FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

TZ_BoY
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la TZ_BoY » 08 avg 2011, 22:38

Sta ima za ove igrace oko dugovanja .... hoceli se to srediti do slijedece tekme , uz par ovih igraca sto nedostaju ja mislim da imamo jako dobru ekipu
Live for nothing or die for something

<3 FC Barcelona | mes que club <3
<3 FK Sloboda <3
<3 Mercedes Mclaren <3

SaLL/ihovic
Kontakt:

Post Postao/la SaLL/ihovic » 08 avg 2011, 22:58

svaka cast momcino ehhh ovakvi nama trebaju u timu : Ribić nakon gola Sarajevu: U Slobodi se želim izgraditi kao igrač

Iako je prilično teško pronaći podatak, vjeruje se da je mladi Haris Ribić, koji je jučer postigao gol Sarajevu ako već ne najmlađi, onda je sigurno jedan od najmlađih igrača koji su postigli gol u oficijelnim susretima Slobode.

Naime, šef stručnog štaba tuzlanske Slobode, Ibrahim Crnkić jučer je bio primoran na Koševo povesti nekoliko mlađih igrača pa je u timu Slobode jučer bilo samo tri igrača preko 19 godina.

Iako mnogi nisu bili optimisti, jučerašnja utakmica na Koševu je pokazala da Sloboda ozbiljno može računati na klince koji su dobili šansu.

Jedan od tih je i Haris Ribić, rođen 15. februara 1995. godine. Ribić je prošao svu omladinsku školu Slobode a trenutno je član kadetske selekcije tuzlanskog tima, međutim, zbog izrazitog talenta, Ibrahim Crnkić je ovog mladog napadača prekomandovao u prvi tim, a mladi Ribić mu se znao odužiti, postigao je prvijenac u dresu Slobode u jučerašnjem meču protiv Sarajeva na Koševu.

Ni sam Ribić nije krio oduševljenje zbog postignutog pogodka. Međutim, osim njegovog fudbalskog talenta moramo istaći i da nas je dojmio sam razgovor sa mlađahnim Ribićem pa je potpisnik ovih redova u trenucima imao dojam kao da razgovara sa igračem koji je na kraju svoje karijere a ne na samom početku, s obzirom na njegov bogati riječnik.

Hvala vam prije svega što ste me nazvali, govori Ribić za Sportin.ba te dodaje:

Osjećaj nakon prvijenca u dresu Slobode je sjajan, ono što sam doživio jučer je nešto što je teško opisati riječima. Dobio sam priliku sa 16 godina da počnem utakmicu protiv Sarajeva. Svjestan sam loše situacije u klubu i svega ali jučer sam na terenu sve zaboravio jer nije mala stvar nastupiti u prvom timu Slobode, to je oduvijek bila moja želja. Povrh svega toga je došao i gol, nisam mogao vjerovati kada mi se ukazala prilika, vidio sam gol koji je u tom trenutku izgledao kao kutija šibica, a i nalazio se na sjevernoj strani gdje su najvatreniji navijači Sarajeva, imao sam malu tremu, priznajem ali sam ipak sretan jer sam pogodio, govori Ribić za naš portal.

Iako je u prvom timu šansu dobio kao jak mlad, priznaje da se tome i sam nadao u proteklom vremenu.

Kao što sam već rekao, nastup u prvom timu je uvijek bila moja velika želja. Imao sam sreću da se sa trenerom Crnkićem znam još od pionira kada smo bili prvaci. I prije nego što će postati trener prvog tima smo zajedno sarađivali. Gospodin Crnkić je dobro upoznat sa mojim igrama i odlučio je da me uvrsti u prvi tim, na meni je sada da mu uzvratim i da pružim sve od sebe.

Sloboda je u jučerašnjoj utakmici nastupila bez nekolicine standardnih igrača, no, kako kaže ovaj dječak, konkurencije se ne boji i nada se da će se ustaliti u prvih 11.

Mislim da se sve može postići trudom i radom, ja jesam mlađi od ostalih igrača ali ću se truditi da budem standardan prvotimac. Sve je na meni, uostalom, mislim da sam uz Mešanovića jedini klasični napadač. Drago mi je zbog gola Sarajevu ali ne želim da ostanem na tome, prvenstvo je pred nama i želim postići još dosta golova u ovoj sezoni.

Iako mnogi mladi igrači jedva čekaju pobjeći iz Premijer lige u neke inostrane klubove, Ribić za sada ne razmišlja tako.

Mislim da je rano misliti o tome, ne želim što se kaže ići grlom u jagode, i ne razmišljam sada o nekim velikim timovima poput Barcelone i slično. Želim se dokazati u Slobodi. Sloboda je moj klub, Tuzla je moj grad, ovo su moje tribine i u dresu Slobode se želim izgraditi kao igrač a tek onda razmišljati šta dalje, kazao je na kraju razgovora za Sportin.ba, mladi prvotimac Slobode, Haris Ribić. ;) MOMAK JE REKO SVE .

joj a jeste vi vise dosadni s tim navijacima i s tim gradovima ...svako ima svoj nacina navijanja ...samo sto su se fukare malo rasple u zadnjih par godina nije malo malo vise alll nisu jedini navijaci ....kao da se moraju fukare cekat da dodu bodrit Slobodu pa da bi i mi dosli ...ako imalo volite Slobodu svaku priliku bi koristili da dodete da ih bodrite ... ne moras ti bit Fukara da bi bodrio svoj tim ....dodi brate sjedi ,zapjevaj koju himnu i ne obracaj paznju na druge eee to se zove pravi navijac .....aaaa ove Sarajlije sto nesto pametuju ovdje bih zamolio da se malo spuste na zemlju ...par momaka im psovalo ii sad se pravo kao da su im ubili pola familije ...kao da vasi navijaci su svetinja ..sve nevinasci nikad nikom nisu psovali ....kao sto neko napisa sve je to je dio navijacke scene .
SLOBODA do groba .
Iz pepela se dižemo, historiju pišemo.❶❾❽❼

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 08 avg 2011, 23:08

kad god udjem na našu temu mora se neki majmun naći, i onda neka priča kako fukara nema na tribini , da nam je drago sto smo izgubili od Sarajevaa i slično, ne znam kako nekima nije dosadnoo da dodju maksuz na temu Fk Slobode hajd sto gube vrijeme za racunarom nego pričaju gluposti, vidim ovdje se neki nasao pametan pa priča kako je najbolje da navija za drugi klub jer mu je dotuzilo, pa druže moj ti ako si prava tuzlanska "fukara" to ti nebi palo na pamet da pišeš po forumu a kamoli po čarsiji ili nezz gdje, ali ne čisto sumnjam da si ti iz Tuzle jer smatram da si jedan od provokatora i komplexasa koji prave nickove samo da bi provocirali ili nez staa. Onda drago mi je da su mladi igrači igrali u Sarajevu ,naravno nije mi drago zbog porazaa i nadam se da će se to sve popravit do sledeće utakmicea kada bude gostovala Kozara na Tušnju i nadam se pobjedi uz to da se vrati Mujkic i ostali (Zrnanovic,Slomic,Jahic,Nikolic) i naravno ocekujem Gavarica da se vrati u naš voljeni klub. Daj te malo da budemo aktivniji na ovoj temi i da se posveti više vremena Fk Slobodi nama voljenom klubu nego da se svadjamo sa sarajlijama , nemam ništa protiv njih tako da imaju veliki pozdrav od mene !

I za kraj SLOBODA DO GROBA !
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 08 avg 2011, 23:11

DamirFKR je napisao/la:Treba bit realan i reci da im nismo dorasli,likovi odrade Prag a nas ne bude toliko kuci protiv borca,zelje i slicno,svjesni smo da je svaki dan sve vise navijaca koji su prije navijali za slobodu pocinje da navija za neke druge klubove radi ove situacije oko kluba i fukara ,meni licno fali da **** sve i da pocnem navijat za neki drugi klub jer ne mogu da vise ovo trpim,niko nista ne poduzima,klub nam probada,fukare zadnjih 5g propast ziva,Sarajevo je u dugovima 4miliona ali ljudi imaju stranog trenera,dovode nove igrace,ipak se radi,igraju europu,2 su bili na tabeli i pored one krize,nova uprava,a sto je najvaznije navijaci im nikad nisu bojkotovali kad su bili u nekoj krizi,to su cinjenice koje mi svi znamo ali necemo da priznamo i pravimo se glupi,fukare nisu sto su nekad bile niti ce bit dok se nesta ne poduzme umjesto da se palamudi po forumu,a ti harry si najgory imas 10000postova za to vrijeme mogao sin ku korisnu stvar uradit za covjecanstvo ili za slobodu.
SLobodno predji navijat za drugi tim ;)

Uvijek volim da sam najgori,to ti nesto korisno odradio za Slobodu ?? I majketi prodji me se,ne zelim da pricam sa likovima koji zele da navijaju za drugi tim samo radi toga sto su rezultati slabi i tribina nije kako treba ..

Samo ne znam kakve veze imaju moji postovi u svemu ovome ?? :mrgreen:

I nemam 10 000 postova vec 9407,valjda znas citati ?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 08 avg 2011, 23:21

Ne mogu da vjerujem sta nam ove sarajlije pisu .. pa vi ste najgori jad i cemer, komercijala mrtva .. gledam vas na kosevu nema vas ni 300, a danas gledam slike, pa cojk bi reko ima vas 1000 .. bolje da nas ima 10 i da skandiramo neke gluposti, nego ko vi, slikanje, snimanje i cao

matrix1982
Kontakt:

Post Postao/la matrix1982 » 08 avg 2011, 23:31

NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne mogu da vjerujem sta nam ove sarajlije pisu .. pa vi ste najgori jad i cemer, komercijala mrtva .. gledam vas na kosevu nema vas ni 300, a danas gledam slike, pa cojk bi reko ima vas 1000 .. bolje da nas ima 10 i da skandiramo neke gluposti, nego ko vi, slikanje, snimanje i cao

Bas se cudim sto se zoves Bagra..... Gledas po slikama koliko je bilo
a nisi bio na Kosevu..... Razmisljaj o ekipi da pregulite ovu jesen

NAJGORA_BAGRA
Kontakt:

Post Postao/la NAJGORA_BAGRA » 08 avg 2011, 23:37

matrix1982 je napisao/la:
NAJGORA_BAGRA je napisao/la:Ne mogu da vjerujem sta nam ove sarajlije pisu .. pa vi ste najgori jad i cemer, komercijala mrtva .. gledam vas na kosevu nema vas ni 300, a danas gledam slike, pa cojk bi reko ima vas 1000 .. bolje da nas ima 10 i da skandiramo neke gluposti, nego ko vi, slikanje, snimanje i cao

Bas se cudim sto se zoves Bagra..... Gledas po slikama koliko je bilo
a nisi bio na Kosevu..... Razmisljaj o ekipi da pregulite ovu jesen
Ja samo govorim da je to KOMERCIJALA ZESCA !

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 09 avg 2011, 05:14

Slatinash_7 je napisao/la: Nakon dugo vremena hvala Bogu pa imamo zelju da igramo fudbal al djeca su igrala pa smo na zelji samo i ostali,mada da Tino nije ispustio onu loptu ne znam bas kako bi se zavrsilo.Nego ja tebe citiram radi dijela o navijacima.Izbor pjesama ne znam kakvu tu zamjerku imas jer smo i bodrili klub a ono sto tebi smeta su psovke neke na racun vaseg tima al to je dio navijacke scene ako ista znas o njoj to ti ne bi trebalo biti cudno,Ne znam odakle si al samo da znas da nas je vodja HZ zvao a evo ti imas i u postu ispod svog i zahvalio nam se za Vedrana i Admira i donekle smo spustili tenzije medju ove dvije skupine,nemoj zato dzaba da pricas.Dozivanje igraca od pojedinaca jeste bilo al to je vise zezancija i da se dignu igraci malo.Uglavnom mi smo bili fer i korektni nas 40-tak se culo na sjeveru i to nam je i bitno
ma brate sta se ima vie objasnjavati..naravno zna se to da im je cak i vodja zvao i zahvalio, ali na ovim forumima je to skroz drugacije ebiga ko kad i ne znas ko ti pise sve iza nickova....a sto se prozivanja igraca tice, to je uglavnom zajebancija, a ko to shvata ozbiljno boze moj sta se tu moze :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

zubizareta
Kontakt:

Post Postao/la zubizareta » 09 avg 2011, 08:09

mallo realnosti ti nebi skodilo,ta komercijala u svojoj reziji ode 20-30 momaka cak do Svedske vozom,autima,kombijima dok neki idu na more momci zadnji dinar odvajaju da gledaju svoj tim,idu svaku tekmu bilo gdje da igra Sarajevo itd. i ti pises ove gluposti hehe al eto nema veze dobro je nekad i ovo procitati!Uostalom pogledaj samo ovu komercijalu koja prati svoj tim bilo gdje,pa trener Sparte i Orebra i mnogi drugi se dive navijacima,cak u Pragu je jedan od clanova Sparte komentarisao zasto ovasko skacu i navijaju a gube 5-0,i mi ne navijamo ni za jedan drugi klub osim za Sarajevo,a to sto smo bratska grupa sa Drezdenovcima to je normalno u navijackom svejtu,i ako te bas zanimaju nase slike i klipovi mozes naci na nasim stranicama a ne da se brukas i kazes da nas je bilo 300,nas koliko bude na gostovanju npr u Tuzli, toliko da vasa uprava nemoze da nas primi na stadionu,jest mi smo jad i cemer bas si onako realan,a vi se nam idoli,pune tribine,imate 100 svojih orginalnih pjesmi,koreografije su vam jaca strana,a gostovanja su vam perfektna samo tako nastavite a mi cemo da furamo komercijalu i dalje ce da nas doodje po 20 na tekme! Steta toliki grad,imate svoj stadion,znaci sve uslove d budete jaka grupa al nista od toga i to je realnost i kad napise realan covjek to odma pljujes po Tuzli i sl. umjesto u cilju da vam je jaka grupa vi odma napadate druge da vam zlo misle!Kad igra nas tim bilo kad i bilo gdje nasa se pjesma ori,komercijalisti uvijek uz svoj tim
Fina Gradska sarajevska raja

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 avg 2011, 10:41

Cisto onako da znas 918 ljudi na sjeveru je bilo tako je spiker rekao no ti to nebi znao jer nisi isao al hajde.Uglavnom u svakom slucaju to je mizerna brojka a vi se nesto hvalite.Ukupuno 2 milje ljudi na kosevu,koliko god mi neatraktivan protivnik bili bez 5000 ne treba pricati
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

zubizareta
Kontakt:

Post Postao/la zubizareta » 09 avg 2011, 13:03

Slatinash_7 je napisao/la:
Cisto onako da znas 918 ljudi na sjeveru je bilo tako je spiker rekao no ti to nebi znao jer nisi isao al hajde.Uglavnom u svakom slucaju to je mizerna brojka a vi se nesto hvalite.Ukupuno 2 milje ljudi na kosevu,koliko god mi neatraktivan protivnik bili bez 5000 ne treba pricati
da upravu si slaba posjeta al vise od 900 ljudi je bilo na sjeveru,jer to znaci da je hiljadu bilo na istoku sto nema sanse,inace to je brojka ovih sa kartama na sjeveru plus racunaj ove bez karti,a i 18 je bilo sati mnogi nisu htjeli jjer poste da dodju na utakmicu posebno jer termin 18 sati je uzasan,i bolje 900 pravih nego 3000 pozera koji se slikaju,kvalitet uvijek prije kvantiteta
Fina Gradska sarajevska raja

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 avg 2011, 13:12

Slomic se nada da bi u naredna dva dana trebao potpisat ugovor sa Slobodom,navodno jos uvijek se nije uspio dogovrit sa upravom oko ugovora.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 09 avg 2011, 13:55

Od starijih igrača ko ima ugovor sa Slobodom. :?:
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 09 avg 2011, 14:00

SaltCityAttack je napisao/la: ma brate sta se ima vie objasnjavati..naravno zna se to da im je cak i vodja zvao i zahvalio, ali na ovim forumima je to skroz drugacije ebiga ko kad i ne znas ko ti pise sve iza nickova....a sto se prozivanja igraca tice, to je uglavnom zajebancija, a ko to shvata ozbiljno boze moj sta se tu moze :)
ma ja cu vam reci ko pise, oni sto stadiona ocima nisu vidjeli godinama. al zato su prvi na forumu

classic
Kontakt:

Post Postao/la classic » 09 avg 2011, 14:11

DRHAUSE je napisao/la:Od starijih igrača ko ima ugovor sa Slobodom. :?:
Mujkic, Nikolic, Joguncic, Zrnanovic, Halilovic, Zoletic ja misim a nadam se da ce jos potpisat Jahic, Slomic, Bekic, i jos jedan provjeren napadac :?
Fundamentalno obrati paznju na ponasanje.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 09 avg 2011, 17:22

RIP MUSTAFA HUKIC :(

UPS
Kontakt:

Post Postao/la UPS » 09 avg 2011, 17:42

:D :D :D
e sad sta je bolje

Sto se utakmice tice, los rezultat za nas pogotovo iz razloga sto je sloboda igrala sa juniorima! da je Obuca pogodio onaj zicer u 5 min vjerovatno bi krajnji rezultat bio 2 ili 3 puta veci, ali sta je tu je. Vas gol je :o sh** hapens ;)

O posjeti i navijanju radije ne bih ;)

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 09 avg 2011, 18:59

zubizareta je napisao/la:
Slatinash_7 je napisao/la:
da upravu si slaba posjeta al vise od 900 ljudi je bilo na sjeveru,jer to znaci da je hiljadu bilo na istoku sto nema sanse,inace to je brojka ovih sa kartama na sjeveru plus racunaj ove bez karti,a i 18 je bilo sati mnogi nisu htjeli jjer poste da dodju na utakmicu posebno jer termin 18 sati je uzasan,i bolje 900 pravih nego 3000 pozera koji se slikaju,kvalitet uvijek prije kvantiteta
656 na istoku i nekih 200 do 300 na zapadu je bilo tako je spiker rekao to su informacije koje ja znam.A termin je po meni najbolji nedjelja ljudi ne rade i ko radi dosao je kuci s posla ili cega vec ne vraca se kasno kuci tako da... al nebitno
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

Vitalis
Kontakt:

Post Postao/la Vitalis » 09 avg 2011, 19:45

rdjavom kurcu i dlake smetaju

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 09 avg 2011, 19:45

656 na istoku i nekih 200 do 300 na zapadu je bilo tako je spiker rekao to su informacije koje ja znam.A termin je po meni najbolji nedjelja ljudi ne rade i ko radi dosao je kuci s posla ili cega vec ne vraca se kasno kuci tako da... al nebitno
Ta cifra je broj prodatih ulaznica + godisnje, te standardano se djeca nekako uvuku :mrgreen: ...bilo je 2000 milje najmanje...2500...

Druga stvar, Ramazan je, napravio si mali previd oko "idealnog" termina hehe, a i los rezlutat sa Spartom je utjecao na posjetu....ocekivana posjeta, uglavnom su to standradne 2000 bolesnika koji idu svaku.... Sa boljim rezultatima i to ce se popravit...
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.