamjeram jeste moronski transfer komitet koji nije imao nikakvog smisla.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 24 avg 2018, 22:31

E yebiga sad, ko ne vidi napredak, fakat je slijep.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 24 avg 2018, 23:19

Osim13 je napisao/la:
YNWA je napisao/la:
Osim13 je napisao/la:Od svih Amera u fudbalu, naši su zlatni. Ne znam što ih raja hejta iskreno, odličan posao rade.
Ma odlican, odkad su tu imamo liga kup, i napustili su nas Torres, Suarez, Sterling i Coutinho, tj svi oni koji su bili trazeni...
Pretpostavljao sam da će se neko pojaviti sa ovom pričom zato i spomenuh situaciju u klubu kada su došli. Liverpool je proces. Prvo su se trebali vaditi iz gov.ana, očistiti kmjige. Bio je to dugotrajan proces, a igrači kao što su ti gore navedeni to nisu mogli čekati. Kroz taj proces se prvo morao napraviti stabilan klub koji će opet postati ozbiljan igrač. Postao je, od minusa, dugovanja i zamalo bankrota došlo se do toga da se odbijaju rekordne sume za kupovinu kluba. Pored toga, izvalila se i lova na tržištu, klub jednostavno ide u pravom pravcu.

Trofeji tek sada dolaze. Ne može sve preko noći.
Kakve noci, pogledaj odkad su oni u Liverpoolu...

To sto si stabilan, sto se odbijaju rekorne cifre, bez trofeja ne znaci apsolutno nista, u svijetu fudbala se broje jedino trofeji...to najbolje znaju navijaci Arsenala, a u zadnje vrijeme i navijaci uniteda...
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 25 avg 2018, 07:29

Cuj bez trofeja to nije nista. Super je osvojiti neki trofej sigurno ali meni je i prosla sezona bila super i uspjesna iako nista nismo osvojili.

Gandalf
Kontakt:

Post Postao/la Gandalf » 25 avg 2018, 08:50

YNWA je napisao/la:
To sto si stabilan, sto se odbijaju rekorne cifre, bez trofeja ne znaci apsolutno nista, u svijetu fudbala se broje jedino trofeji...to najbolje znaju navijaci Arsenala, a u zadnje vrijeme i navijaci uniteda...
Mislim da se situacija u ta dva kluba sa situacijom u Liverpoolu ne može ni uporediti.
Trofej(i) u LFC mogu doći na kraju ove sezone, baš zato što se proteklih godina pametno radilo, riješili su se gomile škart igrača, doveli nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača te top trenera. Suarez, Sterling, Coutihno su otišli jer su sami tako htjeli, klub ih nije htio prodati, stoga ne stoji prigovarati klubu što su pomenuti igrači požurili otići. Emerya i Mourihna ništa dobro ne čeka ove sezone, igra toplo-hladno, osrednji rezultati, a to je Liverpool već davno apsolvirao, neka prošla vremena za LFC ali ne i za Arsenala i Uniteda.

gaston
Kontakt:

Post Postao/la gaston » 25 avg 2018, 10:48

Joj što čovjek sere u pm. :roll:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 25 avg 2018, 12:37

Daj ba uživajte u ovom Liverpoolu, igrama i igracima, doci ce i trofeji

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 25 avg 2018, 13:22

Tako je!
Šta je bilo bilo je ove godine imamo šansu, to je sigurno.
Uzmite dva deca rakije, malo sudžuke, malo sira i uživajte u pasEvima fudbalske igre! Što kaže legenda bosanskog glumišta!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2018, 14:10

Vece zasluge dajem kloppu za ovo gdje je liverpool trenutno nego amerikancima, oni se tek u januaru probudili malo...
Treba mi jos vremena da ih svarim nakon svih problema u pocetku. Da sutra klopp ode brzo bi i liverpool grohnuo.
You are someone else I am still right here

Finn
Kontakt:

Post Postao/la Finn » 25 avg 2018, 14:22

fera je napisao/la:Vece zasluge dajem kloppu za ovo gdje je liverpool trenutno nego amerikancima, oni se tek u januaru probudili malo...
Treba mi jos vremena da ih svarim nakon svih problema u pocetku. Da sutra klopp ode brzo bi i liverpool grohnuo.
Tacno tako. Kloppu treba dici spomenik samo zbog tog sto je odlucio doci u klub koji je godinama bio u slobodnom padu, a mogao je birati gdje ce ici. Da nije stigao 2015., ne smijem ni pomisliti gdje bi bili danas.

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 25 avg 2018, 15:35

fera je napisao/la:Vece zasluge dajem kloppu za ovo gdje je liverpool trenutno nego amerikancima, oni se tek u januaru probudili malo...
Ko je doveo Kloppa?
Walk on, with hope in your hearts.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2018, 15:46

artemis77 je napisao/la:
Ko je doveo Kloppa?
Ko je doveo rodgersa?
Ko je prodao suareza, ko je prodao sterlinga konkurentu, ko je prodao coutinha, ko je prodao torresa, ko je bacio pare na carrolla itd...
Ako cemo vec postavljati glupa pitanja.
Sto vi nakon jedne dobre sezone sve zaboravite to je vas problem... Od janura tek se nesto ozbiljnije pocelo raditi a i tu treba spomenuti da su prodali u sred sezone jednog od najboljih igraca.
Meni je drago sto liverpool napokon na nesto lici, zanimljivi su za gledati ako nista a to uprava nije izgradila nego klopp, trofeja nema i dalje tako da je jedini uspijeh za sad ta igra koju je klopp uveo.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 25 avg 2018, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 25 avg 2018, 15:53

Necemo vala ni od amera praviti svece, do dovođenja Kloppa i davanja para za krupna pojačanja u zadnja 2 prelazna roka ništa osim stadiona nisu uradili a i to je bio nužan korak da bi klub dobio još više na vrijednosti. Ameri ko i svaki drugi, bitno im je da su financijski dobri koliko god može.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2018, 15:57

BeyKopites je napisao/la:Necemo vala ni od amera praviti svece, do dovođenja Kloppa i davanja para za krupna pojačanja u zadnja 2 prelazna roka ništa osim stadiona nisu uradili a i to je bio nužan korak da bi klub dobio još više na vrijednosti. Ameri ko i svaki drugi, bitno im je da su financijski dobri koliko god može.
tako je to kod nas nemaju ljudi sredine il si savršen il najgori a istina je uvijek tu negdje između.

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 25 avg 2018, 16:02

BeyKopites je napisao/la:Necemo vala ni od amera praviti svece, do dovođenja Kloppa i davanja para za krupna pojačanja u zadnja 2 prelazna roka ništa osim stadiona nisu uradili a i to je bio nužan korak da bi klub dobio još više na vrijednosti. Ameri ko i svaki drugi, bitno im je da su financijski dobri koliko god može.
To nista osim stadiona je kostalo 115 miliona funti. Vecina vas mijesa babe i zabe kakve veze ima vlasnicka struktura sa prodajom Coutinha, Suareza i slicnih. Svi ti igraci su cmizdrili treneru, ekipi, medijima, podnosili zahtjeve za transfer da odu jer je njihov san i voljeni klub u Spaniji ili jednostavno zele novac kao Sterling. Mozes jednu sezonu natjerat nekog da ostane kao sto su i uradili sa Suarezom i Coutinhom a sve preko toga kvari atmosferu u ekipi, da ne spominjem hajku koju dignu mediji. Ne razumijem zatekli su klub u finansijskom sivilu i dugovima, ne mozes kucu bez temelja graditi. Cak i sad nakon toliko napretka u svakom smislu United je puno jaci brend od Liverpoola a zadnjih par godina poprilicno stagniraju.

Trebalo je vremena ali od prodaje kluba Liverpool se preporodio, postali smo konkurentni u podrucju transfera, brend i vrijednost kluba raste a i sve vise se smatramo kandidatima za osvajanje trofeja ako to nije poboljsanje ja ne znam sta vise treba da urade.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 avg 2018, 16:31

Mozes drug uloziti i napraviti tim odma ce ti manje igraca cmizdriti da ode. Ja sam spomenuo prodaju tih igraca kao primjer glupog pitanja.
Realno teska i nepotrebna tema al nema veze hajmo se sad svi posvađati...

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 25 avg 2018, 16:37

Bacili nam Vukovi loptu za ovo kolo :D
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 25 avg 2018, 17:40

fera je napisao/la: Ko je doveo rodgersa?
Ko je prodao suareza, ko je prodao sterlinga konkurentu, ko je prodao coutinha, ko je prodao torresa, ko je bacio pare na carrolla itd...
Ako cemo vec postavljati glupa pitanja.
Nisu glupa pitanja. Krenimo od početka, Torres se nije mogo spriječit. Njegov odlazak se desio baš jer je klub bio u gorem stanju neg Arsenal danas. Možeš li danas zamislit da Salah, Mane, ili neka treća zvijezda pređe u Chelsea?
Doveli su Dalglisha odmah na početku svojeg upravljanja klub i to je bio prvi veliki potez da se klub trgne iz stanja u kojem je bio.
Spala euforija i dolazi Rodgers, za kojeg asumiraš da je promašaj, neka. Nakon prve pola sezone prilagodbe, klub kreće sa sjajnim igrama, nikad bliže titulu od osnivanja EPL.
Odlazak Suareza i Coutinha je bilo nemoguće zaustaviti, uradilo se šta se moglo. Ne može se tu ništa zamjerit.
Sezona kad je Suarez otišao je bila najgora od kad su novi vlasnici tu i to je jedini pad u odnosu na sezonu prije. Bukvalno klub napreduje iz sezone u sezonu otkako su došli novi vlasnici.
Sto vi nakon jedne dobre sezone sve zaboravite to je vas problem... Od janura tek se nesto ozbiljnije pocelo raditi a i tu treba spomenuti da su prodali u sred sezone jednog od najboljih igraca.
Meni je drago sto liverpool napokon na nesto lici, zanimljivi su za gledati ako nista a to uprava nije izgradila nego klopp, trofeja nema i dalje tako da je jedini uspijeh za sad ta igra koju je klopp uveo.
Ništa ne dolazi preko noći. Nije Klopp sam odgovoran za sve poteze i transfere kluba.
Sve u svemu griješilo se dosta, al se mnogo više dobrog napravilo. Najbolje tek slijedi.
Walk on, with hope in your hearts.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 25 avg 2018, 18:31

Nisam rekao da su vlasnici krivi za prodaju bitnih igrača, svi ti igrači su bili očajni da odu, neki odbijali da produže ugovor, neki izmišljali povrede i sl. i za svakog se u tom trenutku uzela velika lova. Samo me iznenađuju neki hvalospjevi na račun vlasnika, što kaže @fera sve je to negdje u sredini. Kad su kupovali klub znali su u kakvoj se situaciji nalazi, da će morati vraćati dugove, i navijači su znali da slijedi svojevrsna stabilizacija stanja al' je realno bilo grešaka i sa postavljanjem strukture koja će upravljati transferima, pa onda i par rokova kad se moralo prodavati da bi se doveo neki igrač i sl. Ameri su dobro prokalkulisali koliko mogu uložiti a da uvijek plivaju negdje iznad površine, da su u nekom plusu.

Al nebitno sad to, valja dobiti Brightona i nastaviti niz pobjeda. Lec go
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 25 avg 2018, 18:53

moo doktore, kakav presing jbt kako osjete mogucu gresku

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: StevieG8, TheTruth34 i 15 gostiju.