FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Devil » 05 nov 2010, 15:55

Imas posebno dvoranu Municpial koja je otvorena za OI,a imas posebno ovu Blaugranu u kojoj Barca igra tekme.
A novi stadion Espanyola je u Cornelli.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 05 nov 2010, 16:00

Pa ko koristi sad tu dvoranu na Monzuiku?
nema potpisa

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 05 nov 2010, 16:02

Admir_Sa je napisao/la:Pa ko koristi sad tu dvoranu na Monzuiku?
Pojma nemam :? to je gradska olimpijska dvorana, za razliku od Blaugrane koja je vlasništvo Barce i gdje non stop igraju košarkaši i rukometaši.
Možda je koriste za neke sajmove...znam da se tamo održavaju koncerti (Metallica,U2,Madonna i slicno)

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 05 nov 2010, 16:03

Koliko ja znam, koristi je Joventut.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 05 nov 2010, 16:06

BaDa12 je napisao/la:
Koliko ja znam, koristi je Joventut.
Jeste. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 05 nov 2010, 19:46

Pastore: "Zelim u Barcu, kakav Real"

Palermov playmaker Javier Pastore fasciniran je cinjenicom da ga Barca zeli u svojim redovima, te kaze da mu je zelja da potpise za Barcu a ne za Real Madrid koji je prvi iskazao interes za ovog talentovanog argentinca.

...Takodjer kaze kako veliku ulogu u njegovoj odluci igra i njegovo prijateljstvo sa najboljim igracem svijeta Messijem.Pastore: "Zelim u Barcu, kakav Real"
"Prelazak u Barcu, o moj Bože san mi je igrati zajedno sa Messijem u Barci" rekao je Pastore za katalonski dnevnik El Mundo Deportivo.

"Što se tice mene, ja moram nastaviti da napredujem kako bi mogao da igram za klub kao sto je Barcelona"
"Koji klub je moj izbor? Mnogi veliki klubovi kao sto su Real, Inter, Juve se povezuju sa mnom ali moj izbor je Barcelona zbog stila koji gaje, te sa sigurnoscu mogu ustvrdit da je Barca najveci i najbolji klub na svijetu"

Na pitanje sta misli o Realu, Pastore je odgovorio: "Eal je veliki klub i njihov trener Jose Mourinho je rodjeni pobjednik, ali njihov stil je dosta drugaciji od Barcinog"
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 05 nov 2010, 21:07

DAVID VILLA 7' je napisao/la:Pastore: "Zelim u Barcu, kakav Real"

Palermov playmaker Javier Pastore fasciniran je cinjenicom da ga Barca zeli u svojim redovima, te kaze da mu je zelja da potpise za Barcu a ne za Real Madrid koji je prvi iskazao interes za ovog talentovanog argentinca.

...Takodjer kaze kako veliku ulogu u njegovoj odluci igra i njegovo prijateljstvo sa najboljim igracem svijeta Messijem.Pastore: "Zelim u Barcu, kakav Real"
"Prelazak u Barcu, o moj Bože san mi je igrati zajedno sa Messijem u Barci" rekao je Pastore za katalonski dnevnik El Mundo Deportivo.

"Što se tice mene, ja moram nastaviti da napredujem kako bi mogao da igram za klub kao sto je Barcelona"
"Koji klub je moj izbor? Mnogi veliki klubovi kao sto su Real, Inter, Juve se povezuju sa mnom ali moj izbor je Barcelona zbog stila koji gaje, te sa sigurnoscu mogu ustvrdit da je Barca najveci i najbolji klub na svijetu"

Na pitanje sta misli o Realu, Pastore je odgovorio: "Eal je veliki klub i njihov trener Jose Mourinho je rodjeni pobjednik, ali njihov stil je dosta drugaciji od Barcinog"
Dzaba vam ga nije bog zna sta, samo previse napucan od strane medija u italiji & palerma :mrgreen:
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 05 nov 2010, 21:12, ukupno mijenjano 1 put.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 nov 2010, 21:10

Ja ne vjerujem nesto da ce ovaj Pastore u narednih nekoliko godina zaigrati u Barci, pitanje napada rjesavat ce se vjerovatno dovodjenjem nekog klasicnog napadaca, a pored toga prioriteti ce biti i zamjena za Puyola, lijevi bek, te dovodjenje Fabregasa vjerovatno.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 06 nov 2010, 12:42

Cesc, Bale i Afellay - najpoželjnija trojka među navijačima
Španski portal Sport uradio je anketu na svojoj web i Facebook stranici o tome koga navijači žele najviše vidjeti kao pojačanje Barcelone. Najviše glasova je dobio Cesc Fabregas, potom Gareth Bale, treće mjesto zauzeo je Ibrahim Afellay. Navijači su glasali i ostavljali komentare s razlozima zašto glasaju za svog izabranika.

Cesc - najviše glasova osvojio

Potpisivanje sa Cescom je najpotrebnije, mišljenje je navijača. Polivalentni vezista je idealan za naš vezni red, pogotovo sada nakon problema Xavija s povredom Ahilove tetive. Također navijači vjeruju da će on biti savršen generacijski spoj s vezistom iz Terrasse koji je u tidesetim.

Bale - dobija simpatije fanova

Pored Arsenalovog igrača, navijači su naklonjeni još jednom igraču iz engleskog tima, samo ovaj put iz gradskog rivala Tottenhama - Gareth Bale-u. Vjeruju da je pred ovim Velšaninom sjajna budućnost. Njegovi nastupi u Ligi Prvaka povećali su mu cijenu, te se ne može dobiti ispod 20-30 miliona eura. Međutim navijači vjeruju kako on vrijedi toliko te da ne bi to bilo bacanje novca.

Afellay - jeftino se može dobiti

Treće potpisivanje po navijačima je Nizozemac rođen u Maroku - Ibrahim Afellay. Glavni od razloga među navijačima za potpisivanje s ovim igračem je taj što njegov ugovor s aktuelnim klubom PSV-om ističe krajem godine, ali i to što misle da bi bio dobra dopuna za naš tim.

Daljnji redoslijed glasanja ide ovako: Fernando Llorente, Javier Pastore, Fernando Torres i Luis Suarez.

Ja bi najradije afellay dovesti za male pare,jer mu na kraju sezone istice ugovor.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

BarCa boy sArajevo
Kontakt:

Post Postao/la BarCa boy sArajevo » 06 nov 2010, 17:37

naj bolje bi bilo dovesti Balea , fabregasa i jednog napadača( suareza po meni naj bolje bi se uklopio u barcu )
Afelaja ćemo akobogda dovesti bez naknade
samo što nam arsenal neće dati fabregasa bar ioš koju godinu

sve s svemu biće aktivna barca na ljeto

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 06 nov 2010, 17:47

Mislim da bi najbolje bilo da ovako to izgleda naredne sezone:

--------------------Valdes----------------------

-----------------Pique------Puyol--------------

Alves--------Cesc--------Xavi-------------Bale

---Pedro-------Villa----Suarez------Messi----

Znaci sa dva stopera, dva ofenzivna krila, 4 ofenzivna veznjaka i sa tri napadaca. Plus Pique, znate da i on za dosta cesto ici prema naprijed.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 06 nov 2010, 17:59

Portillo je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da ovako to izgleda naredne sezone:

Znaci sa dva stopera, dva ofenzivna krila, 4 ofenzivna veznjaka i sa tri napadaca. Plus Pique, znate da i on za dosta cesto ici prema naprijed.
ma ne
------------------valdes------------------
------------pique-------puyol
alves------------------------------bale
----------------xavi---------------
fabregs--------------------iniesta
messi-------Lorente-------villa
Klupa:Pinto-caceres-abidal-busquets-mascherano-pedro-bojan
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 nov 2010, 18:03

I kolko bi to kostalo :roll: Bale,Fabregas i Suarez(Affelay) llorente
Zadnja izmjena: Faraon iz Visokog, dana/u 06 nov 2010, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.
Rođen s tobom da budem

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 06 nov 2010, 18:04

Faraon iz Visokog je napisao/la:I kolko bi to kostalo :roll: Bale,Fabregas i Suarez(Affelay)
ma ovo samo u pes-u,samo dovesti affelay i mozda suarez.
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 nov 2010, 18:23

Naredno ljeto klub ce sigurno biti vrlo aktivan na planu transferu. Spominjali ste razna pojacanja, medjutim, ono sto je po meni najpotrebnije jeste jedan stoper, jer Puyol je vec dobrano u godinama, i osloniti se na njega u narednoj sezoni je jako rizicno. Jedan stoper svjetske klase koji ce biti zid u odbrani mora se dovesti sigurno, i to ce najvjerovatnije biti prioritet. Znamo kakav sistem igre imamo i da kod nas moze uspjeti stoper koji je samo tehnicki dobar, i vrlo vjerovatno taj koga budemo dovodili bice i skup.

Napadac je takodje prioritet, tu smo i sad tanki, napadaca mozda dovedemo i u januaru. Po meni tu ne treba stediti, cak i Torresa dovesti ako se bde moglo, ili Suareza, Dzeku, Hulka... Ne trba zaboraviti da je i Ibra jos uvijek nas igrac, i da cemo od Milana za njega dobiti 25 miliona. Bojan sve vise dokazuje da nije klasa za Barcu, Iniesta na krilu takodje dokazano nije to to, Vilja na krilu vec dokazan, dakle sve vuce na to da nam treba jedn klasicni spic igrac.

Treci prioritet po meni je lijevi bek, ali jak i u ofanzivi. Bale je sjajan za nas, ali ce sigurno biti i preskup, osim njega tu su sjajni i Bastos, Coentrao itd.

Tek cetvrti prioritet je sredina terena, tj. Cesc, jer vec smo doveli Maskerana, sad da imamo i Cesca ili Afelaja, to je vec gužvara. Moguca je i opcija dovodjenja Cesca i da Iniesta nastavi na krilu igrati, ali ni to nije to. Dovesti Afelaja bilo bi pametno mozda jos sad u janurau, bice jeftin, vjerovatno tek nekih 10 miliona, neka igra i dokazuje se pola sezone, a onda mozda ga i koristiti u dovodjenju Cesca ili nekog drugog uz doplatu.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 06 nov 2010, 18:49

Portillo je napisao/la:Mislim da bi najbolje bilo da ovako to izgleda naredne sezone:

Kakva je ovo formacija 2-4-4 :?: ...citav svijet igra 4-4-2 ,a ti postavi skroz obratno.
Što ce im onda odbrana ikako :?: dovode se samo veznjaci i napadaci, a nigdje stopera u tim transferima.
I onda se cudimo zašto primaju bezveze golove, a dvojica samo nazad igraju.

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 06 nov 2010, 20:37

Mandrak je napisao/la:

Kakva je ovo formacija 2-4-4 :?: ...citav svijet igra 4-4-2 ,a ti postavi skroz obratno.
Što ce im onda odbrana ikako :?: dovode se samo veznjaci i napadaci, a nigdje stopera u tim transferima.
jel ja nisam skonto tebe il ti nisi skontao da se ovaj zajebava :!: :mrgreen:
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 06 nov 2010, 21:42

Do mene je :mrgreen: nisam skonto odmah da se zezao sa ovim :)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 nov 2010, 22:20

-Barcelona- je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:

jel ja nisam skonto tebe il ti nisi skontao da se ovaj zajebava :!: :mrgreen:
Ovaj Realovac se nesto ko fol sprda, a s ovom njegovom zajebantskom formacijom komotno i mozemo igrati protiv shugave ekipe kao sto je Real, kako god da se poredaju igraci, opet cemo ih razvaliti, a nesto slicno smo i gledalikad smo im sesticu uvalili, cak im je i Pique uvalio gol, a nije bio prekid hahaha
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 06 nov 2010, 22:23

Treba vidjeti posto da uzememo Raula iz Shalke04. Dobar strelac. Idealan.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.