Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
-
- Kontakt:
Re: Liverpool FC
Henderson dva puta uvaljuje loptu nazad u ovom napadu....[/quote]
Tačno tako. Onakve greške se golmanu ne smiju dešavati ni onakvo vraćanje lopte van Dijka ali Henderson sa lošim loptama baš unosi pometnju.
Dvije pobjede za redom bez neke igre ali bodovi su najvažniji. Sad se nakon pauze ipak trebaju uozbiljiti jer kreću i teže utakmice i više utakmica. Za nadati se da ova reprezentativna pauza prođe bez povreda.
Tačno tako. Onakve greške se golmanu ne smiju dešavati ni onakvo vraćanje lopte van Dijka ali Henderson sa lošim loptama baš unosi pometnju.
Dvije pobjede za redom bez neke igre ali bodovi su najvažniji. Sad se nakon pauze ipak trebaju uozbiljiti jer kreću i teže utakmice i više utakmica. Za nadati se da ova reprezentativna pauza prođe bez povreda.
Prošle sezone nam je trebalo 7 utakmica da dođemo do 12 bodova. Napredak je očigledan.
Kocka je bačena
Svake sezone ista priča, prvo kolo nekog razvalimo, pa se cupaj do pauze i onda proigraj. Samo sad nismo izgubili ni boda do pauze.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Pobjeda i 3 boda su tu sto je i najvaznije mada me par stvari zabrinjava a nadam se da će nakon ove pauze uhvatiti pravu formu jer nam slijede mnogo teze utakmice.
1) Henderson je opet pokazao da je u ovom veznom redu na poziciji 6ice igrac manje. Za razliku od Wijnalduma koji je donekle i otporan na presing Henderson reaguje krajnje panicno, unosi nemir u cijeli sistem odbrane plus ono njegovo deranje i pokazivanje rukama jos vise oteza situaciju. Kapiten je i sve to stoji ali ako će on igrati i biti kapiten na štetu cijelog tima onda to nema nikakvog smisla, ako je već na terenu neka ga gurne naprijed a Wijnalduma postavi na zadnjeg veznog iako je po meni ovo forsiranje igraca kojem nije mjesto u timu.
2) Salah i Firmino su slabije usli u sezonu, Salah mi izgleda nekako sporije nego prosle sezone a vidi se da postoji zelja da opet bude prvi strijelac lige pa u svakom napadu spusti glavu i trazi neki sut dok su kod one kontre Mane, Firmino sami stajali ispred golmana to bi bila cista zicer situacija iz kontre 4 na 2 koje smo prosle sezone rutinski rjesavali. Cini mi se da ce biti tu blazi sukog ega izmedju Manea i Salaha u borbi za najboljeg igraca tima ali ce morati staviti to sa strane ako zele da ove sezone bude i neki kolektivni uspjeh. Firmino mi je u sve 4 utakmice zadnjih 15ak minuta izgledao premoreno ali Klopp ne salje Sturridgea na teren do 85 minute a i to zato sto mora jer je imao solidnu predsezonu.
3) Stavka koja me i najvise brine je Kloppova takticka staticnost, kad god stvari krenu nizbrdo i protivnicka ekipa preuzme inicijativu on jednostavno ceka 65-70 minut da pravi like for like izmjenu bez ikakve promjene sistema, formacije ili iceg slicnog. Jedino sto smo danas vidjeli nakon izmjena je nabij Shaqiriu u cosak pa nek se gura kao da je 90i minut, protiv Leicestera je proslo a protiv jacih ekipa nema sanse. Koliko god on volio Hendersona mora ranije reagovati, pa i na poluvremenu ako treba nema smisla cekati da se situacija skroz preokrene pa da i on nesto pokusa. Cini mi se da ne postoji neki plan B za ovakve situacije a bez toga cemo jako tesko izgurati i finale nekog kupa a o ligi da ne pricam.
4) Ne znam ko je trebao pomagati Arnoldu na desnom beku od veznih igraca ali je u svakom napadu Leicestera do 70e minute bio izolovan sa 2 protivnicka igraca a tek kad smo primili gol Salah je dobio instrukcije da se vraća. Arnold je jos uvijek mlad i njegova igra ce dosta varirati iz utakmice u utakmicu i potrebna mu je sva pomoc u defanzivi bez da se Gomez ili VVD izvlace sa stoperskih pozicija.
1) Henderson je opet pokazao da je u ovom veznom redu na poziciji 6ice igrac manje. Za razliku od Wijnalduma koji je donekle i otporan na presing Henderson reaguje krajnje panicno, unosi nemir u cijeli sistem odbrane plus ono njegovo deranje i pokazivanje rukama jos vise oteza situaciju. Kapiten je i sve to stoji ali ako će on igrati i biti kapiten na štetu cijelog tima onda to nema nikakvog smisla, ako je već na terenu neka ga gurne naprijed a Wijnalduma postavi na zadnjeg veznog iako je po meni ovo forsiranje igraca kojem nije mjesto u timu.
2) Salah i Firmino su slabije usli u sezonu, Salah mi izgleda nekako sporije nego prosle sezone a vidi se da postoji zelja da opet bude prvi strijelac lige pa u svakom napadu spusti glavu i trazi neki sut dok su kod one kontre Mane, Firmino sami stajali ispred golmana to bi bila cista zicer situacija iz kontre 4 na 2 koje smo prosle sezone rutinski rjesavali. Cini mi se da ce biti tu blazi sukog ega izmedju Manea i Salaha u borbi za najboljeg igraca tima ali ce morati staviti to sa strane ako zele da ove sezone bude i neki kolektivni uspjeh. Firmino mi je u sve 4 utakmice zadnjih 15ak minuta izgledao premoreno ali Klopp ne salje Sturridgea na teren do 85 minute a i to zato sto mora jer je imao solidnu predsezonu.
3) Stavka koja me i najvise brine je Kloppova takticka staticnost, kad god stvari krenu nizbrdo i protivnicka ekipa preuzme inicijativu on jednostavno ceka 65-70 minut da pravi like for like izmjenu bez ikakve promjene sistema, formacije ili iceg slicnog. Jedino sto smo danas vidjeli nakon izmjena je nabij Shaqiriu u cosak pa nek se gura kao da je 90i minut, protiv Leicestera je proslo a protiv jacih ekipa nema sanse. Koliko god on volio Hendersona mora ranije reagovati, pa i na poluvremenu ako treba nema smisla cekati da se situacija skroz preokrene pa da i on nesto pokusa. Cini mi se da ne postoji neki plan B za ovakve situacije a bez toga cemo jako tesko izgurati i finale nekog kupa a o ligi da ne pricam.
4) Ne znam ko je trebao pomagati Arnoldu na desnom beku od veznih igraca ali je u svakom napadu Leicestera do 70e minute bio izolovan sa 2 protivnicka igraca a tek kad smo primili gol Salah je dobio instrukcije da se vraća. Arnold je jos uvijek mlad i njegova igra ce dosta varirati iz utakmice u utakmicu i potrebna mu je sva pomoc u defanzivi bez da se Gomez ili VVD izvlace sa stoperskih pozicija.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
Gdje je to klopp izjavio da mu se fabinho ne uklapa u takticke zamisli kako prenose ovi sa ss.ba
You are someone else I am still right here
pa za 3 godine si trebao nauciti da mu prva izmjena dolazi iz 65 min bilo vodili ili gubili.Da dobijemo crveni u 5 min opet bi prva izmjena bila 65+
Henderson je najveci kancer ekipe,njega jedino povreda moze odvojiti od prvog tima.
Henderson je najveci kancer ekipe,njega jedino povreda moze odvojiti od prvog tima.
“It is about players understanding the position and who else is available as well – otherwise Fabinho would have been involved in the squad, as he was in the first week,” he (Klopp) told Liverpool's official website.fera je napisao/la:Gdje je to klopp izjavio da mu se fabinho ne uklapa u takticke zamisli kako prenose ovi sa ss.ba
“That is it. It is different football to what he is used to but he is improving already with big steps.
"I can see that in the sessions and that is cool.”
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
momcine objavile da mu nije u planovima uopsteOtelo je napisao/la:“It is about players understanding the position and who else is available as well – otherwise Fabinho would have been involved in the squad, as he was in the first week,” he (Klopp) told Liverpool's official website.fera je napisao/la:Gdje je to klopp izjavio da mu se fabinho ne uklapa u takticke zamisli kako prenose ovi sa ss.ba
“That is it. It is different football to what he is used to but he is improving already with big steps.
"I can see that in the sessions and that is cool.”
Nespreman je on dosao totalno zato mu i treba puno vise da se privikne.
You are someone else I am still right here
- BeyKopites
- Kontakt:
Igra svakim kolom sve gora a pobjede se nižu
Fakat neki novi Liverpool
Alisson je dobar golman al' previše se umislio, ovo će ga sigurno spustiti na zemlju. TAA opet loš, al i očekivano je da momak od 20 god. ima oscilacija u igri, Robertson s druge strane mnogo bolji. Gomez bolji od lošeg Dijka, potez utakmice ono kad je izblokirao šut Maddisona. Hendersona nema potrebe komentarisati, Gini i Milner standardno borbeni al ko muhe bez glave u veznom redu koji nema glavu i rep. Ofanzivna trojka poprilično traljavo, nijedan nije u nekoj odličnoj formi al' eto daju se golovi nekako. Keita i Shaqiri koliko toliko stabilizovali igru. Otprilike tako sam vidio ovu utakmicu i nadam se da ce se Fabinho pokazati kao dobra kupovina inace smo opet osudjeni da gledamo specijalizanta za ukopavanje saigraca i vracanje lopte unazad.
BTW ekipa nakon zavrsenog prelaznog roka izgleda otprilike ovako:
GK - Alisson, Mignolet, Kelleher, Grabara
CB - VvD, Lovren, Gomez, Matip, Phillips
RB - TAA, Clyne
LB - Robertson, Moreno
CM/DM - Milner, Keita, Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Lallana (+ OX, C.Jones, Chirivella)
RW - Salah, Shaqiri, Marković, Camacho
LW - Mane
CF - Firmino, Sturridge, Solanke, Origi, Brewster
Na papiru samo nema zamjene za Manea, al' Klopp to uvijek izrotira tako da bar što se napada tiče ne bi trebalo biti nedostataka. Još čekamo doprinos Fabinha i Keite.

Alisson je dobar golman al' previše se umislio, ovo će ga sigurno spustiti na zemlju. TAA opet loš, al i očekivano je da momak od 20 god. ima oscilacija u igri, Robertson s druge strane mnogo bolji. Gomez bolji od lošeg Dijka, potez utakmice ono kad je izblokirao šut Maddisona. Hendersona nema potrebe komentarisati, Gini i Milner standardno borbeni al ko muhe bez glave u veznom redu koji nema glavu i rep. Ofanzivna trojka poprilično traljavo, nijedan nije u nekoj odličnoj formi al' eto daju se golovi nekako. Keita i Shaqiri koliko toliko stabilizovali igru. Otprilike tako sam vidio ovu utakmicu i nadam se da ce se Fabinho pokazati kao dobra kupovina inace smo opet osudjeni da gledamo specijalizanta za ukopavanje saigraca i vracanje lopte unazad.
BTW ekipa nakon zavrsenog prelaznog roka izgleda otprilike ovako:
GK - Alisson, Mignolet, Kelleher, Grabara
CB - VvD, Lovren, Gomez, Matip, Phillips
RB - TAA, Clyne
LB - Robertson, Moreno
CM/DM - Milner, Keita, Wijnaldum, Fabinho, Henderson, Lallana (+ OX, C.Jones, Chirivella)
RW - Salah, Shaqiri, Marković, Camacho
LW - Mane
CF - Firmino, Sturridge, Solanke, Origi, Brewster
Na papiru samo nema zamjene za Manea, al' Klopp to uvijek izrotira tako da bar što se napada tiče ne bi trebalo biti nedostataka. Još čekamo doprinos Fabinha i Keite.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
@Bey ne sekiraj se voli Klopp poslat Lallanu ili Origia na lijevo krilo 

"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
- BeyKopites
- Kontakt:
Origi na lijevom kriluStevieG8 je napisao/la:@Bey ne sekiraj se voli Klopp poslat Lallanu ili Origia na lijevo krilo

Kakav raspad karijere, ne vjerujem šta se desilo tom liku.
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-
-CaptainFantastic08-
Haj da ne pretjerujemo sa Alissonom. Evo i Klopp dobro reče, očekivano je bilo nakon onih prvih utakmica i uostalom za razliku od prethodnika odma je momentalno počeo učiti na greškama i odma ispucavati. Biće pametniji ubuduće, imao je opet dobrih odbrana i danas.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Klaun napokon zabio, dugo neki cekaju da napisu cirkusant, jos zabio bitan gol, ma ovo je nasa sezona
Sve dok se pobjedjuje igra je nebitna...

Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96
Imao je i u prošlom kolu asistenciju za jedini pogodak i 3 boda.YNWA je napisao/la:Klaun napokon zabio, dugo neki cekaju da napisu cirkusant, jos zabio bitan gol, ma ovo je nasa sezona![]()
Mislim da imamo sve u svojim rukama, samo trebamo biti pametni. Odmah otpisati oba kupa a fokusirati se na Premiership i LP.
Jordan Henderson naš daleko najbolji igrač na terenu. Oduzeo loptu, lijepo dao za Salaha, ovaj za Firmi na i fulaju obojica odličnu priliku. Desetak oduzetih lopti ali mora neko naslijediti Lucas Leivu i biti trn u oku.
Kocka je bačena
pa jel te stid efendija
https://www.liverpoolfc.com/match/2018- ... chday-blogTorres_9 je napisao/la:pa jel te stid efendija
Je li tebe stid?
Kocka je bačena
YNWA je napisao/la:Klaun napokon zabio, dugo neki cekaju da napisu cirkusant, jos zabio bitan gol, ma ovo je nasa sezona![]()

Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
I meni Salah izgleda sporije nego prosle sezone. Kao da je slabije radio na pripremama nego u prvoj sezoni, sto ima i neke logike jer je motiv na pocetku bio veliki da se dokaze u PL.StevieG8 je napisao/la:Pobjeda i 3 boda su tu sto je i najvaznije mada me par stvari zabrinjava a nadam se da će nakon ove pauze uhvatiti pravu formu jer nam slijede mnogo teze utakmice.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- kumkalesic
- Kontakt:
Tako malo riječi, a sve lijepo objašnjenoYNWA je napisao/la:Klaun napokon zabio, dugo neki cekaju da napisu cirkusant, jos zabio bitan gol, ma ovo je nasa sezona![]()

Joint_fc
4/4
12 bodova
3 clean sheeta
1 gol primljen i to na bez veze grešku
Top of the table
A nismo se ni zagrijali. Nemamo pravo da se žalimo
12 bodova
3 clean sheeta
1 gol primljen i to na bez veze grešku
Top of the table
A nismo se ni zagrijali. Nemamo pravo da se žalimo

MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.